Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka!
Lady powodzenia!
JA wczoraj byłam u znajomych i dostałam torbę do wózka taką na prawdę solidną. Znajoma mówiła, ze wydała na nią ponad 200 zł i widać, ze jest warta swojej ceny
W ogóle znajomy mi uświadomił, ze 4 lutego jest pełnia i że właśnie wtedy urodzę ;p wolałabym nie bo jak w pełni większość maluchów się zdecyduję to nie będzie dla nas miejsca ;p
JA to jestem jakimś cyborgiem ale mnie nic nie boli, właściwie to czasami nie czuję, ze jestem w ciąży. Nawet jak w nocy wstaję to mnie raczej nic nie ciągnie
Wczoraj cały dzień młody był bardzo leniwy i już się trochę martwiłam trochę ale nie panikowałam bo trochę się odzywał. Za to wieczorem dał mi popalić. Nie mogłam zasnąć bo wbijał mi się szyjkę, chyba turlał się w tym brzuchu, bo czulam go w każdym miejscuchyba chciał mi dać do zrozumienia, żebym się nie stresowała, bo on tez może mieć leniwe dni ;p
W ogóle dzisiaj mój mąż zaspał do pracy... Miał na 7:30 a ja go obudziłam o 8:07, bo wstałam i się zdziwiłam, ze tak jasno. Okazało się, ze telefon mu się wyłączył... jak włączył to już miał sms od kumpla z pytaniem czy rodzimy bo w pracy go nie ma ;p Na szczęście nikt w pracy się nie zorientował, że go nie ma.
Penelope to jakie imię chodzi Ci po głowie?
Laurka lubi tę wiadomość
-
Bella ja też mam ten dylemat ze szczepieniem, ale ostatnio czytałam artykuł bodajże w M jak mama i tam było właśnie o szczepieniach i ten facet co powiedział o tej teorii że szczepionki wywołują autyzm to po jakimś czasie przyznał się że to po prostu zmyślił i że nie ma naukowych dowodów na to.
Aaa i nie wiem czy wiecie ale nowy Euvax te nowe serie nie mają rtęci
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973
a tu jeszcze artykuł o tym Tiomersalu
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69391
Oczywiście tylko przytaczam artykuły nikogo nie namawiam nic z tych rzeczy. Też chce tym Engerixem zaszczepić dziecko tak na w razie co -
Katiś wrote:Cath a Ty zapomniałaś, że masz rodzić?
3 dni do terminu a Ty nic nie piszesz :PWeź no popędź te Twoje dziecię
Ona jest uparta jak jej ojciec. i wg się mnie nie słucha
Wczoraj M przemawiał do niej że ma wyskakiwac a ona nic
-
cath wrote:Moje dziecie dziś ma wizytę u ginka
Ona jest uparta jak jej ojciec. i wg się mnie nie słucha
Wczoraj M przemawiał do niej że ma wyskakiwac a ona nic
Czyli widzę, że Ty też nie masz nic do powiedzenia ;p Ja już się pogodziłam, że będzie córeczka tatusia ;p Z tym, że ta nasza to ojca jeszcze jako tako słuchaPola
Hania -
Angélique89 wrote:Przeczytałam instrukcję tego masażu i trochę mnie to przeraża;-)Masowanie aż do bólu w zasadzie a i tak rozciągniemy skórę co najwyżej do 2/3 szerokości główki dziecka... Rany...
Mnie np. wcale nie bolało. Może robiłam za łagodnie a może mam wysoki próg bólu, w każdym razie na pewno skutecznie. -
Gosiak wrote:http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/masaz-krocza-pozwala-uniknac-naciecia-instrukcja_37898.html
Ja go robiłam nad wyraz dobrze, bo po kilku dniach masażu szyjka mi się skróciła znacznie i rozpulchniła co przeraziło moją ginekolog i aż mnie wysłała na IP
ciekawe co z tych pirodowych wspomagaczy pomoże najbardziej! A co wogole
dobrze że to już końcówka, bo te wszystkie rytuały codzienne zaczynają mnie męczyć.
Dziewczyny, powiedzcie mi czy macie zapchany i opuchniety nos. Macie uczucie bólu gardła. Mam tak od tygodnia, i nie wiem czy to infekcja czy po prostu objaw ciąży. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, wydzielina z nos się nie zmienia. Nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić? Jak sądzicie?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Katiś wrote:Czyli widzę, że Ty też nie masz nic do powiedzenia ;p Ja już się pogodziłam, że będzie córeczka tatusia ;p Z tym, że ta nasza to ojca jeszcze jako tako słucha
Ona ma w nosie wszystkich
Zobacz teraz jak gówniara się nie słucha a co to bedzie póżniej! Już się boję
-
Gosiak wrote:Dziś wypróbowałam stanik do karmienia, założyłam z rana i byłam w nim u lekarza, jest wygodnyMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego