X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ja nie wybierałam położnej, ba nawet nie zapisałam sie do przychodni po przeprowadzce. Korzystam najcześciej z Enel Medu.
    Trzeba to załatwić?
    Ja korzystam z Luxmedu i Medicover, z NFZu korzystałam może z jakieś 8 lat temu... a ponoć w szpitalu o to pytają, więc nazwisko położnej mam jak spytają. A ona jak do mnie przyjedzie, przywiezie wszystkie papiery do wypełnienia.
    Ale tak, trzeba to jakoś załatwić.

ash lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Po porodzie trzeba chyba zapisać dziecko do jakiejś przychodni i stamtąd przychodzi położna nas odwiedzić. Tak mi się wydaje
    Tak, ale dziecko można od razu zapisać do prywatnej placówki - nie trzeba do przychodzi w NFZ. Dowiadywałam się w kilku miejscach - i u położnej w Medicover i u tej położnej, która ma do mnie przyjeżdżać. Ponoć jak się w szpitalu nie poda, to oni przysyłają jakąś z rejonu, która jest przypisana - a te niekoniecznie są fajne. Więc lepiej sobie kogoś wcześniej wybrać samemu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie wzielo na rosol :)
    zabralam sie za gotowanie, niestety taki na kostkach rosolowych ale nie pogardze :))

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też położną się nie przejmuje wybrałam przychodnię i jak się mały urodzi mąż pojedzie i zapisze. Teraz już nie ma żadnej rejonizacji więc wybiera się przychodnię, która najlepiej pasuje. A położne muszą chodzić kochane i wietrzyć kąty, i jeszcze uważam, że powinny to robić bardzo dokładnie, aby zapobiegać wszelkim patologią.
    A to, że nas one nie dotyczą to nas może troszkę drażnić, ale kochane one nie są wróżkami i muszą kontrolować tu chodzi o dzieci :-)

A zawsze można wpuścić jednym uchem, a wypuścić drugim :-)

agaaa28, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja tez moge troche pomoc. Jak akurat bede na forum i pojawi sie informacja o nowej dzidzi to tez moge zaktualizowac liste :)
    Bo ja tez od forum sie uzaleznilam i podczytuje was jak malutka spi i mam chwile.

Gratulacje dla nowo rozpakowanych :)
    Trzymam kciuki za rodzace! :)

Ja dostalam aniolka ktory narazie tylko na przemian spi i pije mleczko. :) Mam nadzieje ze za kilka dni nie zamieni sie w malego diabelka :D
    Naszczescie moja mama i tatus Kornelii pomagaja dom ogarniac, obiadki i te sprswy takze ja jestem caly czas przy mojej kruszynce. :)
    A no i mala ma juz jakies 1500sto900 zdjec jak nie wiecej :P

Gosiak, agaaa28, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, podobno w szpitalu, w którym będę rodzić mają fajne położne środowiskowe, które są doradcami laktacyjnymi. Jak mi się nie spodoba, to ją odeślę i zadzwonię do znajomem mamy z p-la.

Ciekawe co z Przedszkolanką :)

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co z Bietka :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponoć jeszcze świeży ananas ma enzym mogący przyspieszyć poród... jutro kupię ze 3 :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri fajnie ze masz tak grzeczna kochana coreczke:)

Ja mam takie dziwne uczucie niepokoju, jestem taka zdenerwowana nie wiem czym taki lek czuje czy to jest normalne? Swiruje juz przed tym porodem, chce mi sie ciagle jesc! :(

oar843r8kh12ukn4.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciekawe co z Przedszkolanką :)[/QUOTE]

podobno było az 1,5h opóźnienie w przychodni :0 wiec moze dopiero wyszła albo coś :) póki co cisza...

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, ponoć jeszcze świeży ananas ma enzym mogący przyspieszyć poród... jutro kupię ze 3 :P
    wlasnie przed chwilka bylam na stronie o porodach i jakas dziewczyna napisala o tym, ze napila sie soku z ananasa takiego swiezego i po kilku godzinach urodzila, porod 4h, cos w tym jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:09

Gosiak lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to ja w piatek tez kupuje ananasa :)
    Dzis poki co kupilam ciastka w biedronce w promocji :) Bede miala w piatek na swoje urodzinki i na wizyte z polozna ;)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas dopiero teraz przyszedl ksiadz i juz poszedl. Nie lubie takiego czekania.
    Poswiecil mi brzuch;))
    Lozeczko tez;))

Dzuewczyny dzieki za troske ale dzis mialam ktg i badanie u swojego gina w szpitalu a jutro mam wuzyte bo trzeba okreslic wage i zwolnienie mam do jutra . Kazal isc to ide..
    No i plamienie mam nadal i brzuch jak na okres.

Asia gratuluje Jasia!
    A mowia ze male dzieci maja tylko niebieskie oczka

Pia Gizela, agaaa28, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Po porodzie trzeba chyba zapisać dziecko do jakiejś przychodni i stamtąd przychodzi położna nas odwiedzić. Tak mi się wydaje
    Ja jak trafiłam na IP jak przyjmowali mnie na porodówkę to pytali do jakiej przychodni będę zapisywać dziecko. Po porodzie mój D. też złożył deklarację w tej przychodni.Potem zadzwonili do mnie z terminem wizyty patronażowej u pediatry (dzisiaj byłyśmy). Położna była w domu już dwa razy. Jest bardzo sympatyczna i pomocna. W pt bedzie znowu. Ja mam pakiet w enel med i tam też dopisuję córcię ale do przychodni na NFZ też się zapisałam bo do enel med muszę przejechać całe miasto a przychodnie mam w bloku obok. Poza tym nie wydaje mi się żeby w enel med byli lepsi lekarze (o czym przekonałam się prowadząc ciążę) ale w razie czego zawsze jest koło ratunkowe.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota i ile trwają takie spotkania z położną? Ogląda maleństwo i co jeszcze? ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ile trzeba sobie robić ten masaż sutków? Na pewno nie wiecie :P
    Ponoć, żeby to zadziałało, to 3h dziennie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Ty juz nie czytaj tyle tych nowinek bo bez tego nie urodzisz;))

Uspokoj sie;))

Gosiak, agaaa28, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak bedziemy 3h masowac to sutki beda sponiewierane:p

Gosiak, derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    I to podobno takich wizyt jest 6 - a niektóre położne przynoszą od razu 6 kartek - proszą o 6 podpisów i więcej nie przychodzą :P

6? Nam mówiono na SR o jednej. 6 to nie zniosę

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    U mnie to samo;/ Alarm falszywy. Poloznik- zrobil test na to czy to wody sa czy nie... wlozyl wziernik i czyms tam gmeral i obserwowal i to jednak nie wody.

Nie wierze w to za bardzo, no ale nie mam innego wyjscia jak czekac. W piatek wizyta u poloznej.

A nie sprawdzał Ci PH?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 2169 2170 2171 2172 2173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ