Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara 82 wrote:Co do
proba wczoransza zakonczyla sie fiaskiem przez moj twardy i bolacy brzuch. A poza tym ja poprostu jestem tak nieporadna jak jakis kloc. Tak mi bylo i jest przykro z tego powodu ze szok
Lara żebyś widziała moje próby podniesienia się z łóżka : Kino bambino! Dobrze, że mam wezgłowie w łóżku, służy mi za podnośnik
nadrobicie jak dojdziesz do siebie
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
marcela29 wrote:Nie pisalam ze przy parciu mozna do wc, tylko ze przy skurczach ktore wiadomo ze i kilka godzin moga trwac zanim pozwola przec, mi polozna mowila ze owszew podczas samego parcia jest uczucie jakby sie 2chcialo, ale taka jest budowa anatńiczna ze male szanse na kupe podczas wlasciwego porodu, i jak ktos bardzo chce lewatywe to robia ale psźymusu nie ma tak jak kiĺa lat temu, to samo z goleniem- nikogo na sile nie zmusza ale wiadomo ze latwiej o higíene jak gladko jest:)
To musialam zle zrozumiec. W kazdym razie tak szczerze dziewczyny i tak podczas porodu nie bedziemy sie nad tym zastanawialy. Byle zdrowe dzieciatko sie urodzilo.
Ja mysle teraz o tych czopkach, zeby sobie kupic tak tutaj o nich dziewczyny pisalyscie. -
Lara 82 wrote:Dorcia, a czemu tak dlugo do poczatku marca, ja teraz znowu mam schiza po ostatnim ogladaniu TV i straszacych postach o moje lozysko aby dobrze dzialalo. Kurcze bardzo uwaznie od weekendu slucham mojego syncia, a rusza sie zdecydowanie inaczej, wiem, ze ma juz malo miejsca. Dlatego tak boje sie przenosic bo tez o zielone wody sie boje. No ja juz taka glupia jestem jak nie jeden schiz to drugi.
Dlatego daje sobie czas do poczatku marca bo synka przenosilam 19dni. Sami pozniej nie wiedzieli na kiedy powinien byc termin porodu. Teraz mialam tez pozno owulke wiec tak sobie liczac na pozniej powinnam miec termin. Ale zobaczymy. A Ty sie nie przejmuj. Synek sie rusza wiecwszystko musi byc w porzadku.
-
A wiecie zglupialam ja bylam przekonana ze mam terin na 10 i tak wszedzie pisalo, a wczoraj dojrzalam na karcie 12 luty i zglupialam
Choc to chyba takie umowne bo ost ms. dostalam z 5na6 maja w nocy. Wiec teoretycznie dzis zaczymam 40tc a praktycznie moze w czwartek nad ranem
a juz nie wazne. Czyli TP mam pomiedzy 10 a 12 lutego
Co to OM wiem ze mialam cykl 28 dniowy i owulacja byla jakos pomiedzy 12 a 14 dniem bo bylismy u mojej gin akurat na wizycie i widzialam moje pecherzyki w tym te dominujace, a bylo ich kilka no ale ja blizniakow nie mam w genach
Dlatego u mnie nie ma mozliwosci ze to sie stalo ok 20 dnia cyklu. Choc kiedy nie wiem bo serduszkowalismy caly czas. I dlatego nie chce przenosic. -
Lara 82 wrote:Co do
proba wczoransza zakonczyla sie fiaskiem przez moj twardy i bolacy brzuch. A poza tym ja poprostu jestem tak nieporadna jak jakis kloc. Tak mi bylo i jest przykro z tego powodu ze szok
Powiem Wam szczerze, ze ja podczastez czuje sie i jestem jak kloc. Nie wiem ale nie lubie seksu w ciazy, boli mnie i w ogole. I chyba gdzies psychicznie jestem poblokowana. Jak urodze to bedzie inaczej, tylko wtedy zmeczenie bedzie
-
nick nieaktualny
-
wow ale owocna noc!
Katis gratulacje! nareszcie mala Polcia zdecydowala sie wyjsc!
Mala Mi gratulacjesuper expresowy porod !
Asiaa, Cath, Bella powodzenia! kciuki!
Dziewczyny super opisy porodow
Ja sie lenie dzis a sporo gotowania i sprzatania mam na dzis zaplanowane eh
-
A ja wierzę w tą pełnie. Wiele razy słyszałam, że podczas pełni rodzi się mnóstwo dzieci i jest największe oblężenie na porodówkach. Podczas pełni gorzej się śpi, jest to udowodnione przez naukowców. Jest wiele teorii związanych z fazami księżyca.
Coś w tym musi być
Pracowałam z panią Krysią, która była po sześćdziesiątce i przez całe życie kierowała się fazami księżyca, nawet do fryzjera nie chodziła jak miała być pełnia.Miała jakiś specjalny kalendarz i tam było napisane np. kiedy jest dobry czas na ścięcie włosów itd.
Gosiak, słoneczna 85, Pia Gizela, Boroniówka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mnie też. A jak słyszę pytanie "boisz się" to mam ochotę trzasnąć. Nie, nie boję się, mam po prostu totalnie w nosie co się będzie działo ze mną i z moim dzieckiem w trakcie porodu.
Dziewczyny, sama siebie dzisiaj wkurzam. Mam takiego wkurwa wewnętrznego, nie wiem skąd.
Wczoraj cudowny nastrój itd. Dziś stanęłam na wagę a tam 1,3kg więcej niż w piątek.
Żołądku, jelita - pracujcie, bo wysiądę.
Jest kilka powodów, dla których jestem zła - jak jestem głodna, niewyspana i nie mogę się ...
Chyba w poprzednim wcieleniu byłam facetemGosiak, Penelope, słoneczna 85, Aagnieszkaa, asia888 lubią tę wiadomość
-
Witam w 42 tygodniu
jak zawsze w nowy tydzień była radocha że już już ,tak dziś płakałam rano. Ja naprawdę mam dość. Nie fizycznie, bo czuję się wręcz za za dobrze. Zaczynam mieć depresję przedporodowa, że nic się nie nie dzieje. Dziś to nawet mój mąż który jest najcierpliwszym z facetów jakich znam powiedział pierwszy raz że i on już jest gotowy. Siostra 12 dzień siedzi i jutro jej ostatni i iw czwartek wylatuje rano. Płakać mi się chce. Tak tak, wiem że ciąża może trwać do końca 42 tygodnia, ale jak od zakończonego 37 wypatruje się tego dziecka a minął już ponad 4 tydzień tego wyczekiwania to można naprawdę mieć dość i ręce opadają. Tak, ponarzekałam i będę. Łatwiej się czeka w 38 czy 39 tygodniu, ale w 42 to już zaczyna kurwica brać.
megg, Angélique89, Asiaa1201 lubią tę wiadomość