Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas w Gdańsku wiem juz na pewno ze jesli nie jesteśmy małżeństwem to musimy być oboje aby zarejestrować dziecko. Żadne upoważnienia nic nie uznają.
Słoneczna zmoro przez ciebie tez zaraz bede śląskie robićaż mi ślina pocikła!!!
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie wiem jak moglam pomylic wizyte u kosmetyczki z wizyta u gina....no masakra...
Do kometyczki mam blisko od domu i bylam na 1000% pewna ze to dzis na 13:30 a wizyta u gina jutro na 13.Przychodze, przedstawiam sie a babka mowi ze nie ma mnie na liscie..ale sprawdza cos tam jeszcze i mowi mi ze mam na jutro....
I dotarlo do mnie ze w takim razie pomylilo mi sie z wizyta u gina i teraz powinnam siedziec w ganinecie ... a nawet powinnam juz byc po badaniu i wracac do domu skoro mialam na 13. Po prostu masakra.
Na szczescie zadzwonilam tam tam teraz , przeprosilam i zapytalam(a raczej blagalam) czy jest szansa ze moge jeszcze pozniej przyjsc. Mam byc na 14:15 dzisiaj. Wiec lecee. Trzymajcie kciuki.truskawkax25, Gosiak, Patrycja20, LadyDi, Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:U nas w Gdańsku wiem juz na pewno ze jesli nie jesteśmy małżeństwem to musimy być oboje aby zarejestrować dziecko. Żadne upoważnienia nic nie uznają.
Słoneczna zmoro przez ciebie tez zaraz bede śląskie robićaż mi ślina pocikła!!!
no mi tez wlasnie sie zachcialo:))
-
Suri zasuwaj
Ja podswiadomie myslalam o jakis kluchach na dzis bo wczoraj prosilam mojego M aby obral mi caly gar ziemniakow tak aby na dzis jeszcze bylo no i proszzzz)
Mój mały dziś się wypycha tak słodkowczoraj taki leniuszek z niego był, a dzis no no ..
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Asia no wlasnie mam niestety dylemat ciagle bo brzucho opadlo, polozne mowia ze opada na tydzien-2 przed porodem, wiec sama nie wiem, a inni mowia ze i miesiac przed moze... Chcialabym 10 go bardzo.. Boje sie tylko ze jak sie wydarzy wczesniej to zostane sama sobie z nieznanym lekarzem... A jak 3 go to sie boje ze dziecku to zaszkodzi ze tak szybko...
Asia a Ty widze ze masz termin z om na 14 go wiec 2 dni po m ie a chcesz 10 go cc? I to drugie dziecko, nie boisz sie troszke ze nie dotrzymasz do terminu tego? -
Justta synuś cudny! Jak ja bym już chciała tulić swojego
Sara-nar chyba jeszcze nie gratulowałam, coś mi umknęłoGratuluję zatem! Super że masz dzidziusia ze sobą a poród za sobą
Ja mam teraz wizyty + KTG (w przychodni przy wizycie) co tydzień, w tym tygodniu będę miała po raz trzeci.
No i jeszcze dodam, że Wam wszystkim wychodzą skurcze już koło 50-60, a mi 20Ehh, cisza na morzu
justta lubi tę wiadomość
-
Bella hmm na tej liscie jest wlasnie jakis blad i ja termin z OM mam na 23 lutego. Dla mnie ten 10 to jest optymalny. Ja syna rodzilam 37tc i wszystko bylo okej wiec jak teraz bede rodzic 10.02 to bedzie juz 39tc. Nadal sie boje ze zacznie sie u mnie szybciej bo wlasnie 2 dziecko, mialam wczesnie ovu i wiem dokladnie kiedy zaszlam, maly z każdego usg jest wiekszy o 2 tyg i zawsze termin porodu wychodzi mi na ok 14.02 do tego mam ciagle twardnienia brzucha i prawie wcale nie mam szyjki, no ale jakby to ujac nic nie zrobie, musze sie dostosowac. Ty to chociaz masz szyje i nic pozatym sie nie dzieje.
Ja chyba na twoim miejscu jednak bym sie zdecydowala na cc 3.02 po pierwsze bedziesz troche w szpitalu, a potem fajnie jak jeszcze maz bedzie z toba miesiac w domu i na spokojnie sie ogarniesz ze wszystkim. Mysle ze tydzien nie stanowi w tak wysokiej ciazy. Co innego 32 tc albo 33 tc tu sie liczy kazdy dzien, tydzien ale ty juz jestes w 38. Pomysl na spokojnie i moze zrob jak ci serce podpowiada, a nie kazdy dookoloa. Bo wiesz jak to jest ile osob tyle opinii.
Ja mam jeszcze traume koncowki ciazy po przejsciach znajomych i mam cos takiego ze dalabym sobie zrobic ta cesarke nawet dzis byle miec go juz przy sobie ...Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Bella a termin masz na 10? to tez nie jest powiedziane ze nie zaczniesz rodzic wczesniej! a dziecko juz bedzie gotowe. tak bedziesz sie stresowac ze w nerwach urodzisz 4 lutego:))
ja bym brala 3! jeszcze jak Twoj lekarz pozniej ma urlop to nawet bym sie nie zastanawiala.
ja robie jak mi kaze moj dr.
jesli mi pwoie jutro ze trzeba wywolac wczesniej bo jest gotowy i duzy to sie zgodze.
-
Justta piękny Twój maluszek
Niech mój też już wychodzi, bo ten ciągły ból i ciagniecie mnie wykonczy!
Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę, by okazało się ze jest jakies rozwarcie i szansa na poród
Gosiak, Lara 82, Patrycja20, LadyDi, Angélique89, justta lubią tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Rudasku u mnie to samo z nogami, do tego pachwiny i całe "podwozie". Chodzę jak kaczka i czasami jeszcze zgięta w pół.
Januszkowa lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Rudasek wrote:Dziewczynki mam pytanie techniczne do nie mężatek
CZy zgłaszałyscie przed porodem w USC ze tatuś to ten tatuś i ze On zglosi dziecko w urzedzie w przeciągu tych 14 dni??
Bo ja jakoś sie zebrac do urzędu nie moge a chyba trzeba ;(
no i jak załatwić akt urodzenia? USC tam gdzie mam swój normalnie mi wyśle go, czy muszę jechać...bo ja rejestruje dziecko w innym miescie niż ja sie urodziłam i doczytałam ze musze mieć swój akt urodzenia...
jak to jest, ktoś sie orientuje ?????
więc pewnie zależy od życzliwości urzędniczekMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Szczerze to sie nastawialam ze ten moj doktorek dzisiaj powie mi ze cc robi sie w terminie porodu, a teraz mowil ze jak mam wybor i moge 3go a ja jestem osoba ktora lubi miec wszystko zaplanowane ( staral sie z nami o ciaze i prowadzil ja od poczatku) to stwierdzil ze z moim nastawieniem lepiej miec 3go:/ bo niby ten tydzien roznicy zadnej nie zrobi... Ja poprostu nie chce zaszkodzic dziecku... Pediatrzy niby nieraz doszukuja sie cech wczesniactwa jak cc przed terminem jest.. I zastanawia mnie z czego to wynika, teraz wg belly jestem w 37 tc 4 dn ( wg metody lekarzy 37tc 1 dn) wiec 3 go lutego to bedzie moj 38 tc5 dn/38tc2dn a 10 luty to bedzie 39 tc5dn/ 39tc2 dn ...
-
Dziewczyny, któraś miała wątpliwości jak brzmi czkawka
to moje nagranie ze szpitala czkawki Witusia
http://youtu.be/dH-ur0Zs7yELara 82, Maarta:), angelstw lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Bella, 38tydzień na rozwiązanie to dobry tydzień i sądzę jak lekarz, że nie ma praktycznie żadnej różnicy. Dzieciątko będzie tylko mniej tłusteMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
nick nieaktualnyBella - ja bym brała 3-go. Jak nie masz nic super pilnego to lepiej szybciej się rozpakować
ja mam wizyte jutro, i badanie na gbs. Dowiem sie od razu co z tym ktg
Dziewczyny w jakich jednostkach są pokazywane skurcze na ktg? U mnie wychodziły w piatek w granicach 60-70 a jeden sie nawet zapisał 105z bólem szału nie było. Tych mniejszych nie czułam w ogóle - maz mówił że skurcz idzie, a tek 105 to jak ból miesiączkowy raczej słabszy....