X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka, u mnie to czuć jakby się mały z wody otrzepywał (jak piesek). Któraś z mamuś pytała o to lekarza chyba i okazało się, że to z powodu niedojrzałości układu nerwowego i nic złego się nie dzieje :)
    To podobnie jak z czkawką - dziecko ćwiczy odruch oddychania, połyka wody płodowe czasami zbyt łapczywie i stąd bierze się czkawka :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mam te otrzepywanie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami takie cos mam. A dzisiaj czkawke mala miala 3 razy...

• angelstw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja jeszcze jestem aktywna na lutówkach na babyboom ;)

otrzepywania nie odczuwam, ale czkawka jest na porządku dziennym :)
    choć ostatnimi dniami, zmniejszyła swoją częstotliwość występowania z jakichś 3-4 razy dziennie, na tylko 1 raz dziennie :)

Suri97 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie czkawki brak.....

• bella84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupie to feliway ;) sprobujemy wszystkiego :)
    Ja mam 1 butelke browna, i nie przewiduje potrzeby korzystania z niej :) co do laktatora zakupilam lovi prolactis, wybieralam miedzy nim a medela swing ale finalnie lovi zostal :) smoczki mam jakies 2 od 0-3 m lovi dynamiczny :)
    Dzisiaj bylismy z m w jadlostajni w kolibkach :) mniam! Kupilismy mega pyszny chlebek z pestkami dyni a do tego m w ial kielbasy i kaszanke sobie :) kaszanki nie lube ale ponoc meeega pycha ;) dziewczynom z 3 city polecam :) sa co 2 tygodnie w kolibkach :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny wiecie może co u Angelci ???

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Angelcia sie nie odzywa kurcze juz teraz jak ktos sie nie odzywa to odrazu nasuwa sie mysl czy juz pogonilo na porodowke :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynom z trójmiasta polecam taką stronkę - ze wskazaniem na spotkania poporodowe - np. dotyczące chustowania albo laktacji. Ponoć bardzo fajna babeczka, przyjeżdża do domu i uczy wszystkiego.
    http://szkolarodzenia-majka.pl/oferta - szczególnie ta pomoc laktakcyjna może się przydać myślę, warto mieć w pogotowiu taką opcję.

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie jej smsa

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nr...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, to teraz jeszcze zaciskaj nogi, żeby te egzaminy pozaliczać!
    Dobrze, że wyniki super no i przede wszystkim, że w szpitalu Cię tak dobrze przyjęli - to na pewno dobrze na psychikę wpłynie ;)

Stwierdzam teraz, że mój lekarz jest dziwny - Tobie w 39 tc mówi, że przy rozwarciu 1cm możesz się lada moment rozpakować, a mnie mówi, że przy rozwarciu na pół opuszka (czyli ok 0,5-1cm), że do 20.02 mogę nie urodzić :) Może u mnie tylko zewnętrzne rozwarcie?

Co do laktatorów, to ja zamawiam medelę mini electric i do kompletu buteleczki medela calma.
    Ja miałam na wizycie rozwarcie ok 7mm - lekarz obstawiał , że dwa tygodnie pochodzę jeszcze a ja dwa dni później urodziłam.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale napisalyscie.

Witam nowe mamusie :-) coraz nas wiecej no no.

Stokrota a mala jest zolta ? Kolezanka miala taki problem jak ty i sie okazalo ze miala podwyzszony poziom billubiryny i dlatego tak sie dzialo.

Wracamy z chrzcin. Padam na twarz :-(

angelstw lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sylwia nie znam się i nie wiem które smoczki są proste a które profilowane, ale wiem, że z większości smoczków mleko leci bez żadnego wysiłku dziecka i potem jak ma pociągnąć z cycka, to mu się nie chce, rozleniwia się i nie ssie, chce tylko z butli, bo tam się nie musi namęczyć.
    A medela calma działa tak, że nic samo z niej nie leci, tylko dziecko musi zacząć ssać tak jak samo jak pierś.
    Własnie 40 minut walczyłam z butelką, i ani trochę nie wypiła mimo, że łatwo leci. Wcześniej dałam jej cycka to pociumkała jakies niecałe 10 min. Rany boskie żebym to ja wiedziała ile z cycka zjadła to było by łatwiej. Masakra mówię wam....tzw trudy macierzyństwa ;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny ale napisalyscie.

Witam nowe mamusie :-) coraz nas wiecej no no.

Stokrota a mala jest zolta ? Kolezanka miala taki problem jak ty i sie okazalo ze miala podwyzszony poziom billubiryny i dlatego tak sie dzialo.

Wracamy z chrzcin. Padam na twarz :-(
    No własnie żółta nie jest. Na twarzy ma podobno jakiś ślad - położna tak twierdzi ale ja w ogóle nie widzę tego. Ale tez własnie już o tym czytałam , że tak może być. Będę ją obserwować jutro i jak coś to pójdziemy do pediatry...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam uzywany elektryczny laktator tufi spectra 3. Musze do niego tylko dokupic nowy zestaw do odciagania mleka bo po kims nie bede uzywac ale czekam na kase. No i butelke musze kupic. Chce canpol babies, uzywalam tych butelek przy synku i bylam zadowolona. Ja musze miec jedna butelke bo bede musiala jezdzic do szkoly to P musi czyms nakarmic dzieciatko.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam dziś co z Angelcią...

co do rozwarcia, to ja na ostatniej wizycie w środę, usłyszałam od ginki, że szyjka mięknie, skraca się i rozwarcie na opuszek palca jest.
    Wg niej do terminu raczej nie dotrwam, co mnie cieszy bo boję się przenosić ciążę...

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Boroniówka, u mnie to czuć jakby się mały z wody otrzepywał (jak piesek). Któraś z mamuś pytała o to lekarza chyba i okazało się, że to z powodu niedojrzałości układu nerwowego i nic złego się nie dzieje :)
    To podobnie jak z czkawką - dziecko ćwiczy odruch oddychania, połyka wody płodowe czasami zbyt łapczywie i stąd bierze się czkawka :)

No właśnie jak piesek robi albo motylek :) czkawkę też często miewa,ale ja podobno u mamy w brzuchu też miałam prawie cały czas :) więc to geny :D

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją we wtorek na wizycie mialam 1,5cm rozwarcia i szyjka skrócona ale mi lekarz nic nie mówił ile pochodzę jeszcze.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Ja miałam na wizycie rozwarcie ok 7mm - lekarz obstawiał , że dwa tygodnie pochodzę jeszcze a ja dwa dni później urodziłam.

Stokrota, nie strasz :) Ja do 6.02 muszę dotrwać ;))

Póki co u mnie żadnych skurczy ani nic z tych rzeczy - dwa razy mnie bolało jak na @, tyle.

Mój syn dziś nie miał czkawki..

‹‹ 1939 1940 1941 1942 1943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ