X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Co do <3 proba wczoransza zakonczyla sie fiaskiem przez moj twardy i bolacy brzuch. A poza tym ja poprostu jestem tak nieporadna jak jakis kloc. Tak mi bylo i jest przykro z tego powodu ze szok :-(

Lara żebyś widziała moje próby podniesienia się z łóżka : Kino bambino! Dobrze, że mam wezgłowie w łóżku, służy mi za podnośnik :D

<3 nadrobicie jak dojdziesz do siebie :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Nie pisalam ze przy parciu mozna do wc, tylko ze przy skurczach ktore wiadomo ze i kilka godzin moga trwac zanim pozwola przec, mi polozna mowila ze owszew podczas samego parcia jest uczucie jakby sie 2chcialo, ale taka jest budowa anatńiczna ze male szanse na kupe podczas wlasciwego porodu, i jak ktos bardzo chce lewatywe to robia ale psźymusu nie ma tak jak kiĺa lat temu, to samo z goleniem- nikogo na sile nie zmusza ale wiadomo ze latwiej o higíene jak gladko jest:)

To musialam zle zrozumiec. W kazdym razie tak szczerze dziewczyny i tak podczas porodu nie bedziemy sie nad tym zastanawialy. Byle zdrowe dzieciatko sie urodzilo.

Ja mysle teraz o tych czopkach, zeby sobie kupic tak tutaj o nich dziewczyny pisalyscie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje, że przenoszę. Termin według doktorka to 17, ale już nie zmieniam na liscie:)
    Jedyny plus dzisiejszego dnia to to, że wzięłam receptę na engerixa:)

słoneczna 85, Pia Gizela lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dorcia, a czemu tak dlugo do poczatku marca, ja teraz znowu mam schiza po ostatnim ogladaniu TV i straszacych postach o moje lozysko aby dobrze dzialalo. Kurcze bardzo uwaznie od weekendu slucham mojego syncia, a rusza sie zdecydowanie inaczej, wiem, ze ma juz malo miejsca. Dlatego tak boje sie przenosic bo tez o zielone wody sie boje. No ja juz taka glupia jestem jak nie jeden schiz to drugi. :-(

Dlatego daje sobie czas do poczatku marca bo synka przenosilam 19dni. Sami pozniej nie wiedzieli na kiedy powinien byc termin porodu. Teraz mialam tez pozno owulke wiec tak sobie liczac na pozniej powinnam miec termin. Ale zobaczymy. A Ty sie nie przejmuj. Synek sie rusza wiecwszystko musi byc w porzadku.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie zglupialam ja bylam przekonana ze mam terin na 10 i tak wszedzie pisalo, a wczoraj dojrzalam na karcie 12 luty i zglupialam :-) Choc to chyba takie umowne bo ost ms. dostalam z 5na6 maja w nocy. Wiec teoretycznie dzis zaczymam 40tc a praktycznie moze w czwartek nad ranem :-) a juz nie wazne. Czyli TP mam pomiedzy 10 a 12 lutego :-)

Co to OM wiem ze mialam cykl 28 dniowy i owulacja byla jakos pomiedzy 12 a 14 dniem bo bylismy u mojej gin akurat na wizycie i widzialam moje pecherzyki w tym te dominujace, a bylo ich kilka no ale ja blizniakow nie mam w genach :-)
    Dlatego u mnie nie ma mozliwosci ze to sie stalo ok 20 dnia cyklu. Choc kiedy nie wiem bo serduszkowalismy caly czas. I dlatego nie chce przenosic.

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Co do <3 proba wczoransza zakonczyla sie fiaskiem przez moj twardy i bolacy brzuch. A poza tym ja poprostu jestem tak nieporadna jak jakis kloc. Tak mi bylo i jest przykro z tego powodu ze szok :-(

Powiem Wam szczerze, ze ja podczas <3 tez czuje sie i jestem jak kloc. Nie wiem ale nie lubie seksu w ciazy, boli mnie i w ogole. I chyba gdzies psychicznie jestem poblokowana. Jak urodze to bedzie inaczej, tylko wtedy zmeczenie bedzie ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpada któraś do mnie na przedporodową pizzę? :)

Gosiak, Januszkowa, megg, dorocia2324, Angélique89, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny wpada któraś do mnie na przedporodową pizzę? :)
    Chętnie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ale owocna noc!

Katis gratulacje! nareszcie mala Polcia zdecydowala sie wyjsc!
    Mala Mi gratulacje :) super expresowy porod !
    Asiaa, Cath, Bella powodzenia! kciuki!
    Dziewczyny super opisy porodow :)

Ja sie lenie dzis a sporo gotowania i sprzatania mam na dzis zaplanowane eh

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilę poszłam się zdrzemnąć i oczywiście teść w tym czasie musiał zadzwonić... nie odebrałam, ale jakoś nie musiałam, żeby znać powód telefonu :/ wrrrr, zastanawiam się czy oddzwaniać :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wpadla!!!

Kurcze a tak serio to strasznie mi sie niedobrze zrobilo i w brzuchu mi kreci jak na biegunke. Chyba zwymiotuje;(
    Leze.jestem do niczego...
    Za obiad moge sie wziac pozniej wiec odpoczywam

Bella juz pewnie po i cath tez

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wierzę w tą pełnie. Wiele razy słyszałam, że podczas pełni rodzi się mnóstwo dzieci i jest największe oblężenie na porodówkach. Podczas pełni gorzej się śpi, jest to udowodnione przez naukowców. Jest wiele teorii związanych z fazami księżyca.
    Coś w tym musi być :)

Pracowałam z panią Krysią, która była po sześćdziesiątce i przez całe życie kierowała się fazami księżyca, nawet do fryzjera nie chodziła jak miała być pełnia. :D Miała jakiś specjalny kalendarz i tam było napisane np. kiedy jest dobry czas na ścięcie włosów itd. :D

Gosiak, słoneczna 85, Pia Gizela, Boroniówka, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to przyznam sie ze kupuje gotowe ciasto na spody do pizzy z lenistwa :p

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wkurzaja pytania czy juz urodzilam albo czy juz cos czuje...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też. A jak słyszę pytanie "boisz się" to mam ochotę trzasnąć. Nie, nie boję się, mam po prostu totalnie w nosie co się będzie działo ze mną i z moim dzieckiem w trakcie porodu.

Dziewczyny, sama siebie dzisiaj wkurzam. Mam takiego wkurwa wewnętrznego, nie wiem skąd.
    Wczoraj cudowny nastrój itd. Dziś stanęłam na wagę a tam 1,3kg więcej niż w piątek.
    Żołądku, jelita - pracujcie, bo wysiądę.

Jest kilka powodów, dla których jestem zła - jak jestem głodna, niewyspana i nie mogę się ...
    Chyba w poprzednim wcieleniu byłam facetem :P

Gosiak, Penelope, słoneczna 85, Aagnieszkaa, asia888 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już od leżenia tyłek boli :P

I ciągle pić mi się chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:46

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 42 tygodniu :( jak zawsze w nowy tydzień była radocha że już już ,tak dziś płakałam rano. Ja naprawdę mam dość. Nie fizycznie, bo czuję się wręcz za za dobrze. Zaczynam mieć depresję przedporodowa, że nic się nie nie dzieje. Dziś to nawet mój mąż który jest najcierpliwszym z facetów jakich znam powiedział pierwszy raz że i on już jest gotowy. Siostra 12 dzień siedzi i jutro jej ostatni i iw czwartek wylatuje rano. Płakać mi się chce. Tak tak, wiem że ciąża może trwać do końca 42 tygodnia, ale jak od zakończonego 37 wypatruje się tego dziecka a minął już ponad 4 tydzień tego wyczekiwania to można naprawdę mieć dość i ręce opadają. Tak, ponarzekałam i będę. Łatwiej się czeka w 38 czy 39 tygodniu, ale w 42 to już zaczyna kurwica brać.

megg, Angélique89, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, przytulam:*

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, polubiłam nie żebym się cieszyła że masz wkurwa, ale że nie jestem sama. .. Trochę egoistyczne ale dziś taki dzień....

Sue lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do dwójki podczas porodu/skurczy/parcia... nie znam się na tym, ale kolega, który kręci porody, które wiele z Was ogląda na Ipli mówił, że kilka razy się zdarzyła dwójka w trakcie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ