X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też obrączki robi zlotnik - mieliśmy złoto najwyższej próby, za wykonanie zapłacimy 420zl, grawer od "firmy" :)
    Bedziemy miec klasyczne, proste, przymierzyłam zaokrąglone i jakoś mi niewygodnie :/
    A podobają mi sie zaokrąglone:)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Januszkowa za wiadomość od Fedry ;)
    Zazdroszczę jej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:57

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - wiem. Ja tez rozmawiałam z zaprzyjaźnionymi lekarzami a nie takimi z przypadku. I ci akurat zalecają szczepienia te które sa oznaczone jako obowiązkowe np. gruźlica, wzw itp. Natomiast te pozostałe niekoniecznie.
    Lekarze zapisuja antybiotyki bo boją sie konsekwencji. A tak maja kryte plecy. inna sprawa jest toże w polsce każdy leczy sie na własna ręke - z reszta zobacz ile leków jest dostepnych bez recepty nie tylko w aptekach ale w marketach. Ludzie biorą za duzo leków i później one nie działaja jak należy. W Angli jest tak że nawet witaminy są przepisywane przez lekarza. Dzieki temu lekarz ma kontrole nad tymco pacjent bierze. A u nas... idzie Kowalski do lekarza, lekarz zapisuje jakies leki a Kowalski ich nie bierze bo wydaje mu sie że to bez sensu albo coś. no i później jak przychodzi kolejny raz do lekarza lekarz widzi że tamto nie podziałało i zapisuje cos silniejszego... i tak w kółko..........

Asiaa - ja tez wolę od złotnika biżuterię, nie jest powtarzalna. Natomiast sieciówki maja lepszy dostęp bo sa w galeriach i otwarte 24/7. W razie w lecisz i załatwiasz temat

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a Ty jak tam? :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie szczepionek ją się wolę nie wypowiadac ;)
    każdy zrobi jak uważa ;)
    Bardzo ale to bardzo nie wygodny temat ;)

Gosiak, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy w ciąży można spokojnie używać tantum rosa? bo mnie coś zaczyna swędzieć, a mam w domy tylko to i maść.

c7hyim7.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja właśnie obzeram się mini pączkami i pije zimne mleko ;)
    Poród się nie zapowiada narazie.. Chyba ;)
    Po wczorajszej wizycie i badaniu gin szyjki dziś śluz z krwią.. Nie martwie się, bo gin ostrzegal że tak może byc..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka - pewne chorobu udało sie wyeliminować dzieki szczepionkom np. gruźlixe, tężec. Dzisiaj sa to sporadyczne przypadki, a kiedys to był koniec.
    Nie ma oczywiście co przesadzać ze szczepieniami.
    Co do dorosłych to nie zgodze sie, że sie nie szczepią. To tak samo jak z profilaktycznymi badaniami - to w polsce leży na całej linii. Co do szczepień to zalezy jakie sa wskazania, jaki zawód sie wykonuje itp.. Jak w dzieciństwie szczepiłaś sie na wzw to wystarczy zrobic badanie na przeciwciała i wiez czy musisz zastosowac dawkę przypominająca czy nie. To ważne jak planujesz jakies zabiegi operacyjne. No i przy wszelkich wyjazdach egzotycznych. Gdyby szczepionki nie działały to nikt by sie nie szczepił np. na malarię. A wyjeżdżając gdzieś do afryki bez szczepienia to czysta głupota bo może się skończyc różnie

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra dziękujemy za pozdrowienia :)
    ja już o szczepionkach się wypowiadalam :) szczepic będę i w tym temacie polegam na mojej mamie. Ja również byłam szczepiona i nasza dzidzia też będzie.

Asiaa1201, marcela29, ash, Januszkowa, Lara 82, cath lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uważam równiez że bez sensu jest sie szczepic na grypę :-)
    mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoim wywodem :-)

Bietka można. Ale jak zaczyna cie cos swędziec to bierz probiotyki nawet 2x dziennie przez kilka dni no i maslanki itp. A posmarowac sie kremem możesz - miejscowo nie będzie swędziało

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pij kwaśne

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 7 stron do 2000 - kto pierwszy :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy w ciąży można spokojnie używać tantum rosa? bo mnie coś zaczyna swędzieć, a mam w domy tylko to i maść.
    A masz olej kokosowy? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, myślę, że zostały na forum tylko te, których nie da się tak łatwo urazić ;)

AsiaSzw, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi cos te nasze maluszki nie chcą wychodzic a dzisiaj juz 27 :))

Gosiak, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę wieszać pranie :P
    (trzeba nabijać posty, laski! Może Katiś w nocy urodzi ;) )

ash, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze :-)

Wiesz co Gosiak - tak sie dzisiaj zastanawiałam jeszcze nad szpitalem i nie wiem czy przy wadze mojego dziecka nie zostanę przy redłowie. Przy porodzie szykuje mi się waga 4200g co nie jest mało.A wiem, że w wojewódzki nastawieni sa na poród sn. W redłowie robia sporo cesarek. W razie co jakby wszytsko bardzo długo trwało to będę wrzeszczeć żeby zrobili cesarkę. Nie chciałabym żeby dziecko było niedotlenione..... sama już nie wiem. Znajomych rodziców córka urodziła się z niedotlenieniem bo lekarze za długo zwlekali a cc Akcja nie postepowała. i teraz mała ma autyzm.... ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja tez kiałam zrobic pranie...
    dziewczyny pierzecie rozki???

• Bietka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A masz olej kokosowy? ;)

Gosiak mam, ale o to chodzi, ze nim się smarowałam i mimo wszystko zaczęło mnie swędzieć. Po tym kremie jest lepiej, ale to i tak nie to :/

Sylwia ja prałam rożki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:17

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielo mnie na wspomnienia - jesli chcecie moje zdjecia z Weseliska to wstawie na drugie forum, jesli Gosiak bedzie uprzejma mnie dodać i podac link! :D

Sue, Januszkowa, Asiaa1201, Lara 82, Kasia_10.02, agaaa28, megg lubią tę wiadomość

‹‹ 1991 1992 1993 1994 1995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ