Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope wrote:Dokładnie Gosiak, ja dziś się Popłakałam jak mnie położna właśnie umówiła na Niedzielę na 8 rano do szpitala na wywołanie. Więc znam już ostateczny termin. Dopiero tak naprawdę tego się przestraszyłam, bo tak to się w ogóle nie bałam
Do niedzieli jeszcze kilka dni i nocy... trzymam kciuki z całych sił, żeby Zdziebąd się zdecydował jednak...
Penelope lubi tę wiadomość
-
moja znajoma poleca mi ciagle ten olej rycynowy, wziela rano, wieczorem sie zaczelo i miala super szybki i lekki porod, nie zdazyli nawet znieczulenia podac (pierwsze dziecko)
ale czy to sprawka tego oleju tak naprawde, czy po prostu i tak by w ten dzien urodzila, to niewiem, znam tylko jej przypadek jesli chodzi o ten olej -
Mogę już się pochwalić! O 18:15 urodziłam synka. 53 cm i około 3.800 wagi. 10/10 porod naturalny bez zzo i oxy. Mislam tylko gaz wxiewny
jak zajechalsm na IP to było już ok 6 cm rozwarcia. Generalnie szybko poszło
młody śpi sobie ładnie
Gosiak, ash, AsiaSzw, 1kasiulka1, Maarta:), mala_mi1982, Januszkowa, megg, juska19, Angélique89, przedszkolanka:), kasia_1988, Penelope, Lara 82, LadyDi, asia888, MoniaP, Sue, Katiś, Boroniówka, Laurka, Asiaa1201, derii84, angelstw, kafabi, agaaa28, pudel22, Patrycja20, dorocia2324, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:moja znajoma poleca mi ciagle ten olej rycynowy, wziela rano, wieczorem sie zaczelo i miala super szybki i lekki porod, nie zdazyli nawet znieczulenia podac (pierwsze dziecko)
ale czy to sprawka tego oleju tak naprawde, czy po prostu i tak by w ten dzien urodzila, to niewiem, znam tylko jej przypadek jesli chodzi o ten olej -
Sue rewelacyjna odpowiedź na pytanie "karmisz?"- "nie, głodzę"
Wiem, że to będzie pierwsze pytanie mojej teściowej, która nie zapytała mnie jeszcze jak się czuje, tylko skomentowała moją wagę
Dzięki Tobie mam już dla niej świetną odpowiedź
Jak moja siostra urodziła dziecko to za każdym razem pytała mnie czy siostra karmi, jak mnie to wkurzało. No i karmiła ponad rok, to komentowała, że DOBRA MAMA. Nie rozumiem- te co nie karmią to są złymi
Nie każdej kobiecie jest dane karmić piersią i nikomu do tego. Dla mnie to taka prywatna sprawa, wiem, że się będę złościć jak ktoś mnie o to zapyta, nie ważne czy będę kp czy nie.
Lara 82, Sue, megg lubią tę wiadomość
-
Dobrnęłam :p
Asia,Bietka gratulujęwitamy dzieciaczki na świecie!
Opiszcie porody w wolnej chwili
Gosiak u mnie ananas też nie działauwielbiam z mężem i zajadamy i nawet skurczy nie czuję
Ale zdrowy jest to można jeść
Rudasku jutro na wieści czekamy -
angelcia wrote:Stokrota, a powiedz Nam kochana (i inne "już Mamy" też niech się wypowiedzą)
-jakich pampersów używasz? rozmiar 1 czy 2?
-ile pampków Ci idzie dziennie?
-kąpiesz codziennie?
-czym pielęgnujesz pępolka?
-jakieś istotne rzeczy, spostrzeżenia masz teraz, gdy masz już Maluszka w porównaniu do tej teoretycznej wiedzy, którą posiadałaś?
1. Libero 1 lub pampers 1.
2. Okolo 15 sztuk
3. Max 2 razy w tyg.
4. Niczym, juz odpada.
5. Nic nie jest tak jak sobie wyobrazalam i myslalam, ze bedzie
Bietka, gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 23:46
Sue, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość
-
Rozpakowanym dziś gratuluję nie dam rady przeczytać wszystkiego
Miałam na dziś ambitny plan żeby pójść na długi spacer.
A po południu spadło mi ciśnienie mroczki przed oczami wyslowić się nie mogłam i poszłam spać obudziłam się z bólem głowy wypiłam lekką kawę i przeszło. Nie do życia byłam..
Ja czuje taki ból jak na okres albo jakby jajnik bolał kurde czy będę widzieć co to skurcz jak go wyczuje.. ?