X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej będę się stresować wizytą położnej w domu. Jakaś obca baba będzie patrzyć mi na ręce, a ja pewnie według niej będę robiła wszystko źle :/ tak to sobie wyobrażam.

Gosiak lubi tę wiadomość

• pudel22 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Cisza. Wcześniej miałam więcej skurczy, bóli i źle się czułam.
    Teraz czuję się świetnie a bóle tylko sporadyczne, najczęściej w nocy.
    Po wczorajszej wizycie jak usłyszałam, ze moja szyjka nie jest jeszcze dojrzała to straciłam nadzieję już zupełnie.
    Dziś trochę czopu wypadło ale malutko, to żaden objaw :-/

No u mnie kompletna cisza.. :/ żadnych skurczy, BH też nie , nic nie kłuje :/

Angélique89 lubi tę wiadomość

78ee9c9abd01aa08b142ec50bf121b72.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie martwi to ze będzie położna łazić :/ oceniać,kurde nie lubię takich rzeczy,no ale jak trzeba to trzeba, ja mam niestety w rejonie położna taką jakąś napuszoną jak kwoka na jajach

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudel22 wrote:
    No u mnie kompletna cisza.. :/ żadnych skurczy, BH też nie , nic nie kłuje :/
    a ja dziś cały dzień twardnieję i bolą mnie krzyże od nocy,tyle chciałam zrobić a skończyło się tylko na obiedzie ..

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja najbardziej będę się stresować wizytą położnej w domu. Jakaś obca baba będzie patrzyć mi na ręce, a ja pewnie według niej będę robiła wszystko źle :/ tak to sobie wyobrażam.
    Mam podobnie, Angelcia... dlatego chcę skorzystać z poleconej. Jedną mam od AsiSzw i już z nią rozmawiałam. A na drugą mam namiary od douli w razie czego. Myślę, że w ich przypadku może być trochę inaczej jednak.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie mówiła głupoty to zamierzam jednym uchem wpuścić i drugim wypuścić i pożegnać panią szybciutko

ash, Lara 82, Gosiak lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • pudel22 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    a ja dziś cały dzień twardnieję i bolą mnie krzyże od nocy,tyle chciałam zrobić a skończyło się tylko na obiedzie ..

Zastanawiam sie nad tym, że niektóre z nas w ogóle nie mają żadnych objawów zbliżającego się porodu a gin mi powiedział że przed terminem powinnam urodzić. Ciekawe czy to się sprawdzi. Może tak po prostu niektóre kobiety mają i nagle niespodziewanie wody chlupna i się zacznie? Co myślicie?

78ee9c9abd01aa08b142ec50bf121b72.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mam podobnie, Angelcia... dlatego chcę skorzystać z poleconej. Jedną mam od AsiSzw i już z nią rozmawiałam. A na drugą mam namiary od douli w razie czego. Myślę, że w ich przypadku może być trochę inaczej jednak.

Tzn ja mam wybraną położną, która jest na prawdę do rany przyłóż. Całą ciążę się z nią widuję przed wizytą u lekarza. Ma takie życiowe podejście do sprawy, a nie "z punktu widzenia położnej". Jednak ze względu, że jest taka oh, ah fajna to pewnie oblegają ją tłumy Matek! I nie chciałabym, aby mi jakaś inna franca przyszła do domu - a jest taka jedna w przychodni, brr -.- coś na zasadzie "nie widziała dupa słońca", a ważniara jak cholera!

• asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu gratulacje!!!!!!!!

Pola i Konstancja jakie sliczne ksiezniczki <3
    Patrycja sliczny Oliwerek

Gratulacje dla Sewerynki

Bietka kciuki!

Penelope duzo milosci z okazji rocznicy, jak dla mnie 2 i 3 sie podoba

Lara mi sie podoba Tomek bardziej

mi tez sie snilo ze czop mi odszedl, i to by bylo na tyle z 'objawow!' :)

Lara 82, Gosiak, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wizycie położnej zapomniałam! O cieniu! Normalnie zapomniałam!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie polozna codziennie przez 10 dni od wyjscia ze szpitala jesli bede tego potrzebowala, a potem troche rzadziej az do ukonczenia 2 miesiaca przez coreczke. Mam nadzieje, ze nie bedzie mnie wkurzac. Mama tez bedzie ze mna zaraz po porodzie, bardzo tego chce:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomysłu na urodziny dla G.
    W 3 ostatnich latach były golarka, zegarek, maszynka do strzyżenia. Nie pamiętam już co było w poprzednich latach. Teraz nie mam pomysłu :-/ Odpadają perfumy bo ma za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 20:34

relgwn15ilhiioyg.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wybierałam położnej, ba nawet nie zapisałam sie do przychodni po przeprowadzce. Korzystam najcześciej z Enel Medu.
    Trzeba to załatwić?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa gratulacje synka!!!

Trzymam kciuki za wszystkie ktore juto moga miec cc i za te ktore moze teraz rodza.

Co do poloznej to moja jest super babka. Przychodzila do mojego synka po porodzie i teraz tez bedzie przychodzila. Spotkanie mam z nia w piatek, normalnie z tego powodu tak mi sie micha cieszy :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie trzeba chyba zapisać dziecko do jakiejś przychodni i stamtąd przychodzi położna nas odwiedzić. Tak mi się wydaje

951c9e183b.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie musze za godzine zapytac czy w tym rabnietym kraju jest taka praktyka, zeby polozna do domu wlazila na kontrole.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi objawami, to chyba każdy może mieć inaczej. Mi po odstawieniu leków rozkurczowych macica się rozchulała i myślałam, że szybko urodzę, a teraz niby czop odszedł, szyjka skrócona i rozwarta na palec, a ze skurczami posucha i nie zdziwię się, jak urodzę po terminie

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pudel22 wrote:
    Zastanawiam sie nad tym, że niektóre z nas w ogóle nie mają żadnych objawów zbliżającego się porodu a gin mi powiedział że przed terminem powinnam urodzić. Ciekawe czy to się sprawdzi. Może tak po prostu niektóre kobiety mają i nagle niespodziewanie wody chlupna i się zacznie? Co myślicie?
    Tak, moja mama tak miała i wcale nie muszą wody chlupnąć, tylko nagle po prostu zaczną się skurcze. Mimo, że wcześniej nie było przepowiadających itp...

pudel22 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    O wizycie położnej zapomniałam! O cieniu! Normalnie zapomniałam!
    I to podobno takich wizyt jest 6 - a niektóre położne przynoszą od razu 6 kartek - proszą o 6 podpisów i więcej nie przychodzą :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A u mnie fałszywy alarm. Bolał mnie brzuch, miałam skurcze i plamiłam więc pojechaliśmy na IP, ale to jednak fałszywy alarm.
    Ale może w końcu coś zaczyna się dziać???

U mnie to samo;/ Alarm falszywy. Poloznik- zrobil test na to czy to wody sa czy nie... wlozyl wziernik i czyms tam gmeral i obserwowal i to jednak nie wody.

Nie wierze w to za bardzo, no ale nie mam innego wyjscia jak czekac. W piatek wizyta u poloznej.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ