X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa... zrobil poloznik jakis test- no wlozyl taki wziernik po czym jakims patyczkiem pomacal i wlozyl to do jakiegos roztworu i wyszlo ze to nie wody.

Wiem ze to bardzo nie przyjemne bo od rana do teraz nie moge porzadnie siedziec bo boli wszystko;//

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:58

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska wszystko nam robia to co nieprzyjemne :-( mogloby sie skonczyc juz.

Gosia ja tez pierwsze slysze o tym ze polozna ma tyle razy przyjsc. Szok. Mysle ze powiedzmy pierwsze 2 razy bedzie a potem to ewentualnie na telefon jak cos sie dzieje. Hmm zastanawiajace.

Ja melduje sie z lozka.
    Mikego wieczoru

Rodzcie dziewczyny !!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Przynajmniej Ty mnie rozumiesz, straszne to jest taki niepokoj jakby sie cos zlego dzialo a nie wiem co. Ale Twoj Kubus duzy:)
    Wiesz co ale pociesze Cie. Musialam przejsc taka kilkudniowa akche chyba zeby psychicznie przygotowac sie na porod. Teras czuje sie juz gotowa. Psychicznie bo fizycznie musze jeszcze odespac :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia ja tez pierwsze slysze o tym ze polozna ma tyle razy przyjsc. Szok. Mysle ze powiedzmy pierwsze 2 razy bedzie a potem to ewentualnie na telefon jak cos sie dzieje. Hmm zastanawiajace.
    Ja na styczniówkach też czytam, że przychodzą po kilka razy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam skurcz???
    Juz leze. Moze jutro nasz wielki dzien??
    Nie wiem . Ciekawe jaka waga.

Plamie nadal na braz.
    Ale nie jest tego duzo.

Kto dzis rodzi ???

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z położna to Gosiak ma rację przychodzi od 4 do 6 razy. Ale spoko taka osoba może być pomocna bo pewnie będziemy miały multum pytań. Wiec warto wybrać taką osobę mądrze Z polecenia.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Agaaa... zrobil poloznik jakis test- no wlozyl taki wziernik po czym jakims patyczkiem pomacal i wlozyl to do jakiegos roztworu i wyszlo ze to nie wody.

Wiem ze to bardzo nie przyjemne bo od rana do teraz nie moge porzadnie siedziec bo boli wszystko;//
    Czyli wyglada na to ze sprawdzak ph.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz naprawde zmykam spac.
    DOBRANOC

951c9e183b.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89, Ty już mi nic lepiej nie mów wrrrrrr jutro odwożę siostrę na lotnisko, 13 dni czekała i się nie doczekała...
    Angélique89 wrote:
    Dziewczyny po terminie, Wy to dopiero musicie być złe, że nadal nic, szczególnie Penelope.

Angélique89 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ty tak wczesnie??
    Moj synio nie spi;)) to i ja nie moge. Juz niedlugo;)
    Jutro juz 5 luty;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope widziałaś ten podpis pod Twoim suwaczkiem? ;)

Penelope lubi tę wiadomość

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak ta ilość wizyt to istnieje tylko na papierku :)

Stokrota, a powiedz Nam kochana (i inne "już Mamy" też niech się wypowiedzą)
    -jakich pampersów używasz? rozmiar 1 czy 2?
    -ile pampków Ci idzie dziennie?
    -kąpiesz codziennie?
    -czym pielęgnujesz pępolka? ;)
    -jakieś istotne rzeczy, spostrzeżenia masz teraz, gdy masz już Maluszka w porównaniu do tej teoretycznej wiedzy, którą posiadałaś?

Słoneczna Ty tez się nie nakręcaj z tymi schodami :P Nogi Cie beda bolec :D

Przedszkolanko najwazniejsze, ze u Poli wszystko ok ;) przybierze po drugiej stronie brzucha :)
    Ja pamperów używam 1 dlatego, że moja niunka nie urodziła się zbyt duża (3100). Dziennie schodzi dużo. Zmieniam przed każdym karmieniem czyli co 2-3 godziny bo zawsze jest kupa a, że pupa jej się zaczęła odparzać to narazie nie oszczędzam. Jeśli chodzi o kąpanie to co drugi dzień robimy "dzień brudasa" ale nie wiem...może będziemy potem kąpać codziennie żeby wyrobić tą rutynę. Póki co kąpiele są dla niej trochę stresujące jeszcze ale z każdym razem jest coraz lepiej. Pępola pielęgnowałam octeniseptem i ładnie się zagoił. U mnie z tym karmieniem tylko teoria swoje a praktyka swoje. Każdy mówi co innego. Jedna lekarka w szpitalu kazała dokarmiac mm, inna mówiła, że pierś wystarczy, babka z poradni laktacyjnej mówiła "odciągać i dokarmiać butlą"....w praktyce młoda mm jeść nie chciała, jak dokarmiałam sciąganym z butli to mocno ulewała a ja ryczałam bo nie umiałam dziecka nakarmić. W efekcie jest na samym cycu ale ssie max 5-7 minut. Wydawalo mi się, że tak jej nie wykarmię aż w końcu kupiliśmy wagę i okazało się, że póki co zaczęła ładnie przyrastać na wadze. Widać tyle jej wystarczy....Tak więc jak na razie u mnie w temcie karmienia teoria swoje a życie swoje :)

Gosiak, angelcia, mala_mi1982, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, tyle ich Zjadłam w ostatnich dniach że chyba długo będę miała do nich uraz, i jak jak widać, na mnie nie podziałały, ale powodzenia :)
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, ponoć jeszcze świeży ananas ma enzym mogący przyspieszyć poród... jutro kupię ze 3 :P

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue koszule podeslalam na str 2164 bo chyba nie widzialas;))

Od jutra w lidlu ubranka lupilu. Moze bym cos kupila. Ale to moze w pt pojde.

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, no opis na suwaczku zajebisty ;)

Januszkowa, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko wyjdzie jak zechce i nic nie zrobimy. Mozna pochodzic po schodach ale pewnie tez nie na kazdego dziala .

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziecko wyjdzie jak zechce i nic nie zrobimy. Mozna pochodzic po schodach ale pewnie tez nie na kazdego dziala .
    No właśnie niekoniecznie, bo jak nie wyjdzie tydzień po terminie, to zacznie się chemiczne wypłaszanie. A tego bym bardzo chciała uniknąć :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie mi jeszcze inne sposoby, powiem Wam czego nie robiłam, chyba jednak wszystko, (włącznie z lewatywą), chyba tylko oprócz wypicia oleju rycynowego!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Gosiak, ja dziś się Popłakałam jak mnie położna właśnie umówiła na Niedzielę na 8 rano do szpitala na wywołanie. Więc znam już ostateczny termin. Dopiero tak naprawdę tego się przestraszyłam, bo tak to się w ogóle nie bałam
    Gosiak wrote:
    No właśnie niekoniecznie, bo jak nie wyjdzie tydzień po terminie, to zacznie się chemiczne wypłaszanie. A tego bym bardzo chciała uniknąć :/

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Napiszcie mi jeszcze inne sposoby, powiem Wam czego nie robiłam, chyba jednak wszystko, (włącznie z lewatywą), chyba tylko oprócz wypicia oleju rycynowego!
    Myłaś podłogę na kolanach? I okna?

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2171 2172 2173 2174 2175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ