X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Hmm... dopytaj sie o to lekarza, bo moj gin basen poleca, ale juz jacuzzi i saune zabronil. Podobnie nie mozna sie dlugo kapac w wannie z goraca woda. To wszystko wywoluje skurcze macicy. W jacuzzi tez jest za goraca.

I do mojego postu ktory za cyt. powyzej odniosla sie ta kolezka ktorej odpisalam uzywajac okreslenia ze " chyba nie zrozumialas"

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz poprosze Vel bys mi wskazala gdzie ja byla do Ciebie agresywna lub pisalam majac cos do Ciebie?
    Nie lubie nie wyjasnionych sytuacji wiec przepraszam reszte Dziewczyn... po prostu chce wiedziec w ktorym miejscu bylam zle nastawiona do Vel...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:38

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej:*
    Dziewczyny dajcie już spokój Vel, straszna nagonka tutaj jest na nią, nawołujecie do spokoju, a same podsycacie sytuacje.
    Hormony szaleją, na forum może nie zdarzył mi się żaden "foch" jak do tej pory, ale w rzeczywistości bywa różnie. Później żałuję.
    Wrzućmy na luz. Mamy jeszcze tyle tematów do obgadania, a ile miesięcy przed nami:)

Fedra jak znajdziesz dobrą szkołę rodzenia w Krakowie to pisz:) Może pójdziemy razem:)

Wiesz ja nie lubie wchodzic w dyskusj tego typu staram sie pisac neutralnie itp ale sorry wkurzylam sie bo nie pozwole sobie na to by mi ktos zarzucal cos co nie mialo miejsca...

Ja mysle o szkole rodzenia na Ujastku bo tam chce rodzic mam jeszcze jedna szkole na oku na Lea ale moze jutro uda mi sie z moim ginem pogadac to moze cos doradzi :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Zdjęcie nie oddaje oczywiście tego co widać na usg, no ale nie muszę Wam tego tłumaczyć na pewno :)

No rzeczywiście na forum się robi gorąca atmosfera. Trochę głupio, szczególnie jak już jakieś osoby odpadają, bo nie chcą uczestniczyć ciągle w jakichś dziwnym spinkach. Przyznam, że mnie wczorajszy komentarz Vel dotyczący Mandragory zbił po oczach.

Nie jestem za dolewaniem oliwy do ognia, ale nie do końca rozumiem ten trend na olewanie i ignorowanie , bo to nie załatwia sprawy. Słowo pisane łatwo jest źle zinterpretować, ale już nie raz widziałam tu personalne wycieczki i ocenianie, co jest dość kiepskie.
    Sama zaczynam się pilnować, żeby nie napisać czegoś, co wywoła kontrowersję, ale średnia to jest przyjemność, jak się nie może na forum napisać co się myśli. Brakuje mi niestety tutaj szanowania innego zdania. Każdy ma swoje i ważne, żeby dla niego to było dobre. My się możemy zdaniami wymienić, ale nie możemy sobie uzurpować prawa do oceniania, wyśmiewania czy mówienia, że coś jest głupie. nie mamy też monopolu na słuszność. Ot moje zdanie :)
    Mimo wszystko mam nadzieję, że wszystkie z nas dotrwają do lutego i szczęśliwego rozwiązania z forum czy bez niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:21

Fedra, Francuska25 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza dziękuję. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:45

sebza, cath lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co macie ochotę dziś na kolację?

Za mną chodzi baranina z frytkami i surówką ;)

Fedra lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Cath, Atakasobiejedna - dzięki:)
    Wczoraj napisałam to mojemu P. (Jest w pracy, na wesele ide sama) i napisał mi "kocham Cie, tzn Was". I zrozumiałam, ze nie slub czy wesele jest najważniejsze, a to co jest po nim. Ja wiem, ze on bedzie cudownym ojcem, mężem tez (ślubu nie mamy, dziecko nas "zaskoczyło", planujemy cywilny narazie).

Mamuśkom wszyskim życze powodzenia na dzisiejszych wizytach, junior i ja dzis balujemy:)

Sue kochana przecież mając dziecko tez mozna wyjsc za Mąż:) my tak chcielismy ze tak powiem od dupy strony,najpierw dzidzi później slub:) i tak tez wyszlo,wesele mamy 04/09/2015r,wszystko zaklepane juz po info o ciąży,w sumie niedawno:) normalnie kościelny i wesele na ok.130osob wiec naprawdę wszystko przed Toba kochana:))

Sue lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra czytałam o tej szkole na Lea, w sumie miałabym blisko. A szpital wybrałam na Galla. Myślę, że to się już nie zmieni.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylysmy dzis z Cath w szkole rodzenia w szpitalu i chyba sie zdecydujemy:) uczestniczy sie od 25tygodnia zazwyczaj.zalezy jak grupa sie uzbiera. Chcialabym aby Moj na ważniejszych lekcjach uczestniczyl,jednak jak to będzie z jego checiami i wolnym czasem wyjdzie w praktyce:)
    Gosiak,Sebza gratuluje pieknych dzidziusiow<3
    Zaciekawil mnie ten olej kokosowy,i ze ma tyle zastosowań chyba sie skuszę:)
    Robilam dzis ten test obciążenia glukoza 75g,ogólnie żyje wyniki w porządku cukrzycy nie ma,doktor troszke spanikowal;-) Wrazenia nie najgorsze,dodalam sobie cytrynki i napój smakowal jak przesłodzony sprite.Ale ja tam lubię slodkie.Takze źle opinie u mnie sie nie sprawdziły i nie uważam żeby to bylo traumatyczne przezycie.Warto mieć ze sobą osobę towarzysząca mi to bardzo pomoglo psychicznie:*

A z kapusta kiszona ja dzis tez mialam ochotę jak niektóre z Was,ale z cukrem cebula i olejem:D taki miks!! ZACHCIANKA JAK NIC:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:56

Januszkowa, Fedra, cath lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    To jest moj post do ktorego sie odnioslas gdzie ja pisalam konkretnie o bombelkach bo chwile wczesniej laska pisala ze korzystala z jacuzzi...
    A moje pozniejsze "chyba nie zrozumiala" tyczylo sie tego ze konkretnie o ta sytuacje mi chodzilo...
    Rety! Trzy strony po moim wpisie (na 210 stronie) totalny brak reakcji. Czułam się zignorowana i opuszczona... i poszłam spać ;(
    i kiedy zaglądam tu dzisiaj...
    okazuję, że rozpętałam burzę w szklance wody :P
    A tylko byłam ciekawa jak tam wasz sport :)
    Dzięki Fedra za tą "laskę" :P
    Raczej należę do tych rozważnych wykształciuchów, więc o jakuzzi poczytałam, że jest niezalecane zwłaszcza z uwagi na bakterie, które właśnie w tam się lubią czaić i są trudne do wyleczenia. Ponadto czytałam też, że w I trymestrze czop śluzowy jest świeży i też tutaj może być zagrożenie.
    Przypuszczam, że na przyszłość do publicznego jakuzzi już raczej nie wejdę przez najbliższe pół roku, ale to z uwagi na straszenie mikrobami a nie bąbelki :)
    Woda 27 stopni (około - oczywiście) to nie 38, które odradzają lekarze :)
    Spotkałam się z postami innych ciężarówek, które wręcz miały zalecane masaże wodne. Przypuszczam, że nie na brzuch, ani "niewymowną", ale na plecki delikatny bąbel... (bez mikrobów oczywiście) czemu nie? :P ;)

Fedra lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, no nie mów... Na pewno niekiepska z Ciebie laska :P
    U mnie na kolację pizza, w ramach nagrody za zdrowego potomka :)

Madlene, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki jak wam dzionek minol ?? U mnie dzis bardzo goraco dzieci pol dnia na dworzu a ja sie bronilam zeby nie wychodzic bo nie dalo sie na sloncu posiedziec pozniej wybylismy na zakupy :) a teraz boli mnie brzuch z lewej strony ostatnio czesto tak mam niestety :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki już po wizycie dzidzia ma 3,7cm tetno pięknie bije. Spał niestety. za 2 tyg mam umówić się na genetyczne. Mąż taka buzię miał zadowolona jak dzidzie widział ;)

juska19, Madlene, Januszkowa, sebza, Fedra, Francuska25, Penelope lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 to super ze zobaczylas swoja dzidzie :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula a co z krwiakiem?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    U mnie na kolację pizza, w ramach nagrody za zdrowego potomka :)
    Haha, u mnie też! :D :D :D

sebza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Sebza, toteż odbieram to za komplement i dziękuje ;)
    To sformułowanie przypomina mi dyskoteki w podstawówce i szeptane przez kolegów "niezła laska" :) Ale to było już świetlne lata temu! :)

Fedra lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A na co macie ochotę dziś na kolację?

Za mną chodzi baranina z frytkami i surówką ;)

Asiaa1201 czy ja dobrze pamiętam że z Płocka jesteś?

Mnie w niedługim czasie też czeka przeprowadzka właśnie w okolice Płocka, więc na pewno tam będę też rodzić a nie mam zupełnie rozeznania w ginekologach i szpitalach tam bo obecnie mam swoich w Łodzi. Tak więc jak bym mogła Cię prosić o podanie swoich typów kogo polecasz i do kogo chodzisz to będę wdzięczna :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem!
    szkoda że tu tak napięta atmosfera,ale chciałam może trochę pozytywnych wieści wnieść :)

otóż Kochane ciocie, oto mały Miś :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be97c89b4d1b.jpg

mamy już 2,57 cm! I pięknie kręcił pupką :D no i oczywiście liczyliśmy paluszki bo słodko do noska przykładał ! :D jest taki kochany :)

wszystkie wyniki dobre, możemy nawet na basen chodzić :) kolejne prenatalne już 8.08! :) Vel można dopisać na listę :) termin na 24.02 :)

a tutaj taki bączek, tylko paluszki już tak nie wyraźne jak na usg:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8db34347b2c.jpg

aaa i już tylko młodszy o 3 dni, więc rośnie szybko :)

niki640, Madlene, Fedra, juska19, Francuska25, sebza, lula88, olcia87, MoniaP, MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, Gosiak, Penelope, Bietka, słoneczna 85, sara_nar, bommbelek89 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Fedra czytałam o tej szkole na Lea, w sumie miałabym blisko. A szpital wybrałam na Galla. Myślę, że to się już nie zmieni.

A co Cie sklonilo do tego szpitala?
    Ja jeszcze decyzji nie podjelam czekam na jutrzejsza wizyte by cos sie wiecej dowiedziec...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ