X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ogarnełam liste, mam nadzieję, że wszystko jest tak jak u Ciebie :P

Zmień proszę tylko mój TP z 4 na 11.02 :)

Sue lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Gdańsku wiem juz na pewno ze jesli nie jesteśmy małżeństwem to musimy być oboje aby zarejestrować dziecko. Żadne upoważnienia nic nie uznają.

Słoneczna zmoro przez ciebie tez zaraz bede śląskie robić :) aż mi ślina pocikła!!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak moglam pomylic wizyte u kosmetyczki z wizyta u gina....no masakra...
    Do kometyczki mam blisko od domu i bylam na 1000% pewna ze to dzis na 13:30 a wizyta u gina jutro na 13.Przychodze, przedstawiam sie a babka mowi ze nie ma mnie na liscie..ale sprawdza cos tam jeszcze i mowi mi ze mam na jutro....
    I dotarlo do mnie ze w takim razie pomylilo mi sie z wizyta u gina i teraz powinnam siedziec w ganinecie ... a nawet powinnam juz byc po badaniu i wracac do domu skoro mialam na 13. Po prostu masakra.
    Na szczescie zadzwonilam tam tam teraz , przeprosilam i zapytalam(a raczej blagalam) czy jest szansa ze moge jeszcze pozniej przyjsc. Mam byc na 14:15 dzisiaj. Wiec lecee. Trzymajcie kciuki. :D

truskawkax25, Gosiak, Patrycja20, LadyDi, Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    U nas w Gdańsku wiem juz na pewno ze jesli nie jesteśmy małżeństwem to musimy być oboje aby zarejestrować dziecko. Żadne upoważnienia nic nie uznają.

Słoneczna zmoro przez ciebie tez zaraz bede śląskie robić :) aż mi ślina pocikła!!!

no mi tez wlasnie sie zachcialo:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri zasuwaj :)

Ja podswiadomie myslalam o jakis kluchach na dzis bo wczoraj prosilam mojego M aby obral mi caly gar ziemniakow tak aby na dzis jeszcze bylo no i proszzzz :))

Mój mały dziś się wypycha tak słodko <3 wczoraj taki leniuszek z niego był, a dzis no no ..

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia no wlasnie mam niestety dylemat ciagle bo brzucho opadlo, polozne mowia ze opada na tydzien-2 przed porodem, wiec sama nie wiem, a inni mowia ze i miesiac przed moze... Chcialabym 10 go bardzo.. Boje sie tylko ze jak sie wydarzy wczesniej to zostane sama sobie z nieznanym lekarzem... A jak 3 go to sie boje ze dziecku to zaszkodzi ze tak szybko...:(
    Asia a Ty widze ze masz termin z om na 14 go wiec 2 dni po m ie a chcesz 10 go cc? I to drugie dziecko, nie boisz sie troszke ze nie dotrzymasz do terminu tego?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, prześliczna Kruszynka!! Dużo zdrowka dla Was od cioci Sue :*

Niech ładnie przybiera!! Jest idealny, jakie ma cudne włoski!!

justta lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta synuś cudny! Jak ja bym już chciała tulić swojego :)

Sara-nar chyba jeszcze nie gratulowałam, coś mi umknęło :) Gratuluję zatem! Super że masz dzidziusia ze sobą a poród za sobą ;)

Ja mam teraz wizyty + KTG (w przychodni przy wizycie) co tydzień, w tym tygodniu będę miała po raz trzeci.
    No i jeszcze dodam, że Wam wszystkim wychodzą skurcze już koło 50-60, a mi 20 :/ Ehh, cisza na morzu ;)

justta lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dziekuje :*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella hmm na tej liscie jest wlasnie jakis blad i ja termin z OM mam na 23 lutego. Dla mnie ten 10 to jest optymalny. Ja syna rodzilam 37tc i wszystko bylo okej wiec jak teraz bede rodzic 10.02 to bedzie juz 39tc. Nadal sie boje ze zacznie sie u mnie szybciej bo wlasnie 2 dziecko, mialam wczesnie ovu i wiem dokladnie kiedy zaszlam, maly z każdego usg jest wiekszy o 2 tyg i zawsze termin porodu wychodzi mi na ok 14.02 do tego mam ciagle twardnienia brzucha i prawie wcale nie mam szyjki, no ale jakby to ujac nic nie zrobie, musze sie dostosowac. Ty to chociaz masz szyje i nic pozatym sie nie dzieje.
    Ja chyba na twoim miejscu jednak bym sie zdecydowala na cc 3.02 po pierwsze bedziesz troche w szpitalu, a potem fajnie jak jeszcze maz bedzie z toba miesiac w domu i na spokojnie sie ogarniesz ze wszystkim. Mysle ze tydzien nie stanowi w tak wysokiej ciazy. Co innego 32 tc albo 33 tc tu sie liczy kazdy dzien, tydzien ale ty juz jestes w 38. Pomysl na spokojnie i moze zrob jak ci serce podpowiada, a nie kazdy dookoloa. Bo wiesz jak to jest ile osob tyle opinii.

Ja mam jeszcze traume koncowki ciazy po przejsciach znajomych i mam cos takiego ze dalabym sobie zrobic ta cesarke nawet dzis byle miec go juz przy sobie ...

Lara 82 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a termin masz na 10? to tez nie jest powiedziane ze nie zaczniesz rodzic wczesniej! a dziecko juz bedzie gotowe. tak bedziesz sie stresowac ze w nerwach urodzisz 4 lutego:))

ja bym brala 3! jeszcze jak Twoj lekarz pozniej ma urlop to nawet bym sie nie zastanawiala.

ja robie jak mi kaze moj dr.
    jesli mi pwoie jutro ze trzeba wywolac wczesniej bo jest gotowy i duzy to sie zgodze.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta piękny Twój maluszek ;)

Niech mój też już wychodzi, bo ten ciągły ból i ciagniecie mnie wykonczy!

Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę, by okazało się ze jest jakies rozwarcie i szansa na poród ;)

Gosiak, Lara 82, Patrycja20, LadyDi, Angélique89, justta lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Rudasku u mnie to samo z nogami, do tego pachwiny i całe "podwozie". Chodzę jak kaczka i czasami jeszcze zgięta w pół.
    widzę, że nie jestem sama :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczynki mam pytanie techniczne do nie mężatek :)
    CZy zgłaszałyscie przed porodem w USC ze tatuś to ten tatuś i ze On zglosi dziecko w urzedzie w przeciągu tych 14 dni??
    Bo ja jakoś sie zebrac do urzędu nie moge a chyba trzeba ;(
    no i jak załatwić akt urodzenia? USC tam gdzie mam swój normalnie mi wyśle go, czy muszę jechać...bo ja rejestruje dziecko w innym miescie niż ja sie urodziłam i doczytałam ze musze mieć swój akt urodzenia...
    jak to jest, ktoś sie orientuje ?????
    Rudasku musisz mieć swój akt niestety, u mojej bratowej zaakceptowali stary akt, bardzo stary, Bogu dzięki, bo w innym wypadku musieliby jechać po akt 200km :P
    więc pewnie zależy od życzliwości urzędniczek

3523x2t.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to sie nastawialam ze ten moj doktorek dzisiaj powie mi ze cc robi sie w terminie porodu, a teraz mowil ze jak mam wybor i moge 3go a ja jestem osoba ktora lubi miec wszystko zaplanowane ( staral sie z nami o ciaze i prowadzil ja od poczatku) to stwierdzil ze z moim nastawieniem lepiej miec 3go:/ bo niby ten tydzien roznicy zadnej nie zrobi... Ja poprostu nie chce zaszkodzic dziecku... Pediatrzy niby nieraz doszukuja sie cech wczesniactwa jak cc przed terminem jest.. I zastanawia mnie z czego to wynika, teraz wg belly jestem w 37 tc 4 dn ( wg metody lekarzy 37tc 1 dn) wiec 3 go lutego to bedzie moj 38 tc5 dn/38tc2dn a 10 luty to bedzie 39 tc5dn/ 39tc2 dn ... :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym robila jak mowi lekarz ale zrobisz jak uwazasz.

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś miała wątpliwości jak brzmi czkawka :)

to moje nagranie ze szpitala czkawki Witusia
    http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE

Lara 82, Maarta:), angelstw lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaa tez lubie mies wszystko zaplanowane. Bez kalendarza czuje sie jak dziecko we mgle :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, 38tydzień na rozwiązanie to dobry tydzień i sądzę jak lekarz, że nie ma praktycznie żadnej różnicy. Dzieciątko będzie tylko mniej tłuste :)

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella - ja bym brała 3-go. Jak nie masz nic super pilnego to lepiej szybciej się rozpakować :-)

ja mam wizyte jutro, i badanie na gbs. Dowiem sie od razu co z tym ktg

Dziewczyny w jakich jednostkach są pokazywane skurcze na ktg? U mnie wychodziły w piatek w granicach 60-70 a jeden sie nawet zapisał 105 :-) z bólem szału nie było. Tych mniejszych nie czułam w ogóle - maz mówił że skurcz idzie, a tek 105 to jak ból miesiączkowy raczej słabszy....

‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ