Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Chyba przegram i kupię te czopki glicerynowe. Raz nie zawsze, a przynajmniej lepiej się poczuje.
-
Widze ze dzis na forum jakies parcie na porody, nie rozumiem po co tak sie nakrecac szczegolnie jak ź maluchami wszystko ok i do termimu jeszcze troche. Co innego jak pare dni czy tydzien po terminie to mozna sie niecierpliwic, spokojnie dziewczyny, max do 42tyg urodzicie. Takie spinaniem sie dziecka nie wypchniecie na swiat. Zaraz pewnie opierdziel zbiore od niecierpliwych, ale trudno mowie co mysle:p
Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A co do 2 przy samym juz parciu to patrzac na budowe drog rodnych i okolic odbytu to przy przechodzeniu dziecka dochodzi do zamkniecia uchylka jelita wiec raczej nie ma opcji zeby z dwoch stron cos wyszlo, owszem przy skurczach tak, ale wtedy mozna jeszcze do wc, z ta lewatywa to bardziej chodzi o dyskomfort ze cos tam zalega niz o to ze zapobiega 2 podczas parcia"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
nick nieaktualnyMarcela dlatego ja już obrałam słuszną strategię! 23/02 maks zobaczę Kinderkę ;)i dla mnie w tym momencie 23 to dzień jej narodzin... a jak zjawi się wcześniej to okej, nie będzie musiała się gnieść w brzuchu.
Nie rozumiem tylko czemu myślisz, że dostaniesz opierdziel? Przestań, masz prawo pisać tutaj co tylko chcesz, to jest forum i każda, która decyduje się tutaj udzielać powinna być przygotowana na ewentualne rozbieżności w zdaniu.marcela29 lubi tę wiadomość
-
Na mnie też - zero oznak zbliżającego się porodu. Rozwarcie zewnętrzne na palec, wewnętrzne trzyma, wszystko luźno (nie wiem o co chodzi szczerze mówiąc).
Czekam teraz, żeby umówic się na ktg. I dziś go pewnie miec nie bede, tylko jutro tu bede musiała specjalnie dymać.
Wizyt wiecej już mieć też nie bede.
-
marcela29 wrote:A co do 2 przy samym juz parciu to patrzac na budowe drog rodnych i okolic odbytu to przy przechodzeniu dziecka dochodzi do zamkniecia uchylka jelita wiec raczej nie ma opcji zeby z dwoch stron cos wyszlo, owszem przy skurczach tak, ale wtedy mozna jeszcze do wc, z ta lewatywa to bardziej chodzi o dyskomfort ze cos tam zalega niz o to ze zapobiega 2 podczas parcia
Wcale nie mozna juz przy parciu isc do wc. Podczas parcia i skurczy sama nie wiesz czy chce Ci sie kupe, czy dziecko tak napiera. Ja nie mialam lewatywy przed porodem bo polozne o tym zapomnialy. Siedzac juz na fotelu mialam wrazenie, ze chce mi sie kupe, polozna absolutnie nie zgodzila sie zebym poszla do wc. Powiedziala, ze tu mozna robic wszystko i zeby o ty nie myslec. 2 parcia i juz synek byl na siwecie. Wiec do kibla by wpadl jakbym poszla.
Czytalam, ze bardzo czesto kobieta popuszcza cos przy porodzie i to normalne i nie ma co sobie glowy tym zawracac. Zreszta w tym bolu nie mysli sie o takich rzeczach.mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
AsiuSzw jakbysmy wszystkie zaczely rodzic pewnie zaczely by sie udzielac te, mamy ktore namietnie nas czytaja a nadal nie maja odwagi.
Pudel22 milo, ze zawitalas u nas lepiej tak pozno niz wcale, a z tego co czytam dobrze nas znasz.
Pytanie wiec do Ciebie.
Napisz cos o sobie wiecej oprocz TP i plci.
Skad jestes, co porabiasz, ktora to ciaza no i jak Ci minelo to 9 miesiecy?
No i witamy na forum!AsiaSzw, Sue, megg, pudel22 lubią tę wiadomość
-
dorocia2324 wrote:Wcale nie mozna juz przy parciu isc do wc. Podczas parcia i skurczy sama nie wiesz czy chce Ci sie kupe, czy dziecko tak napiera. Ja nie mialam lewatywy przed porodem bo polozne o tym zapomnialy. Siedzac juz na fotelu mialam wrazenie, ze chce mi sie kupe, polozna absolutnie nie zgodzila sie zebym poszla do wc. Powiedziala, ze tu mozna robic wszystko i zeby o ty nie myslec. 2 parcia i juz synek byl na siwecie. Wiec do kibla by wpadl jakbym poszla.
Czytalam, ze bardzo czesto kobieta popuszcza cos przy porodzie i to normalne i nie ma co sobie glowy tym zawracac. Zreszta w tym bolu nie mysli sie o takich rzeczach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:54
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
nick nieaktualny
-
Dorcia, a czemu tak dlugo do poczatku marca, ja teraz znowu mam schiza po ostatnim ogladaniu TV i straszacych postach o moje lozysko aby dobrze dzialalo. Kurcze bardzo uwaznie od weekendu slucham mojego syncia, a rusza sie zdecydowanie inaczej, wiem, ze ma juz malo miejsca. Dlatego tak boje sie przenosic bo tez o zielone wody sie boje. No ja juz taka glupia jestem jak nie jeden schiz to drugi.
-
Asia ja mam to samo pare razy dziennie i w nocy.Ból jest bardzo mocny i promieniuje do nóg a jeszcze jak mała zaczyna sie ruszac w tym czasie,to juz umieram.Dzisiaj To nawet chodzic nie moge za bardzo,tak mnie szyjka boli i ciagnie.
Próbuje was czytac ale nie nadązam tak szybko piszecie.
Widze,że lista mamusiek które sie urodziły robi się coraz dłuzsza więc nie długo kolej na nas
Ja mysle,.że urodze wczesniej przed terminem.
Wszystkim mamusiom co maja juz maleństwa w ramionach gratuluje i zycze dużo zdrówka -
Lara 82 wrote:Co do
proba wczoransza zakonczyla sie fiaskiem przez moj twardy i bolacy brzuch. A poza tym ja poprostu jestem tak nieporadna jak jakis kloc. Tak mi bylo i jest przykro z tego powodu ze szok
Nie przejmuj się Lara, gracji baletnicy to my już nie mamyNadrobisz po połogu
Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość