Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
sara_nar wrote:Vel korzystam jedynie z tableta lub tel i nie mogę się dopisać, jak będę u bratato się dopiszę.
Tp. 8 lutego. Chociaż ja czuję, że to będzie styczeń
okej dziekuje dopisalam
no ja mam termin na 3 i ciaza ciagle wyglada na starsza niz jest wiec tez mozliwy styczen ale mam nadzieje, ze nie. U mnie w rodzinie zawsze po terminie sie dzieci rodzily, ja 2tyg po
-
Asiaa właśnie koleżanka polecała mi zapisać się do szkoły rodzenia w szpitalu, bo jest też prywatna szkoła, ale mówiła, że położna ze szpitala ją pamiętała. Chodziła od 6msc ciąży i jako pierwsza z grupy urodziła. Położna ze szkoły rodzenia pomogła jej przy porodzie, pomoc niezastąpiona więc myślę, że też zapiszę się do szpitala. Jak będę teraz w laboratorium w szpitalu to zapytam o szkołę rodzenia, od kiedy zaczynają i pójdę. W sumie dziecko może okazać się wcześniaczkiem przy mojej cukrzycy, więc nie ma co zwlekać. Poza tym z dużym brzuchem będzie ciężej już chodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:58
-
A ja mam przeczucie że u mnie marzec będzie bo ciàża od początku młodsza i wypada 24 luty +5 dni mlodsza to 29 luty ale że nie wypada to bedzie marzec na bank ;p
Asia musisz sie tam dowiedzieć bo u kazdego jest inaczej mi sie obiło że od 6 mies.ale nie mowie bo nie wiem -
dziewczyny któras z Was pisała, że używa mustelli. Ja osoboście jej nie używałam nigdy, ale strasznie sie na nia napaliłam ( mineło mi jakieś 5 tyg temu) jak moja bradzo bliska koleżanka zaczęła jej używać ( urodziła 2 tyg temu). Nigdy nie miała ani jednego rozstępu, a i z tego co mówiła to i genetycznych predyspozycji tez nie. Do 8 miesiaca ciązy brzuszek był idealny, smarowała sie zgodnie z zaleceniem nawet 3 do 4 razy dziennie... osobny krem do biustu i do brzuszka. ale na pczatku 9 miesiąca z dnia na dzień a czasami z godziny na godzinę wyskakiwały jaj roztępy szerokości kciuka... straszne, wielkie długaśne i bordowe.
Z kolei kolejna koleżanaka która rodziła 3 miesiace temu poleciła mi wspomniany wczesniej olej kokosowy i bio-oli. Nigdy do szczupłych dziewczyn nie należała... miałą nawet przed ciążą kilka niewidocznych rozstępów na brzuszku... używała raz dzienie wspomnianych specyfików rano i wieczorem i pozwalała się im wchlonąc 30 min. Mowiła, że powstały jej moze ze 2 czy 3 nowe blade... wiec moze warto...
nie chce nikogo zachecac i zniechęcać do roznych mazideł... kazdy wybierze co dla niego dobre.... -
kasia_1988 wrote:dziewczyny któras z Was pisała, że używa mustelli. Ja osoboście jej nie używałam nigdy, ale strasznie sie na nia napaliłam ( mineło mi jakieś 5 tyg temu) jak moja bradzo bliska koleżanka zaczęła jej używać ( urodziła 2 tyg temu). Nigdy nie miała ani jednego rozstępu, a i z tego co mówiła to i genetycznych predyspozycji tez nie. Do 8 miesiaca ciązy brzuszek był idealny, smarowała sie zgodnie z zaleceniem nawet 3 do 4 razy dziennie... osobny krem do biustu i do brzuszka. ale na pczatku 9 miesiąca z dnia na dzień a czasami z godziny na godzinę wyskakiwały jaj roztępy szerokości kciuka... straszne, wielkie długaśne i bordowe.
Z kolei kolejna koleżanaka która rodziła 3 miesiace temu poleciła mi wspomniany wczesniej olej kokosowy i bio-oli. Nigdy do szczupłych dziewczyn nie należała... miałą nawet przed ciążą kilka niewidocznych rozstępów na brzuszku... używała raz dzienie wspomnianych specyfików rano i wieczorem i pozwalała się im wchlonąc 30 min. Mowiła, że powstały jej moze ze 2 czy 3 nowe blade... wiec moze warto...
nie chce nikogo zachecac i zniechęcać do roznych mazideł... kazdy wybierze co dla niego dobre....
o mustelli i bio oilu slyszalam że są przereklamowane i nie warto na nie przeplacac
http://www.bangla.pl/opinie/p1192/mustela-9-miesiecy-podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom-9-mois
tu opinie
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html w tym rankingu tez slabo
ja mam baby dream z rossmana i palmersa , palmers slabo wypadl w rankingu ale jest polecany na forach, a baby dream ma swietne opinie na forach i w rankingu -
Vel wrote:o mustelli i bio oilu slyszalam że są przereklamowane i nie warto na nie przeplacac
http://www.bangla.pl/opinie/p1192/mustela-9-miesiecy-podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom-9-mois
tu opinie
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html w tym rankingu tez slabo
ja mam baby dream z rossmana i palmersa , palmers slabo wypadl w rankingu ale jest polecany na forach, a baby dream ma swietne opinie na forach i w rankingu
Nie wiem czy nie warto, co jednej moze nie służyć dla innej może byc rozwiazaniem idealnym...
BABYDREAM kupiłam juz w 5 tyg ciązy i jezeli chodzi o mnie to tragedia... mam i krem i olejek ... skóra wydaje mi sie przesuszona a i olejek nie ma pompki i jest ciagle caly tłusty... nie jest moim faworytem ... ale moze tylko mi nie służy... dlatego postawiłam na olej kokosowy i boi-oil...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:24
-
kasia_1988 wrote:Nie wiem czy nie warto, co jednej moze nie służyć dla innej może byc rozwiazaniem idealnym...
BABYDREAM kupiłam juz w 5 tyg ciązy i jezeli chodzi o mnie to tragedia... mam i krem i olejek ... skóra wydaje mi sie przesuszona a i olejek nie ma pompki i jest ciagle caly tłusty... nie jest moim faworytem ... ale moze tylko mi nie służy... dlatego postawiłam na olej kokosowy i boi-oil...
baby dreama jeszcze nie uzywalam wiec swojej opinii nie mam
ja mam też oliwkę i balsam z palmersa
maslo kakaowe ma w sobie ktore jest bardzo dobre na rozstepy, zaplacilam 45zl za obydwie rzeczy i obydwie maja pompki, zapach przyjemny
ja bym bio oila nie kupowala
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653932Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:27
-
kasia_1988 wrote:Vel tak jak we wszystkim zdania są podzielone i każda z nas musi sama wybrac to co dla mniej najlepsze...
ok, pytalas nas o zdanie to napisalam to co wiem z tego jak robilam research
sama sie dlugo zastanawialam co mam kupic, chcialam kupic bio oila ale po przeczytaniu wielu opinii odpuscilam bo jest drogi, maly i podobno nie skuteczny
o palmersie nie widzialam zadnej zlej opinii i cenowo jest spoko
zrobisz jak chcesz
-
Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa - wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Ciąża starsza niż z miesiączki, 12tygodni i 3 dni. Pani doktor się skłania bardziej w kierunku chłopca, ale mówiła, żeby się nie nastawiać...
Dostałam zwolnienie, dziś świętujemykasia_1988, Sue, Asiaa1201, Bietka, Topola, słoneczna 85, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:ok, pytalas nas o zdanie to napisalam to co wiem z tego jak robilam research
sama sie dlugo zastanawialam co mam kupic, chcialam kupic bio oila ale po przeczytaniu wielu opinii odpuscilam bo jest drogi, maly i podobno nie skuteczny
o palmersie nie widzialam zadnej zlej opinii i cenowo jest spoko
zrobisz jak chcesz
Vel nie pytałam nikogo o zdanie. Jedynie pisałam opinie dwóch moich kolezanek. Uznałam, że może komuś sie to przyda, a jezeli nie to wyzraziłam jedynie swoja opinie...
jeszcze raz podreślę, że kazda z nas jest wyjątkowa i musi znaleźć swoj złoty środek we wszystkim... -
Gosiak wrote:Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa - wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Ciąża starsza niż z miesiączki, 12tygodni i 3 dni. Pani doktor się skłania bardziej w kierunku chłopca, ale mówiła, żeby się nie nastawiać...
Dostałam zwolnienie, dziś świętujemy
Wow Gosiak gratulacje ... podaj wiecej szczegółów jakieś wymiary... ? super... Cieszę się bardzo, że takie pozytywne wiadomości u nas na forum... -
Dziewczyny, ja myśle, ze najważniejsza jest schematycznosc. Tez słyszałam, ze te z palmersa sa dobre:)
Ja narazie smaruje kremem ujedrniajacym na przemian z mocno nawilżającym. Chodzi o to przede wszystkim, zeby skora była nawilżona. A jak ma sie predyspozycje do rozstępów, to moga sie pojawić mimo smarowania.
A o mustelli tez słyszałam, ze przereklamowana.
Vel, jak użyjesz tego babydream to daj znac:)
-
kasia_1988 wrote:Wow Gosiak gratulacje ... podaj wiecej szczegółów jakieś wymiary... ? super... Cieszę się bardzo, że takie pozytywne wiadomości u nas na forum...
Sue, Topola, Groszek, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, sebza, motylek@, sara_nar lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ma już 5,77cm A tydzień temu 4,12 - rośnie jak na drożdżach. Też się cały czas ruszał, machał do nas rączkami i nóżkami i nawet przez chwilę bił brawo jak to określiła pani doktor
Wow tu super.... rzeczywiści jak na drożdżach