X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka, u mnie to czuć jakby się mały z wody otrzepywał (jak piesek). Któraś z mamuś pytała o to lekarza chyba i okazało się, że to z powodu niedojrzałości układu nerwowego i nic złego się nie dzieje :)
    To podobnie jak z czkawką - dziecko ćwiczy odruch oddychania, połyka wody płodowe czasami zbyt łapczywie i stąd bierze się czkawka :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mam te otrzepywanie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami takie cos mam. A dzisiaj czkawke mala miala 3 razy...

• angelstw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja jeszcze jestem aktywna na lutówkach na babyboom ;)

otrzepywania nie odczuwam, ale czkawka jest na porządku dziennym :)
    choć ostatnimi dniami, zmniejszyła swoją częstotliwość występowania z jakichś 3-4 razy dziennie, na tylko 1 raz dziennie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie czkawki brak.....

• bella84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupie to feliway ;) sprobujemy wszystkiego :)
    Ja mam 1 butelke browna, i nie przewiduje potrzeby korzystania z niej :) co do laktatora zakupilam lovi prolactis, wybieralam miedzy nim a medela swing ale finalnie lovi zostal :) smoczki mam jakies 2 od 0-3 m lovi dynamiczny :)
    Dzisiaj bylismy z m w jadlostajni w kolibkach :) mniam! Kupilismy mega pyszny chlebek z pestkami dyni a do tego m w ial kielbasy i kaszanke sobie :) kaszanki nie lube ale ponoc meeega pycha ;) dziewczynom z 3 city polecam :) sa co 2 tygodnie w kolibkach :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny wiecie może co u Angelci ???

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Angelcia sie nie odzywa kurcze juz teraz jak ktos sie nie odzywa to odrazu nasuwa sie mysl czy juz pogonilo na porodowke :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynom z trójmiasta polecam taką stronkę - ze wskazaniem na spotkania poporodowe - np. dotyczące chustowania albo laktacji. Ponoć bardzo fajna babeczka, przyjeżdża do domu i uczy wszystkiego.
    http://szkolarodzenia-majka.pl/oferta - szczególnie ta pomoc laktakcyjna może się przydać myślę, warto mieć w pogotowiu taką opcję.

bella84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie jej smsa

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nr...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, to teraz jeszcze zaciskaj nogi, żeby te egzaminy pozaliczać!
    Dobrze, że wyniki super no i przede wszystkim, że w szpitalu Cię tak dobrze przyjęli - to na pewno dobrze na psychikę wpłynie ;)

Stwierdzam teraz, że mój lekarz jest dziwny - Tobie w 39 tc mówi, że przy rozwarciu 1cm możesz się lada moment rozpakować, a mnie mówi, że przy rozwarciu na pół opuszka (czyli ok 0,5-1cm), że do 20.02 mogę nie urodzić :) Może u mnie tylko zewnętrzne rozwarcie?

Co do laktatorów, to ja zamawiam medelę mini electric i do kompletu buteleczki medela calma.
    Ja miałam na wizycie rozwarcie ok 7mm - lekarz obstawiał , że dwa tygodnie pochodzę jeszcze a ja dwa dni później urodziłam.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale napisalyscie.

Witam nowe mamusie :-) coraz nas wiecej no no.

Stokrota a mala jest zolta ? Kolezanka miala taki problem jak ty i sie okazalo ze miala podwyzszony poziom billubiryny i dlatego tak sie dzialo.

Wracamy z chrzcin. Padam na twarz :-(

angelstw lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sylwia nie znam się i nie wiem które smoczki są proste a które profilowane, ale wiem, że z większości smoczków mleko leci bez żadnego wysiłku dziecka i potem jak ma pociągnąć z cycka, to mu się nie chce, rozleniwia się i nie ssie, chce tylko z butli, bo tam się nie musi namęczyć.
    A medela calma działa tak, że nic samo z niej nie leci, tylko dziecko musi zacząć ssać tak jak samo jak pierś.
    Własnie 40 minut walczyłam z butelką, i ani trochę nie wypiła mimo, że łatwo leci. Wcześniej dałam jej cycka to pociumkała jakies niecałe 10 min. Rany boskie żebym to ja wiedziała ile z cycka zjadła to było by łatwiej. Masakra mówię wam....tzw trudy macierzyństwa ;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny ale napisalyscie.

Witam nowe mamusie :-) coraz nas wiecej no no.

Stokrota a mala jest zolta ? Kolezanka miala taki problem jak ty i sie okazalo ze miala podwyzszony poziom billubiryny i dlatego tak sie dzialo.

Wracamy z chrzcin. Padam na twarz :-(
    No własnie żółta nie jest. Na twarzy ma podobno jakiś ślad - położna tak twierdzi ale ja w ogóle nie widzę tego. Ale tez własnie już o tym czytałam , że tak może być. Będę ją obserwować jutro i jak coś to pójdziemy do pediatry...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam uzywany elektryczny laktator tufi spectra 3. Musze do niego tylko dokupic nowy zestaw do odciagania mleka bo po kims nie bede uzywac ale czekam na kase. No i butelke musze kupic. Chce canpol babies, uzywalam tych butelek przy synku i bylam zadowolona. Ja musze miec jedna butelke bo bede musiala jezdzic do szkoly to P musi czyms nakarmic dzieciatko.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam dziś co z Angelcią...

co do rozwarcia, to ja na ostatniej wizycie w środę, usłyszałam od ginki, że szyjka mięknie, skraca się i rozwarcie na opuszek palca jest.
    Wg niej do terminu raczej nie dotrwam, co mnie cieszy bo boję się przenosić ciążę...

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Boroniówka, u mnie to czuć jakby się mały z wody otrzepywał (jak piesek). Któraś z mamuś pytała o to lekarza chyba i okazało się, że to z powodu niedojrzałości układu nerwowego i nic złego się nie dzieje :)
    To podobnie jak z czkawką - dziecko ćwiczy odruch oddychania, połyka wody płodowe czasami zbyt łapczywie i stąd bierze się czkawka :)

No właśnie jak piesek robi albo motylek :) czkawkę też często miewa,ale ja podobno u mamy w brzuchu też miałam prawie cały czas :) więc to geny :D

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją we wtorek na wizycie mialam 1,5cm rozwarcia i szyjka skrócona ale mi lekarz nic nie mówił ile pochodzę jeszcze.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Ja miałam na wizycie rozwarcie ok 7mm - lekarz obstawiał , że dwa tygodnie pochodzę jeszcze a ja dwa dni później urodziłam.

Stokrota, nie strasz :) Ja do 6.02 muszę dotrwać ;))

Póki co u mnie żadnych skurczy ani nic z tych rzeczy - dwa razy mnie bolało jak na @, tyle.

Mój syn dziś nie miał czkawki..

‹‹ 1939 1940 1941 1942 1943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ