X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel korzystam jedynie z tableta lub tel i nie mogę się dopisać, jak będę u bratato się dopiszę.
    Tp. 8 lutego. Chociaż ja czuję, że to będzie styczeń :)

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Vel korzystam jedynie z tableta lub tel i nie mogę się dopisać, jak będę u bratato się dopiszę.
    Tp. 8 lutego. Chociaż ja czuję, że to będzie styczeń :)

okej dziekuje :) dopisalam :)

no ja mam termin na 3 i ciaza ciagle wyglada na starsza niz jest wiec tez mozliwy styczen :) ale mam nadzieje, ze nie. U mnie w rodzinie zawsze po terminie sie dzieci rodzily, ja 2tyg po

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja będę chodziła do szkoly rodzenia w szpitalu gdzie zdecydowałam się na poród, tylko niewiem czy już się tam zapisać czy poczekać jeszcze?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa właśnie koleżanka polecała mi zapisać się do szkoły rodzenia w szpitalu, bo jest też prywatna szkoła, ale mówiła, że położna ze szpitala ją pamiętała. Chodziła od 6msc ciąży i jako pierwsza z grupy urodziła. Położna ze szkoły rodzenia pomogła jej przy porodzie, pomoc niezastąpiona :) więc myślę, że też zapiszę się do szpitala. Jak będę teraz w laboratorium w szpitalu to zapytam o szkołę rodzenia, od kiedy zaczynają i pójdę. W sumie dziecko może okazać się wcześniaczkiem przy mojej cukrzycy, więc nie ma co zwlekać. Poza tym z dużym brzuchem będzie ciężej już chodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:58

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przeczucie że u mnie marzec będzie bo ciàża od początku młodsza i wypada 24 luty +5 dni mlodsza to 29 luty ale że nie wypada to bedzie marzec na bank ;p

Asia musisz sie tam dowiedzieć bo u kazdego jest inaczej mi sie obiło że od 6 mies.ale nie mowie bo nie wiem :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny któras z Was pisała, że używa mustelli. Ja osoboście jej nie używałam nigdy, ale strasznie sie na nia napaliłam ( mineło mi jakieś 5 tyg temu) jak moja bradzo bliska koleżanka zaczęła jej używać ( urodziła 2 tyg temu). Nigdy nie miała ani jednego rozstępu, a i z tego co mówiła to i genetycznych predyspozycji tez nie. Do 8 miesiaca ciązy brzuszek był idealny, smarowała sie zgodnie z zaleceniem nawet 3 do 4 razy dziennie... osobny krem do biustu i do brzuszka. ale na pczatku 9 miesiąca z dnia na dzień a czasami z godziny na godzinę wyskakiwały jaj roztępy szerokości kciuka... straszne, wielkie długaśne i bordowe.

Z kolei kolejna koleżanaka która rodziła 3 miesiace temu poleciła mi wspomniany wczesniej olej kokosowy i bio-oli. Nigdy do szczupłych dziewczyn nie należała... miałą nawet przed ciążą kilka niewidocznych rozstępów na brzuszku... używała raz dzienie wspomnianych specyfików rano i wieczorem i pozwalała się im wchlonąc 30 min. Mowiła, że powstały jej moze ze 2 czy 3 nowe blade... wiec moze warto...

nie chce nikogo zachecac i zniechęcać do roznych mazideł... kazdy wybierze co dla niego dobre....

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    dziewczyny któras z Was pisała, że używa mustelli. Ja osoboście jej nie używałam nigdy, ale strasznie sie na nia napaliłam ( mineło mi jakieś 5 tyg temu) jak moja bradzo bliska koleżanka zaczęła jej używać ( urodziła 2 tyg temu). Nigdy nie miała ani jednego rozstępu, a i z tego co mówiła to i genetycznych predyspozycji tez nie. Do 8 miesiaca ciązy brzuszek był idealny, smarowała sie zgodnie z zaleceniem nawet 3 do 4 razy dziennie... osobny krem do biustu i do brzuszka. ale na pczatku 9 miesiąca z dnia na dzień a czasami z godziny na godzinę wyskakiwały jaj roztępy szerokości kciuka... straszne, wielkie długaśne i bordowe.

Z kolei kolejna koleżanaka która rodziła 3 miesiace temu poleciła mi wspomniany wczesniej olej kokosowy i bio-oli. Nigdy do szczupłych dziewczyn nie należała... miałą nawet przed ciążą kilka niewidocznych rozstępów na brzuszku... używała raz dzienie wspomnianych specyfików rano i wieczorem i pozwalała się im wchlonąc 30 min. Mowiła, że powstały jej moze ze 2 czy 3 nowe blade... wiec moze warto...

nie chce nikogo zachecac i zniechęcać do roznych mazideł... kazdy wybierze co dla niego dobre....

o mustelli i bio oilu slyszalam że są przereklamowane i nie warto na nie przeplacac

http://www.bangla.pl/opinie/p1192/mustela-9-miesiecy-podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom-9-mois

tu opinie

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html w tym rankingu tez slabo

ja mam baby dream z rossmana i palmersa , palmers slabo wypadl w rankingu ale jest polecany na forach, a baby dream ma swietne opinie na forach i w rankingu

zjk3p18.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dziekuje bardzo jak bede miala chwile to zrobie sobie ten suwaczek :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    o mustelli i bio oilu slyszalam że są przereklamowane i nie warto na nie przeplacac

http://www.bangla.pl/opinie/p1192/mustela-9-miesiecy-podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom-9-mois

tu opinie

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html w tym rankingu tez slabo

ja mam baby dream z rossmana i palmersa , palmers slabo wypadl w rankingu ale jest polecany na forach, a baby dream ma swietne opinie na forach i w rankingu

Nie wiem czy nie warto, co jednej moze nie służyć dla innej może byc rozwiazaniem idealnym...

BABYDREAM kupiłam juz w 5 tyg ciązy i jezeli chodzi o mnie to tragedia... mam i krem i olejek ... skóra wydaje mi sie przesuszona a i olejek nie ma pompki i jest ciagle caly tłusty... nie jest moim faworytem ... ale moze tylko mi nie służy... dlatego postawiłam na olej kokosowy i boi-oil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:24

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Nie wiem czy nie warto, co jednej moze nie służyć dla innej może byc rozwiazaniem idealnym...

BABYDREAM kupiłam juz w 5 tyg ciązy i jezeli chodzi o mnie to tragedia... mam i krem i olejek ... skóra wydaje mi sie przesuszona a i olejek nie ma pompki i jest ciagle caly tłusty... nie jest moim faworytem ... ale moze tylko mi nie służy... dlatego postawiłam na olej kokosowy i boi-oil...

baby dreama jeszcze nie uzywalam wiec swojej opinii nie mam

ja mam też oliwkę i balsam z palmersa
    maslo kakaowe ma w sobie ktore jest bardzo dobre na rozstepy, zaplacilam 45zl za obydwie rzeczy i obydwie maja pompki, zapach przyjemny

ja bym bio oila nie kupowala
    http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653932

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:27

zjk3p18.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel tak jak we wszystkim zdania są podzielone i każda z nas musi sama wybrac to co dla mniej najlepsze... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:31

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Vel tak jak we wszystkim zdania są podzielone i każda z nas musi sama wybrac to co dla mniej najlepsze... :)

ok, pytalas nas o zdanie to napisalam to co wiem z tego jak robilam research

sama sie dlugo zastanawialam co mam kupic, chcialam kupic bio oila ale po przeczytaniu wielu opinii odpuscilam bo jest drogi, maly i podobno nie skuteczny

o palmersie nie widzialam zadnej zlej opinii i cenowo jest spoko

zrobisz jak chcesz :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa - wszystko jest w jak najlepszym porządku.
    Ciąża starsza niż z miesiączki, 12tygodni i 3 dni. Pani doktor się skłania bardziej w kierunku chłopca, ale mówiła, żeby się nie nastawiać... :D :D
    Dostałam zwolnienie, dziś świętujemy :)

kasia_1988, Sue, Asiaa1201, Bietka, Topola, słoneczna 85, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ok, pytalas nas o zdanie to napisalam to co wiem z tego jak robilam research

sama sie dlugo zastanawialam co mam kupic, chcialam kupic bio oila ale po przeczytaniu wielu opinii odpuscilam bo jest drogi, maly i podobno nie skuteczny

o palmersie nie widzialam zadnej zlej opinii i cenowo jest spoko

zrobisz jak chcesz :)

Vel nie pytałam nikogo o zdanie. Jedynie pisałam opinie dwóch moich kolezanek. Uznałam, że może komuś sie to przyda, a jezeli nie to wyzraziłam jedynie swoja opinie...

jeszcze raz podreślę, że kazda z nas jest wyjątkowa i musi znaleźć swoj złoty środek we wszystkim...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa - wszystko jest w jak najlepszym porządku.
    Ciąża starsza niż z miesiączki, 12tygodni i 3 dni. Pani doktor się skłania bardziej w kierunku chłopca, ale mówiła, żeby się nie nastawiać... :D :D
    Dostałam zwolnienie, dziś świętujemy :)

Wow Gosiak gratulacje ... podaj wiecej szczegółów jakieś wymiary... ? super... Cieszę się bardzo, że takie pozytywne wiadomości u nas na forum...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak super ze jest wszystko wporzadku :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja myśle, ze najważniejsza jest schematycznosc. Tez słyszałam, ze te z palmersa sa dobre:)
    Ja narazie smaruje kremem ujedrniajacym na przemian z mocno nawilżającym. Chodzi o to przede wszystkim, zeby skora była nawilżona. A jak ma sie predyspozycje do rozstępów, to moga sie pojawić mimo smarowania.
    A o mustelli tez słyszałam, ze przereklamowana.
    Vel, jak użyjesz tego babydream to daj znac:)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo obawiam się porodu, jestem histeryczka hehe dlatego myślę że ta szkoła rodzenia w szpitalu zrobi mi dobrze, jak zobacze sale porodowa itp to może mi przejdzie.

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Wow Gosiak gratulacje ... podaj wiecej szczegółów jakieś wymiary... ? super... Cieszę się bardzo, że takie pozytywne wiadomości u nas na forum...
    Ma już 5,77cm :) A tydzień temu 4,12 - rośnie jak na drożdżach. Też się cały czas ruszał, machał do nas rączkami i nóżkami i nawet przez chwilę bił brawo jak to określiła pani doktor :D

Sue, Topola, Groszek, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, sebza, motylek@, sara_nar lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ma już 5,77cm :) A tydzień temu 4,12 - rośnie jak na drożdżach. Też się cały czas ruszał, machał do nas rączkami i nóżkami i nawet przez chwilę bił brawo jak to określiła pani doktor :D

Wow tu super.... rzeczywiści jak na drożdżach

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ