X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!

Lady powodzenia!

JA wczoraj byłam u znajomych i dostałam torbę do wózka taką na prawdę solidną. Znajoma mówiła, ze wydała na nią ponad 200 zł i widać, ze jest warta swojej ceny :)
    W ogóle znajomy mi uświadomił, ze 4 lutego jest pełnia i że właśnie wtedy urodzę ;p wolałabym nie bo jak w pełni większość maluchów się zdecyduję to nie będzie dla nas miejsca ;p

JA to jestem jakimś cyborgiem ale mnie nic nie boli, właściwie to czasami nie czuję, ze jestem w ciąży. Nawet jak w nocy wstaję to mnie raczej nic nie ciągnie :)

Wczoraj cały dzień młody był bardzo leniwy i już się trochę martwiłam trochę ale nie panikowałam bo trochę się odzywał. Za to wieczorem dał mi popalić. Nie mogłam zasnąć bo wbijał mi się szyjkę, chyba turlał się w tym brzuchu, bo czulam go w każdym miejscu ;) chyba chciał mi dać do zrozumienia, żebym się nie stresowała, bo on tez może mieć leniwe dni ;p

W ogóle dzisiaj mój mąż zaspał do pracy... Miał na 7:30 a ja go obudziłam o 8:07, bo wstałam i się zdziwiłam, ze tak jasno. Okazało się, ze telefon mu się wyłączył... jak włączył to już miał sms od kumpla z pytaniem czy rodzimy bo w pracy go nie ma ;p Na szczęście nikt w pracy się nie zorientował, że go nie ma.

Penelope to jakie imię chodzi Ci po głowie? :)

Laurka lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi trzymamy kciuki bardzo :-)

LadyDi lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też mam ten dylemat ze szczepieniem, ale ostatnio czytałam artykuł bodajże w M jak mama i tam było właśnie o szczepieniach i ten facet co powiedział o tej teorii że szczepionki wywołują autyzm to po jakimś czasie przyznał się że to po prostu zmyślił i że nie ma naukowych dowodów na to.
    Aaa i nie wiem czy wiecie ale nowy Euvax te nowe serie nie mają rtęci ;)

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973

a tu jeszcze artykuł o tym Tiomersalu
    http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69391

Oczywiście tylko przytaczam artykuły nikogo nie namawiam nic z tych rzeczy. Też chce tym Engerixem zaszczepić dziecko tak na w razie co

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a Ty zapomniałaś, że masz rodzić? :D 3 dni do terminu a Ty nic nie piszesz :PWeź no popędź te Twoje dziecię:P

cath lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath a Ty zapomniałaś, że masz rodzić? :D 3 dni do terminu a Ty nic nie piszesz :PWeź no popędź te Twoje dziecię:P
    Moje dziecie dziś ma wizytę u ginka :D Ona jest uparta jak jej ojciec. i wg się mnie nie słucha :D Wczoraj M przemawiał do niej że ma wyskakiwac a ona nic :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, powodzenia!!!

LadyDi lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam instrukcję tego masażu i trochę mnie to przeraża;-)Masowanie aż do bólu w zasadzie a i tak rozciągniemy skórę co najwyżej do 2/3 szerokości główki dziecka... Rany...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Moje dziecie dziś ma wizytę u ginka :D Ona jest uparta jak jej ojciec. i wg się mnie nie słucha :D Wczoraj M przemawiał do niej że ma wyskakiwac a ona nic :D

Czyli widzę, że Ty też nie masz nic do powiedzenia ;p Ja już się pogodziłam, że będzie córeczka tatusia ;p Z tym, że ta nasza to ojca jeszcze jako tako słucha :P

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Przeczytałam instrukcję tego masażu i trochę mnie to przeraża;-)Masowanie aż do bólu w zasadzie a i tak rozciągniemy skórę co najwyżej do 2/3 szerokości główki dziecka... Rany...
    Ale to zawsze coś i jest duża szansa, że nie pękniemy.
    Mnie np. wcale nie bolało. Może robiłam za łagodnie a może mam wysoki próg bólu, w każdym razie na pewno skutecznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/masaz-krocza-pozwala-uniknac-naciecia-instrukcja_37898.html
    Ja go robiłam nad wyraz dobrze, bo po kilku dniach masażu szyjka mi się skróciła znacznie i rozpulchniła co przeraziło moją ginekolog i aż mnie wysłała na IP :P
    Ja od tygodnia staram się robić ten masaż. Ale nie jest to ani wcale łatwe, ani przyjemne. Mam nadzieję że chociaż robię go właściwie, a nie tylko gmeram tam. Ale mówię sobie że chociaż ten olejek porządnie wmasuje :-)
    ciekawe co z tych pirodowych wspomagaczy pomoże najbardziej! A co wogole :-)
    dobrze że to już końcówka, bo te wszystkie rytuały codzienne zaczynają mnie męczyć.

Dziewczyny, powiedzcie mi czy macie zapchany i opuchniety nos. Macie uczucie bólu gardła. Mam tak od tygodnia, i nie wiem czy to infekcja czy po prostu objaw ciąży. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, wydzielina z nos się nie zmienia. Nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić? Jak sądzicie?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki rowniez za wszystkie wizytujace dzis, aby tylko dobre wiesci do nas docieraly, no i zeby mamusie uslyszaly to co chca uslyszec :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapchany nos to "objaw" końcówki ciązy :)

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czyli widzę, że Ty też nie masz nic do powiedzenia ;p Ja już się pogodziłam, że będzie córeczka tatusia ;p Z tym, że ta nasza to ojca jeszcze jako tako słucha :P
    Ja skurcze mam 1 cm rozwarcia i co z tego :D Ona ma w nosie wszystkich :D Zobacz teraz jak gówniara się nie słucha a co to bedzie póżniej! Już się boję :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, idę się zdrzemnąć.
    Potem wstawię rosół, zmywarkę i pralkę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ściskam kciuki najmocniej jak potrafię!!
    Oby szybko poszło :*

Ja lecę do sklepu, bo muszę się zabierać za te muffinki :)
    Rosołek już sobie pyrka, tak się zastanawiam czy nie zrobić pieczarkowej na nim :)

LadyDi lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    zapchany nos to "objaw" końcówki ciązy :)
    Ja już Katiś nie patrze na te "objawy" bo co z tego że mam wszytskie a nic sie nie rusza! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziś wypróbowałam stanik do karmienia, założyłam z rana i byłam w nim u lekarza, jest wygodny :)
    A ja niestety kupiłam za mały, i fiszbiny strasznie wbijaja mi się w boki. Jednak przez internet ciężko jest dobrać idealny rozmiar. Muszę zamówić jeszcze raz. Za chwilę skończy się rozmiarowka dla mnie. Trochę przeraza mnie rozmiar moich piersi, a raczej to co z nich zostanie po karmieniu. Już urosły mi o trzy rozmiary, a jeszcze nie karmię!!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis a ja lubie ta doslownosc na forum :-) z mezem o tym nie pogadam a googlowac to ja moge. A tak moge sobie porownac moje dolegliwosci. Jak komus sie nie podoba niech nie czyta i tyle.

megg, dorocia2324, Gosiak lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też nie zwracam na te objawy uwgi, ale odpowiadałam Agnieszce bodajze.
    To dobrze, że moja dosłowność nie wszystkich przeraża :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, zgodzę się z Larą - w końcu to forum ciążowe, więc dolegliwości możemy mieć podobne i taki dosłowny opis pomaga :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ