Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosiak - wiem. Ja tez rozmawiałam z zaprzyjaźnionymi lekarzami a nie takimi z przypadku. I ci akurat zalecają szczepienia te które sa oznaczone jako obowiązkowe np. gruźlica, wzw itp. Natomiast te pozostałe niekoniecznie.
Lekarze zapisuja antybiotyki bo boją sie konsekwencji. A tak maja kryte plecy. inna sprawa jest toże w polsce każdy leczy sie na własna ręke - z reszta zobacz ile leków jest dostepnych bez recepty nie tylko w aptekach ale w marketach. Ludzie biorą za duzo leków i później one nie działaja jak należy. W Angli jest tak że nawet witaminy są przepisywane przez lekarza. Dzieki temu lekarz ma kontrole nad tymco pacjent bierze. A u nas... idzie Kowalski do lekarza, lekarz zapisuje jakies leki a Kowalski ich nie bierze bo wydaje mu sie że to bez sensu albo coś. no i później jak przychodzi kolejny raz do lekarza lekarz widzi że tamto nie podziałało i zapisuje cos silniejszego... i tak w kółko..........
Asiaa - ja tez wolę od złotnika biżuterię, nie jest powtarzalna. Natomiast sieciówki maja lepszy dostęp bo sa w galeriach i otwarte 24/7. W razie w lecisz i załatwiasz temat
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBietka - pewne chorobu udało sie wyeliminować dzieki szczepionkom np. gruźlixe, tężec. Dzisiaj sa to sporadyczne przypadki, a kiedys to był koniec.
Nie ma oczywiście co przesadzać ze szczepieniami.
Co do dorosłych to nie zgodze sie, że sie nie szczepią. To tak samo jak z profilaktycznymi badaniami - to w polsce leży na całej linii. Co do szczepień to zalezy jakie sa wskazania, jaki zawód sie wykonuje itp.. Jak w dzieciństwie szczepiłaś sie na wzw to wystarczy zrobic badanie na przeciwciała i wiez czy musisz zastosowac dawkę przypominająca czy nie. To ważne jak planujesz jakies zabiegi operacyjne. No i przy wszelkich wyjazdach egzotycznych. Gdyby szczepionki nie działały to nikt by sie nie szczepił np. na malarię. A wyjeżdżając gdzieś do afryki bez szczepienia to czysta głupota bo może się skończyc różnie -
Fedra dziękujemy za pozdrowienia
ja już o szczepionkach się wypowiadalamszczepic będę i w tym temacie polegam na mojej mamie. Ja również byłam szczepiona i nasza dzidzia też będzie.
Asiaa1201, marcela29, ash, Januszkowa, Lara 82, cath lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualnyuważam równiez że bez sensu jest sie szczepic na grypę
mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam swoim wywodem
Bietka można. Ale jak zaczyna cie cos swędziec to bierz probiotyki nawet 2x dziennie przez kilka dni no i maslanki itp. A posmarowac sie kremem możesz - miejscowo nie będzie swędziało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno to dobrze
Wiesz co Gosiak - tak sie dzisiaj zastanawiałam jeszcze nad szpitalem i nie wiem czy przy wadze mojego dziecka nie zostanę przy redłowie. Przy porodzie szykuje mi się waga 4200g co nie jest mało.A wiem, że w wojewódzki nastawieni sa na poród sn. W redłowie robia sporo cesarek. W razie co jakby wszytsko bardzo długo trwało to będę wrzeszczeć żeby zrobili cesarkę. Nie chciałabym żeby dziecko było niedotlenione..... sama już nie wiem. Znajomych rodziców córka urodziła się z niedotlenieniem bo lekarze za długo zwlekali a cc Akcja nie postepowała. i teraz mała ma autyzm.... ehh -
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:A masz olej kokosowy?
Gosiak mam, ale o to chodzi, ze nim się smarowałam i mimo wszystko zaczęło mnie swędzieć. Po tym kremie jest lepiej, ale to i tak nie to
Sylwia ja prałam rożki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:17
-
nick nieaktualny