X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wypróbowałam stanik do karmienia, założyłam z rana i byłam w nim u lekarza, jest wygodny :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A ja lubię Cię za dosłowność. To może jeszcze dokładniejsze pytanie - czy to jest taka gęstawa wydzielina koloru żółto-pomarańczowo-brązowego?
    U mnie trwa to od wczoraj

agaaa ten brązowy to był taki jak końcówka okresu, kolor dosłownie nutelli :P konsystencja budyniowa raczej.
    Teraz jest przezroczysto- złótawa, a konsystencja taka jak białko kurze, czyli płodny śluz, i to też nie po każdej wizycie w wc.

Na necie piszą, że jeżeli czop jest podbarwiony na brązowo lub czerwono to poród tuż tuż. Mój był na brązowo i dupa :P

w ogóle laski ja myślę, że jestem jakimś fenomenem. Trafiłam do szpitala ze skurczami co 8 min. Ucichły. Na drugi dzień na ktg skurcze piękne na 80-100 dość regularne- aż lekarz powiedział, że chyba szykuję się poród. Czop brązowy, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona o 50%. No i z każdym dniem poród się oddalał. Przy wypisie ujście zamknięte, szyjka 2,5 cm, a czop przezroczysty :D
    Ciekawy przypadek ze mnie. Ta moja szyjka się będzie rozwierać i zamykać. Jak zabawa z dzieckiem w akuku ahaaaaaaa :D

Gosiak, agaaa28, słoneczna 85, Sue, Penelope, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Gosiak a jak ten masaż się robi?

a co do śluzu to ja mam taki wodnisto-biały czyli normalny,ale czasem mam więcej takiego żóltego i zaraz znowu normalny :O ktoś tak miał?

Ja miałam dokładnie tak od jakiegoś tygodnia (biaława wodnista wydzielina i czasami bardziej gęsta żółtawa, potem już częściej ta żółtawa) i potem zaczął mi ten czop odchodzić już bardziej. Wydaje mi się, że to żółte to już z czopu.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Gosiak a jak ten masaż się robi?
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/masaz-krocza-pozwala-uniknac-naciecia-instrukcja_37898.html
    Ja go robiłam nad wyraz dobrze, bo po kilku dniach masażu szyjka mi się skróciła znacznie i rozpulchniła co przeraziło moją ginekolog i aż mnie wysłała na IP :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    agaaa ten brązowy to był taki jak końcówka okresu, kolor dosłownie nutelli :P konsystencja budyniowa raczej.
    Teraz jest przezroczysto- złótawa, a konsystencja taka jak białko kurze, czyli płodny śluz, i to też nie po każdej wizycie w wc.

Na necie piszą, że jeżeli czop jest podbarwiony na brązowo lub czerwono to poród tuż tuż. Mój był na brązowo i dupa :P

w ogóle laski ja myślę, że jestem jakimś fenomenem. Trafiłam do szpitala ze skurczami co 8 min. Ucichły. Na drugi dzień na ktg skurcze piękne na 80-100 dość regularne- aż lekarz powiedział, że chyba szykuję się poród. Czop brązowy, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona o 50%. No i z każdym dniem poród się oddalał. Przy wypisie ujście zamknięte, szyjka 2,5 cm, a czop przezroczysty :D
    Ciekawy przypadek ze mnie. Ta moja szyjka się będzie rozwierać i zamykać. Jak zabawa z dzieckiem w akuku ahaaaaaaa :D

To u mnie chyba nie tak blisko bo to jest albo właśnie przezroczyste, albo żółtawe albo coś pomiędzy żółtym i pomarańczowym i konsystncja budyniowa właśnie.
    Ale wiesz to chyba wszystko jest mega indywidualne. Wczoraj rozmawiałam z siostrą i mówiła, że po 3 dniach od momentu, jak zaczął czop odchodzić, odeszły jej wody.

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem po podtarciu się papierem w tym wodnistym sluzie sa kawałeczki galaretki, także powiem Wam, że gdyby nie ten brązowy, to w życiu bym tego nie zauważyła.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja miałam dokładnie tak od jakiegoś tygodnia (biaława wodnista wydzielina i czasami bardziej gęsta żółtawa, potem już częściej ta żółtawa) i potem zaczął mi ten czop odchodzić już bardziej. Wydaje mi się, że to żółte to już z czopu.

no właśnie tylko ta żółta to kilka razy się pojawiła, taka gęsta i dalej jest normalna :O

Gosiak czyli doszłaś do perfekcji w masażu szyjki :D

Gosiak lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest najgorsze. Mogłoby wyglądać to bardziej schematowo czyli: czop odpada i za 3 dni rodzisz :D A nie takie niewiadome to wszystko :D

Gosiak, przedszkolanka:), Penelope, agaaa28 lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:

Kurde opryszczka mi sie robi na ustach :-( masakra.
    Czy w ciazy moge cs na ooryszczke?

ja na opryszczkę 1,5 miesiąca temu stosowałam plastry Compeed ale jak już bąbelek pękł to tak jak Gosia radzi - olej kokosowy :) szybciutko zniknęła :)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, podam Ci numer w razie wu.

U mnie bylo tak, ze w niedziele zobaczylam zoltego galaretkowatego glutka. Sluz potem i wczoraj jak plodny tylko rzadki bardzo. Dzis rano te wody no i teraz woda ze sluzem, ale calosc rozowa, jak poczatek okresu.

A i wczoraj moja mala miala 3 razy czkawke, ale tak po minucie max nie dluzej. ;p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jak miałam KTG to przyszła jedna dziewczyna wysoko w ciąży i próbowała się od położnej dowiedzieć o jasne oznaki porodu, bo ona "rodzi" kilka razy dziennie i mąż już dostaje zawału... a położna jej powiedziała, że nie można jednoznacznie stwierdzić, bo każdy jest inny :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdaje mi sie ze mogl jej sie pomylic engerix z euvaxem... Ale nie wiem bo mnie nie bylo...
    Czekam teraz do matkowskiego w sumie nie wiem po co skoro juz na 80% ide ciac 3 go :) ale kto wie... Moze zrezygnowal z urlopu albo cos:p
    Spac mi sie strasznie chce :( na szczescie dzis juznic wiecej nie zalatwiamy :) wcziraj wybralismy material na zaslony do malej- bezowy :p wiec pokoj bedzie bezowo bialy.. Mdlo ale ja tak lubie.. Cala chate tak mam.. Stwierdzilam wiec ze dziecko bedzie mialo tez tylko zabawki bedzie mialo kolorowe :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis Tobie tez wyslalam zaproszenie.

Katiś lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opryszczki to ja smarowalam pasta do zebow :D
    Niby jak zesto nawraca to mozna heviran... Ale tak to lepiej w ciazy nie

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, podam Ci numer w razie wu.
    Już zaakceptowałam i wysłałam Ci swój nr :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wczoraj nie mial czkawki ani razu i nie ukrywam ze juz mialam nadzieje, ale za to dzis zaczal od niej dzien wiec hmm ...

Bella powodzenia na wizycie. Podziwiam cie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zaakceptowałam. Ojj Lady różowy śluz to jasna oznaka porodu. Trzymam kciuki aby wszystko szybko w miarę poszło :) Abyś nie miała czasu na denerwowanie się, no i pisz, ja zawsze tel mam przy pupie :P Zojka ciotki forumowe czekają :D

LadyDi lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź to człowieku mądry. Brzuch mnie boli jak na @, wydzielina jakaś dziwaczna i w zasadzie może to oznaczać wszystko i nic.

A z ciekawostek Kubuś miał wczoraj wieczorem mega czkawkę.

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że zmieniłam podejście do porodu przez tą wizytę w szpitalu.
    Teraz nie doszukuję się objawów, nie wsłuchuję się w organizm jak tylko coś mnie zaboli. I szczerze lepiej się czuję tak na psychice, bo juz po malutku do głowy dostawałam.

Dziś też miałam ból jak na @ jak bylismy z T z psami w lesie i dawniej już bym panikowała. Dziś poczekałam na rozwój wydarzeń :)

Nie piszę, żeby kogos zdenerwować czy coś, ale myślę, że warto dzielić się takimi doświadczeniami. No i podstawowa różnica czy to poród czy nie. Poród to skurcze, mogą wystąpić z ciągłym bólem jak na @, ale czuć ich wyraźne występowanie- REGULARNE. Jeżeli tylko boli bez skurczy to prawdopodobnie jeszcze nie to- to z kolei słowa lekarki.

Gosiak, angelstw, dorocia2324, Sue, Aagnieszkaa, LadyDi, agaaa28 lubią tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie, narzekałyście na to,ze nudy i żadna nie rodzi,a tu takie wieści co chwila :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ