X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Ale dziś pospalam. Chyba 12 godzin, z dwoma kursami do toalety. Uwielbiam poranki. Jak budzę się, a mały jeszcze śpi, i jestem wypoczeta to nie czuję ciąży ani brzucha. To jest fenomenalny moment.
    Oczywiście w momencie wstawania, wszystko wraca do normy. Z łóżka zwlekam się jak foczka :-)

Żeby poprawić Wam humo opowiem Wam historię z jaką ostatnio wrócił mój mąż od fryzjera.
    Jedną z klientek fryzjerki męża miała ciążę o dwa tygodnie starsza od mojej. I chyba w zeszły weekend urodził się im dzieciaczek.
    Pamiętam, jak w święta Bożego Narodzenia, pierwszy raz o nich usłyszałam. Planowali rodzić na Żelaznej, tam gdzie ja. Tyle że ona chciała cesarke, na żądanie, a to wiąże się z kosztami. Coś koło 4tys. Policzyli sobie że przy jakimś czarnym scenariuszu to mogą wydać i z 10tysięcy, więc już lepiej zaszaleć i urodzić po królewsku w prywatnym szpitalu Medicover.
    Mogli wykupić abonament za 15tys, czyli że cokolwiek by się nie działo, to dziecko i matka mają pełną opiekę lekarską, a kwota będzie stała.
    Stwierdzili ze ryzyka nie ma, i zapłacą po wszystkim rachunek wystawiony przezcszpital. Sądzili że spędza tam góra trzy dni, cesarka, rachum ciachum i do domu.
    Coś się skaplikowalo, musieli zostać w szpitalu dodatkowe 5 dni, mnustwo badań. Nie wiem co się dokładnie stało. Teraz wiem że już są w domu, z dzidziusiem wszystko ok. A szpital wystawił im rachunek na 74tys zł.

Porody są nieprzewidywalne. :-) szkoda mi tych ludzi. No ale wszystko sobie sami zgotowali.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja bym wolała, żeby moje dziecko siedziało w brzuchu jak najdłużej do terminu:) już nie chodzi o ten ślub itd. Ale jednak dziecko "wyrwane" z brzucha wtedy, kiedy nie jest na to gotowe pewnie to odczuwa jakoś. Chociaż, doktor twierdzi, że różnicy już nie ma.
    Zrób tak, żeby Tobie było dobrze :) tydzien wcześniej to zawsze dłużej z mężem - kiedy on znow wypływa?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosia, mail poszedł.

Zaraz się zbieram i jadę do happy mum, może coś znajdę, jak nie to kupie przez Neta.
    Gosiak, jak Ty kupowalas rzeczy z tego sklepu to bralas rozmiar jak sprzed ciazy?
    Dziękuję za maila :)
    Nie, ja kupowałam rozmiar większy. Ale najlepiej przymierzyć, więc jak masz sklep stacjonarny, to super.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    74 tysiące złotych?! Matko, P. By musiał sprzedać wszystkie gitary, kontrabas, samochód, nerkę j jeszcze by brakło!

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    74 tysiące złotych?! Matko, P. By musiał sprzedać wszystkie gitary, kontrabas, samochód, nerkę j jeszcze by brakło!
    Ja bym się załamla, gdyby mi się coś takiego przytrafiło. Też nie wiem skąd bym wzięła takie pieniądze. I jeszcze świadomość tego że to tak fanaberia, bo w każdym innym szpitalu też bym mogła urodzić, i być może bez komplikacji. Rany.

Ale nie spodziewałam się ze to wszystko może tyle kosztować. Ciekawe ile my kosztujemy w szpitalu?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziękuję za maila :)
    Nie, ja kupowałam rozmiar większy. Ale najlepiej przymierzyć, więc jak masz sklep stacjonarny, to super.

No tak właśnie myślałam, przed ciążą nosilam xs, ale teraz biodrach mam wiecej i xs mogłoby sie brzydko opisać, więc wezmę skę.
    Przymierzę tam, zobaczę jaki rozmiar najlepszy i zamówię przez Neta tę, korą podoba mi się najbardziej :)

Może w sklepie z ciążową odzieżą nie będę się czuć jak baryła :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale wiesz ze 3 bedzie ten lekarz, bedzie wszystko ustalone itd a tak? moze sie zaczac 7.02 i bedziesz jechala w nieznane z mysla czy nie urodzisz sama.

znajac zycie ja bym brala 3 luty.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja bym się załamla, gdyby mi się coś takiego przytrafiło. Też nie wiem skąd bym wzięła takie pieniądze. I jeszcze świadomość tego że to tak fanaberia, bo w każdym innym szpitalu też bym mogła urodzić, i być może bez komplikacji. Rany.

Ale nie spodziewałam się ze to wszystko może tyle kosztować. Ciekawe ile my kosztujemy w szpitalu?

Aga, ja się ostatnio też nad tym zastanawiałam. W szpitalu medicover nie wiem czy chciałabym leżeć (nawet nie chodzi o koszty).
    A na miejscu tej rodziny naprawdę zalamalabym się - bo tak, jak mówisz, to fanaberia, a pieniądze zawsze przydałyby się na coś innego. A to nie była operacja ratująca życie...

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja zrezygnowałam z pięknych sal oraz wyboru menu w jednym zabrzanskim szpitalu na rzecz szpitala który ma 3 stopień referencyjnosci jeżeli chodzi o ratowanie noworodków. Nigdy nie wybaczylabym sobie ze wolałam komfort od opieki.

Sue, Lara 82, Aagnieszkaa, Angélique89 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, mam do Was pytanie, może się któraś orientuje.
    Mój P. pracuje na umowy o dzieło, które nie są ozusowane. Poza pakietem medicover, nie jest ubezpieczony.

Czy z racji tego, że ja jestem ubezpieczona mogłabym zgłosić go do swojego ubezpieczenia? I dodatkowo dziecko?
    Nie wiem czy mogłabym mieć pod sobą aż dwoch członków rodziny...
    Spalabym spokojniej wiedząc, że każdy członek mojej rodziny jest w ten sposob chroniony.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczynki :)
    kurde powiem Wam, ze ja już padam na ryj..nie śpie nocami, dziś nie wiem czy godzine spałam, nogi mnie strasznie bolą- nie wiem czy też mialyscie tak np po alkoholu, ze jak za duzo jego jest to sie białko scina i na drugi dzien nogi bolą, coś ala zakwasy! to ja tak mam teraz, od dwóch dni, jak smarkam to krwią, Małody strasznie nisko, czuje jak wali rączkami w pachwinach, a jak kreci głowką już w szyjce to umieram, taki dyskomfort..modle się, zeby już wyszedł Mały Terrorysta :)

Sue, wysłałam CI priva :*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku u mnie to samo z nogami, do tego pachwiny i całe "podwozie". Chodzę jak kaczka i czasami jeszcze zgięta w pół.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue maz wyplywa 4 marca jakos na 5 tyg ;)
    No z tym lekarzem wlasnie tak jet ze 3 go wiem na bank ze bedzie, tj 10 go, a co pomiedzy jak sie zacznie tego niestety nie wiem.. Wiec uczywis ie jest szansa ze np jakby sie zaczelo w czeartek 5 go lutego to matkowski na urlopie, branicki u siebie w gabinecie na prywatnych audiencjach a ja jade w nieznane...:/ oczywiscie chcialabym jak nadluzej by dziecko siedzialo... Ale tez by ktos kogo mi sie poleca i wiem ze jest do ry odbieral... Moj sliwinski mowil ze branicki jet bdb lekarzem i go poleca... Zna go i mowi ze jak najbardziej jest ok... A jemu ufam ponad przecietnie i jego slowo jest dla nas zawsze autorytetem...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,

Sue ja w sobotę wieczorem siedząc w kuchni robiąc naleśniki, wyłam jak bóbr. Sama nie wiem czemu. Chyba te hormony mają coś z tym wspólnego.

Też nie mogę już na siebie patrzeć, nogi mam straszne. Ręce zaczęły mi puchnąć, w nocy budzi mnie ból prawej ręki, w dzień trochę lepiej ale i tak palce jak serdelki. I mam wrażenie, że na twarzy też inaczej wyglądam.

Wyniki mam ok, więc to chyba to już jakieś uciski na sam koniec.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Boroniowka ja nie wiem jakie ma moje dzidzia nogi ale podejrzewam ze tez beda dlugie jak sie poda na tate ktory ma 198cm
    no nasz miał dlugosc FL powyżej normy,a reszta troszke mniejsze,mój mąż ma 180 cm wiec do Twojego to mu daleko :D ale może dlatego Młody jest mniejszy bo wiecej idzie w długość, tak czy siak,chyba zaczne troche więcej jeść jeszcze warzyw itp. żeby byl silny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:48

Suri97, megg lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell, a ja bym nie kombinowała i umówiła się na 3 lutego. To będzie tydzień przed terminem chyba tak?
    I to będzie dla Twojego komfortu psychicznego. Wiem, że teraz trendy się zmieniają, ale od tylu lat tak robią, że konkretny dzień więc bym nie kombinowała.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Rudasku u mnie to samo z nogami, do tego pachwiny i całe "podwozie". Chodzę jak kaczka i czasami jeszcze zgięta w pół.

Kurde co jest tego przyczyną :)
    Jak popiłam to wiedziałam a teraz ??

ja mam to samo z kroczem, pachwinami i jeszcze strasznie cierpną mi biodra w nocy...dziś to znalazłam taka pozycje prawie na brzuchu z prawa noga wygiętą na poduszce, podobno to pozycja porodowa..i troche mi było lepiej ale coś strasznego jak mnie to boli :(
    u mnie też wyniki oki wiec pewnie to jest tak jak Lara pisze, ze to nasze Maleństwa uciskają narządy i dlatego takie bóle rózne ...ehhhhhhhh

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wydaje mi sie ze mozna zglosic i meza i dziecko.

w Zus pue gdzies mialam- Zglos czlonkow rodziny.. wiec nie czlonka;)

kiedys jak mama nie pracowala to tato wszystkich zglosil pod siebie wiec na pewno tak nadal jest.
    najlepiej zadzown na infinie Zusu i zapytaj ale dobrze by bylo zglosic.. bo jak jakis wypadek czy cos- to przeciez biora do szpitala i pozniej wystawia rachunek.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie techniczne do nie mężatek :)
    CZy zgłaszałyscie przed porodem w USC ze tatuś to ten tatuś i ze On zglosi dziecko w urzedzie w przeciągu tych 14 dni??
    Bo ja jakoś sie zebrac do urzędu nie moge a chyba trzeba ;(
    no i jak załatwić akt urodzenia? USC tam gdzie mam swój normalnie mi wyśle go, czy muszę jechać...bo ja rejestruje dziecko w innym miescie niż ja sie urodziłam i doczytałam ze musze mieć swój akt urodzenia...
    jak to jest, ktoś sie orientuje ?????

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane, my już w domku od wczoraj ;-)zmęczeni, ale szczęśliwi bardzo, jest super maluszek jak na razie spokojny, ładnie ciągnie cyca i dopajam buteleczką, żeby szybciej urósł, takie zalecenie do wagi 3 kg

Pozdrawiamy i całuski ślemy, jak trochę bardziej wciągnę się w ten dziki rytm co parogodzinny, to będę częściej narazie uciekam spać puki mały śpi

Przedstawiam wam jeszcze naszą małą kruszynkę Leośka

681c24d04ecf6db1med.jpg

21f1a93f6e7e79d9med.jpg

Nawet nie wiem kto się już zdążył rozpakować ;-)

słoneczna 85, Rudasek, Maarta:), Suri97, Bietka, megg, Lara 82, Katiś, angelstw, dorocia2324, AsiaSzw, Boroniówka, Patrycja20, Becia81, Sue, mala_mi1982, Gosiak, kasia_1988, Asiaa1201, LadyDi, Aagnieszkaa, Januszkowa, gusiaa, marcela29, Laurka, przedszkolanka:), madziutek 23, Penelope, juska19, Angélique89, asia888, dora8201, Kathy's lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ