Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa28 wrote:6? Nam mówiono na SR o jednej. 6 to nie zniosę
Po porodzie położna opiekuje się kobietą w okresie połogu (czyli do 42. dnia po porodzie) i noworodkiem do ukończenia drugiego miesiąca życia.
Położna zobowiązana jest do co najmniej 4 a maksymalnie 6 wizyt patronażowych w okresie dwóch miesięcy kalendarzowych. Pierwsza wizyta odbywa się w ciągu 48 godzin od powrotu matki z dzieckiem ze szpitala do domu.
podstawa prawna: Zarządzenie nr 74/2010/DSOZ Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 1 grudnia 2010 r. w sprawie określenia warunków i realizacji umów o udzielanie świadczeń w rodzaju: podstawowa opieka zdrowotna -
Maarta:) wrote:Suri fajnie ze masz tak grzeczna kochana coreczke:)
Ja mam takie dziwne uczucie niepokoju, jestem taka zdenerwowana nie wiem czym taki lek czuje czy to jest normalne? Swiruje juz przed tym porodem, chce mi sie ciagle jesc!
Ja miałam tak w zeszłym tygodniuNancy87 lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Stokrota i ile trwają takie spotkania z położną? Ogląda maleństwo i co jeszcze?
-
heej
zdam tylko relacje z wizyty a później nadrobię
mała już wolno przybiera, na dzisiaj ok. 2684g. więc też kruszynka będzie
szyjka bardzo zmiękczona i przy badaniu nie naciskała już mocno by sztucznie małej nie poganiaćszyjka ma jeszcze 1cm, ale już 0,5 cm. rozwarcia jupii
mówi,że ładnie to wszystko się szykuje, skurczy jak nie czuję to dobrze dla mnie, mimo wszystko są bo na szyjkę działają
wizytę ustaliłyśmy na 18.02 jeszcze,ale wiadomo że można nie dotrwać (tak stawiamy, ale wiadomo już że Pola ma pazurka) , lekarka jak to powiedziała "przenosić nie przenoszę, bo szyjka za bardzo już gotowa czy jakaś tam" - trzymam ją za słowo!
aaa i w recepcji poradzono bym po schodach chodziła, więc chyba spróbuję przy okazji
tyle u nassłoneczna 85, megg, Gosiak, dorocia2324, Lara 82, asia888, Januszkowa, pudel22, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Po porodzie położna opiekuje się kobietą w okresie połogu (czyli do 42. dnia po porodzie) i noworodkiem do ukończenia drugiego miesiąca życia.
Położna zobowiązana jest do co najmniej 4 a maksymalnie 6 wizyt patronażowych w okresie dwóch miesięcy kalendarzowych. Pierwsza wizyta odbywa się w ciągu 48 godzin od powrotu matki z dzieckiem ze szpitala do domu.
podstawa prawna: Zarządzenie nr 74/2010/DSOZ Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 1 grudnia 2010 r. w sprawie określenia warunków i realizacji umów o udzielanie świadczeń w rodzaju: podstawowa opieka zdrowotna
To chyba trzeba poszukać kogoś normalnego bo nie zdzierżę...Gosiak lubi tę wiadomość
-
A ja ogarnęłam pranie, ułożyłam ubrania na 2 półkach w szafie i chyba idę pod prysznic i spać bo padam.
W nocy mało dziś spałam, w dzień niby drzemka, ale nie nadrobiłam.
Dobranoc dziewczyny. Mam nadzieję, że jak Kuba zechce wychodzić to poczeka do rana bo muszę się koniecznie wyspać -
Gosiak wrote:A wiecie ile trzeba sobie robić ten masaż sutków? Na pewno nie wiecie
Ponoć, żeby to zadziałało, to 3h dzienniepo 3h chyba by mi suty odpadły
mnie tak cycki bolą, a sutków od tygodnia nie mogę dotknąć szczególnie prawego, że mam już spakowane te nakładki bo jak mi nie przejdzie to ja nie wiem jak młodego przystawięGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak ta ilość wizyt to istnieje tylko na papierku
Stokrota, a powiedz Nam kochana (i inne "już Mamy" też niech się wypowiedzą)
-jakich pampersów używasz? rozmiar 1 czy 2?
-ile pampków Ci idzie dziennie?
-kąpiesz codziennie?
-czym pielęgnujesz pępolka?
-jakieś istotne rzeczy, spostrzeżenia masz teraz, gdy masz już Maluszka w porównaniu do tej teoretycznej wiedzy, którą posiadałaś?
Słoneczna Ty tez się nie nakręcaj z tymi schodamiNogi Cie beda bolec
Przedszkolanko najwazniejsze, ze u Poli wszystko okprzybierze po drugiej stronie brzucha
słoneczna 85, asia888, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:A propo ananasa;)) czy tez tak macie jak jecue, ze pekaja wam kaciki ust i tak pieka??
Bo ja jak jem to tak mam;))
Jezyk tez piecze jak sie zje calego;))
i jaaaaaaaa tez tak mam
a tak swoją drogą to ananas też dobry podczas starań, bo poprawia jakość spermy
Dziewczyny u mnie dziwny spokoj, az nie podobne to do mnie..zero stresu, jakby mnie w ogole jutrzejszy szpital nie dotyczył..
R pojechał na trening sie wybiegać bo już go nerwy targaja a ja nic...nie wiem o co kaman:) -
Gosiak wrote:Rudasek, a czemu nie może? Chyba coś przeoczyłam...
Gosiu bo mam bardzo malo wód, AFI 5.0..czyli to już poniżej normy. Nie mozemy go dłuzej trzymać bo robi sie to niebezpieczne, nie ma miejsca na ruchy itd, nie rośnie też...łożysko dojrzałe, zwapniałe itd..także i Mały i ja gotowa na poród:) tylko coś macica nie chce współpracować....rozwarcie 1cm choć szyjka zgładzona itdjutro jade pod oxy..jak to nic nie da to pewnie cesarka bedzie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:55