X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Jakie mam durne sny! Snilo mi sie ze odpisywalam wypracowanie od kolegi na przerwie;))
    A mi się śniło, że przyszła do mnie doula - taka rozłożysta, wysoka kobitka w stylu Elżbiety Romanowskiej i powiedziała, że przeskanowała mój organizm (oczami swoimi) i mam jakieś robaki w przewodzie pokarmowym i ona mi je zlikwiduje jeszcze przed porodem :P

słoneczna 85, Sue, Aagnieszkaa, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na działalności jaki Pit się wypełnia?
    ja miałam zawieszoną działalność od marca 2013r a zamknęłam w październiku 2014r.

byłam na ryczałcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:24

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Wy o rosolku,a ja mam z wczoraj :-)
    W trakcie akcji,gdy się zacznie,raczej nie zdąży mąż ugotowac tego rosolu :-( i teraz tak myślę,jak to wykombinowac,może ugotowac w tygodniu i zamrozić,a później szybko zagotowac i wlac do termosu?? Pytanie czy nie straci swoich właściwości??? Co wy o tym myślicie?
    Ja tam będę co kilka dni gotować teraz wielki gar - nada się jako podstawa do wielu zup - będę robić pomidorówkę, ogórkową, itp... bardzo zdrowo w taką pogodę jeść ciepłe zupy na kolację np.
    Bo mrożony to faktycznie z punktu widzenia medycyny chińskiej nie będzie miał tej energii... ale z drugiej strony lepszy mrożony niż żaden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:25

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja mam dzis przyplyw energii i sprzątam! :D okna nawet niektóre musze umyć bo sa oflukane przez moje trzy wielkie kaukazy <3
    A ja właśnie od rana myślałam o Tobie - czy czasem nie rodzisz ;)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja właśnie od rana myślałam o Tobie - czy czasem nie rodzisz ;)
    Jeszcze nie :D haha :D moje dziecię wygodnie sobie siedzi w brzuchu i ani myśli wychodzić :D a szkoda :D
    Umylam okna i tylko drzwi wejściowe i czesc tarasowa, jadalnia zostala sypialnia, pokój Konstancji, siłownia, garderoba lazienka i jeden pokój jeszcze. A jestem juz tak zmęczona! Chyba bede to na raty robic :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja to sie nie znam na tym bo rozliczam sie razem z mezem wiec nie pomoge.

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg! Belly pokazuje 29 dni do terminu z OM!!
    Ciekawe co doktor powie w czwartek!

Czuje sie coraz bardziej ociężała ;(
    Jak pomyśle ze mam gdzies wyjść z domu to mi sie odechciewa :/

megg, słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam się dzisiaj nie lenic. Umówiłem się na pedicure z żelowych pazurkami, u rąk ściągam żel i robie zwykły manicure. Dodatkowo depilacja bikini woskiem i henna z regulacją. Będę zwarta i gotowa jakby co...

Ale zrobiliście mi ochotę tym rosołem. Musze kupić składniki później.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Omg! Belly pokazuje 29 dni do terminu z OM!!
    Ciekawe co doktor powie w czwartek!

Czuje sie coraz bardziej ociężała ;(
    Jak pomyśle ze mam gdzies wyjść z domu to mi sie odechciewa :/
    Kochana a co ja mam powiedzieć u mnie 4 dni do terminu! :D lalalal

ash, megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zazdroszczę Cath!!!!! Serio!!!!!!!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ale Ci zazdroszczę Cath!!!!! Serio!!!!!!!!!!
    Nie ma czego bo moje dziecko uparte jak ojciec ! :D ja czuje ze wykluje sie w 42 tygodniu! Takie mam przeczucie teraz :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlaśnie też do wielkich nie należę,a urodzilam sie z wagą 2650 ;) może ma to po mnie, z usg wychodzilo ze ma długie nogi,ale to po mężu bo jest wysoki,wiec pewnie będzie długi po nim i szczuplutki.

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, wysłałam Ci wiadomość na priva :)

Jej, Gosiu, przepraszam! Zapomnialam kompletnie o tych wnioskach! Już podsyłam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Jej, Gosiu, przepraszam! Zapomnialam kompletnie o tych wnioskach! Już podsyłam :)
    Dzięki! :)
    A jak nastrój? Już trochę lepiej?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Boroniówka spokojnie. Ja się urodziłam w 38tc i ważyłam 2850g. Moja siostra podobnie. Bedziesz miała lżejszy poród...

U mnie po pepsi dziecko trochę sie ruszyło, ale nie zrobiło 10 ruchów w 1h i teraz cisza....... sama już nie wiem co o tym myśleć. Czasami zdarzy się jakiś ruch ale taki z głębi. Nie wyczuję go pod dłonią

Sylwia moze tak sie ulozyl ze tak to odczuwasz? Tez tak czasem miewam i sie denerwuje ze nie czuje....

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka ja nie wiem jakie ma moje dzidzia nogi ale podejrzewam ze tez beda dlugie jak sie poda na tate ktory ma 198cm

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My już też po ostatnich badaniach (morfologia i mocz) czekając pod laboratorium które mamy w szpitalu spotkałam koleżankę która właśnie szła na porodówkę termin miała na ten sam dzień co ja :))). U nas na obiad dzisiaj pierogi idę się brać za nie :P

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też teraz tak myślę że moje dziecko wyjdzie po terminie aniżeli przed. To dobrze, niech siedzi. Łożysko wydolne bo wczoraj badali, przepływy ok, także niech rośnie pulpecik, bo póki co to ma 2750 g . Nasza kruszynka <3

Gosiak, Boroniówka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :) ja juz po wizycie u mojego doktorka sliwinskiego, szyjka zamknieta, twarda i ma 4,9 cm :) wiec sie nie skraca poki co :) mala wazy 3030 g, wszystko jest idealnie:) no i mamy dylemata z porodem bo on mowi ze to nam wiekszej roznicy nie zrobi czy porod bedzie 3 lutego czy 10 lutego bo tydzien to niewielka roznica a ciaza juz jet donoszona wiec ten i ten termin beda bez wplywu na mala, roznica taka ze jak porod 3go to mamy wiekszy komfort ze jedziemy wiemy kiedy i na ktora a nie kiedy zacznie sie akcja wiec to kwestia wygody i spokoju psychicznego ze nie dzialamy na wariata no i 3 go bedzie lekarz na bank a do 10 go czy dotrwamy niewiadomo bo to ciezko okreslic szanse ze dotrwamy sa takie jak te ze nie :/ i co tu zrobic:(

Patrycja20, megg, Bietka lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz sie przywitam w końcu:)

Dzień dobry:)

Z moim samopoczuciem średnio. Wczoraj wieczorem załapałam takiego doła, płakałam zmywając i pod prysznicem. Jestem taka dziwna, że wolę "w samotności". P widział, że coś nie tak, przychodził do mnie do sypialni (tenisa oglądał w salonie), ale zna mnie na tyle, że wie, że głową muru nie przebije i jak nie chce to nie powiem.
    Czasami mam takie dni, że jest mi po prostu smutno, nie potrafię nawet powiedziec dlaczego. Zawsze tak miałam przed okresem.

Katis, dobrze, że w domu. Podeślę Ci później listę :)

Gosia, mail poszedł.

Zaraz się zbieram i jadę do happy mum, może coś znajdę, jak nie to kupie przez Neta.
    Gosiak, jak Ty kupowalas rzeczy z tego sklepu to bralas rozmiar jak sprzed ciazy?

Muszę kupic też buty, a że mamy styczeń to ciężko znaleźć delikatne szpileczki :P

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1964 1965 1966 1967 1968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ