Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie dzwonilam do dr wlazowskiego z gdyni- pediatra onkolog i hematolog, ponoc mega dobry, kiedys dzwonilam do niego w sprawie mojej maloplytkowosci ale on zajmuje sie dziecki tylko i udzielil mi porady na tel a do tego skierowal do swietnego hematologa dla doroslych jak sie potem okazalo mentora mojego gina ktory jest onkologiem tez.. I teraz jak zadzwonilam by sie umowic na wizyte zapytal zy z dzieckiem powiedzialam ze z jeszcze nienarodzonym, za tydzien bedzie.. Wiec powiedzial ze udzieli mi konsultacji na telefon, chwile pogadalismy o szczepionkach, i zalecal szczepic engerixem dawka 0.01 mg, generalnie on do nas przemowil- tak po krotce... A jeszcze zagadalismy o krew pepowinowa bo matkowski nas namawial to wlazowski zalecil bysmy zadzwonili do bydgoszczy na oddzial transplantologi a oni nam wszystko wytlumacza o krwi i czy warto, on mowil jedynie ze Sie transplantacja nie zajmuje ale rprawdopofobienstwonze bedziemy musieli skorzystac z tej krwi i transplantacji jest znikome jednak wiecej info tam dostaniemy, dzis bedziemy dzwonic
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Penelope naprawde fajnie miec taka siostre
a .nie caly czas zastanawia czy jestescie podobne? Skoro blizniaczki
Bo 2 takie laski to juz w ogole musza zwracac uwage na siebie wsrod brytyjek
No i pochwal sie imieniemmoze jak zaczniesz mowic do syncia po imieniu wtedy wyjdzie
no i zastanawia mnie co oni teraz Ci karza w GB jak jestes po terminie. Masz jekies KTG, maszsie zglosic na wywolanie? Jak to u was jest.Penelope lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Co do opryszczki to ja smarowalam pasta do zebow
Niby jak zesto nawraca to mozna heviran... Ale tak to lepiej w ciazy nie
Mi właśnie lekarz przepisał Heviran na opryszczke, pozbylam się to zajady mam 2 i tak w kółko, pewnie wątroba cierpi na tym etapie już
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny!
Dzisiaj miałam super ochotę na spanie i nici. Od 7 co 40 minut pies mnie budził, póżniej jakies telefony....ehh
Byłam dzis u gina na pobraniu wymazu - zrobił tylko z pochwy. NIe pytałam dlaczego bo kiedyś wyszedł mi dodatni więc jeśli teraz będzie ujemny wynik to i tak mi to nie robi.
Dzisiaj miałam tylko badanie na samolocie. Szyjka 1cm ale zamknięta. No i mam dużo wydzieliny takiej mlecznej. Gin nie mówił że to źle czy dobrze - po prostu.
Wizyte kolejna mam w nastepny czwartek - przed jego urlopem zobaczymy.
Zapomniałam go dopytac o to ktg.
Aha pytałam o ruchy - więc mówił że generalnie w ciągu dnia ma byc 10 ruchów. że dziecko jest juz na tyle duże i ma mało miejsca że ruchy moga byc słabsze.
Co do szczepień to ja szczepię. Z tego co wiem szczepienie na gruźlice jest obowiązkowe i nie ma mozliwości odsunięcia tego w czasie lub w ogóle nie szczepienia -
Lara 82 wrote:Kurcze odnosnie KTG nic nie mam zlecone, mam nastepna wizyte w dniu terminu i tyle. Az sie zastanawiam? Jest ktos jeszcze kto nie chodzi na KTG?
bylam tylko raz jak pojechalam na IPLara 82 lubi tę wiadomość
-
Sylwia jesteś w błędzie. Jako rodzić masz prawo się nie zgodzić na szczepienie. I nie moga podać żadnego! Jest obowiązkowe dla tych co nie widzą lub takich ktorzy i tak szczepią. A jak ktoś nie jest zainteresowany szczepieniami to wie gdzie szukac info na ten temat.
cath, Bietka, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Kurcze odnosnie KTG nic nie mam zlecone, mam nastepna wizyte w dniu terminu i tyle. Az sie zastanawiam? Jest ktos jeszcze kto nie chodzi na KTG?
Ja nie chodze na KTG. Z pierwszym synkiem tez nie chodzilam. Tylko na termin do szpitala i tam mnie juz trzymali.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Lara, co do podobieństwa to tak, jesteśmy podobne, ludzie na ulicach często patrzą z uśmiechem i mówią po cichu że bliźniaczki. A my jeszcze lubimy tak samo się ubrać, mamy podobny gust i dużo tych samych ciuchów. Przedwczoraj w sklepie mój znajomy z którym widuję się regularnie zobaczył ją i oczy jak pięć złotych, nie widział mnie i myślał że to ja już po porodzie, ona patrzy na gościa i mnie wola że chyba ktoś kogo znam bo się uśmiecha
W czwartek mam wizytę u położnej, będzie robiła coś podobnego do masażu szyjki macicy co może wywołać poród w 48 godzin. Nie wiem jakie będą dalsze zalecenia czy wizyty.
Lara 82 wrote:Penelope naprawde fajnie miec taka siostrea .nie caly czas zastanawia czy jestescie podobne? Skoro blizniaczki
Bo 2 takie laski to juz w ogole musza zwracac uwage na siebie wsrod brytyjek
No i pochwal sie imieniemmoze jak zaczniesz mowic do syncia po imieniu wtedy wyjdzie
no i zastanawia mnie co oni teraz Ci karza w GB jak jestes po terminie. Masz jekies KTG, maszsie zglosic na wywolanie? Jak to u was jest.Lara 82, Sue, Laurka, asia888 lubią tę wiadomość
-
Pia ja planuje karmić piersią, ale mam butelkę, żeby karmić nią jak będę chciała gdzieś wyjść. Sterylizator jest dla mnie zbędnym wydatkiem, ponieważ wysterylizować butelkę mogę wrzątkiem. Co do podgrzewacza to mam to samo zdanie
Pia Gizela, Lara 82, dorocia2324, przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
AsiaSzw wrote:Pia jesli planujesz KP to ja bym nie kupowala sterylizatora. Bo jak przestaniesz KP to maluch bedzie juz duzy i wystarczy wyparzyc butelke czy łżeczke. A podgrzewacz to zawsze pozniej mozna kupic. Chociaz i bez tego mozna życ
dzięki! tak mi się wydawało, ale musiałam się upewnić -
Co innego w sytuacji kiedy zaczynają się skurcze, albo niepokoimy się brakiem ruchu u dziecka.
Ja skurczy nie miałam jeszcze żadnych, dzidziuś szaleje przez cały dzień, czuję sie bardzo dobrze. Cholera...mam nadzieję że nie przenoszę ciąży. Kusząco brzmi pełnia 4 lutegoLara 82 lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego