X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin malenstwa!

Boroniowka powodzenia! Mam nadzieje, ze rano przeczytam, ze wszystko poszlo sprawnie i gladko!

Moje bobo wg USG wazy 3198 g i ma puciata buzke :-D

"A ile mierzy - Trudno powiedziec.
    A jak moja szyjka - Trudno powiedziec."
    Ggggggggrrrr!
    Ale dziecko glowka w dol, ponoc bardzo nisko.
    "Czy to znaczy, ze niedlugo wyjdzie na swiat? - Trudno powiedziec"
    Niech to ges kopnie tych tutejszych specjalistow!

kasia_1988, Lara 82, Bietka, Penelope, megg, dorocia2324, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg cisza, no nie ogarniam ... Zostajemy w szpitalu,zobacze co będzie rano

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa i Bietka gratuluje! Fajnie, że macie juz dzieciaczki przy sobie.

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka gratulacje!

Boroniowka oby sie rozkręciło i było do wytrzymania trzymam kciuki.

Ja znowu nie śpię oszaleć można

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka przykro mi :( może jeszcze sie cos rozkręci?

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis ja właśnie tez skonczylam karmić. Sutki matki karmiącej tez posiadam :) mleka mi przybywa, na razie bąbel grzeczny i spokojny wiec chyba sie najada, nie wiem :) żeby tylko dużo z wagi nie spadł i będzie git. No i ma dziecko dla mamy litość - zje i śpi, no aniolek kochany. A. Polecam po każdym karmieniu wycisnąć jeszcze kropelkę mleka czy siary i rozsmarować na sutku. Działa cuda, lepsze niz kremy i maści.

Fedra, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek uparty jak tata,nastraszył nas i teraz spokoj,tyle,ze rozwarcie na palec ,moze cos ruszy rano

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jako chyba jedyna niespiaca trzymam kciuki :)

Boroniówka lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez robily tyle smółek? Mój co chwila. Ale sie uzbieralo w tym małym brzuszku.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi moja przez pierwsze 3 dni sadzila na czarno, a potem wodniste, zielono musztardowe. Pieluch idzie a idzie..

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię! Boli mnie brzuch, chcę do synka już a muszę leżeć! :(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność, gardło boli, katar męczy, oddychać nie mogę,już mnie te chorobsko zaczyna wkurzać :'(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Mogę już się pochwalić! O 18:15 urodziłam synka. 53 cm i około 3.800 wagi. 10/10 porod naturalny bez zzo i oxy. Mislam tylko gaz wxiewny :) jak zajechalsm na IP to było już ok 6 cm rozwarcia. Generalnie szybko poszło :) młody śpi sobie ładnie :)

Gratuluję kolejnej szczęśliwej mamusi :-) byłaś bardzo dzielna,taką postawą proszę nas,jeszcze nierodzace,zarazac :-)

Bietka lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię. Na siku wstawałam o 1:00 i teraz się obudziłam, ale jeszczexleżę, bo mam dziś ostatnie badania: mocz, aspat i alat.
    Też już bym chciała budzić się na karmienie... :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ból po cesarce jest okropny!
    Nie działają na mnie żadne przeciwbólowe!
    Jak ja pójdę do mojego dziecka ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Powoli Was nadrabiam jestem jakies 100 stron do tylu ;)

Gratuluje Wszystkim nowym Mama i witam nowe dzieciaczki na swiecie <3

Kilka slow odemnie a mianowicie co do laktacji jesli bedziecie mialy miec mleko to bedziecie je mialy a jesli nie to nie podobno to duza sprawka genow tak mowiono w szpitalu i chyba cos w tym jest bo ja na poczatku mialam mleka sporo odciagalam srednio 30-60 ml raz nawet 90 ml, dostawialam Mala ile sie dalo i co niespelna 2 tyg od porodu a u mnie mleka nie ma... mowi sie trudno ale przez to moja Mala zaliczyla juz zmiane mleka przez bol brzucha i brak qupki pila nan pro teraz jest na enfamilu premium i jest znaczna poprawa...
    Co do diety przy kp co polozna to inna opinia spotkalam sie nawet z taka ze jesli mama lubi cytrusy to powinna je jesc ale w mniejszych ilosciach np mandarynke czy pol pomaranczy zaraz jak nakarmi dziecko :)

co do pieluch to powiem tak mam pampersy 1 te biale i baby dreamy z rossmana i jesli mam wybierac to te drugie sa lepsze przedewszystkim wklad w nich jest wiekszy i chlonniejszy a i widze ze skora wyglada lepiej a i cena jest niezla ;)

Co do kompieli w szpitalu zalecili kompac kiedy trzeba czyli 2-3 razy w tyg przez to ze Mala miala rumien kazali przez 1 tydz kompac w emoliencie a potem go odstawic by nie przyzwyczajac skory dziecka...
    Polozna poradzil by kompac dziecko co drugi dzien ale bez dodatkow w samej wodzie na zasadzie bardziej chlapania wtedy dziecko lepiej spi a jesli m problemy z brzuszkiem taka kompiel dobrze mu robi i faktycznie potwierdzam takie pluskanie w wodzie dobrze robi ;)

Kurcze mialam cos jeszcze dopisac ale wylecialo mi z glowy ale jakby cos mi sie przypomnialo to bede pisac i moze w koncu uda mi sie wrzucic fotke Malej ;)

No to ide nadrabiac dalej pozdrawiam :)

Lara 82, megg, dorocia2324, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny ból po cesarce jest okropny!
    Nie działają na mnie żadne przeciwbólowe!
    Jak ja pójdę do mojego dziecka ;(
    A co dostajesz i co ile godzin?

Najgorsza u mnie byla pierwsza doba ale dostawalam pyralgine, ketanol i cos domiesniowego i to nawet dawalo rade i mozesz mi uwiezyc jak bedziesz musiala wstac to to zrobisz zapominajac ze cos Cie boli...
    I ruszaj sie jak najwiecej jesli mozesz nie lez tylko siedz...
    Bedzie dobrze :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja smolkowe qupy robila w szpitalu i chyba pierwszy dzien w domu otem juz takie zolte :)
    Pieluch tez u Nas idzie sporo bo Mloda jest przebierana przed kazdym karmieniem no i chyba ze poczuje ze cos jest to wtedy tez przebieram ;)
    Ale tak jak pisalam polecam rossmanowskie pieluchy ;)

Lara 82, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co jeszcze doczytalam jesli chodzi o pepek my tez niczym nie smarujemy taka rada od poloznych ze szpitala chyba ze cos sie dzieje jakies zaczerwienienie ropa to wtedy octaniseptem nam na razie pepek jeszcze nie odpadl ale mam nadzieje ze zrobi to lada chwila ;)

A i apel do Mam zeby nie przechwalaly swoich maluszkow bo ja tak mowilam ze taka grzeczna ze zje i spi i w ogole to teraz mam ze potrafi w dzien nawet 3 godziny nie spac ;)

A i moja teoria ze dziecko bedzie spac od poczatku w swoim lozeczku upadla juz w pierwszy dzien bo po cesarce ciezko sie podniesc wiec najlepiej jak dziecko jest obok, po drugiej mojej sie ulewa wiec czuwam nawet do godz po karmieniu czy wszystko jest ok wiec tez najlepiej jak spi obok :)

A i co do ubranek u Nas najlepiej sprawdza sie zestaw body z krotkim plus pajac lub body z dlugim i spiochy, a i Mloda nie lubi spac w rozku ale owinieta kocykiem juz tak :)

A i stwierdzam ze ubranek prasowac nie trzeba ale zakup suszarki do prania byl zakupem bezcennym :)

A i dziewczyny jesli Wasi faceci sa z Wami w domu kozystajcie z ich pomocy to daje na poczatku bardzo duzo nawet zrobienie herbaty czy kanapki ulatwia zycie na poczatku :)
    I polecam by Tata byl przy karmieniu czy przebieraniu dziecka to rodzi wiez miedzy nim a bobaskiem :)

kasia_1988, Lara 82, AsiaSzw, derii84, kafabi, megg, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu tak mi przykro :( może dadzą ci cos mocniejszego? A dzieciątko. Ci podadzą do lozka żebyś mogla tulić. Ja na sali tez mam dziewczynę po cc, łatwo nie jest na początku, ale później szybko wszystko wraca do normy.

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ