X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel korzystam jedynie z tableta lub tel i nie mogę się dopisać, jak będę u bratato się dopiszę.
    Tp. 8 lutego. Chociaż ja czuję, że to będzie styczeń :)

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Vel korzystam jedynie z tableta lub tel i nie mogę się dopisać, jak będę u bratato się dopiszę.
    Tp. 8 lutego. Chociaż ja czuję, że to będzie styczeń :)

okej dziekuje :) dopisalam :)

no ja mam termin na 3 i ciaza ciagle wyglada na starsza niz jest wiec tez mozliwy styczen :) ale mam nadzieje, ze nie. U mnie w rodzinie zawsze po terminie sie dzieci rodzily, ja 2tyg po

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja będę chodziła do szkoly rodzenia w szpitalu gdzie zdecydowałam się na poród, tylko niewiem czy już się tam zapisać czy poczekać jeszcze?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa właśnie koleżanka polecała mi zapisać się do szkoły rodzenia w szpitalu, bo jest też prywatna szkoła, ale mówiła, że położna ze szpitala ją pamiętała. Chodziła od 6msc ciąży i jako pierwsza z grupy urodziła. Położna ze szkoły rodzenia pomogła jej przy porodzie, pomoc niezastąpiona :) więc myślę, że też zapiszę się do szpitala. Jak będę teraz w laboratorium w szpitalu to zapytam o szkołę rodzenia, od kiedy zaczynają i pójdę. W sumie dziecko może okazać się wcześniaczkiem przy mojej cukrzycy, więc nie ma co zwlekać. Poza tym z dużym brzuchem będzie ciężej już chodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:58

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przeczucie że u mnie marzec będzie bo ciàża od początku młodsza i wypada 24 luty +5 dni mlodsza to 29 luty ale że nie wypada to bedzie marzec na bank ;p

Asia musisz sie tam dowiedzieć bo u kazdego jest inaczej mi sie obiło że od 6 mies.ale nie mowie bo nie wiem :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny któras z Was pisała, że używa mustelli. Ja osoboście jej nie używałam nigdy, ale strasznie sie na nia napaliłam ( mineło mi jakieś 5 tyg temu) jak moja bradzo bliska koleżanka zaczęła jej używać ( urodziła 2 tyg temu). Nigdy nie miała ani jednego rozstępu, a i z tego co mówiła to i genetycznych predyspozycji tez nie. Do 8 miesiaca ciązy brzuszek był idealny, smarowała sie zgodnie z zaleceniem nawet 3 do 4 razy dziennie... osobny krem do biustu i do brzuszka. ale na pczatku 9 miesiąca z dnia na dzień a czasami z godziny na godzinę wyskakiwały jaj roztępy szerokości kciuka... straszne, wielkie długaśne i bordowe.

Z kolei kolejna koleżanaka która rodziła 3 miesiace temu poleciła mi wspomniany wczesniej olej kokosowy i bio-oli. Nigdy do szczupłych dziewczyn nie należała... miałą nawet przed ciążą kilka niewidocznych rozstępów na brzuszku... używała raz dzienie wspomnianych specyfików rano i wieczorem i pozwalała się im wchlonąc 30 min. Mowiła, że powstały jej moze ze 2 czy 3 nowe blade... wiec moze warto...

nie chce nikogo zachecac i zniechęcać do roznych mazideł... kazdy wybierze co dla niego dobre....

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    dziewczyny któras z Was pisała, że używa mustelli. Ja osoboście jej nie używałam nigdy, ale strasznie sie na nia napaliłam ( mineło mi jakieś 5 tyg temu) jak moja bradzo bliska koleżanka zaczęła jej używać ( urodziła 2 tyg temu). Nigdy nie miała ani jednego rozstępu, a i z tego co mówiła to i genetycznych predyspozycji tez nie. Do 8 miesiaca ciązy brzuszek był idealny, smarowała sie zgodnie z zaleceniem nawet 3 do 4 razy dziennie... osobny krem do biustu i do brzuszka. ale na pczatku 9 miesiąca z dnia na dzień a czasami z godziny na godzinę wyskakiwały jaj roztępy szerokości kciuka... straszne, wielkie długaśne i bordowe.

Z kolei kolejna koleżanaka która rodziła 3 miesiace temu poleciła mi wspomniany wczesniej olej kokosowy i bio-oli. Nigdy do szczupłych dziewczyn nie należała... miałą nawet przed ciążą kilka niewidocznych rozstępów na brzuszku... używała raz dzienie wspomnianych specyfików rano i wieczorem i pozwalała się im wchlonąc 30 min. Mowiła, że powstały jej moze ze 2 czy 3 nowe blade... wiec moze warto...

nie chce nikogo zachecac i zniechęcać do roznych mazideł... kazdy wybierze co dla niego dobre....

o mustelli i bio oilu slyszalam że są przereklamowane i nie warto na nie przeplacac

http://www.bangla.pl/opinie/p1192/mustela-9-miesiecy-podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom-9-mois

tu opinie

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html w tym rankingu tez slabo

ja mam baby dream z rossmana i palmersa , palmers slabo wypadl w rankingu ale jest polecany na forach, a baby dream ma swietne opinie na forach i w rankingu

zjk3p18.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dziekuje bardzo jak bede miala chwile to zrobie sobie ten suwaczek :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    o mustelli i bio oilu slyszalam że są przereklamowane i nie warto na nie przeplacac

http://www.bangla.pl/opinie/p1192/mustela-9-miesiecy-podwojnie-dzialajacy-krem-przeciw-rozstepom-9-mois

tu opinie

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html w tym rankingu tez slabo

ja mam baby dream z rossmana i palmersa , palmers slabo wypadl w rankingu ale jest polecany na forach, a baby dream ma swietne opinie na forach i w rankingu

Nie wiem czy nie warto, co jednej moze nie służyć dla innej może byc rozwiazaniem idealnym...

BABYDREAM kupiłam juz w 5 tyg ciązy i jezeli chodzi o mnie to tragedia... mam i krem i olejek ... skóra wydaje mi sie przesuszona a i olejek nie ma pompki i jest ciagle caly tłusty... nie jest moim faworytem ... ale moze tylko mi nie służy... dlatego postawiłam na olej kokosowy i boi-oil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:24

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Nie wiem czy nie warto, co jednej moze nie służyć dla innej może byc rozwiazaniem idealnym...

BABYDREAM kupiłam juz w 5 tyg ciązy i jezeli chodzi o mnie to tragedia... mam i krem i olejek ... skóra wydaje mi sie przesuszona a i olejek nie ma pompki i jest ciagle caly tłusty... nie jest moim faworytem ... ale moze tylko mi nie służy... dlatego postawiłam na olej kokosowy i boi-oil...

baby dreama jeszcze nie uzywalam wiec swojej opinii nie mam

ja mam też oliwkę i balsam z palmersa
    maslo kakaowe ma w sobie ktore jest bardzo dobre na rozstepy, zaplacilam 45zl za obydwie rzeczy i obydwie maja pompki, zapach przyjemny

ja bym bio oila nie kupowala
    http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653932

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:27

zjk3p18.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel tak jak we wszystkim zdania są podzielone i każda z nas musi sama wybrac to co dla mniej najlepsze... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:31

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Vel tak jak we wszystkim zdania są podzielone i każda z nas musi sama wybrac to co dla mniej najlepsze... :)

ok, pytalas nas o zdanie to napisalam to co wiem z tego jak robilam research

sama sie dlugo zastanawialam co mam kupic, chcialam kupic bio oila ale po przeczytaniu wielu opinii odpuscilam bo jest drogi, maly i podobno nie skuteczny

o palmersie nie widzialam zadnej zlej opinii i cenowo jest spoko

zrobisz jak chcesz :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa - wszystko jest w jak najlepszym porządku.
    Ciąża starsza niż z miesiączki, 12tygodni i 3 dni. Pani doktor się skłania bardziej w kierunku chłopca, ale mówiła, żeby się nie nastawiać... :D :D
    Dostałam zwolnienie, dziś świętujemy :)

kasia_1988, Sue, Asiaa1201, Bietka, Topola, słoneczna 85, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ok, pytalas nas o zdanie to napisalam to co wiem z tego jak robilam research

sama sie dlugo zastanawialam co mam kupic, chcialam kupic bio oila ale po przeczytaniu wielu opinii odpuscilam bo jest drogi, maly i podobno nie skuteczny

o palmersie nie widzialam zadnej zlej opinii i cenowo jest spoko

zrobisz jak chcesz :)

Vel nie pytałam nikogo o zdanie. Jedynie pisałam opinie dwóch moich kolezanek. Uznałam, że może komuś sie to przyda, a jezeli nie to wyzraziłam jedynie swoja opinie...

jeszcze raz podreślę, że kazda z nas jest wyjątkowa i musi znaleźć swoj złoty środek we wszystkim...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, ale jestem szczęśliwa - wszystko jest w jak najlepszym porządku.
    Ciąża starsza niż z miesiączki, 12tygodni i 3 dni. Pani doktor się skłania bardziej w kierunku chłopca, ale mówiła, żeby się nie nastawiać... :D :D
    Dostałam zwolnienie, dziś świętujemy :)

Wow Gosiak gratulacje ... podaj wiecej szczegółów jakieś wymiary... ? super... Cieszę się bardzo, że takie pozytywne wiadomości u nas na forum...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak super ze jest wszystko wporzadku :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja myśle, ze najważniejsza jest schematycznosc. Tez słyszałam, ze te z palmersa sa dobre:)
    Ja narazie smaruje kremem ujedrniajacym na przemian z mocno nawilżającym. Chodzi o to przede wszystkim, zeby skora była nawilżona. A jak ma sie predyspozycje do rozstępów, to moga sie pojawić mimo smarowania.
    A o mustelli tez słyszałam, ze przereklamowana.
    Vel, jak użyjesz tego babydream to daj znac:)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo obawiam się porodu, jestem histeryczka hehe dlatego myślę że ta szkoła rodzenia w szpitalu zrobi mi dobrze, jak zobacze sale porodowa itp to może mi przejdzie.

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Wow Gosiak gratulacje ... podaj wiecej szczegółów jakieś wymiary... ? super... Cieszę się bardzo, że takie pozytywne wiadomości u nas na forum...
    Ma już 5,77cm :) A tydzień temu 4,12 - rośnie jak na drożdżach. Też się cały czas ruszał, machał do nas rączkami i nóżkami i nawet przez chwilę bił brawo jak to określiła pani doktor :D

Sue, Topola, Groszek, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, sebza, motylek@, sara_nar lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ma już 5,77cm :) A tydzień temu 4,12 - rośnie jak na drożdżach. Też się cały czas ruszał, machał do nas rączkami i nóżkami i nawet przez chwilę bił brawo jak to określiła pani doktor :D

Wow tu super.... rzeczywiści jak na drożdżach

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ