Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja20 wrote:Katiś Ty się tu nie wykręcaj tyylko szykuj się na porodówkę
Także czekam na jakąś żywa, zajebistą akcję porodową
Sue lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Po trzech godzinach bardzo powolnego czytania nadrobilam Was od wczoraj ;]
Wyglada na to, ze u nas chyba bedzie jeden porod naraz i jak jedna skonczy, to kolejna zacznie, bo nie widac masowego zrywu ;]
U mnie cisza. Wczoraj wieczorem jak bylam w toalecie, to sie przestraszylam, ze wody mi sie zaczynaja saczyc, ale wyszlo na to, ze chyba jakims sposobem, za przeproszeniem, obsikalam sobie noge ;-\ Poza tym cisza, tylko chodzic ledwo moge, bo tak mnie lono boli.
Gosiak, Penelope, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
cath wrote:Bella ja też mam ten dylemat ze szczepieniem, ale ostatnio czytałam artykuł bodajże w M jak mama i tam było właśnie o szczepieniach i ten facet co powiedział o tej teorii że szczepionki wywołują autyzm to po jakimś czasie przyznał się że to po prostu zmyślił i że nie ma naukowych dowodów na to.
Aaa i nie wiem czy wiecie ale nowy Euvax te nowe serie nie mają rtęci
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973
a tu jeszcze artykuł o tym Tiomersalu
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69391
Oczywiście tylko przytaczam artykuły nikogo nie namawiam nic z tych rzeczy. Też chce tym Engerixem zaszczepić dziecko tak na w razie co
A moze wielkie farmaceurtyczne korpo zaplacily mu, zeby sie z tej opinii wycofal? Pieniadz rzadzi tym swiatem, tyle Wam powiem. A kazdy i tak zrobi jak uwaza.Gosiak, AsiaSzw lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej dziewczynki:) przepraszam ze sie tak wcinam w watek ale mam pytanie do Gosiak:) gdzie chodzisz na ktg?? zastanawiam się czy to robi sie w przychodni lekarza prowadzacego(chodze do invicty) czy np w szpitalu wojewodzkim tam gdzie chce rodzic?? daj prosze znac tez od kiedy zaczelas chodzic na ktg i jak czesto?
i powodzenia dla wszystkich dziewczynek juz rodzacych i za chwile zaczynających rodzic;)
Rudasku odezwij sie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:39
-
nick nieaktualnyWitam Was ;]
Ja dalej z Kinderką w dwupaku. Na wadzę 17,5kg więcej - nic tylko się powiesić, powaga. Ja nie wiem nawet gdzie to wszystko się podziało? Nie jem jak świnia, nie puchnę... więc? Nie powiem co mnie już strzela z nerwów, widzę, że nie mam wpływu na tą pieprzoną wagę.
Co do śluzu - moje ciało oszalało. CAŁY CZAS... mam wrażenie, że się posikałam - majty, wkładka cały czas mokre. Ehem, może sobie popuszczam? Bo taki wodnisty bardzo śluz? No chyba, że to ten cały czop, aaa... Nie nakręcam się już nawet. Nie rodzę, nic nie zwiastuje mojego porodu, koniec kropka! Nawet skurcze co 4-5 minut nie robią na Adzie żadnego wrażenia - co za mały babsztylek!!! Rozwarcie mam, szyjki prawie w ogóle, a dalej nic - tak jak Katiś już się nie doszukuję.
ADA... Córko! Popatrz razem z Ciotkami jakie matka Ci fajne ubranka zamówiła, a Ty dalej nie chcesz wyjśc - chwalę się przy okazji moimi zdobyczami z Zary - swoją drogą są wyprzedaże - zaglądnijcie sobie Laski.
http://www.iv.pl/images/78590694287251065475_thumb.jpg http://www.iv.pl/images/94939615437465601202_thumb.jpg http://www.iv.pl/images/90696989975485253660_thumb.jpg
Nie golę się codziennie, tylko jak zachodzi taka potrzeba - czyli co jakieś 3-4 dni jak włosy mi przeszkadzają, choć lubię być cały czas gładka jak lustro, ale w tym stanie to chyba cięzko o takie rarytasy.
Miałam dziś wizytę - FHR idealne, miarowe. Jutro idę na mocz, morfo i WHR. W sobotę idę na KTG do szpitala, juhu mam nadzieję, że pokażą się jakieś skurcze i mnie zostawią - czujecie to? Ja się na siłę chcę wepchnąć do tego "SHITala"- aż teraz mam skurcze, aż serce mi przy nich przyśpiesza ;] Następna wizyta 5 lutego, w deseczkę. Od 7 mój Gin ma wolne i jedzie na narty - będę sama rodzić! A, NIE MAM GBSa! Juz myslalam, ze mam wszystko co mozliwe, a tu nie ma tego drania!
Aha, mój cudaśny mąż się dzisiaj do mnie odezwał "Angela jedziemy dzisiaj do Aparta, bo przeciez z okazji urodzenia dziecka miałem Ci pierścionek kupić". Żenada, powiedział to tak, jakbym co najmniej potrzebowała tego pierścionka jak tlenu, tak na odjeb się dosłownie... Aż mi się nie chce, ale zedrę chociaz z niego trochę kasy, skoro ma mnie w czterech literach - materializmem mi tu zajechało, dziwnie się z tym czuję, ale pojadę. Niech wyda na mnie te kilka stów, a nie na głupoty no nie?
Ja to jak się nie odzywam, to się nie odzywam - a jak palnę posta to długości rolki papieru.Patrycja20, Gosiak, dorocia2324, Sue, Penelope, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
czekaja wrote:Hej dziewczynki:) przepraszam ze sie tak wcinam w watek ale mam pytanie do Gosiak:) gdzie chodzisz na ktg?? zastanawiam się czy to robi sie w przychodni lekarza prowadzacego(chodze do invicty) czy np w szpitalu wojewodzkim tam gdzie chce rodzic?? daj prosze znac tez od kiedy zaczelas chodzic na ktg i jak czesto?
Pierwsze KTG miałam w Wojewódzkim, skierowała mnie wtedy na cito w sobotę (03.01), bo mi się bardzo skróciła szyjka i ją to zaniepokoiło (efekt mojego masażu krocza). A potem już co tydzień od 13.01 w Medicover, dzisiaj było trzecie, 03.02 jak doczekam mam kolejne. Moja lekarka uważa, że KTG powinno się wykonywać raz w tygodniu po 36 tc a po terminie nawet 2 razy w tygodniu. Dlatego się bardzo cieszyła na mój pomysł porodu w Swissmedzie, bo tam po kwalifikacji w 36 tc jest właśnie wliczone w cenę KTG raz w tygodniu, a po terminie 2 razy w tyg.
Ale Swissmed porodówkę zamknęli 11.01czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ok dzieki za ingo. ja nastepna wizyte mam 36+5 wiec zobacze co powie lekarka kiedy pierwsze katg. nawet jesli mialabym robic je w invicta to cena znosna chyba kolo20zł a wole zaplacic i byc spokojna:) cały czas czekam na Twoj porod i rady co do wojewodzkiego:)
Gosiak lubi tę wiadomość