X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wypróbowałam stanik do karmienia, założyłam z rana i byłam w nim u lekarza, jest wygodny :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A ja lubię Cię za dosłowność. To może jeszcze dokładniejsze pytanie - czy to jest taka gęstawa wydzielina koloru żółto-pomarańczowo-brązowego?
    U mnie trwa to od wczoraj

agaaa ten brązowy to był taki jak końcówka okresu, kolor dosłownie nutelli :P konsystencja budyniowa raczej.
    Teraz jest przezroczysto- złótawa, a konsystencja taka jak białko kurze, czyli płodny śluz, i to też nie po każdej wizycie w wc.

Na necie piszą, że jeżeli czop jest podbarwiony na brązowo lub czerwono to poród tuż tuż. Mój był na brązowo i dupa :P

w ogóle laski ja myślę, że jestem jakimś fenomenem. Trafiłam do szpitala ze skurczami co 8 min. Ucichły. Na drugi dzień na ktg skurcze piękne na 80-100 dość regularne- aż lekarz powiedział, że chyba szykuję się poród. Czop brązowy, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona o 50%. No i z każdym dniem poród się oddalał. Przy wypisie ujście zamknięte, szyjka 2,5 cm, a czop przezroczysty :D
    Ciekawy przypadek ze mnie. Ta moja szyjka się będzie rozwierać i zamykać. Jak zabawa z dzieckiem w akuku ahaaaaaaa :D

Gosiak, agaaa28, słoneczna 85, Sue, Penelope, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Gosiak a jak ten masaż się robi?

a co do śluzu to ja mam taki wodnisto-biały czyli normalny,ale czasem mam więcej takiego żóltego i zaraz znowu normalny :O ktoś tak miał?

Ja miałam dokładnie tak od jakiegoś tygodnia (biaława wodnista wydzielina i czasami bardziej gęsta żółtawa, potem już częściej ta żółtawa) i potem zaczął mi ten czop odchodzić już bardziej. Wydaje mi się, że to żółte to już z czopu.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Gosiak a jak ten masaż się robi?
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/masaz-krocza-pozwala-uniknac-naciecia-instrukcja_37898.html
    Ja go robiłam nad wyraz dobrze, bo po kilku dniach masażu szyjka mi się skróciła znacznie i rozpulchniła co przeraziło moją ginekolog i aż mnie wysłała na IP :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    agaaa ten brązowy to był taki jak końcówka okresu, kolor dosłownie nutelli :P konsystencja budyniowa raczej.
    Teraz jest przezroczysto- złótawa, a konsystencja taka jak białko kurze, czyli płodny śluz, i to też nie po każdej wizycie w wc.

Na necie piszą, że jeżeli czop jest podbarwiony na brązowo lub czerwono to poród tuż tuż. Mój był na brązowo i dupa :P

w ogóle laski ja myślę, że jestem jakimś fenomenem. Trafiłam do szpitala ze skurczami co 8 min. Ucichły. Na drugi dzień na ktg skurcze piękne na 80-100 dość regularne- aż lekarz powiedział, że chyba szykuję się poród. Czop brązowy, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona o 50%. No i z każdym dniem poród się oddalał. Przy wypisie ujście zamknięte, szyjka 2,5 cm, a czop przezroczysty :D
    Ciekawy przypadek ze mnie. Ta moja szyjka się będzie rozwierać i zamykać. Jak zabawa z dzieckiem w akuku ahaaaaaaa :D

To u mnie chyba nie tak blisko bo to jest albo właśnie przezroczyste, albo żółtawe albo coś pomiędzy żółtym i pomarańczowym i konsystncja budyniowa właśnie.
    Ale wiesz to chyba wszystko jest mega indywidualne. Wczoraj rozmawiałam z siostrą i mówiła, że po 3 dniach od momentu, jak zaczął czop odchodzić, odeszły jej wody.

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem po podtarciu się papierem w tym wodnistym sluzie sa kawałeczki galaretki, także powiem Wam, że gdyby nie ten brązowy, to w życiu bym tego nie zauważyła.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja miałam dokładnie tak od jakiegoś tygodnia (biaława wodnista wydzielina i czasami bardziej gęsta żółtawa, potem już częściej ta żółtawa) i potem zaczął mi ten czop odchodzić już bardziej. Wydaje mi się, że to żółte to już z czopu.

no właśnie tylko ta żółta to kilka razy się pojawiła, taka gęsta i dalej jest normalna :O

Gosiak czyli doszłaś do perfekcji w masażu szyjki :D

Gosiak lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest najgorsze. Mogłoby wyglądać to bardziej schematowo czyli: czop odpada i za 3 dni rodzisz :D A nie takie niewiadome to wszystko :D

Gosiak, przedszkolanka:), Penelope, agaaa28 lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:

Kurde opryszczka mi sie robi na ustach :-( masakra.
    Czy w ciazy moge cs na ooryszczke?

ja na opryszczkę 1,5 miesiąca temu stosowałam plastry Compeed ale jak już bąbelek pękł to tak jak Gosia radzi - olej kokosowy :) szybciutko zniknęła :)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, podam Ci numer w razie wu.

U mnie bylo tak, ze w niedziele zobaczylam zoltego galaretkowatego glutka. Sluz potem i wczoraj jak plodny tylko rzadki bardzo. Dzis rano te wody no i teraz woda ze sluzem, ale calosc rozowa, jak poczatek okresu.

A i wczoraj moja mala miala 3 razy czkawke, ale tak po minucie max nie dluzej. ;p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jak miałam KTG to przyszła jedna dziewczyna wysoko w ciąży i próbowała się od położnej dowiedzieć o jasne oznaki porodu, bo ona "rodzi" kilka razy dziennie i mąż już dostaje zawału... a położna jej powiedziała, że nie można jednoznacznie stwierdzić, bo każdy jest inny :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdaje mi sie ze mogl jej sie pomylic engerix z euvaxem... Ale nie wiem bo mnie nie bylo...
    Czekam teraz do matkowskiego w sumie nie wiem po co skoro juz na 80% ide ciac 3 go :) ale kto wie... Moze zrezygnowal z urlopu albo cos:p
    Spac mi sie strasznie chce :( na szczescie dzis juznic wiecej nie zalatwiamy :) wcziraj wybralismy material na zaslony do malej- bezowy :p wiec pokoj bedzie bezowo bialy.. Mdlo ale ja tak lubie.. Cala chate tak mam.. Stwierdzilam wiec ze dziecko bedzie mialo tez tylko zabawki bedzie mialo kolorowe :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis Tobie tez wyslalam zaproszenie.

Katiś lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opryszczki to ja smarowalam pasta do zebow :D
    Niby jak zesto nawraca to mozna heviran... Ale tak to lepiej w ciazy nie

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, podam Ci numer w razie wu.
    Już zaakceptowałam i wysłałam Ci swój nr :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wczoraj nie mial czkawki ani razu i nie ukrywam ze juz mialam nadzieje, ale za to dzis zaczal od niej dzien wiec hmm ...

Bella powodzenia na wizycie. Podziwiam cie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zaakceptowałam. Ojj Lady różowy śluz to jasna oznaka porodu. Trzymam kciuki aby wszystko szybko w miarę poszło :) Abyś nie miała czasu na denerwowanie się, no i pisz, ja zawsze tel mam przy pupie :P Zojka ciotki forumowe czekają :D

LadyDi lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź to człowieku mądry. Brzuch mnie boli jak na @, wydzielina jakaś dziwaczna i w zasadzie może to oznaczać wszystko i nic.

A z ciekawostek Kubuś miał wczoraj wieczorem mega czkawkę.

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że zmieniłam podejście do porodu przez tą wizytę w szpitalu.
    Teraz nie doszukuję się objawów, nie wsłuchuję się w organizm jak tylko coś mnie zaboli. I szczerze lepiej się czuję tak na psychice, bo juz po malutku do głowy dostawałam.

Dziś też miałam ból jak na @ jak bylismy z T z psami w lesie i dawniej już bym panikowała. Dziś poczekałam na rozwój wydarzeń :)

Nie piszę, żeby kogos zdenerwować czy coś, ale myślę, że warto dzielić się takimi doświadczeniami. No i podstawowa różnica czy to poród czy nie. Poród to skurcze, mogą wystąpić z ciągłym bólem jak na @, ale czuć ich wyraźne występowanie- REGULARNE. Jeżeli tylko boli bez skurczy to prawdopodobnie jeszcze nie to- to z kolei słowa lekarki.

Gosiak, angelstw, dorocia2324, Sue, Aagnieszkaa, LadyDi, agaaa28 lubią tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie, narzekałyście na to,ze nudy i żadna nie rodzi,a tu takie wieści co chwila :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ