Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Boroniówka, u mnie to czuć jakby się mały z wody otrzepywał (jak piesek). Któraś z mamuś pytała o to lekarza chyba i okazało się, że to z powodu niedojrzałości układu nerwowego i nic złego się nie dzieje
To podobnie jak z czkawką - dziecko ćwiczy odruch oddychania, połyka wody płodowe czasami zbyt łapczywie i stąd bierze się czkawka
-
nick nieaktualny
-
Suri ja jeszcze jestem aktywna na lutówkach na babyboom
otrzepywania nie odczuwam, ale czkawka jest na porządku dziennym
choć ostatnimi dniami, zmniejszyła swoją częstotliwość występowania z jakichś 3-4 razy dziennie, na tylko 1 raz dziennieSuri97 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zakupie to feliway
sprobujemy wszystkiego
Ja mam 1 butelke browna, i nie przewiduje potrzeby korzystania z niejco do laktatora zakupilam lovi prolactis, wybieralam miedzy nim a medela swing ale finalnie lovi zostal
smoczki mam jakies 2 od 0-3 m lovi dynamiczny
Dzisiaj bylismy z m w jadlostajni w kolibkachmniam! Kupilismy mega pyszny chlebek z pestkami dyni a do tego m w ial kielbasy i kaszanke sobie
kaszanki nie lube ale ponoc meeega pycha
dziewczynom z 3 city polecam
sa co 2 tygodnie w kolibkach
Gosiak lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczynom z trójmiasta polecam taką stronkę - ze wskazaniem na spotkania poporodowe - np. dotyczące chustowania albo laktacji. Ponoć bardzo fajna babeczka, przyjeżdża do domu i uczy wszystkiego.
http://szkolarodzenia-majka.pl/oferta - szczególnie ta pomoc laktakcyjna może się przydać myślę, warto mieć w pogotowiu taką opcję.bella84 lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Cath, to teraz jeszcze zaciskaj nogi, żeby te egzaminy pozaliczać!
Dobrze, że wyniki super no i przede wszystkim, że w szpitalu Cię tak dobrze przyjęli - to na pewno dobrze na psychikę wpłynie
Stwierdzam teraz, że mój lekarz jest dziwny - Tobie w 39 tc mówi, że przy rozwarciu 1cm możesz się lada moment rozpakować, a mnie mówi, że przy rozwarciu na pół opuszka (czyli ok 0,5-1cm), że do 20.02 mogę nie urodzićMoże u mnie tylko zewnętrzne rozwarcie?
Co do laktatorów, to ja zamawiam medelę mini electric i do kompletu buteleczki medela calma. -
Dziewczyny ale napisalyscie.
Witam nowe mamusiecoraz nas wiecej no no.
Stokrota a mala jest zolta ? Kolezanka miala taki problem jak ty i sie okazalo ze miala podwyzszony poziom billubiryny i dlatego tak sie dzialo.
Wracamy z chrzcin. Padam na twarz
angelstw lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Sylwia nie znam się i nie wiem które smoczki są proste a które profilowane, ale wiem, że z większości smoczków mleko leci bez żadnego wysiłku dziecka i potem jak ma pociągnąć z cycka, to mu się nie chce, rozleniwia się i nie ssie, chce tylko z butli, bo tam się nie musi namęczyć.
A medela calma działa tak, że nic samo z niej nie leci, tylko dziecko musi zacząć ssać tak jak samo jak pierś. -
AsiaSzw wrote:Dziewczyny ale napisalyscie.
Witam nowe mamusiecoraz nas wiecej no no.
Stokrota a mala jest zolta ? Kolezanka miala taki problem jak ty i sie okazalo ze miala podwyzszony poziom billubiryny i dlatego tak sie dzialo.
Wracamy z chrzcin. Padam na twarz -
Ja kupilam uzywany elektryczny laktator tufi spectra 3. Musze do niego tylko dokupic nowy zestaw do odciagania mleka bo po kims nie bede uzywac ale czekam na kase. No i butelke musze kupic. Chce canpol babies, uzywalam tych butelek przy synku i bylam zadowolona. Ja musze miec jedna butelke bo bede musiala jezdzic do szkoly to P musi czyms nakarmic dzieciatko.
-
też się zastanawiam dziś co z Angelcią...
co do rozwarcia, to ja na ostatniej wizycie w środę, usłyszałam od ginki, że szyjka mięknie, skraca się i rozwarcie na opuszek palca jest.
Wg niej do terminu raczej nie dotrwam, co mnie cieszy bo boję się przenosić ciążę...
-
Sue wrote:Boroniówka, u mnie to czuć jakby się mały z wody otrzepywał (jak piesek). Któraś z mamuś pytała o to lekarza chyba i okazało się, że to z powodu niedojrzałości układu nerwowego i nic złego się nie dzieje
To podobnie jak z czkawką - dziecko ćwiczy odruch oddychania, połyka wody płodowe czasami zbyt łapczywie i stąd bierze się czkawka
No właśnie jak piesek robi albo motylekczkawkę też często miewa,ale ja podobno u mamy w brzuchu też miałam prawie cały czas
więc to geny
-
Stokrota :) wrote:Ja miałam na wizycie rozwarcie ok 7mm - lekarz obstawiał , że dwa tygodnie pochodzę jeszcze a ja dwa dni później urodziłam.
Stokrota, nie straszJa do 6.02 muszę dotrwać
)
Póki co u mnie żadnych skurczy ani nic z tych rzeczy - dwa razy mnie bolało jak na @, tyle.
Mój syn dziś nie miał czkawki..