X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa, z pozostałych hitów to na pewno szumiś, staniki alles, krem maltan, mydło i waciki zamiast mokrych chusteczek....

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a was tez gin bada to tak siega daleko i strasznie boli?
    kurde o co tu chodzi??

moze to ten masaz??? taki silny bol okresowy jak tam dotykal.

bo niektore tu pisza ze tez dr mowil ze mozna plamic wiec pewnie niekotre z was tego doswiadczyly?:)

ja tez pije kawe- z 1 lyzeczki
    cisnienie dobre wiec sobie robie bo jestem nie do zycia:)
    Sloneczna on Ci oddzielil pecherz. U mnie bylo to samo i mowil ze cos takiego robi, bylo to nirprzyjemne a potem caly dzien i noc bolal mnie brzuch

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kazdy tak oddziela??

atdcqtkf2affvuei.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pokarmu to siare mialam od 24 tc teraz co 2-3 h. Jestem w stanie odciagnac 260 ml karmie butla swoim mlekiem i z piersi, ale w szpitalu zaraz po porodzie Tymek nie byl goodny na sali po porodowej zabrali go na noc zebym odpoczela a maly mial monitorowane serduszko i karmili go z butli mm. Nastepnego dnia niechcial szeroko otwierac buzki zeby chwycic brodawke jak polozna stala i go przystawiala to nawet ssal, pozniej zabierali go na monit i zeby byl spokojny znow butla mm. Pozniej odciagalam i karmilam go z butli swoim mlekiem. Polozna polecila nakladki na brodawki ( oslonki na brodawki) i przez nakladki nawet wychodzi to karmienie ale troche z tym zachodu. Teraz go troche mecze i udaje mu sie ladnie chwycic piers jednak jak pusci jest jeden wielki placz i konczy sie daniem butli. Moze sie jeszcze uda. Ale musze probowac gdy meza nie ma bo placz Tymka go stresuje :)

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciu wszystkiego co najlepsze, zdrówka i spełnienia marzeń w tym wyjątkowym dniu.

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłusty piątek zaliczony. Faworki wyszły mi extra, a robiłam 1 raz :-)

Pia Gizela, słoneczna 85, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie maly baby blues. Jestesmy juz w domku i tak jakos mi sie placze o wszystko :( ehh. Pokarmu mam Full, chyba to nawet ten nawał ;) ale maly ciągnie pięknie i potrafi piersiom super ulżyć. Mój starszak zachwycony bratem :) podszedł do mnie jak karmilam i mówi "dziękuję ci mamusiu ze mi urodzilas Tymusia" i dal mi buziaka. No łzy w oczach miałam.

Boroniówka, Lara 82, Angélique89, pudel22, słoneczna 85, Penelope, AsiaSzw, Laurka, Topola, derii84, Fedra, przedszkolanka:), juska19, Sue, dorocia2324, futuremama lubią tę wiadomość

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi jak pieknie:) masz dwa skarbeczki teraz, baby blues na pewno minie bedzie dobrze, badz dobrej mysli.

Sara licze na taki brzuszek jak Ty po ciazy, tez mniej wiecej tyle przytylam. Nie waze jeszcze 60kg wiec nie jest zle! :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A to kazdy tak oddziela??

Nie mam pojęcia, ale mówił, że po tym może się coś ruszyć. Jak jednak widać nie zawsze - u mnie miało to miejsce we wtorek i co? NIC

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, to cudowne usłyszeć takie słowa:)
    tez bym sie popłakała :)

Francuska mam nadzieje,ze zdążysz zajechać drugi raz,ale to strasznie dziwne zwyczaje,ze z takim rozwarciem wyslali do domu:/

My w dwupaku nadal i już w domu pod własną kołderką :) pieski się za kna stęskniły nie mówiąc juz o Mężu :D:)

Mam nadzieje,że moje nastawienie do porodu sie poprawi...

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka przynajmniej masz wyobrazenie jak to jest w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic i nie ma to jak swoje wyrko:) ciekawe kiedy beda kolejne skurcze u Ciebie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Nie mam pojęcia, ale mówił, że po tym może się coś ruszyć. Jak jednak widać nie zawsze - u mnie miało to miejsce we wtorek i co? NIC

On cos robi i nie mowi co i czy bedzie bolec.. Taki dr tajemnica troche;))

agaaa28 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    LadyMK a czemu ta Caro jest lepsaza niz Inka?
    bo posiada w składzie słód jęczmienny, który wpływa na laktację:)

a ja właśnie zajadam twaróg z jogurtem naturalnym, jabłkiem gotowanym i cynamonem. Oglądam Pierwszą miłość i nadrabiam Was:P

Gosiak lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie szproty w pomidorach i zaraz je pewnie wsune na kanapkach;)) tak mi sie zachcialo;))

Gosiak jak Janeczka?? Cos sie rusza do przodu??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak jak Janeczka?? Cos sie rusza do przodu??
    Totalnie nic ;) Dobrze jej w brzuchu :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która chętna na masaż brodawek? Chcę sprawdzić czy to skutkuje! Razem raźniej, a przecież skoro maluch nie będzie gotowy to nie wyjdzie z brzucha więc chyba nie ma nic do stracenia? ;)

A, żeby nie było - każda masuje sobie sama, to nie była "taka" propozycja haha :D

• asia888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja robie wlasnie serniczek na zimno :) na chudym twarozku :)

sara sliczny maluch i brzuch super! tylko 9kg zazdroszcze! wow!

nie stresujcie juz mam po terminie tymi pytaniami czy juz cos sie dzieje:) przeciez napisza napewno :) strasznie neicierpliwa atmosfera sie robi u nas na forum a to dopiero pierwszy tydzien lutego ;p

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wchodze w to masowanie! a ile to czasu trzeba?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jak dobrniesz do tego czasu i nic nie bedzie sie dzialo to na pewno zauwazysz lekką frustracje i zawód zupełnie bez powodu. Mnie jest np przykro, że moje dziecko dalej sie kisi w brzuchu :/ (nie wiem czy Twoj suwak jest poprawny?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 18:56

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    To która chętna na masaż brodawek? Chcę sprawdzić czy to skutkuje! Razem raźniej, a przecież skoro maluch nie będzie gotowy to nie wyjdzie z brzucha więc chyba nie ma nic do stracenia? ;)

A, żeby nie było - każda masuje sobie sama, to nie była "taka" propozycja haha :D
    Sorry, Angelcia, 3 godziny to ja nie wytrzymam :P
    Ponoć trzeba 3 razy dziennie po 1h, dopiero po 1h wyzwala się oksytocyna :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2205 2206 2207 2208 2209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ