X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie - kupię w rossmannie wałki takie duże rzepowe?

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, pytanie - kupię w rossmannie wałki takie duże rzepowe?
    Jak do włosów to kupisz :P

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwonilam do dr wlazowskiego z gdyni- pediatra onkolog i hematolog, ponoc mega dobry, kiedys dzwonilam do niego w sprawie mojej maloplytkowosci ale on zajmuje sie dziecki tylko i udzielil mi porady na tel a do tego skierowal do swietnego hematologa dla doroslych jak sie potem okazalo mentora mojego gina ktory jest onkologiem tez.. I teraz jak zadzwonilam by sie umowic na wizyte zapytal zy z dzieckiem powiedzialam ze z jeszcze nienarodzonym, za tydzien bedzie.. Wiec powiedzial ze udzieli mi konsultacji na telefon, chwile pogadalismy o szczepionkach, i zalecal szczepic engerixem dawka 0.01 mg, generalnie on do nas przemowil- tak po krotce... A jeszcze zagadalismy o krew pepowinowa bo matkowski nas namawial to wlazowski zalecil bysmy zadzwonili do bydgoszczy na oddzial transplantologi a oni nam wszystko wytlumacza o krwi i czy warto, on mowil jedynie ze Sie transplantacja nie zajmuje ale rprawdopofobienstwonze bedziemy musieli skorzystac z tej krwi i transplantacji jest znikome jednak wiecej info tam dostaniemy, dzis bedziemy dzwonic :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope naprawde fajnie miec taka siostre :-) a .nie caly czas zastanawia czy jestescie podobne? Skoro blizniaczki :-) Bo 2 takie laski to juz w ogole musza zwracac uwage na siebie wsrod brytyjek :-)
    No i pochwal sie imieniem :-) moze jak zaczniesz mowic do syncia po imieniu wtedy wyjdzie :-)

no i zastanawia mnie co oni teraz Ci karza w GB jak jestes po terminie. Masz jekies KTG, maszsie zglosic na wywolanie? Jak to u was jest.

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Co do opryszczki to ja smarowalam pasta do zebow :D
    Niby jak zesto nawraca to mozna heviran... Ale tak to lepiej w ciazy nie

Mi właśnie lekarz przepisał Heviran na opryszczke, pozbylam się to zajady mam 2 i tak w kółko, pewnie wątroba cierpi na tym etapie już

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze odnosnie KTG nic nie mam zlecone, mam nastepna wizyte w dniu terminu i tyle. Az sie zastanawiam? Jest ktos jeszcze kto nie chodzi na KTG?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dawajjjj!!
    Wczoraj się zastanawialas która z nas pierwszą chwyci ;)
    Mój to uparciuch jest i za dobrze mu w brzuszku ;)

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja podejrzewam że też bym nie musiala na KTG chodzić, ale gin wysyła mnie bo mam łożysko 3 stopnia starzejace sie

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodze na typowe ktg, tylko na wizycie dr bada tętno takim czymś przenośnym. Teraz w szpitalu miałam codziennie ktg, ale to sie nie wlicza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    Dzisiaj miałam super ochotę na spanie i nici. Od 7 co 40 minut pies mnie budził, póżniej jakies telefony....ehh

Byłam dzis u gina na pobraniu wymazu - zrobił tylko z pochwy. NIe pytałam dlaczego bo kiedyś wyszedł mi dodatni więc jeśli teraz będzie ujemny wynik to i tak mi to nie robi.
    Dzisiaj miałam tylko badanie na samolocie. Szyjka 1cm ale zamknięta. No i mam dużo wydzieliny takiej mlecznej. Gin nie mówił że to źle czy dobrze - po prostu.
    Wizyte kolejna mam w nastepny czwartek - przed jego urlopem zobaczymy.
    Zapomniałam go dopytac o to ktg.

Aha pytałam o ruchy - więc mówił że generalnie w ciągu dnia ma byc 10 ruchów. że dziecko jest juz na tyle duże i ma mało miejsca że ruchy moga byc słabsze.

Co do szczepień to ja szczepię. Z tego co wiem szczepienie na gruźlice jest obowiązkowe i nie ma mozliwości odsunięcia tego w czasie lub w ogóle nie szczepienia

• megg Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Kurcze odnosnie KTG nic nie mam zlecone, mam nastepna wizyte w dniu terminu i tyle. Az sie zastanawiam? Jest ktos jeszcze kto nie chodzi na KTG?
    ja nie chodze
    bylam tylko raz jak pojechalam na IP

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie czy jak planuję karmić piersią to sterylizator do butelek i podgrzewacz kupować? wiem, że głupie pytanie, ale teraz mam same głupie pytania :D

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jesteś w błędzie. Jako rodzić masz prawo się nie zgodzić na szczepienie. I nie moga podać żadnego! Jest obowiązkowe dla tych co nie widzą lub takich ktorzy i tak szczepią. A jak ktoś nie jest zainteresowany szczepieniami to wie gdzie szukac info na ten temat.

cath, Bietka, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jesli planujesz KP to ja bym nie kupowala sterylizatora. Bo jak przestaniesz KP to maluch bedzie juz duzy i wystarczy wyparzyc butelke czy łżeczke. A podgrzewacz to zawsze pozniej mozna kupic. Chociaz i bez tego mozna życ :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

Ja nie chodze na KTG. Z pierwszym synkiem tez nie chodzilam. Tylko na termin do szpitala i tam mnie juz trzymali.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, co do podobieństwa to tak, jesteśmy podobne, ludzie na ulicach często patrzą z uśmiechem i mówią po cichu że bliźniaczki. A my jeszcze lubimy tak samo się ubrać, mamy podobny gust i dużo tych samych ciuchów. Przedwczoraj w sklepie mój znajomy z którym widuję się regularnie zobaczył ją i oczy jak pięć złotych, nie widział mnie i myślał że to ja już po porodzie, ona patrzy na gościa i mnie wola że chyba ktoś kogo znam bo się uśmiecha :)

W czwartek mam wizytę u położnej, będzie robiła coś podobnego do masażu szyjki macicy co może wywołać poród w 48 godzin. Nie wiem jakie będą dalsze zalecenia czy wizyty.
    Lara 82 wrote:
    Penelope naprawde fajnie miec taka siostre :-) a .nie caly czas zastanawia czy jestescie podobne? Skoro blizniaczki :-) Bo 2 takie laski to juz w ogole musza zwracac uwage na siebie wsrod brytyjek :-)
    No i pochwal sie imieniem :-) moze jak zaczniesz mowic do syncia po imieniu wtedy wyjdzie :-)

no i zastanawia mnie co oni teraz Ci karza w GB jak jestes po terminie. Masz jekies KTG, maszsie zglosic na wywolanie? Jak to u was jest.

Lara 82, Sue, Laurka, asia888 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja planuje karmić piersią, ale mam butelkę, żeby karmić nią jak będę chciała gdzieś wyjść. Sterylizator jest dla mnie zbędnym wydatkiem, ponieważ wysterylizować butelkę mogę wrzątkiem. Co do podgrzewacza to mam to samo zdanie :)

Pia Gizela, Lara 82, dorocia2324, przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Pia jesli planujesz KP to ja bym nie kupowala sterylizatora. Bo jak przestaniesz KP to maluch bedzie juz duzy i wystarczy wyparzyc butelke czy łżeczke. A podgrzewacz to zawsze pozniej mozna kupic. Chociaz i bez tego mozna życ :)

dzięki! tak mi się wydawało, ale musiałam się upewnić :)

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś z was jest zainteresowana sterylizatorem na poważnie to ja chetnie oddam w dobre ręce. Jestem właścicielką sterylizatora AVENT ale nie zamierzam go używać.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Lara, ja jeszcze ani razu nie byłam na KTG, więc jestem z Tobą. Pierwsze takie badanie będę mieć robione jak coś się zacznie dziać. A skoro wszystko jest prawidłowo, i nie mam żadnych skurczy, ani objawów porodu to nie jest to konieczne. Po co mam niepotrzebnie stresować siebie czy dzidziusia.
    Co innego w sytuacji kiedy zaczynają się skurcze, albo niepokoimy się brakiem ruchu u dziecka.
    Ja skurczy nie miałam jeszcze żadnych, dzidziuś szaleje przez cały dzień, czuję sie bardzo dobrze. Cholera...mam nadzieję że nie przenoszę ciąży. Kusząco brzmi pełnia 4 lutego :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ