X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Ojoj widze ze grupowe porody sie zaczely :) Trzymam kciuki za ridzace i gratuluje rozpakowanym :)

My wychodzimy juz dzisiaj po poludniu. Lekarz powiedzial ze nie maja nas po co dluzej trzymac jak wszystko jest w najlepszym porzadku. A na oddziale zaczyna brakowac miejsc bo tyle dzieciaczkow sie rodzi.Juz sie nie moge doczekac jak bedziemy w domku :)

Gratuluję kochana! :) ależ zazdroszczę ! :D

Suri97 lubi tę wiadomość

78ee9c9abd01aa08b142ec50bf121b72.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sebza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, gratulacje. Historia podobna jak u mnie z tym cc, tyle, że ja nie doszłam do 10 cm. Też mam podobne wrażenia z odczuwania bólu. Ale myślę, że to wina oxy. Szybkiego powrotu do formy i rzeki mleka :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś i Mała Mi gratuluję maleństw!!!

Cath trzymam kciuki!

U mnie cisza ciągle. Mój syn chyba czeka na te moje staniki do karmienia, bo jeszcze do mnie nie dotarły ;) mam nadzieję, ze dzisiaj przyjdą i się zdecyduje;p

JA dzisiaj znowu wychodzę na spacer, bo słoneczko tak pięknie świeci, ze trzeba korzystać :)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ostatnio coraz częściej tak. Mam 2 znajome które urodziły w styczniu i obie rodziły sn do 10cm a skończyło sie i tak cc.
    U obu zanikało tętno dziecko i była pilna cesarka.
    U mnie też tak było. Pełne rozwarcie i cc ale ze względu na złe wstawienie się główki. Fachowo "wysokie proste stanie główki".

1usajw4zbiudzgxg.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    U mnie też tak było. Pełne rozwarcie i cc ale ze względu na złe wstawienie się główki. Fachowo "wysokie proste stanie główki".

Stokrotko mówili Ci dlaczego główka się nie wstawiła? Czy też wstawiła się źle?
    Skąd to się bierze?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo tych cc.. No ale jak trzeba to trzeba.. Ja, nawet znając ból porodu SN wolałabym rodzić do końca w ten sposób, bo cc to jednak operacja, no ale co zrobić.. Na szczęście wszyscy mi mówią,że lekarka wykonała świetną pracę, bo szew był bardzo ładny i teraz blizna też będzie ok, ale ja w niej nic ładnego nie widzę :D

megg, Gosiak lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Stokrotko mówili Ci dlaczego główka się nie wstawiła? Czy też wstawiła się źle?
    Skąd to się bierze?
    Nie mam pojęcia. Po prostu mała tak się ułożyła i było to, że tak powiem namacalne przy pełnym rozwarciu. Lekarz włożył rękę i czuł , że Michalina jest twarzyczką do wyjścia więc gdybym próbowała ją wypchnąć mogo by się to skończyć urazem kręgosłupa prawdopodobnie. Wydaje mi się, że tak była ułożona w brzuchu już wcześniej bo teraz jak śpi na boku często jeszcze odgina główke do tyłu.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Suri rodziłaś w końcu w wojewódzkim w Bielsku?
    Nie strasz że tyle porodów :D

super że wychodzicie, jednak nie ma to jak w domu :)

Tak w wojewódzkim. I jesli chodzi o mnie to moge polecic. :) Chociaz tez slyszalam rozne opinie na temat tego szpitala. Pewnie to zalezy od tego na.kogo sie trafi. :)
    Z tymi porodami to tak lekarz poloznik mowil :P

angelstw lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Nie mam pojęcia. Po prostu mała tak się ułożyła i było to, że tak powiem namacalne przy pełnym rozwarciu. Lekarz włożył rękę i czuł , że Michalina jest twarzyczką do wyjścia więc gdybym próbowała ją wypchnąć mogo by się to skończyć urazem kręgosłupa prawdopodobnie. Wydaje mi się, że tak była ułożona w brzuchu już wcześniej bo teraz jak śpi na boku często jeszcze odgina główke do tyłu.

no to całe szczęście że skończyło się cesarką i jest wszystko dobrze!
    Ja jak pewnie większość z nas, też chciałabym urodzić naturalnie, ale jeśli cokolwiek się wydarzy i cesarka będzie konieczna - nie mam żadnych wątpliwości!! Byle by tylko mieć Synka całego i zdrowego przy sobie!

dorocia2324, pudel22 lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, tak w ogóle to skończyły mi się już rubryczki na wpisywanie kolejnych wizyt w karcie ciąży - i położna i ginka śmiały się, że to jakiś znak.

derii84, angelstw, słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Tak w wojewódzkim. I jesli chodzi o mnie to moge polecic. :) Chociaz tez slyszalam rozne opinie na temat tego szpitala. Pewnie to zalezy od tego na.kogo sie trafi. :)
    Z tymi porodami to tak lekarz poloznik mowil :P

leżałam tam dwa razy, wprawdzie na ginekologi i patologi a nie na położniczym. Ale byłam zadowolona z opieki. Tzn wiadomo, tak jak piszesz, zależy na kogo się trafi, zawsze musi znaleźć się mało przyjemna pani...no ale cóż. Trzeba zacisnąć zęby i przez to przejść.

A nie wiesz czy remont się już tam skończył? Bo wiem, jak leżałam w 34 tc że remontowali coś na położniczym i im miejsc brakowało na oddziale :P

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A, tak w ogóle to skończyły mi się już rubryczki na wpisywanie kolejnych wizyt w karcie ciąży - i położna i ginka śmiały się, że to jakiś znak.

ja mam właśnie ostatnią rubryczkę na jutrzejszy wpis :P
    też liczę na ten znak :D

Gosiak, pudel22 lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    no to całe szczęście że skończyło się cesarką i jest wszystko dobrze!
    Ja jak pewnie większość z nas, też chciałabym urodzić naturalnie, ale jeśli cokolwiek się wydarzy i cesarka będzie konieczna - nie mam żadnych wątpliwości!! Byle by tylko mieć Synka całego i zdrowego przy sobie!
    Ja też chciałam rodzić SN ale po 20 godzinach okropnych skurczy odetchnęłam jak lekarz zdecydował o szybkiej cesarce. No i nie miałam żadnych oporów przed podpisaniem zgody jak usłyszałam o zagrożeniu...Ogromnie sie ciesze, że tak się to skończyło i moje Kochanie jest całe i zdrowe. Tak jak kiedyś pisałam dla mnie cesarka była draśnięciem w porównaniu ze skurczami ze względu na mój niski próg bólu. Teraz gdyby mogła wybierać - wybrała bym cesarkę chociaż wcześniej byłam dość mocno przeciwna. Ale to zależy od właśnych doświadczeń...:) Każdy ma inne :)

angelstw lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się rubryczki skończyły wizytę temu :D

Gosiak, angelstw, derii84, pudel22 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuje, że przez tą pełnie dzisiaj też coś się może dziać na na forum :)

Ja już wczoraj popłaciłam wszystkie rachunki, nawet te które miałam do 13-stego. :)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli żołądek i jelita. Czuję jakbym miała spuchniętą tę część ciała:/ żałuje tego, co zjadłam wczoraj. Nie bez powodu odrzucało mnie od chipsow cała ciążę!
    Zauwazylam, że jak mam takie zaparcia to mały też mniej się rusza.
    A teraz to jest mi wręcz niedobrze...

Chyba przegram i kupię te czopki glicerynowe. Raz nie zawsze, a przynajmniej lepiej się poczuje.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z ta pelnia?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia te gadanie o pełni to raczej abstrakcja. Przeciez na poród mają wpływ hormony, a nie fazy księżyca. Przynajmniej dla mnie to jest takie gadanie, ale wiadomo... Skoro są zwolennicy to i przeciwnicy.

No cóż, pocieszmy się, że dziecko królewskie urodziło się w pełni :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Dziewczyny o co chodzi z ta pelnia?
    http://www.sosrodzice.pl/porod-a-fazy-ksiezyca-czy-dzieci-czesciej-rodza-sie-podczas-pelni/ http://kobieta.interia.pl/kobieta-i-zycie/news-ksiezyc-i-zdrowie-kobiety,nId,414858

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:06

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w pełnię nie wgłębiam, nie nakręcam. Bo zeświruję z tym szukaniem objawów rychłego porodu :D

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ