X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Seweryna, śliczny Dzidziulek, ciesze sie, ze wszystko jest dobrze!
    Moj gin powiedział, ze na usg genetycznym juz moze bedzie widac płeć, bo cos tam mignęło miedzy nogami i powiedzial, żebyśmy sie nie sugerowali tym, ze to nie wskazuje na płeć. No i moj P. Oczywiście chciał wiedzieć kiedy bedzie wiadomo (ojciec oczywiście chce syna:)).
    Nam maluch pokazał wczoraj rączkę, dokładnie było widac paluszki:) bedzie muzykiem, takie długie te paluchy;)
    Ja jeszcze zakupów nie robie.

Mam pytanie - kiedy powiecie o ciazy?

Sewerynka lubi tę wiadomość

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko to super że dziś bez wymiotów, oby końcówka :)

Ja dzisiaj się nudzę i nic mi się nie chce ale tak strasznie jak nigdy... jutro do pracy trzeba wrócić ale tylko na 7 dni i znowu wolne :) ciekawe ile będę miała maluchów:)

Sue ale komu kiedy powiemy o ciąży? Bo nie do końca wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:10

• Vel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    szczerze mowiac ja nie slyszalam o baby shower- u nas jakos chyba sie nie praktykuje

no nie praktykuje sie :) to prawda

ale jesli mamy kogos kto chce za nas zorganizowac taka impreze i jeszcze w dodatku zaproszone nakupuja polowe rzeczy, ktore tak musialybysmy kupic same to jest sens :)

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,11727741,6_powodow__dla_ktorych_warto_wyprawic_baby_shower.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:12

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath ja również miałam sny erotyczne, a dziś rano to już nie był sen... tylko kurde mam opór przed zbliżeniem. Boję się, że coś może się stać jak to tam wszystko takie ukrwione jest. No cóż mój T będzie musiał wytrzymać :D

słoneczna85 oby to był kres Twoich wymiotów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:10

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

U mnie wszyscy wiedzą:)

• cath Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama zorganizuje swoje baby shower :) mam pare pomysłów i chce to polaczyc z moimi urodzinami :)
    U mnie najważniejsi juz wiedza. :) nie ma co ukrywać.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie :) Seweryna piekna dzidzia :) Katis bardzo podobny wozek mialam dla corci super sie sprawdza i prowadzi bardzo polecam :) Ja co do wozka na razie tylko patrze ale sama nie wiem co bym chciala pewnie tak jak wy zakupie w pazdzierniku wozek:) zakupow nie robie poki co bo jeszcze za wczesnie ale czasami jak patrze na te slodkie rzeczy to az ciezko sie powstrzymac

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    U mnie wszyscy wiedzą:)
    U mnie rodzina najbliższa i dwie przyjaciółki ;) chodzi mi o dalszych znajomych czy znajomych z pracy:)
    Ide jutro na wesele mojej przyjaciółki i musze znalezc wymówkę, ze nie bede Piła alkoholu:)
    Po wczorajszym badaniu miałam ochotę powiedziec wszystkim!;)

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue u mnie wie rodzina, przyjaciółki a w pracy wiedzą tylko dwie koleżanki a tak to więcej nikt :) moja przyjaciółka u której mamy wesele w sierpniu wie dlaczego nie będę piła alkoholu :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mozna powiedziec, ze sie przyjmuje leki:) antybiotyk czy cos:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a mi sie podobaja camarelo carera- tez bardzo polecane

dziewczyny - dzis bez wymiotow, moze to koncowka?wczoraj zafundowalam sobie 2 kroplowki-zeby troche sie wzmocnic i nawodnic.

nawet zjadlam koszyczek malin:)
    Ja myślę, że to końcówka faktycznie, bo ja od kilku dni czuję się wyśmienicie. Po prostu się skończyło. Oby! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue na początku powiedziałam siostrze, rodzicom i w pracy. Później rodzicom mojego T i jego rodzeństwu. A później to już lawina poszła ( i nie ja o tym mówiłam ;) ) Moje koleżanki dowiedziały się od mojej kuzynki. Noo u mnie to szło jak lawina :D

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja powiedziałam już znajomym (rodzice wiedzieli od początku). W pracy dziewczynom, bo wiadomo, że są bardziej czujne i już czegoś się domyślały.
    Szefa na razie nie ma, ale jak wróci, to też mu powiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po 2 Sue czemu by nie powiedzieć ! :D Ciesz się :) i chwal :)

Sue lubi tę wiadomość

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też już wszyscy wiedzą, co do wózka, mam upatrzony ale kupimy w listopadzie.
    Dziewczyny mnie od wczoraj pobolewa kręgosłup tak bardzo na dole czy Wy też tak macie ? Czy to przez to, że tam wszystko się rozrasta ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie u mnie tez wszyscy wiedza ale ostatnio jak zobaczylam ta krew i przeszlo mi przez mysl "a co jesli cos jest nie tak, odpukac serduszko nie bije"

i teraz pomyslcie jak Wy przezywacie tragedie i teraz tym wszystkim ludziom trzeba to odkrecic a oni dopytuja o ciaze

np napisalam mojej babci ktorej nie widzialam 7lat, a mieszka w Niemczech i ma juz ponad 70tke że zostanie prababcia i teraz jak mialabym jej powiedziec, ze jednak nie?

dlatego ja rozumiem nie mowienie i np na fejsbuku sie jeszcze nie chwalilam co wiekszosc ludzi robi :) wrzuce zdjecie dopiero z brzuszkiem duzym

tak samo z tym kupowaniem... jest tyle czasu, nie ma sensu, zupelnie, jest za wczesnie a pozniej cos sie nie daj boze stanie a caly dom w ciuszkach dla dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:39

Madlene lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie juz wiekszosc wie. Teraz to juz wkraczam w drugi trymestr powoli to będę sie chwalić każdemu. A z drugiej strony mój brzuszek juz troche widac. Mam taki pól ciążowy pól tluszczowy ale jak ubiorę obcisłą bluzke to widac i nie da się tego ukryć. Moja mama tez wcześnie miala juz brzusio qiec u nas to chyba dziedziczne :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rodzice i tesciowie i moja szefowa bo musialam pwoiedziec jak bylam w spzitalu.

tak to nikt- ani babcie ani rodzenstwo- powiemy moze jak na usg bedzie wszystko dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel równie dobrze cos moze pójść nie tak przy porodzie. I tez zostaje sie z ciuszkami i cala wyprawka. Nie mozna myśleć tak pesymistycznie. Trzeba byc optymista :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie moja koleżanka ma problem i nie wiem co jej pomóc opowiem Wam jej sytuacje może mi coś doradzicie:

Pracuje w przedszkolu na umowę na zastępstwo do końca sierpnia, w ostatnim tygodniu sierpnia podpisuje umowę na rok czasu w tym samym dyrektorem tylko będzie pracować z kierownikiem innej placówki, będzie w 4,5 miesiącu ciąży... słyszałyśmy że po 3 miesiącu kobieta jest chroniona... ale czy może coś jej grozić jak powie dopiero po podpisaniu umowy że jest w ciąży? Bo logiczne że jak powie wcześniej to pracodawca nie podpisze z nią umowy

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ