X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa... zrobil poloznik jakis test- no wlozyl taki wziernik po czym jakims patyczkiem pomacal i wlozyl to do jakiegos roztworu i wyszlo ze to nie wody.

Wiem ze to bardzo nie przyjemne bo od rana do teraz nie moge porzadnie siedziec bo boli wszystko;//

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:58

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska wszystko nam robia to co nieprzyjemne :-( mogloby sie skonczyc juz.

Gosia ja tez pierwsze slysze o tym ze polozna ma tyle razy przyjsc. Szok. Mysle ze powiedzmy pierwsze 2 razy bedzie a potem to ewentualnie na telefon jak cos sie dzieje. Hmm zastanawiajace.

Ja melduje sie z lozka.
    Mikego wieczoru

Rodzcie dziewczyny !!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Przynajmniej Ty mnie rozumiesz, straszne to jest taki niepokoj jakby sie cos zlego dzialo a nie wiem co. Ale Twoj Kubus duzy:)
    Wiesz co ale pociesze Cie. Musialam przejsc taka kilkudniowa akche chyba zeby psychicznie przygotowac sie na porod. Teras czuje sie juz gotowa. Psychicznie bo fizycznie musze jeszcze odespac :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia ja tez pierwsze slysze o tym ze polozna ma tyle razy przyjsc. Szok. Mysle ze powiedzmy pierwsze 2 razy bedzie a potem to ewentualnie na telefon jak cos sie dzieje. Hmm zastanawiajace.
    Ja na styczniówkach też czytam, że przychodzą po kilka razy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam skurcz???
    Juz leze. Moze jutro nasz wielki dzien??
    Nie wiem . Ciekawe jaka waga.

Plamie nadal na braz.
    Ale nie jest tego duzo.

Kto dzis rodzi ???

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z położna to Gosiak ma rację przychodzi od 4 do 6 razy. Ale spoko taka osoba może być pomocna bo pewnie będziemy miały multum pytań. Wiec warto wybrać taką osobę mądrze Z polecenia.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Agaaa... zrobil poloznik jakis test- no wlozyl taki wziernik po czym jakims patyczkiem pomacal i wlozyl to do jakiegos roztworu i wyszlo ze to nie wody.

Wiem ze to bardzo nie przyjemne bo od rana do teraz nie moge porzadnie siedziec bo boli wszystko;//
    Czyli wyglada na to ze sprawdzak ph.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz naprawde zmykam spac.
    DOBRANOC

951c9e183b.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89, Ty już mi nic lepiej nie mów wrrrrrr jutro odwożę siostrę na lotnisko, 13 dni czekała i się nie doczekała...
    Angélique89 wrote:
    Dziewczyny po terminie, Wy to dopiero musicie być złe, że nadal nic, szczególnie Penelope.

Angélique89 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ty tak wczesnie??
    Moj synio nie spi;)) to i ja nie moge. Juz niedlugo;)
    Jutro juz 5 luty;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope widziałaś ten podpis pod Twoim suwaczkiem? ;)

Penelope lubi tę wiadomość

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak ta ilość wizyt to istnieje tylko na papierku :)

Stokrota, a powiedz Nam kochana (i inne "już Mamy" też niech się wypowiedzą)
    -jakich pampersów używasz? rozmiar 1 czy 2?
    -ile pampków Ci idzie dziennie?
    -kąpiesz codziennie?
    -czym pielęgnujesz pępolka? ;)
    -jakieś istotne rzeczy, spostrzeżenia masz teraz, gdy masz już Maluszka w porównaniu do tej teoretycznej wiedzy, którą posiadałaś?

Słoneczna Ty tez się nie nakręcaj z tymi schodami :P Nogi Cie beda bolec :D

Przedszkolanko najwazniejsze, ze u Poli wszystko ok ;) przybierze po drugiej stronie brzucha :)
    Ja pamperów używam 1 dlatego, że moja niunka nie urodziła się zbyt duża (3100). Dziennie schodzi dużo. Zmieniam przed każdym karmieniem czyli co 2-3 godziny bo zawsze jest kupa a, że pupa jej się zaczęła odparzać to narazie nie oszczędzam. Jeśli chodzi o kąpanie to co drugi dzień robimy "dzień brudasa" ale nie wiem...może będziemy potem kąpać codziennie żeby wyrobić tą rutynę. Póki co kąpiele są dla niej trochę stresujące jeszcze ale z każdym razem jest coraz lepiej. Pępola pielęgnowałam octeniseptem i ładnie się zagoił. U mnie z tym karmieniem tylko teoria swoje a praktyka swoje. Każdy mówi co innego. Jedna lekarka w szpitalu kazała dokarmiac mm, inna mówiła, że pierś wystarczy, babka z poradni laktacyjnej mówiła "odciągać i dokarmiać butlą"....w praktyce młoda mm jeść nie chciała, jak dokarmiałam sciąganym z butli to mocno ulewała a ja ryczałam bo nie umiałam dziecka nakarmić. W efekcie jest na samym cycu ale ssie max 5-7 minut. Wydawalo mi się, że tak jej nie wykarmię aż w końcu kupiliśmy wagę i okazało się, że póki co zaczęła ładnie przyrastać na wadze. Widać tyle jej wystarczy....Tak więc jak na razie u mnie w temcie karmienia teoria swoje a życie swoje :)

Gosiak, angelcia, mala_mi1982, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, tyle ich Zjadłam w ostatnich dniach że chyba długo będę miała do nich uraz, i jak jak widać, na mnie nie podziałały, ale powodzenia :)
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, ponoć jeszcze świeży ananas ma enzym mogący przyspieszyć poród... jutro kupię ze 3 :P

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue koszule podeslalam na str 2164 bo chyba nie widzialas;))

Od jutra w lidlu ubranka lupilu. Moze bym cos kupila. Ale to moze w pt pojde.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, no opis na suwaczku zajebisty ;)

Januszkowa, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko wyjdzie jak zechce i nic nie zrobimy. Mozna pochodzic po schodach ale pewnie tez nie na kazdego dziala .

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziecko wyjdzie jak zechce i nic nie zrobimy. Mozna pochodzic po schodach ale pewnie tez nie na kazdego dziala .
    No właśnie niekoniecznie, bo jak nie wyjdzie tydzień po terminie, to zacznie się chemiczne wypłaszanie. A tego bym bardzo chciała uniknąć :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie mi jeszcze inne sposoby, powiem Wam czego nie robiłam, chyba jednak wszystko, (włącznie z lewatywą), chyba tylko oprócz wypicia oleju rycynowego!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Gosiak, ja dziś się Popłakałam jak mnie położna właśnie umówiła na Niedzielę na 8 rano do szpitala na wywołanie. Więc znam już ostateczny termin. Dopiero tak naprawdę tego się przestraszyłam, bo tak to się w ogóle nie bałam
    Gosiak wrote:
    No właśnie niekoniecznie, bo jak nie wyjdzie tydzień po terminie, to zacznie się chemiczne wypłaszanie. A tego bym bardzo chciała uniknąć :/

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Napiszcie mi jeszcze inne sposoby, powiem Wam czego nie robiłam, chyba jednak wszystko, (włącznie z lewatywą), chyba tylko oprócz wypicia oleju rycynowego!
    Myłaś podłogę na kolanach? I okna?

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2171 2172 2173 2174 2175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ