X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Chyba przegram i kupię te czopki glicerynowe. Raz nie zawsze, a przynajmniej lepiej się poczuje.
    Ja dzisiaj kupiłam na przed-porodem. Doula powiedziała, że jeśli nie mam problemów z zaparciami, to w zupełności wystarczą. A nawet po lewatywie nie ma 100% pewności, że podczas porodu nie zrobi się dwójki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze dzis na forum jakies parcie na porody, nie rozumiem po co tak sie nakrecac szczegolnie jak ź maluchami wszystko ok i do termimu jeszcze troche. Co innego jak pare dni czy tydzien po terminie to mozna sie niecierpliwic, spokojnie dziewczyny, max do 42tyg urodzicie. Takie spinaniem sie dziecka nie wypchniecie na swiat. Zaraz pewnie opierdziel zbiore od niecierpliwych, ale trudno mowie co mysle:p

Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do 2 przy samym juz parciu to patrzac na budowe drog rodnych i okolic odbytu to przy przechodzeniu dziecka dochodzi do zamkniecia uchylka jelita wiec raczej nie ma opcji zeby z dwoch stron cos wyszlo, owszem przy skurczach tak, ale wtedy mozna jeszcze do wc, z ta lewatywa to bardziej chodzi o dyskomfort ze cos tam zalega niz o to ze zapobiega 2 podczas parcia

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dlatego ja już obrałam słuszną strategię! 23/02 maks zobaczę Kinderkę ;)i dla mnie w tym momencie 23 to dzień jej narodzin... a jak zjawi się wcześniej to okej, nie będzie musiała się gnieść w brzuchu.

Nie rozumiem tylko czemu myślisz, że dostaniesz opierdziel? Przestań, masz prawo pisać tutaj co tylko chcesz, to jest forum i każda, która decyduje się tutaj udzielać powinna być przygotowana na ewentualne rozbieżności w zdaniu.

marcela29 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te czopki glicerynowe i z nich w domu skorzystam, a w szpitalu lewatywa :]

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziekuje bardzo za odpowiedz. Juz kumam o co chodzi z ta pelnia. Na mnie to na pewno nie podziala :D

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też - zero oznak zbliżającego się porodu. Rozwarcie zewnętrzne na palec, wewnętrzne trzyma, wszystko luźno (nie wiem o co chodzi szczerze mówiąc).
    Czekam teraz, żeby umówic się na ktg. I dziś go pewnie miec nie bede, tylko jutro tu bede musiała specjalnie dymać.
    Wizyt wiecej już mieć też nie bede.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    A co do 2 przy samym juz parciu to patrzac na budowe drog rodnych i okolic odbytu to przy przechodzeniu dziecka dochodzi do zamkniecia uchylka jelita wiec raczej nie ma opcji zeby z dwoch stron cos wyszlo, owszem przy skurczach tak, ale wtedy mozna jeszcze do wc, z ta lewatywa to bardziej chodzi o dyskomfort ze cos tam zalega niz o to ze zapobiega 2 podczas parcia

Wcale nie mozna juz przy parciu isc do wc. Podczas parcia i skurczy sama nie wiesz czy chce Ci sie kupe, czy dziecko tak napiera. Ja nie mialam lewatywy przed porodem bo polozne o tym zapomnialy. Siedzac juz na fotelu mialam wrazenie, ze chce mi sie kupe, polozna absolutnie nie zgodzila sie zebym poszla do wc. Powiedziala, ze tu mozna robic wszystko i zeby o ty nie myslec. 2 parcia i juz synek byl na siwecie. Wiec do kibla by wpadl jakbym poszla.

Czytalam, ze bardzo czesto kobieta popuszcza cos przy porodzie i to normalne i nie ma co sobie glowy tym zawracac. Zreszta w tym bolu nie mysli sie o takich rzeczach.

mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam Cath?

Angelcia nei wiem jakim cudem Ty chcesz do 23 wytrzymac....:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostateczny termin na porod daje sobie na poczatek marca. Co ma byc to bedzie. Nie jestesmyw stanie nic zrobic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiuSzw jakbysmy wszystkie zaczely rodzic pewnie zaczely by sie udzielac te, mamy ktore namietnie nas czytaja a nadal nie maja odwagi.
    Pudel22 milo, ze zawitalas u nas lepiej tak pozno niz wcale, a z tego co czytam dobrze nas znasz.
    Pytanie wiec do Ciebie.
    Napisz cos o sobie wiecej oprocz TP i plci.
    Skad jestes, co porabiasz, ktora to ciaza no i jak Ci minelo to 9 miesiecy?

No i witamy na forum! :-)

AsiaSzw, Sue, megg, pudel22 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Wcale nie mozna juz przy parciu isc do wc. Podczas parcia i skurczy sama nie wiesz czy chce Ci sie kupe, czy dziecko tak napiera. Ja nie mialam lewatywy przed porodem bo polozne o tym zapomnialy. Siedzac juz na fotelu mialam wrazenie, ze chce mi sie kupe, polozna absolutnie nie zgodzila sie zebym poszla do wc. Powiedziala, ze tu mozna robic wszystko i zeby o ty nie myslec. 2 parcia i juz synek byl na siwecie. Wiec do kibla by wpadl jakbym poszla.

Czytalam, ze bardzo czesto kobieta popuszcza cos przy porodzie i to normalne i nie ma co sobie glowy tym zawracac. Zreszta w tym bolu nie mysli sie o takich rzeczach.
    Nie pisalam ze przy parciu mozna do wc, tylko ze przy skurczach ktore wiadomo ze i kilka godzin moga trwac zanim pozwola przec, mi polozna mowila ze owszew podczas samego parcia jest uczucie jakby sie 2chcialo, ale taka jest budowa anatńiczna ze male szanse na kupe podczas wlasciwego porodu, i jak ktos bardzo chce lewatywe to robia ale psźymusu nie ma tak jak kiĺa lat temu, to samo z goleniem- nikogo na sile nie zmusza ale wiadomo ze latwiej o higíene jak gladko jest:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna to taka najgorsza opcja z przenoszeniem dwutygodniowym, jakos musze sobie ten stan tlumaczyc :) a wytrzymac szczerze nie chce, ale co ja biedna moge.. jestem "tylko" inqbatorem.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, a czemu tak dlugo do poczatku marca, ja teraz znowu mam schiza po ostatnim ogladaniu TV i straszacych postach o moje lozysko aby dobrze dzialalo. Kurcze bardzo uwaznie od weekendu slucham mojego syncia, a rusza sie zdecydowanie inaczej, wiem, ze ma juz malo miejsca. Dlatego tak boje sie przenosic bo tez o zielone wody sie boje. No ja juz taka glupia jestem jak nie jeden schiz to drugi. :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie boli znowu brzuch małpowo i do tego twardnieje...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara będzie dobrze! A kiedy masz następną wizytę?

AsiaSzw, to odpoczywaj, poleż.

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do <3 proba wczoransza zakonczyla sie fiaskiem przez moj twardy i bolacy brzuch. A poza tym ja poprostu jestem tak nieporadna jak jakis kloc. Tak mi bylo i jest przykro z tego powodu ze szok :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Angélique89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje! Trzymajcie się rodzące.
    Mała Mi gratuluję, taki ekspres, fajnie ;-) To taka nagroda bo już raz się nacierpiałaś ;-)

na_cik lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • maja35 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam to samo pare razy dziennie i w nocy.Ból jest bardzo mocny i promieniuje do nóg a jeszcze jak mała zaczyna sie ruszac w tym czasie,to juz umieram.Dzisiaj To nawet chodzic nie moge za bardzo,tak mnie szyjka boli i ciagnie.

Próbuje was czytac ale nie nadązam tak szybko piszecie.
    Widze,że lista mamusiek które sie urodziły robi się coraz dłuzsza więc nie długo kolej na nas :-)
    Ja mysle,.że urodze wczesniej przed terminem.

Wszystkim mamusiom co maja juz maleństwa w ramionach gratuluje i zycze dużo zdrówka :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Co do <3 proba wczoransza zakonczyla sie fiaskiem przez moj twardy i bolacy brzuch. A poza tym ja poprostu jestem tak nieporadna jak jakis kloc. Tak mi bylo i jest przykro z tego powodu ze szok :-(

Nie przejmuj się Lara, gracji baletnicy to my już nie mamy ;-) Nadrobisz po połogu ;-)

Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ