X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia wszytkim:*

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tzrymam kciuki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja mam dola. Jutro moja przyjaciółka wychodzi za maz, uświadomiłam sobie, ze ja nigdy nie bede miała juz takiego pięknego ślubu, z weselem i krojeniem tortu. Pewnie mnie zjedziecie, ze marudzę czy cos, ale mam taki jakiś zły nastrój. Nigdy nie chciałam wesela, a teraz czuje ukłucie takiej zazdrosci. Wiem, ze sa ludzie, ktorzy piękny slub zamieniliby na dziecko. Moj znajomy miał slub na 200 osób, fontanny z czekolady, a po ślubie okazało sie, ze jest bezpłodny.
    Jeszcze czuje sie dzis gruba i brzydka, szczerze boje sie tego momentu jal zacznie mi rosnąć brzuch, miałam fiola na tym punkcie przed ciaza i boje sie, ze ciaza mi zmasakruje skore.
    Zamiast sie cieszyć to zrzedze, wybaczcie.

Spokojnie, dziecko to nie koniec "życia", nawet jesli nie mieliscie wesela to mozecie na np 10-ta rocznice zrobic sobie odnowienie przysiegi z pompa, o ile bedzie kasa ;) Albo zrobic jeszcze wesele jesli nie macie slubu.

Co do obaw o wyglad to Cie rozumiem, z tego wzgledu ze jako dziecko mialam problem z nadwaga i czesto przez to cierpialam, mimo tego ze teraz wygladam "normalnie", to te kompleksy siedza w mojej glowie. Po prostu boje sie ze bede wygladac jeszcze gorzej, nie oszukujmy sie ze brzuch w ostatku ciazy, caly czerwony od rozstepow wyglada dobrze... Na szczescie poki co nie tyje, nawet mi ubylo jakies 1,5 kg, bo odkad jestem w ciazy w ogole mnie nie ciagnie do slodyczy, oby tak dalej :) Nie bede sie glodzic, bo jem normalnie, ale na pewno bede sie pilnowac zeby sie nie obzerac.

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, Atakasobiejedna - dzięki:)
    Wczoraj napisałam to mojemu P. (Jest w pracy, na wesele ide sama) i napisał mi "kocham Cie, tzn Was". I zrozumiałam, ze nie slub czy wesele jest najważniejsze, a to co jest po nim. Ja wiem, ze on bedzie cudownym ojcem, mężem tez (ślubu nie mamy, dziecko nas "zaskoczyło", planujemy cywilny narazie).

Mamuśkom wszyskim życze powodzenia na dzisiejszych wizytach, junior i ja dzis balujemy:)

Fedra lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue :) o nas tak samo, ślubu nie mamy, ale też cywilny planujemy. Tzn planowaliśmy wcześniej, ale że dzidziuś pojawił się za pierwszym razem to plany trzeba przyspieszyć :P

Witam Was w tym deszczowym i ponurym dniu :)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Witam Was w tym deszczowym i ponurym dniu :)
    W Gdańsku słoneczko, chociaż trochę się ochłodziło :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam kciuki za wizyte;)

U mnie slonce swieci...ale wiecie tak nie lubie takiej pogody wrrrr....jest mi goraco i najchetniej bym przespala caly dzien.

Dzis moj synek wstal o 6.15! Coraz wczesniej wstaje a mamusia sie nie moze wyspac;///

Ja tez nie mialam slubu koscielnego, mam tylko cywilny. Czasami zaluje ze tak jest, ale co by to zmienilo?;) Napewno kochalibysmy sie tak samo!

Milego dnia!

Ja sie nie chwalilam prawie nikomu o ciazy do wczorajszego USG...a teraz? Pewnie wszyscy juz wiedza! Niech sie ciesza moim szczesciem!!!

A co do rozstepow...ja mam po pierwszej ciazy sporo...ale teraz juz po 3 latach mniej sa widoczne...no i zaczelam stosowac krem na rozciaganie skory,nawilzanie itp- z nadzieje ze nowe sie rozstepy nie pojawia;) Ale slyszlam ze olivka zwykla jest bardzo dobra wlasnie.

Milego dnia!

Gosiak, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam o rewelacyjnych właściwościach oleju kokosowego.
    I doustnie i jako oliwka, należy wmasować w mokre ciało po prysznicu i już. http://cudownediety.blogspot.com/2014/01/cudowny-olej-kokosowy-do-czego-mozesz.html

"Przed porodem warto smarować olejem krocze: skóra będzie ujędrniona i bardziej elastyczna.
    Olej ujędrnia skórę i zapobiega rozstępom i zmniejsza już istniejące.
    Może go użyć karmiąca mama do smarowania podrażnionych brodawek piersiowych.
    Spożywanie oleju zwiększy ilość produkowanego przez mamę mleka i wzbogaci jego skład.
    Przy ząbkowaniu łagodzi swędzące dziąsełka.
    Podczas przewijania pupę dziecka można nacierać naturalnym olejem.
    Jest dobrym kosmetykiem do masażu i nawilżania małego ciałka, oliwki dla dzieci często są na bazie pochodnej ropy naftowej i mają szkodliwy skład.
    Można przygotować zdrowe i ekologiczne chusteczki do pielęgnacji dziecka tak jak w tym przepisie, ale zamiast oliwy z oliwek/oleju ze słonecznika dodać olej kokosowy.
    Tłuszcz kokosowy w 100% leczy grzybicę okolic intymnych.
    Podczas menopauzy zlikwiduje uczucie suchości i dyskomfortu."

kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas zimnoo pada przynajmniej odrazu lepiej sie oddycha..:)

My z K bierzemy tez tylko cywilny..
    Juz niebawem bo 6 września :)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :) u mnie dzis slonecznie :) oby nie bylo tak jak wczoraj bo nie bylo czym oddychac :/ zgaga nadal meczy buuu:/ my wlasnie w maju slub wzielismy tylko cywilny ale jestesmy z soba 11 lat wiec to nic nie zmienilo :)u mnie wie najblizsza rodzina i dwie przyjaciolki poki co nie chwale sie czekam do 8 sierpnia wtedy juz wszystkim powiem

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue- zawsze mozesz na cywilnym miec ladna biala sukienke i piekny tort:)

Gosiak- bede trzymala kciuki o 11,40 juz z pracy:)

co do oleju- tez slyszalam i ogladalam na allegro- jest w sloiczkach
    narazie uzywam olejku z papaja z rossmana- bo jeszcze go troche mam, ale szczerze nie zawsze chce mi sie brzuch smarowac

i co wiecej? wymioty nawiedzily mnie dzis z rana

PS- BArdzo prosze o utrzymanie przyjaznej atmosfery na forum- kto nei chce niech nie pisze:) to nie jest wymagane- bez obrazliwych postow- umowmy sie.

pozdrawiam- pisze ja-dojrzala kobieta- przyszla matka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:19

Gosiak, przedszkolanka:), Katiś, Sue, Groszek, Francuska25, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska ja jeszcze zgagi nie mam- ale znajoma mowila ze jej w ciazy pomagaly cukierki anyzkowe:)

ps wymiotow nie miala:)

Fedra lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-extra-virgin-400ml-bio-planete-i4427829668.html

http://allegro.pl/olej-kokosowy-intensywnie-regeneruje-skore-wlosy-i4368381205.html
    nie wiem czy to taki zamowic?

czy gdzies widzialyscie w jakiejs drogerii?

atdcqtkf2affvuei.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze gdzies je tutaj dostane w drugiej ciazy mialam cala ciaze :/ nic nie pomagalo po za kostkami lodu ale to tez na chwil kilka :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w aptece sa cukierki anyzkowe- z tej serii takiej co i szalwia, meliski itd

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-extra-virgin-400ml-bio-planete-i4427829668.html

http://allegro.pl/olej-kokosowy-intensywnie-regeneruje-skore-wlosy-i4368381205.html
    nie wiem czy to taki zamowic?

czy gdzies widzialyscie w jakiejs drogerii?
    Ten pierwszy jest bardzo polecany przez moją koleżankę masażystkę. Sama go mam, ale jakoś wcześniej używałam tylko czasem do włosów. Teraz zamierzam sobie smarować brzuszek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj kupowałam olej kokosowy i z dostepnych w sklepie zielarskim było ich 5 roznych to babeczka poleciła mi olej kokosowy purity vision... podobno najlepszy jest bo jest o cos tam wzbogacony a i nie zawiara czegoś tam ale napisałam.... ale nie pamietam...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    PS- BArdzo prosze o utrzymanie przyjaznej atmosfery na forum- kto nei chce niech nie pisze:) to nie jest wymagane- bez obrazliwych postow- umowmy sie.

Dobrze napisane :)

Groszek, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał się o szkołę rodzenia... ja teraz chodzić nie będę, bo chodziłam dwa lata temu i wszystko pamiętam, ale przy pierwszym dziecku i porodzie - polecam. Przede wszystkim daje poczucie wiedzy co się będzie dziać podczas porodu - krok po kroku, a to daje poczucie bezpieczeństwa. Ja strasznie bałam się porodu sn, a po szkole rodzenia ten strach zmniejszył się co najmniej o połowę. Dużo potrzebnych informacji także o pielęgnacji malucha, wysypkach, kupkach itp. W Lublinie jest jedna szkoła bezpłatna, bo dostali dotacje z UE i tam właśnie chodziłam. Jeśli zdecydujecie się na konkretny szpital, to dobrze iść do szkoły rodzenia przy tym szpitalu. Pozna się położne, a każda taka znajomość na porodówce ma niebagatelne znaczenie.

Ja douli nie miałam, za to wykupiłam położną, która się mną zajmowała. Zresztą mój lekarz prowadzący też był przy porodzie. Wspierał mnie też mąż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:44

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo mnie to wkurza - takie "zab za zab" jak w przedszkolu!

ludzie..

Groszek, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ