X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Vel, cieszę się, że widziałaś malucha i że wszystko ok :)

dzieki

nic nie chce mowic ale minute temu znowu aplikowalam luteine i znowu krew na koncowce

ja nie wiem... nie moge tego aplikatora w ogole wepchnac, wkladam i czuje opor... jestem jakos skomplikowanie zbudowana :/ w koncu wciskam i wychodzi z krwia na koncu :(

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, skoro luteina dopochwowa tak Cie podraznia to moze zmienisz na podjezykowa? Lub na duphaston?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Vel, skoro luteina dopochwowa tak Cie podraznia to moze zmienisz na podjezykowa? Lub na duphaston?

wizyte u gina mam dopiero 6 sierpnia, a luteine juz wykupilam cala jaka zostala mi przepisana i mam jeszcze tylko dwa tygodnie brac i wiecej juz nie bo lozysko jest ok

zjk3p18.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jest jeszcze jakaś mamusia, która - tak jak ja- swoje maleństwo widziała tylko raz na początku? Ja moją kropeczkę widziałam w 6t 2d. Do kolejnego usg mam jeszcze 9 dni czyli będzie 6 tygodni przerwy pomiędzy usg.

Ciągle Wam zazdroszczę, że oglądacie te swoje maluchy.

A ja już przebieram nogami z niecierpliwości.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak nie używaj tego aplikatora, tylko palcem, na bank coś się wchłonie

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko: czy powoli już rozgladacie się za ciuszkami dla dzidziusia? Kiedy zaczniecie kupowac?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Mam pytanko: czy powoli już rozgladacie się za ciuszkami dla dzidziusia? Kiedy zaczniecie kupowac?
    Ja się nie rozglądam. Na razie rozglądam się za ciuszkami dla siebie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

nic nie chce mowic ale minute temu znowu aplikowalam luteine i znowu krew na koncowce

ja nie wiem... nie moge tego aplikatora w ogole wepchnac, wkladam i czuje opor... jestem jakos skomplikowanie zbudowana :/ w koncu wciskam i wychodzi z krwia na koncu :(

A nie masz w domu jakiegos zelu, np Durex albo cos w tym stylu? Mi gin powiedzial ze nawet moge aplikator oliwka posmarowac zeby lepiej wchodzil ;) No ale wolalam z czyms co jest przeznaczony do "tych" okolic, wiec kupilam sobie w aptece Lacibios Femina żel i polewalam koncowke aplikatora tym zelem i skonczyly sie krwawienia, a aplikator wchodzil gladko.

Aha, a aplikatora nie musisz wkladac do konca, ja tak do polowy ostroznie wkladalam, tak zeby nie cisnac na sile. Jak wsadzisz przed pojsciem spac to co ma sie wchlonac to sie wchlonie przez noc, a nadmiar wyplynie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:17

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Ja już mam parę bodziaków, dresik, jeansy i śpiochy do spania. POważniejsze zakupy zrobię w okolicach września.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest na temat kupowania wcześniej przesąd, ale ja chyba w to nie wierze, mam pewien opór, ale chyba zacznę kupować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:34

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula jeśli pamiętasz - ja też mam krwiaka. Wczoraj byłam na wizycie. Nie przerażaj się, jeżeli Twój krwiak nie zmniejszył się, a nawet powiększył. U mnie właśnie minimalnie się powiększył, pani dr powiedziała, że to nic złego, ponieważ wszystko "tam rośnie" - macica, dziecko więc automatycznie krwiak może się powiększyć. Nie mam nakazu leżenia, mogę już coś robić. Na zakupy np. na godzinkę wyjść, ale na pewno nie na 5 godz. Tak mi to przedstawiła moja lekarka.

Proszę o dopisanie do listy daty mojego USG prenatalnego- 31.07. :)

Asia1201- Jeszcze nic nie kupuję, jestem przesądna:) Choć nie ukrywam, że bardzo mnie korci. Na razie oglądam na allegro:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też dużo oglądam na allegro ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy używacie już kremów/oliwek na brzuszki, piersi? Jeśli tak to jakich?
    Ja zaczynam od oliwki z rossmana (dla kobiet w ciąży) i mam zamiar zamówić Elancyl.
    http://allegro.pl/elancyl-krem-przeciw-rozstepom-500ml-ciaza-i4410870855.html

z789jaq.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) Topola dziś nadal czuję się jak z d.... Jakby życie ze mnie uchodziło dosłownie, nawet lekarz stwiedził dziś, że mnie nie poznaje bo ja zawsze mu energii dodaje swoim optymizmem, a tu taki słaby dzień.. Może to ze stresu:D

Jestem już po USG genetycznym, wszystko jest w porządku, dzidzia strasznie się kręciła i 20 minut szperał raz dopochwowo raz przez brzuch. Ma już 6,5 cm i poród znów przesunał mi się o kilka dni, teraz mam na 27/01 :-) Aaa i widziałam całą stópkę dosłownie jakby się przykleiła do monitora :))) Coś pięknego i niesamowitego w jak ekspresowym tempie rozwijają się nasze wiercipiętki:) Próbował nawet dostrzec płeć choć strasznie fikał i ciężko było, ale powiedział ,że czuje dziewczynkę... Choć to pewnie z kilka razy może ulec zmianie. Za usg płaciłam jak za każdą wizytę czyli 120zł, nie ma konieczności robić dalszych testów tak stwierdzi doktor. Za to zaniepokoił go mój wynik glukozy na czczo który kilka tygodni temu był dobry, i w związku, że się zmieniły normy muszę w czwartek iść na glukozę z obciążęniem 75g :/ Trochę się nasłyszałam o tym badaniu i już mi niedobrze na samą myśl, ale Cath będzie przy mnie i mam nadzieję,że dzielnie to zniosę.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty :))

P.S. Vel mój lekarz dziś powiedział, że z wiekiem ciąży tętno maluszka się stabilizuje i troszkę uspokaja , że to prawidłowy wręcz objaw :)

40215173f30c7062med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 23:55

Fedra, Asiaa1201, cath, juska19, lula88, motylek@, sebza, bommbelek89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że kilka z Nas będzie miało wizytę 19.08 :-) Doktor obiecał, że płeć będzie widoczna.
    Ja używam Mustelli do brzuszka i osobno do piersi już od 6 tygodni.. Ale drogi to interes i chyba przerzucę się na coś tańszego.
    A ciuszków jeszcze nie oglądam.. Ani nie kupuje. Jakoś nie mam na to ciśnienia.. I wolę nie zapeszać z drugiej strony..

cath lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka dzidziuś cudowny ;) ciesze się ze wszystko wporzadku ;)

Sewerynka lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka podobno na to badanie z gukozą warto zabrać cytrynę, można wcisnąć do tego i jest do przeżycia:)

Myślałam cały czas o Mustelli, ale... był tutaj kiedyś ranking na forum płynów do higieny intymnej i była tam też ankieta o kremach przeciw rozstępom. Mustella bardzo źle tam wypadła.

Trzeba będzie się przekonać na własnej skórze:) Ale zamawiam Elancyl:)

z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam oliwke i balsam z palmersa i balsam i oliwke z baby dream

ale jeszcze nie uzywam

a tutaj link do tego rankingu
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

co do zelu to mam durexa, sprobuje rano :) dzieki

Januszkowa dopisalam Cie

nie moge spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 03:57

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    Ja kupilam troche luznych bluzek ale typowo ciazowych jeszcze nie bo nic nie widac za bardzo ;) ostatni dzien na zwolnieniu a ja mam takiego lenia ze nie chce mi sie wracac do pracy :P

Sewerynka sliczny dzidzius jeju ja juz czekam na swoje badanie usg a tu jeszcze tyle czasu:):)

Co do ciuszkow chcialabym kupic ale zrobie to najwczesniej w pazdzierniku:) moj maz kupil jedna koszulke bo nie dal rady tego nie zrobic ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ja właśnie szykuję się do pracy. Muszę Wam powiedzieć, że od dwóch dni śpię już na poduszce dla ciężarnych i ogromnie sobie chwalę wygodę tej pozycji.
    Miłego dnia!

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ