Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa28 wrote:A ja lubię Cię za dosłowność. To może jeszcze dokładniejsze pytanie - czy to jest taka gęstawa wydzielina koloru żółto-pomarańczowo-brązowego?
U mnie trwa to od wczoraj
agaaa ten brązowy to był taki jak końcówka okresu, kolor dosłownie nutellikonsystencja budyniowa raczej.
Teraz jest przezroczysto- złótawa, a konsystencja taka jak białko kurze, czyli płodny śluz, i to też nie po każdej wizycie w wc.
Na necie piszą, że jeżeli czop jest podbarwiony na brązowo lub czerwono to poród tuż tuż. Mój był na brązowo i dupa
w ogóle laski ja myślę, że jestem jakimś fenomenem. Trafiłam do szpitala ze skurczami co 8 min. Ucichły. Na drugi dzień na ktg skurcze piękne na 80-100 dość regularne- aż lekarz powiedział, że chyba szykuję się poród. Czop brązowy, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona o 50%. No i z każdym dniem poród się oddalał. Przy wypisie ujście zamknięte, szyjka 2,5 cm, a czop przezroczysty
Ciekawy przypadek ze mnie. Ta moja szyjka się będzie rozwierać i zamykać. Jak zabawa z dzieckiem w akuku ahaaaaaaaGosiak, agaaa28, słoneczna 85, Sue, Penelope, Patrycja20 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
przedszkolanka:) wrote:Gosiak a jak ten masaż się robi?
a co do śluzu to ja mam taki wodnisto-biały czyli normalny,ale czasem mam więcej takiego żóltego i zaraz znowu normalnyktoś tak miał?
Ja miałam dokładnie tak od jakiegoś tygodnia (biaława wodnista wydzielina i czasami bardziej gęsta żółtawa, potem już częściej ta żółtawa) i potem zaczął mi ten czop odchodzić już bardziej. Wydaje mi się, że to żółte to już z czopu.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Gosiak a jak ten masaż się robi?
Ja go robiłam nad wyraz dobrze, bo po kilku dniach masażu szyjka mi się skróciła znacznie i rozpulchniła co przeraziło moją ginekolog i aż mnie wysłała na IPprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:agaaa ten brązowy to był taki jak końcówka okresu, kolor dosłownie nutelli
konsystencja budyniowa raczej.
Teraz jest przezroczysto- złótawa, a konsystencja taka jak białko kurze, czyli płodny śluz, i to też nie po każdej wizycie w wc.
Na necie piszą, że jeżeli czop jest podbarwiony na brązowo lub czerwono to poród tuż tuż. Mój był na brązowo i dupa
w ogóle laski ja myślę, że jestem jakimś fenomenem. Trafiłam do szpitala ze skurczami co 8 min. Ucichły. Na drugi dzień na ktg skurcze piękne na 80-100 dość regularne- aż lekarz powiedział, że chyba szykuję się poród. Czop brązowy, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona o 50%. No i z każdym dniem poród się oddalał. Przy wypisie ujście zamknięte, szyjka 2,5 cm, a czop przezroczysty
Ciekawy przypadek ze mnie. Ta moja szyjka się będzie rozwierać i zamykać. Jak zabawa z dzieckiem w akuku ahaaaaaaa
To u mnie chyba nie tak blisko bo to jest albo właśnie przezroczyste, albo żółtawe albo coś pomiędzy żółtym i pomarańczowym i konsystncja budyniowa właśnie.
Ale wiesz to chyba wszystko jest mega indywidualne. Wczoraj rozmawiałam z siostrą i mówiła, że po 3 dniach od momentu, jak zaczął czop odchodzić, odeszły jej wody. -
agaaa28 wrote:Ja miałam dokładnie tak od jakiegoś tygodnia (biaława wodnista wydzielina i czasami bardziej gęsta żółtawa, potem już częściej ta żółtawa) i potem zaczął mi ten czop odchodzić już bardziej. Wydaje mi się, że to żółte to już z czopu.
no właśnie tylko ta żółta to kilka razy się pojawiła, taka gęsta i dalej jest normalna
Gosiak czyli doszłaś do perfekcji w masażu szyjkiGosiak lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:
Kurde opryszczka mi sie robi na ustachmasakra.
Czy w ciazy moge cs na ooryszczke?
ja na opryszczkę 1,5 miesiąca temu stosowałam plastry Compeed ale jak już bąbelek pękł to tak jak Gosia radzi - olej kokosowyszybciutko zniknęła
-
Gosiak, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, podam Ci numer w razie wu.
U mnie bylo tak, ze w niedziele zobaczylam zoltego galaretkowatego glutka. Sluz potem i wczoraj jak plodny tylko rzadki bardzo. Dzis rano te wody no i teraz woda ze sluzem, ale calosc rozowa, jak poczatek okresu.
A i wczoraj moja mala miala 3 razy czkawke, ale tak po minucie max nie dluzej. ;p -
Dzisiaj jak miałam KTG to przyszła jedna dziewczyna wysoko w ciąży i próbowała się od położnej dowiedzieć o jasne oznaki porodu, bo ona "rodzi" kilka razy dziennie i mąż już dostaje zawału... a położna jej powiedziała, że nie można jednoznacznie stwierdzić, bo każdy jest inny
-
Wdaje mi sie ze mogl jej sie pomylic engerix z euvaxem... Ale nie wiem bo mnie nie bylo...
Czekam teraz do matkowskiego w sumie nie wiem po co skoro juz na 80% ide ciac 3 goale kto wie... Moze zrezygnowal z urlopu albo cos:p
Spac mi sie strasznie chcena szczescie dzis juznic wiecej nie zalatwiamy
wcziraj wybralismy material na zaslony do malej- bezowy :p wiec pokoj bedzie bezowo bialy.. Mdlo ale ja tak lubie.. Cala chate tak mam.. Stwierdzilam wiec ze dziecko bedzie mialo tez tylko zabawki bedzie mialo kolorowe :p
-
Ja również zaakceptowałam. Ojj Lady różowy śluz to jasna oznaka porodu. Trzymam kciuki aby wszystko szybko w miarę poszło
Abyś nie miała czasu na denerwowanie się, no i pisz, ja zawsze tel mam przy pupie
Zojka ciotki forumowe czekają
LadyDi lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Powiem Wam, że zmieniłam podejście do porodu przez tą wizytę w szpitalu.
Teraz nie doszukuję się objawów, nie wsłuchuję się w organizm jak tylko coś mnie zaboli. I szczerze lepiej się czuję tak na psychice, bo juz po malutku do głowy dostawałam.
Dziś też miałam ból jak na @ jak bylismy z T z psami w lesie i dawniej już bym panikowała. Dziś poczekałam na rozwój wydarzeń
Nie piszę, żeby kogos zdenerwować czy coś, ale myślę, że warto dzielić się takimi doświadczeniami. No i podstawowa różnica czy to poród czy nie. Poród to skurcze, mogą wystąpić z ciągłym bólem jak na @, ale czuć ich wyraźne występowanie- REGULARNE. Jeżeli tylko boli bez skurczy to prawdopodobnie jeszcze nie to- to z kolei słowa lekarki.
Gosiak, angelstw, dorocia2324, Sue, Aagnieszkaa, LadyDi, agaaa28 lubią tę wiadomość
Pola
Hania