Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara 82 wrote:Jakby nie moglo byc jednej najlepszej sciezki.
Lara, dokładnie o tym rozmawialiśmy z P kilka dni temu. Rodzicom robi się kisiel z mózgu, gra się na ich uczuciach. I robią to zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy szczepień - zaszczepisz? Twoje dziecko będzie miało autyzm, a Ty do końca życia sobie tego nie wybaczysz. Nie zaszczepisz? Zachoruje poważnie i umrze...
Nie ma merytorycznej dyskusji na ten temat, moim zdaniem, skoro rzeczywiście są odnotowane przypadki NOPów, to powinni się zająć konkretnymi badaniami. Przecież chyba wszystkim zależy na tym, żeby rosło nam zdrowe i silne społeczeństwo, bo od tego zależy jednak przyszłość.
Zaparzyłam kubek naparu z liści i odmeldowuję się do wannyLara 82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spokojnie! Moja bratowa kruszynka ok 160 cm wzrostu, ubrania 34-36 urodziła sn synka 4kg 58cm.
Poszło szybko, była nacieta co prawda ale mówi ze nie było źle. Spodziewała sie tragedii podczas porodu.derii84, Sue, agaaa28, asia888 lubią tę wiadomość
-
LadyDi szybkiego i łatwego porodu
Czytając Cię aż dodajesz odwaginormalnie mogę rodzić już hehe
Mi lekarz mierzył miednice... tez nosiłam zawsze 34-36 rozmiar. Niby mam o 1 cm mniej niż powinnam do porodu ale powiedział ze mogę rodzic naturalnieLadyDi lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:Lady Di to teraz mnie nastraszylas bole brzucha 'jak przy rewolucji zolakowej' to dla mnie najgorszy z boli
spokojnie, to jest na poczatku, a potem takie krecenie. Mowie Wam, mysl o dziecku daje tyle sily, ze nawet sobie nie wyobrazacie. Tego nie da sie ubrac w slowa. Po prostu jakas niewidzialna sila pcha do przodu i koniec. To jest chyba ta matczyna milosc.
Koncze ja dziewczyny, zostalo mi 20 % baterii i zaraz wskocze do wanny chyba. Trzymajcie sie, odezwe sie potruskawkax25, Gosiak, megg, MoniaP, Lara 82, Asiaa1201, ash, dorocia2324, Suri97, Sue, Boroniówka, Maarta:), Januszkowa, Penelope, Bietka, asia888 lubią tę wiadomość
-
Agaa spokojnie. Urodzimy. Ja nie znam dokladnej wagi a brzuch mi juz peka..
Juz co bedzie. Przeciez nie poumieramy;)
Nie damy rady to zrobia cc. Kiedy idziesz na ktg?Ja 4 lutego
A po co sie idzie do dr po ktg w praskim?
Sue ja moge czekac ale czy bobo poczeka?
Maz mowi ze wslentynki spedzimy juz we trojke w domu;)Sue lubi tę wiadomość
-
marcela a jakie to obraczki? bo z ciekawoci zerknelam na strone Red Rubin i nie ma tam zadnej ino o rubinie w obraczce[/QUOTE]
Ja zamawialam obraczki 6lat temu i wtedy ta strona wygladala inaczej, byly 4grupy obraczek z 4 zywiolow i rubin byl znakiem rozpoznawczym firmy, teraz faktycznie nie widac zadnego info na ten temat, dziwne:/ my odbieralismy w galerii mokotow w wawie, a rubin jest wielkosci glowki od szpilki, ladnie wtopiony i nie przeszkadza, grawer tez sie zmiescil
Ciekawe sa jeszcze obraczki Bielaka (adam lub andrzej) np z odciskiem lini papilarnych, zapisem bicia serca, czy wykresem z nagraniem slow- te sa napewno niepowtarzalne, kolezanka ma takie z odciskiem lini papilarnych meza- sama bym takie chciala no ale nie bede zmieniac;)Suri97, asia888 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
A co do porodow duzych dzieci- moj brat wazyl 4200, ja 4300 , mama urodzila SN mimo tego ze w ciazy wazyla 60kg-160wzrostu, a przed ciaza niespelna 50kg, moja mała wazy poki co 3300, ale lekarz mowil ze jak zblizy sie do 4kg to nie bedzie mnie meczyl sn choc jakas mega drobna raczej nie jestem, ale mam nadzieje ze w 2tyg nie nabierze młoda tyle ciałka;)
cath lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sloneczna ja polubilam Twojego posta z wizyty bo dobrze ze wygonilas ta babe. A poza tym mysle ze pomimo twojego samopoczucia mysle ze jednak wszystko ok. A taki smutek to chyba u nas hormony przeplatajace sie ze strachem porodowym. Dla pocieszenia ja majac super humor w sobote, kwiaty od meza dostalam wszystko bylo ok. Nagle wievzorem zaczelam plakac robiac nalesniki zupelnie bez powodu, tak do nalesnikow, takie mnie zwatpienie dopadlo.
Sue lubi tę wiadomość
-
Trzymajcie kciuki wody odeszly o 20 jestem na porodowce skurcze co 3 min vooooli
Gosiak, Sue, Lara 82, AsiaSzw, ash, gusiaa, Maarta:), megg, angelstw, Penelope, Januszkowa, dorocia2324, MoniaP, Bietka, przedszkolanka:), Asiaa1201, juska19, bella84, Aagnieszkaa, Laurka, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość
-
Deri ja dzis tez weszlam na wage i to byl moj blad. Mam 2 kg wiecej niz w piatek. Ale ja mysle ze mi chyba juz wode zaczelo zatrzymywac bo i rece mi puchna, choc dzis w dzien ladnie opuchlizna zeszla z prawej reki ale piesc ciezko zacisnac. Ale duzo pije a czuue ze mniej sikam.
Takze sama nie jestes i mnie to dzis szczerze mowic tez przerazilo.