Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
megg wrote:Poważnie. ? Nie spodziewałam się ze na tym forum będzie jeszcze ktoś z moich stron !
świat jest bardzo mały
a Libiąż to przecież dziura straszna wiec tymbardziej sie dziwię
ja już po wizycie,no i dalej mam leżeć,czekać bo Mieszko jest jeszcze zbyt malutki,żeby się pchać do wyjścia. Szyjka sie skraca, eh a już mialam nadzieje,że będę mogła się uaktywnić troszkę a tu nawet obiadów mam nie gotować..megg lubi tę wiadomość
-
Wy o rosolku,a ja mam z wczoraj
W trakcie akcji,gdy się zacznie,raczej nie zdąży mąż ugotowac tego rosolui teraz tak myślę,jak to wykombinowac,może ugotowac w tygodniu i zamrozić,a później szybko zagotowac i wlac do termosu?? Pytanie czy nie straci swoich właściwości??? Co wy o tym myślicie?
-
nick nieaktualny
-
Suri97 wrote:U nas tez nudy. I mam takie lenia jak jeszcze nigdy.
U mnie to samo...
Powodzenia dziewuszki na wizytach. Ja mam jutro. ja jutro po wizycie mogę rodzic... He.
A póki co która chętna dzisiaj?
Boroniowka to ile maluszek waży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:22
megg lubi tę wiadomość
-
dzień dobry w słoneczny dzień
ale leniuszki tu sameja to tylko teraz myślę co tu robić i gdzie wyjść skoro już nauki nie mam
w końcu to ostatnie takie wolne chwile na jakiś czas
gratuluję kolejnych tygodni dzisiaj
szał na rosołek widzę-ja na jutro mam zaplanowany
miłego dnia! -
Boroniówka wrote:Lekarka niestety nie ważyła Go,nawet nie wiem czy na takim prostym usg które ma w ogole moze oszacować wagę, w 31 tc ważył 1760 ,a brzuch mam dość maly, w pępku nawet 100 cm nie mam,chyba ze się najem;) możliwe,że nie ma nawet 3 kg.
moja w zeszłym tygodniu miała 2510i lekarka powiedziała,że do porodu stawia 2800-2900 ( z tym,że i ja malutka bo niespełna 155cm.
)
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoroniówka spokojnie. Ja się urodziłam w 38tc i ważyłam 2850g. Moja siostra podobnie. Bedziesz miała lżejszy poród...
U mnie po pepsi dziecko trochę sie ruszyło, ale nie zrobiło 10 ruchów w 1h i teraz cisza....... sama już nie wiem co o tym myśleć. Czasami zdarzy się jakiś ruch ale taki z głębi. Nie wyczuję go pod dłonią -
Boroniówka wrote:Lekarka niestety nie ważyła Go,nawet nie wiem czy na takim prostym usg które ma w ogole moze oszacować wagę, w 31 tc ważył 1760 ,a brzuch mam dość maly, w pępku nawet 100 cm nie mam,chyba ze się najem;) możliwe,że nie ma nawet 3 kg.
Jeszcze masz troszkę czasu wiec niech maluszek grzecznie siedzi w brzuszku chociaż 2 tyg.
Ja sobie tłumacze czasami ze dzieciaczki ruszają się słabiej bo mają rzien- len jak my czasami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:29
-
dzien dobry
o rosołku po porodzie to słyszałam - idealny jest! pewnie i mama i teściowa zrobią.
Co do szacowania wagi małego... ja już sobie dałam spokój, bo na usg III trymestru wyszło, że jest duży (30t 4d - 1950), tak na usg szpitalnym w 34t 4d wyszło, że niby ma 2400 dopiero
Usg szpitalne ponoć się może mylić o max 500g +/-, więc sporo...
Moja nocka dzisiaj minęła pod nazwą bólu podwozia - całe krocze + spojenie łonowe, masakra! i boli nadal...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
megg wrote:Ale ten świat jest mały! Ale jaja
zapraszam na kawę jak będziesz u siostryhehe
Pewnie dopiero z dzidziusiem pojadę, może w kwietniu dopiero. Póki co to siostra przyjeżdża do mnie. Mieszka tam od maja. Bardzo podoba mi się to miasteczko. Jeśli kojarzysz ul. Bema to właśnie tam mieszkają
megg lubi tę wiadomość
-
Boroniówka moje dziecię w 31t+5 wazylo 1900g! A teraz juz 3750g!
wiec niekoniecznie musi byc dzidziulek mały
Ja mam dzis przyplyw energii i sprzątam!okna nawet niektóre musze umyć bo sa oflukane przez moje trzy wielkie kaukazy
megg lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Ciekawe ile moj mniej wiecej wazy? 2,5 tyg temu wazyl ok 2700 wiec mysle ze moze jutro 3100-3200??
Sue spakowalas torby?
No właśnie nie wiem jak z ta waga jest bo jutro mina dokładnie 3 tyg ja mała była wazona a miała 2400 w szpitalu w sobotę miała 3200 a pomiary były robione na dobrym sprzęcie. No nic zobaczymy jutro.
Jak rozmawiałam z dr ze szpitala która robiła pomiar to mówiła ze zazwyczaj u nich na tym sprzęcie pomyłki są ale na + o 300 g wiec mi klocuszek się szykuje do wyjściaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:44
-
Wcale nie jest taki maly:) moja corcia w 31 tc wazyla 1200g a moj brzuch tez nie przekracza teraz 100cm, niektore dzieci sa jeszcze mniejsze. Ja sama wazylam 1980g i to w terminie urodzonawiec bez obaw!
A ja dzis robie ogorkowa i mam jeszcze krokiety z wczoraj.
Milego dnia:)Boroniówka lubi tę wiadomość
-
A u mnie dzisiaj pierogi z truskawkami polane śmietaną i posypane cukrem
Pierogi sklepowe niestety, ale mam na nie wielką ochotę.
Od dzisiaj mam postanowienie, że już nie będę czytać styczniówek, ich niektóre porodowe opowieści mnie przerażają, za bardzo się tym wszystkim przejmuję, później nie mogę spać, cały czas moje myśli krążą wokół tych złych historii.
Dzisiaj w "Pytaniu na śniadanie" też był smutny porodowy temat, dobija mnie to wszystko, ale jak tu żyć bez TV i Internetu. -
Witam i ja na poczatku 39tyg:) siły zaczynają mnie opuszczać, od dwóch dni rano wieczorem mam bóle @, mała fika jak szalona, dr kazał mi wypełniać kartę ruchów wg CARDIFF ( w godzinach 9-21 liczy się ruchy i zaznaczam godzinę o której był 10 ruch, jeżeli w kolejnych dwóch dniach w tych godz było mniej niż 10 mam jechać do dr, a jeśli żadnego ruchu w ciągu dnia to na IP) wszczesniej liczylam do 10, na godzinę aktywności dziecka, ale teraz wg tego co dr mówił
Rano coraz bardziej mam opuchniete dłonie i stopy, ciapy mnie nawet uwieraja:-\
Ja dziś szykuje barszcz dla siebie, a dla męża miesozercy żeberka w kapuscie i strasznie mnie zmeczylo to przygotowanie obiadu.
Co do apetytu to juz 3 dzień nie mam na nic ochoty:-\
Zastanawiał się czy dotrawam do 5lutego, wtedy mam mieć pierwsze ktg w szpitalu, a widzę ze u Was to badanie dużo wczesniej.
Miłego dnia, udanych badan, wizyt i porodów;)Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Witajcie!
Ja jestem dziś wrakiem czlowieka. Tak mnie ta choroba rozlozyla nagle, ze szok! Leże dziś w lozku i nosa nie wysadzam. Caly zalew garow, poodkurzac by się przydalo, ale nie dam rady. Najgorszy ten katar bo gola boli
A w ogóle może któraś się orientuje jak to jest z porodem jak czlowiek chory i oddychać nie może sprawnie? Przez nos się nie da, a jak wezme glebszy haust powietrza przez usta to zaczyna mnie dusić niemilosierny kaszelNo i co z karmieniem w takiej sytuacji?
Ahhh, powodzenia na wizytach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:18