Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
katis pisalm troche wczesniej. oto ten post
U mnie bylo tak, ze w niedziele zobaczylam zoltego galaretkowatego glutka. Sluz potem i wczoraj jak plodny tylko rzadki bardzo. Dzis rano te wody no i teraz woda ze sluzem, ale calosc rozowa, jak poczatek okresu.
A i wczoraj moja mala miala 3 razy czkawke, ale tak po minucie max nie dluzej. ;p
Dokladniej opisze pozniej. Buziaczki!Katiś, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
agaaa28 wrote:A ja mam też pytanie - jakiego olejku używacie do smarowania/masażu krocza?
ja uzywam olejku z drzewa herbacianego;)
Lady ojej dzieje sie:P a wyszlam tylko na chwile z domu do sklepu. Trzymamy kciuki zeby bylo szybko i jak najmniej bolesnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 14:02
LadyDi lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw, ja już dawno się o 4 nie obudziłam, chyba z tydzień albo i dwa.
A śpię zawsze jak chce mi się spać, mój tybetański doctore, który mówi, żeby absolutnie nie ucinać drzemek w ciągu dnia, tylko się przejść na spacer jak jesteśmy senni, akurat w ciąży zaleca - mówi, że to bardzo dobre dla dziecka i żeby spać jak tylko nam się chceWięc korzystam
-
Gosiak tak tego olejku, podobno jest bardzo uniwersalny no i jest dobry na infekcje ginka mowila ze moge go uzywac.
A masujecie takie dobre 5-10 minut czy mniej? Bo nie wiem czy musze sie dobrze do tego przylozyc czy tylko po omacku tam sobie wmasowac niby:P
Pisalyscie o szczepionce na WZWb wlasnie w Niemczech ciezarna ma badanie czy jest nosicielka jesli wynik ujemny dziecku nie podaje sie zadnej szczepionki ani lekow, u mnie ujemny na szczescie i tu nie ma szczepionki przeciwko gruzlicy i dalsze szczepienia nie sa obowiazkowe, ciesze sie ze bede mogla wybrac, ktore szczepionki beda dobre dla mojego dziecka:)
*Sylwia mnie tez bardzo czesto tak zalewa, ale nic z tego nie wynika.Hmm no moze u Ciebie juz sie zaczynaGosiak lubi tę wiadomość
-
Katiś, patrzę na to Twoje ktg i nareszcie coś kumam. Ja miałam tylko jedno podczas całej ciąży w listopadzie. Myślałam wtedy, że mi wody się sączą i byliśmy w szpitalu. Dopiero teraz patrzę, że u mnie ten skok sięga na podziałce do 90. Podziałka jest od 0 do 100 czyli rozumiem, ze to są te procenty?
Najlepsze jest to, że ja wtedy prawie nic nie czułam, tylko twardnienie brzucha, teraz miewam duuużo bardziej bolesne skurcze
Nie wiem jak się ma ta skala do rzeczywistości... dziwna sprawa.
http://iv.pl/images/75981357881985650300.jpg -
Co do KTG to mój M. wyczytał, że skurcze są wtedy jak wykres wygląda jak sinusoida, tak jak u Katiś jest jeden taki pik ale nie taki ostry, tylko zaokrąglony. Na te ostre ponoć nie patrzą. Ja też miałam dziś jeden taki krótki wysoki, a położna mówiła, że żadnych skurczy nie ma.
-
Gosiak wrote:Co do KTG to mój M. wyczytał, że skurcze są wtedy jak wykres wygląda jak sinusoida, tak jak u Katiś jest jeden taki pik ale nie taki ostry, tylko zaokrąglony. Na te ostre ponoć nie patrzą. Ja też miałam dziś jeden taki krótki wysoki, a położna mówiła, że żadnych skurczy nie ma.
Oni mi wtedy powiedzieli, że mam skurcze i obserwowali mnie jakiś czas. Dostałam od nich czopki rozkurczowe co pół godziny a na koniec stwierdzili, że te czopki nic nie zmieniają i zasadzili mi zastrzyk rozkurczowy w tyłek i po pół godziny wypuścili do domu.
Nie wiem ile było tych skurczy, dostałam tylko taki króciutki wycinek a badali przez kilka godzin. Nic nie czułam poza twardnieniami ale ja byłam do nic przyzwyczajona więc nawet nie zwracałam uwagi.
Byłoby miło jakby się okazało, ze mam wysoki próg bólu i to dlatego
Zawsze miałam bolesne miesiączki jak Ty, jest nadziejaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 14:25
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja. Ale się dzieje,ale się dzieje. LADY powodzenia. Katis pakuj torbę bo dzisiaj jak nic pęknie 2000 stron a Ty gotowa nie będziesz... He
Dumnie oświadczam ze mam ciążę donoszą. Zobaczę jak moja księżniczka dzisiaj bo mamy wizytę o 18.45 i będę znała datę kiedy ja przytulE. Juz się nie mogę doczekać.LadyDi, Patrycja20, słoneczna 85, Laurka, Lara 82, Sue, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość
-
no to narazie nie mam ktg. mam chodzic, siedziec, lezec jak mi wygodnie. zaczyna bolec troche bardziej i jeszcze mala sie kreci. ciagle czuje wyciekajace wody, kurcze ile ich tam jest
Polozna sie cieszy, ze mnie boli, ja niezbyt ;p
ah no i znowu mnie strasza, ze dziecko duze i moze byc ciezko. zobaczymy. pomimo bolu jestem dobrej mysli.
Z drugiej strony nie moge uwierzyc, ze to juz sie dzieje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 14:44
Gosiak, Patrycja20, Katiś, Angélique89, przedszkolanka:), Bietka, dorocia2324, Lara 82, Asiaa1201, Sue, juska19, Januszkowa, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaarta:) wrote:
*Sylwia mnie tez bardzo czesto tak zalewa, ale nic z tego nie wynika.Hmm no moze u Ciebie juz sie zaczyna
Kupiłam przed chwila paski lakmusowe i sprawdzałam - to chyba sluz mnie zalewa. Ale jest wodnisty.
Wkładek nigdzie nie mogę dostac. Jest tylko 1 miejsce w gdańsku ale nie chce mi sie tam jechać.
Jeszcze chciałabym poczekać 1,5 tygodnia -
Ja mialam KTG w 29 tyg jak mnie ta moja córka nastraszyła, wtedy ta kreska była prawie zawsze w okolicach zera, czyli prawie prosta. Gosiak ma racje, te porodowe skurcze to tak jak ten u mnie czyli wzrasta i utrzymuje sie na tej wartości- np. przez minutę. Wtedy utrzymuje się na wartości i jak skurcz mija to swobodnie spada. Także na tym Twoim wykresie Angelique piszą się skurcze, ale to jeszcze nie te porodowe
No ja też po którymś KTG dopiero zakumałam na co patrzeć i co to za wartości.
Zachciało mi się sprzątać, rozwaliłam wszystko w salonie i mi się odechciałoGosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość
Pola
Hania