Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:a was tez gin bada to tak siega daleko i strasznie boli?
kurde o co tu chodzi??
moze to ten masaz??? taki silny bol okresowy jak tam dotykal.
bo niektore tu pisza ze tez dr mowil ze mozna plamic wiec pewnie niekotre z was tego doswiadczyly?
ja tez pije kawe- z 1 lyzeczki
cisnienie dobre wiec sobie robie bo jestem nie do zycia:)słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Co do pokarmu to siare mialam od 24 tc teraz co 2-3 h. Jestem w stanie odciagnac 260 ml karmie butla swoim mlekiem i z piersi, ale w szpitalu zaraz po porodzie Tymek nie byl goodny na sali po porodowej zabrali go na noc zebym odpoczela a maly mial monitorowane serduszko i karmili go z butli mm. Nastepnego dnia niechcial szeroko otwierac buzki zeby chwycic brodawke jak polozna stala i go przystawiala to nawet ssal, pozniej zabierali go na monit i zeby byl spokojny znow butla mm. Pozniej odciagalam i karmilam go z butli swoim mlekiem. Polozna polecila nakladki na brodawki ( oslonki na brodawki) i przez nakladki nawet wychodzi to karmienie ale troche z tym zachodu. Teraz go troche mecze i udaje mu sie ladnie chwycic piers jednak jak pusci jest jeden wielki placz i konczy sie daniem butli. Moze sie jeszcze uda. Ale musze probowac gdy meza nie ma bo placz Tymka go stresuje
-
A u mnie maly baby blues. Jestesmy juz w domku i tak jakos mi sie placze o wszystko
ehh. Pokarmu mam Full, chyba to nawet ten nawał
ale maly ciągnie pięknie i potrafi piersiom super ulżyć. Mój starszak zachwycony bratem
podszedł do mnie jak karmilam i mówi "dziękuję ci mamusiu ze mi urodzilas Tymusia" i dal mi buziaka. No łzy w oczach miałam.
Boroniówka, Lara 82, Angélique89, pudel22, słoneczna 85, Penelope, AsiaSzw, Laurka, Topola, derii84, Fedra, przedszkolanka:), juska19, Sue, dorocia2324, futuremama lubią tę wiadomość
-
Mala Mi, to cudowne usłyszeć takie słowa:)
tez bym sie popłakała
Francuska mam nadzieje,ze zdążysz zajechać drugi raz,ale to strasznie dziwne zwyczaje,ze z takim rozwarciem wyslali do domu:/
My w dwupaku nadal i już w domu pod własną kołderkąpieski się za kna stęskniły nie mówiąc juz o Mężu
:)
Mam nadzieje,że moje nastawienie do porodu sie poprawi...
-
agaaa28 wrote:Nie mam pojęcia, ale mówił, że po tym może się coś ruszyć. Jak jednak widać nie zawsze - u mnie miało to miejsce we wtorek i co? NIC
On cos robi i nie mowi co i czy bedzie bolec.. Taki dr tajemnica troche;))agaaa28 lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:LadyMK a czemu ta Caro jest lepsaza niz Inka?
a ja właśnie zajadam twaróg z jogurtem naturalnym, jabłkiem gotowanym i cynamonem. Oglądam Pierwszą miłość i nadrabiam Was:PGosiak lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualnyTo która chętna na masaż brodawek? Chcę sprawdzić czy to skutkuje! Razem raźniej, a przecież skoro maluch nie będzie gotowy to nie wyjdzie z brzucha więc chyba nie ma nic do stracenia?
A, żeby nie było - każda masuje sobie sama, to nie była "taka" propozycja haha
-
a ja robie wlasnie serniczek na zimno
na chudym twarozku
sara sliczny maluch i brzuch super! tylko 9kg zazdroszcze! wow!
nie stresujcie juz mam po terminie tymi pytaniami czy juz cos sie dzieje:) przeciez napisza napewnostrasznie neicierpliwa atmosfera sie robi u nas na forum a to dopiero pierwszy tydzien lutego ;p
Lara 82, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiu jak dobrniesz do tego czasu i nic nie bedzie sie dzialo to na pewno zauwazysz lekką frustracje i zawód zupełnie bez powodu. Mnie jest np przykro, że moje dziecko dalej sie kisi w brzuchu
(nie wiem czy Twoj suwak jest poprawny?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 18:56
-
angelcia wrote:To która chętna na masaż brodawek? Chcę sprawdzić czy to skutkuje! Razem raźniej, a przecież skoro maluch nie będzie gotowy to nie wyjdzie z brzucha więc chyba nie ma nic do stracenia?
A, żeby nie było - każda masuje sobie sama, to nie była "taka" propozycja haha
Ponoć trzeba 3 razy dziennie po 1h, dopiero po 1h wyzwala się oksytocyna