X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, gratuluję i cieszę się z dobrych wieści.
    My odpoczywamy. Dziś boli mnie głowa trochę.

Co do smarowania brzuszka to narazie zaczęłam używać oliwki Ziajka. Jest w miarę przyjemna, miło pachnie i nawilża i natłuszcza ok. Nie wiem jak wypada w rankingach, ale narazie ja jestem zadowolona. Od 4 miesiąca mam krem przeciw rozstępom, też Ziaja. Mam zamiar używać oliwki wieczorem, a kremu na dzień. Zobaczymy co z tego wyniknie. Wyczytałam w swojej książce, że jeśli ma się predyspozycje do rozstępów to choćby nie wiem co się robiło i tak się pojawią, ale wychodzę z założenia że jak skóra będzie nawilżona i bardziej elastyczna to może chociaż trochę mniej ich będzie :)
    Moja mama mówi, że ona jak była w ciąży szczypała codziennie delikatnie skórę na brzuchu i udach. To ponoć poprawia krążnie. A mama nie ma rozstępów :)

Co do szkoły rodzenia to jeszcze nie zdecydowałam na pewno, ale myślę że chyba będę chciała chodzić. I właśnie do tego szpitala w którym będę rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:49

• Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, ja myśle, ze najważniejsza jest schematycznosc. Tez słyszałam, ze te z palmersa sa dobre:)
    Ja narazie smaruje kremem ujedrniajacym na przemian z mocno nawilżającym. Chodzi o to przede wszystkim, zeby skora była nawilżona. A jak ma sie predyspozycje do rozstępów, to moga sie pojawić mimo smarowania.
    A o mustelli tez słyszałam, ze przereklamowana.
    Vel, jak użyjesz tego babydream to daj znac:)

Ja narazie nie moge sie zabrac za uzywanie czegokolwiek, ogolnie nie naleze do osob ktore sie czymkolwiek smaruja, jedynie po solarium kremem nawilzajacym i to tez byla najwieksza meka z mozliwych dla mnie (przed ciaza), a krem do rak uzywalam moze 2 razy w zyciu i tez sie zastanawialam po co :P

a jako ze moj brzuch sie nie zmienil, a cycki dalej male jak byly tak sa i nic mnie nie swedzi to jakos tak nie moge sie zabrac za to smarowanie

ale jak zaczne to dam znac :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Gosiak, gratuluję i cieszę się z dobrych wieści.
    My odpoczywamy. Dziś boli mnie głowa trochę.

Co do smarowania brzuszka to narazie zaczęłam używać oliwki Ziajka. Jest w miarę przyjemna, miło pachnie i nawilża i natłuszcza ok. Nie wiem jak wypada w rankingach, ale narazie ja jestem zadowolona. Od 4 miesiąca mam krem przeciw rozstępom, też Ziaja. Mam zamiar używać oliwki wieczorem, a kremu na dzień. Zobaczymy co z tego wyniknie. Wyczytałam w swojej książce, że jeśli ma się predyspozycje do rozstępów to choćby nie wiem co się robiło i tak się pojawią, ale wychodzę z założenia że jak skóra będzie nawilżona i bardziej elastyczna to może chociaż trochę mniej ich będzie :)
    Moja mama mówi, że ona jak była w ciąży szczypała codziennie delikatnie skórę na brzuchu i udach. To ponoć poprawia krążnie. A mama nie ma rozstępów :)

Co do szkoły rodzenia to jeszcze nie zdecydowałam na pewno, ale myślę że chyba będę chciała chodzić. I właśnie do tego szpitala w którym będę rodzić.

Moja Mama powiedziala dokladnie to co napisalas, ze jak ktos ma predyspozycje do rozstepow to nic nie pomoze, a ona byla w ciazy dwa lata temu i miala OGROMNY brzuch i nie smarowala sie niczym! i nie ma ani jednego rozstepu

i powiedziala ze kazdy krem to sciema

zjk3p18.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas też wszystko w porządku po USG. Dziecko ma 6cm, jest praktycznie w terminie (2 dni do przodu). Termin porodu bez zmian. NT- 1.3, 1.7, zależy w jakim położeniu, główka 2cm, nosek 2mm. Ogólnie wygląda zdrowo. 2 łapki, dwie nóżki, wszędzie po 5 paluszków, mózg wygląda ok. Czekamy na testy z krwi. Jestem mega szczęśliwa, szczególnie , że dosyć mocno się stresowałam :) Za kilka dni zaczynamy 2 trymestr. Za 4 tyg wizyta u położnej, za 8 u lekarza. Oczywiście nie ma nic piękniejszego jak skaczący malec, wkładający ręce do buzi i na głowę i kopiący długimi nogami :)

Ja mam i mustelle i bio oil. Zdecydowanie bardziej pasuje mi bio oil i polecam.:)

Topola, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, Groszek, juska19, motylek@, Bietka, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedziecie chodzic z mezami do szkoly rodzenia czy same?

zjk3p18.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    chyba w ogole lepiej unikac kąpieli w ciazy, a przynajmniej tych gorących

Chodzilo mi o bombelki z jacuzzi...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, Atakasobiejedna - dzięki:)
    Wczoraj napisałam to mojemu P. (Jest w pracy, na wesele ide sama) i napisał mi "kocham Cie, tzn Was". I zrozumiałam, ze nie slub czy wesele jest najważniejsze, a to co jest po nim. Ja wiem, ze on bedzie cudownym ojcem, mężem tez (ślubu nie mamy, dziecko nas "zaskoczyło", planujemy cywilny narazie).

Mamuśkom wszyskim życze powodzenia na dzisiejszych wizytach, junior i ja dzis balujemy:)

Kochana slub i wesele nie zajac jeszcze wszystko przed Wam :)
    Cieszcie sie ze udalo Wam sie z dzidziusiem i nie musieliscie czekac na niego lata... reszta to otoczka ;)

Sue lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Topola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba chciałabym razem z mężem na tą szkołę rodzenia pójść. Niech też się uczy zmieniać pieluszki.

Vel, ponoć predyspozycje do rozstępów mogą być dziedziczne więc skoro nasze mamy nie mają to może i u nas jest szansa uniknąć :)

Sebza! Bardzo się cieszę i gratuluję zdrowego potomka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:13

• Katiś Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bio oil - i sobie chwalę. Używałam go na blizny które miałam. Kiedyś widoczne, dziś baaaaardzo trzeba się przyglądać, żeby coś dostrzec :) Gdyby nie ta cena...

Zdecydowałam, że póki co dokończe z Lirene " Będę mamą" oraz oliwkę w żelu, a później kupię ten olej kokosowy.

Co do szkoły rodzenia- tu decyzja należy do mojego T czy chce ze mną chodzić czy nie. Faceci czasem są skrępowani tym wszystkim, więc nie będę go naciskać. Tak samo z porodem. Wiadomo potrzebne jest wsparcie, ale nie wiem czy chciałabym aby to oglądał ;)

Dziewczyny gratuluje Wam dobrych wieści od lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:16

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    bylas z partnerem czy sama ?

jak kobiety czesciej chodza na ta szkole rodzenia?

slyszalam podzielone zdania

Bylam z malzem, jemu tez to duzo dalo. Od razu bral mlodego na rece i rwal sie do przebierania, zmieniania pieluszek czy kapania :-)
    Wiekszosc chodzi parami, ale byly w grupie 2 mamy same i nikt sie dziwnie nie patrzyl, nic z tych rzeczy.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ten :
    https://www.frisco.pl/stn,product/pid,41064?gclid=COi1kZP33b8CFesBwwodNQQAUw

i polecam , pięknie pachnie , szybko się wchłania i taki delikatny jak mus jest:)

Groszek lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Chodzilo mi o bombelki z jacuzzi...
    Hmm... dopytaj sie o to lekarza, bo moj gin basen poleca, ale juz jacuzzi i saune zabronil. Podobnie nie mozna sie dlugo kapac w wannie z goraca woda. To wszystko wywoluje skurcze macicy. W jacuzzi tez jest za goraca.

Fedra lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że będę chodziła z mężem do szkoły rodzenia, ponieważ on się rwie mocniej niż ja do niej i jak tylko widzi jakąś ulotkę to targa do domu i porównuje, która szkoła mu się bardziej podoba. :)
    Dzięki Topola :)

Moja mama nie miała żądnego rozstępu w żadnej ciąży - urodziła 4 dzieci. Mi się pojawił pierwszy rozstęp jak piersi mi mocniej urosły. Moja siostra, chuda jak patyk ma rozstępy na biodrach. oczywiście to są zagojone mało widoczne nitki, ale są. Moja mama nie ma, mimo, że po 4 ciąży nie wróciła do swojej wagi i ma nadwagę.
    Także nie będę liczyć na genetykę. Bio oil jest drogi, owszem, ale nie będę mówić, że jest zły tylko dlatego, że tyle kosztuje, albo że na pewno to jakaś ściema i jest przereklamowany, bo mi pomaga. świetnie nawilża, niweluje to, co już jest i zapobiega nowym. Chociaż ja od niego cudów nie oczekuję i wiem, że i tak będą rozstępy na brzuchu. Ale dla mnie jest ważne, żeby minimalizować ryzyko.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    to bedziecie chodzic z mezami do szkoly rodzenia czy same?

Ja sama ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Hmm... dopytaj sie o to lekarza, bo moj gin basen poleca, ale juz jacuzzi i saune zabronil. Podobnie nie mozna sie dlugo kapac w wannie z goraca woda. To wszystko wywoluje skurcze macicy. W jacuzzi tez jest za goraca.

Ale ja o tym pisalam ze jacuzzi jest zabronione zreszta sauna i cieple kompiele tez... tylko Vel chyba nie zrozumiala mojego wczesniejszego posta...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoly rodzenia planuje chodzic z mezem ale nie moge sie zdecydowac ktora szkole z krk wybrac :/
    Co do mazidel wydaje mi sie ze to bardzo indywidualna sprawa i kazda musi dobrac cos pod siebie...
    Gratuluje kolejnych pozytywnych wiesci z wizyt :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pojadłam:

kapusta kiszona, maslanka, arbuz, kiełbasa i ciasteczka :D
    rozerwie mnie :P

ja mam kremik fioletowy dla dzieci z J&J, tak jak Przedszkolanka, polecam.
    A jak beda chcialy byc rozstepy to niech sobie beda. moze pozniej wprowadze ta sexy mame z Bielendy i Pharmacerisa.

ja o pływaniu rozne opinie slyszałam.kazdy ma inna teorie... ze na zabke i na brzuchu, to duzy wysiłek i najlepiej relaksik na plecach bo nic sie nie meczy... teraz sie przy tym moim odklejaniu boje jakiejkolwiek aktywnosci a chciałam byc aktywna w ciazy... a tu d...;/ jacuzzi moze powodowac skurcze- babelki i ciepła woda, ja uwielbiałam kąpiele dosc ciepłe, chyba dlatego mi sie tam cosik odkleja :( gdybym mogla wszystko cofnac, to jakbym mogla to bym w zimnej sie kąpała, ale nie potrafie... musze jakos stopniowo sie przemóc...
    Sauna bron Boze, temperatura wysoka- wzrost cisnienia..
    ale to mowie tylko ja :)
    Gosiak, Sebza gratuluje dobrych wiesci :)

ja pojde z małzem do szkoly rodzenia, to beda wiadomosci glownie dla niego :P cos musi wiedziec o ciazy, porodzie, opiece nad noworodkiem :)
    chciałabym zeby tez potrafił pieluszke przebrac, wziac malucha na rece, nie tylko ja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:49

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedro, znalazłam Cię przypadkiem? Zaczęłam chodzić na basen i bym mogła chodzić tam do końca, bardzo relaksuje i nie czuję ciężaru ciała, wcześniej chodziłam i nie łapałam infekcji (odradzam wszelkie płyny do higieny intymnej, bo wyjaławiają, gin poleca delikatne mycie tego co zewnętrzne a zdrowy organizm obroni się skutecznie), oczywiście wszystko jest kwestią indywidualnej sytuacji.

Fedra lubi tę wiadomość

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 czy ja dobrze pamiętam że z Płocka jesteś?

Mnie w niedługim czasie też czeka przeprowadzka właśnie w okolice Płocka, więc na pewno tam będę też rodzić a nie mam zupełnie rozeznania w ginekologach i szpitalach tam bo obecnie mam swoich w Łodzi. Tak więc jak bym mogła Cię prosić o podanie swoich typów kogo polecasz i do kogo chodzisz to będę bardzo wdzięczna :)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis troche kluje tak na dole brzucha ale zadnych plamien nie mam- czasem tak jest- albo jak sie mocno przeciagne..

ja w pracy- jakos daje rade ale roznie jest

ratuje sie cola niestety ale jak troche ja sacze to nei mdli mnie i nie wymiotuje

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ