X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!

Lady powodzenia!

JA wczoraj byłam u znajomych i dostałam torbę do wózka taką na prawdę solidną. Znajoma mówiła, ze wydała na nią ponad 200 zł i widać, ze jest warta swojej ceny :)
    W ogóle znajomy mi uświadomił, ze 4 lutego jest pełnia i że właśnie wtedy urodzę ;p wolałabym nie bo jak w pełni większość maluchów się zdecyduję to nie będzie dla nas miejsca ;p

JA to jestem jakimś cyborgiem ale mnie nic nie boli, właściwie to czasami nie czuję, ze jestem w ciąży. Nawet jak w nocy wstaję to mnie raczej nic nie ciągnie :)

Wczoraj cały dzień młody był bardzo leniwy i już się trochę martwiłam trochę ale nie panikowałam bo trochę się odzywał. Za to wieczorem dał mi popalić. Nie mogłam zasnąć bo wbijał mi się szyjkę, chyba turlał się w tym brzuchu, bo czulam go w każdym miejscu ;) chyba chciał mi dać do zrozumienia, żebym się nie stresowała, bo on tez może mieć leniwe dni ;p

W ogóle dzisiaj mój mąż zaspał do pracy... Miał na 7:30 a ja go obudziłam o 8:07, bo wstałam i się zdziwiłam, ze tak jasno. Okazało się, ze telefon mu się wyłączył... jak włączył to już miał sms od kumpla z pytaniem czy rodzimy bo w pracy go nie ma ;p Na szczęście nikt w pracy się nie zorientował, że go nie ma.

Penelope to jakie imię chodzi Ci po głowie? :)

Laurka lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi trzymamy kciuki bardzo :-)

LadyDi lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też mam ten dylemat ze szczepieniem, ale ostatnio czytałam artykuł bodajże w M jak mama i tam było właśnie o szczepieniach i ten facet co powiedział o tej teorii że szczepionki wywołują autyzm to po jakimś czasie przyznał się że to po prostu zmyślił i że nie ma naukowych dowodów na to.
    Aaa i nie wiem czy wiecie ale nowy Euvax te nowe serie nie mają rtęci ;)

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973

a tu jeszcze artykuł o tym Tiomersalu
    http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69391

Oczywiście tylko przytaczam artykuły nikogo nie namawiam nic z tych rzeczy. Też chce tym Engerixem zaszczepić dziecko tak na w razie co

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a Ty zapomniałaś, że masz rodzić? :D 3 dni do terminu a Ty nic nie piszesz :PWeź no popędź te Twoje dziecię:P

cath lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath a Ty zapomniałaś, że masz rodzić? :D 3 dni do terminu a Ty nic nie piszesz :PWeź no popędź te Twoje dziecię:P
    Moje dziecie dziś ma wizytę u ginka :D Ona jest uparta jak jej ojciec. i wg się mnie nie słucha :D Wczoraj M przemawiał do niej że ma wyskakiwac a ona nic :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, powodzenia!!!

LadyDi lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam instrukcję tego masażu i trochę mnie to przeraża;-)Masowanie aż do bólu w zasadzie a i tak rozciągniemy skórę co najwyżej do 2/3 szerokości główki dziecka... Rany...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moje dziecie dziś ma wizytę u ginka :D Ona jest uparta jak jej ojciec. i wg się mnie nie słucha :D Wczoraj M przemawiał do niej że ma wyskakiwac a ona nic :D

Czyli widzę, że Ty też nie masz nic do powiedzenia ;p Ja już się pogodziłam, że będzie córeczka tatusia ;p Z tym, że ta nasza to ojca jeszcze jako tako słucha :P

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Przeczytałam instrukcję tego masażu i trochę mnie to przeraża;-)Masowanie aż do bólu w zasadzie a i tak rozciągniemy skórę co najwyżej do 2/3 szerokości główki dziecka... Rany...
    Ale to zawsze coś i jest duża szansa, że nie pękniemy.
    Mnie np. wcale nie bolało. Może robiłam za łagodnie a może mam wysoki próg bólu, w każdym razie na pewno skutecznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/masaz-krocza-pozwala-uniknac-naciecia-instrukcja_37898.html
    Ja go robiłam nad wyraz dobrze, bo po kilku dniach masażu szyjka mi się skróciła znacznie i rozpulchniła co przeraziło moją ginekolog i aż mnie wysłała na IP :P
    Ja od tygodnia staram się robić ten masaż. Ale nie jest to ani wcale łatwe, ani przyjemne. Mam nadzieję że chociaż robię go właściwie, a nie tylko gmeram tam. Ale mówię sobie że chociaż ten olejek porządnie wmasuje :-)
    ciekawe co z tych pirodowych wspomagaczy pomoże najbardziej! A co wogole :-)
    dobrze że to już końcówka, bo te wszystkie rytuały codzienne zaczynają mnie męczyć.

Dziewczyny, powiedzcie mi czy macie zapchany i opuchniety nos. Macie uczucie bólu gardła. Mam tak od tygodnia, i nie wiem czy to infekcja czy po prostu objaw ciąży. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, wydzielina z nos się nie zmienia. Nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić? Jak sądzicie?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki rowniez za wszystkie wizytujace dzis, aby tylko dobre wiesci do nas docieraly, no i zeby mamusie uslyszaly to co chca uslyszec :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapchany nos to "objaw" końcówki ciązy :)

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czyli widzę, że Ty też nie masz nic do powiedzenia ;p Ja już się pogodziłam, że będzie córeczka tatusia ;p Z tym, że ta nasza to ojca jeszcze jako tako słucha :P
    Ja skurcze mam 1 cm rozwarcia i co z tego :D Ona ma w nosie wszystkich :D Zobacz teraz jak gówniara się nie słucha a co to bedzie póżniej! Już się boję :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, idę się zdrzemnąć.
    Potem wstawię rosół, zmywarkę i pralkę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ściskam kciuki najmocniej jak potrafię!!
    Oby szybko poszło :*

Ja lecę do sklepu, bo muszę się zabierać za te muffinki :)
    Rosołek już sobie pyrka, tak się zastanawiam czy nie zrobić pieczarkowej na nim :)

LadyDi lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    zapchany nos to "objaw" końcówki ciązy :)
    Ja już Katiś nie patrze na te "objawy" bo co z tego że mam wszytskie a nic sie nie rusza! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziś wypróbowałam stanik do karmienia, założyłam z rana i byłam w nim u lekarza, jest wygodny :)
    A ja niestety kupiłam za mały, i fiszbiny strasznie wbijaja mi się w boki. Jednak przez internet ciężko jest dobrać idealny rozmiar. Muszę zamówić jeszcze raz. Za chwilę skończy się rozmiarowka dla mnie. Trochę przeraza mnie rozmiar moich piersi, a raczej to co z nich zostanie po karmieniu. Już urosły mi o trzy rozmiary, a jeszcze nie karmię!!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis a ja lubie ta doslownosc na forum :-) z mezem o tym nie pogadam a googlowac to ja moge. A tak moge sobie porownac moje dolegliwosci. Jak komus sie nie podoba niech nie czyta i tyle.

megg, dorocia2324, Gosiak lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też nie zwracam na te objawy uwgi, ale odpowiadałam Agnieszce bodajze.
    To dobrze, że moja dosłowność nie wszystkich przeraża :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, zgodzę się z Larą - w końcu to forum ciążowe, więc dolegliwości możemy mieć podobne i taki dosłowny opis pomaga :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ