X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudel22 wrote:
    Na sobotniej wizycie gin stwierdził że mam skróconą szyjkę i rozwarcie na 1,5-2 cm ;) a jak u Was dziewczyny??? Cos się dzieje ? Czekam niecierpliwie na jakieś postepy ale cisza..

Ja od wczoraj wiem, że nie mam szyjki i rozwarcie na palec.

pudel22 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja od wczoraj wiem, że nie mam szyjki i rozwarcie na palec.

Ciekawe jak akcja sie potoczy :D gin powiedział że raczej do TP powinnam urodzić i nie obawiać się porodu PO terminie. Tylko jestem bardzo ciekawa kiedy coś się zacznie dziać! :D ile dni to potrwa bo już wariuję!!

78ee9c9abd01aa08b142ec50bf121b72.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Boroniówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,ale noc :) dziewczyny,ogromne gratulacje,jestem pełna podziwu :) ruszylo się niesamowicie :) a już jutro pełnia,zobaczymy ile nas pojedzie,ja już siedze jak na szpilkach,może być nawał.. Powodzenia :):)

Januszkowa lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • angelstw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana mam dziś bóle małpowate...:/
    Nie wiem już czy to nie ze stresu i nerwów że dziś rodzić nie mogę bo Mąż w trasie 250km od domu!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na wizycie gin powiedział, że rozwarcie mam na pół palca, ale stwierdził, że to nic nie oznacza i że nawet do 20.02 mogę nie urodzić.

Dziewczyny!! Właśnie powiedzieli w ddtvn, że pod koniec tego tygodnia zima i -13!! Cholera jasna, wiosna teraz we Wrocławiu, piękne słońce, a jak ja ślub będę brać to zima? W szpilkach będę popierdzielać po mrozie? Fuck :P

pudel22, megg, derii84 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudel22 wrote:
    Ciekawe jak akcja sie potoczy :D gin powiedział że raczej do TP powinnam urodzić i nie obawiać się porodu PO terminie. Tylko jestem bardzo ciekawa kiedy coś się zacznie dziać! :D ile dni to potrwa bo już wariuję!!

Mnie wróżą rychły poród :D Zobaczymy....

relg9vvjrtqik460.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i udało się zasnąć. Teraz czas na śniadanko.
    Niestety nocne wiadomości nie wpłynęły na Fryderyka i dalej pomieszkuje w brzuszku...echhh...

Ale bardzo mnie cieszy ruch na naszym forum. Super się czyta wasze relacje, tym bardziej że są w większości bardzo optymistycznie. Na mnie to działa, i już bym chciała pędzić na porodowke i rodzić!

Jeszcze raz powodzenia i gratulacje dla tych co dziś urodziły i rodzą!!!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Ja od rana mam dziś bóle małpowate...:/
    Nie wiem już czy to nie ze stresu i nerwów że dziś rodzić nie mogę bo Mąż w trasie 250km od domu!

O nieee!! Mężuś tak daleko to Jasiek musi siedzieć! :)
    Mój się wiercił bardzo nad ranem ;)
    Kurczee.. tak bym chciała żeby coś mnie bolało :P żeby się zaczęło! :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, może się prognoza nie sprawdzi ;)

Sue to chyba dobra wieść z tym, że się synkowi nie śpieszy :) Me masz jeszcze długą szyjkę? :)

relg9vvjrtqik460.png

• pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Mnie wróżą rychły poród :D Zobaczymy....

Oj też o takim marzę :D

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mnie na wizycie gin powiedział, że rozwarcie mam na pół palca, ale stwierdził, że to nic nie oznacza i że nawet do 20.02 mogę nie urodzić.

Co gin to tez inaczej mówi. Ja tez 2 tyg temu rozwarcie na opuszek, szyjka miekka nieco skrócona...ginka powiedziała że powinnam przed terminem urodzić :) jutro kolejna wizyta więc zobaczymy czy coś ruszyło przez te 2 tygodnie

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Sue może pogoda w ogóle się nie sprawdzi ;) już nie raz się o tym przekonałam. Spokojnie :)
    A jaką sukienkę masz ? Pochwal się :D

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Sue, może się prognoza nie sprawdzi ;)

Sue to chyba dobra wieść z tym, że się synkowi nie śpieszy :) Me masz jeszcze długą szyjkę? :)

Nie mam pojęcia jaką mam szyjkę, bo mój gin, jak zwykle bardzo wylewnie stwierdził "trochę zaczęła się skracać" :D
    Powiem Ci, że podoba mi się to, że mnie nie straszy, że to już, że na wylocie, itd ;)
    Nie nastawiam się na poród wcześniej, jakoś nie mam "parcia" na to, żeby to było już :)
    Wiadomo, że nie mogę się doczekać, ale jak się zacznie, to się zacznie :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Co gin to tez inaczej mówi. Ja tez 2 tyg temu rozwarcie na opuszek, szyjka miekka nieco skrócona...ginka powiedziała że powinnam przed terminem urodzić :) jutro kolejna wizyta więc zobaczymy czy coś ruszyło przez te 2 tygodnie

Masz nadzieję kochana że ruszyło coś co :) ja bym chciała urodzić przed terminem :) . w sobotę drugie KTG, możliwe że też wizyta i zobaczymy co tam słychać :D
    Chyba że nie dotrwam :P

• pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Nie mam pojęcia jaką mam szyjkę, bo mój gin, jak zwykle bardzo wylewnie stwierdził "trochę zaczęła się skracać" :D
    Powiem Ci, że podoba mi się to, że mnie nie straszy, że to już, że na wylocie, itd ;)
    Nie nastawiam się na poród wcześniej, jakoś nie mam "parcia" na to, żeby to było już :)
    Wiadomo, że nie mogę się doczekać, ale jak się zacznie, to się zacznie :)

Podziwiam Sue ;) bo ja mam straszne parcieee!!! :D chciałabym już :D

Sue lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ciekawe jakie wieści przyniesie Gosiak z wizyty i ktg :)
    No właśnie nic :P
    KTG książkowe, zero skurczy, tętno dziecka super, ruszała się dziś na maksa.
    Po badaniu, kompletnie nic się nie ruszyło do przodu. Mam wizytę za tydzień, ale ginka powiedziała, że wolałaby, żebym do tego czasu urodziła :P
    W sumie nic więcej... po przeczytaniu historii Sylwii od dziś uskuteczniam masaż krocza czy szyjki czy jak zwał tak zwał, ale będę tam sobie wkładać paluchy i masować olejkiem migdałowym.

Pia Gizela, Daisy, dorocia2324, Aagnieszkaa, derii84, Januszkowa, asia888, kafabi, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam wizytę i ktg, więc zobaczymy co tam słychać :)
    No, co do gadania ginów to się zgodzę, bo mam wrażenie, że oni czasem wróżą z fusów ;)
    Gosi i Cath lekarze powiedzieli, że już się nie spotkają (i to na początku stycznia było) i nic się nie działo. Cath dziś walczy na porodówce :)

A właśnie.. na którą Gosiak miała wizytę?

Gosiak lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzie: rozwarcie dalej na 3 cm, mały waży 3300g i jest nadzieja, bo kazał zostać na przedporodowej i co ciekawsze...znów chyba oxy mi podłączą

megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudel22 wrote:
    Podziwiam Sue ;) bo ja mam straszne parcieee!!! :D chciałabym już :D

:) Doszłam do wniosku, że jak się będę nakręcać, to mogę osiągnąć odwrotny efekt. Zobaczymy co powiem bliżej 40 tygodnia i terminu :)
    Póki co, Tomasz bardzo dobitnie mi pokazuje, że nie jest mu już wygodnie w brzuchu :P

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ale tak jest jak piszesz! Nie ma co się nakręcać bo z reguły wtedy dzieje się na odwrót! Na spokojnie siedzieć na doopce i czekać na swoją kolej :D choć rzeczywiście fajnie byłoby urodzić przed terminem ;)

Gosia charakterna Twoja Córa w brzuszku ;) nie spieszy jej się na świat.

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 2129 2130 2131 2132 2133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ