X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujecie pierwsza podróż z dzieckiem, bo mój mąż wykupił wakacje w lipcu co prawda w europie wiec niby bezpiecznie ale ja uważam że to za malutkie dziecko aby tak je ciągac po świecie..i jestem zła ze mnie nie spytał o zdanie..wolałabym pojechać w polskie góry

Laureczka25
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    A ja nie biorę butelek do szpitala bo w moim mają takie mini buteleczki jak dla lalek i jak ktoś dokarmia mm to połozna przynosi mleko w takiej buteleczce. W ogóle to oni tam mają mleko Nestlé w słoiczkach, ale jest ono niedostępne w sklepie a szkoda bo fajna sprawa na wyjazdy czy wakacje..jak wychodziłam ze szpitala z corka to dali mi parę słoiczków na drogę bo jechałam z warszawy ponad 300 km i się bałam ze nie będę miała gdzie zrobić mleka
    Na allegro mozn kupic takie buteleczki 60 ml mm z Enfamila premium u mnie to w szpitalu podawali, ma to tylko jeden sprzedawca koszt to chyba 3,50 ja kupie kilka bo wlasnie przy takich wyjsciach to dobry patent jesli nie ma sie gdzie mleka zrobic a piersia karmic sie nie da...

laureczka25 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja też jak widzisz Pia, czekałalbo decyzja do ostatniego momentu. Zrobiłam listę za i przeciw, i stwierdziłam ze mogę nie mieć ślicznych zabawk i innych dupereli, a monitor oddechu i laktacji powinnam mieć. Trzeba korzystać z takich pomocy i udogodnień. Obyśmy jak najrzadziej musiały ich używać! Ale powiem Ci ze komfort posiadania jest wielki.Mogę rodzic!!

No to mamy podobnie, monitor oddechu, niania spędzały nam sen z powiek, chcieliśmy jak najlepsze :) Ale za to z zabawek Brzuszkowemu kupiłam tylko kotki z Ikea, ciuszki też wybrałam tańsze, to samo z wózkiem, ale już przy foteliku kompromisów nie było. Dlatego na chwilę obecną mamy z mężem układ, że laktator elektryczny kupi mąż tuż po porodzie i chyba tak będzie.

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja też jak widzisz Pia, czekałalbo decyzja do ostatniego momentu. Zrobiłam listę za i przeciw, i stwierdziłam ze mogę nie mieć ślicznych zabawk i innych dupereli, a monitor oddechu i laktacji powinnam mieć. Trzeba korzystać z takich pomocy i udogodnień. Obyśmy jak najrzadziej musiały ich używać! Ale powiem Ci ze komfort posiadania jest wielki.Mogę rodzic!!

No to mamy podobnie, monitor oddechu, niania spędzały nam sen z powiek, chcieliśmy jak najlepsze :) Ale za to z zabawek Brzuszkowemu kupiłam tylko kotki z Ikea, ciuszki też wybrałam tańsze, to samo z wózkiem, ale już przy foteliku kompromisów nie było. Dlatego na chwilę obecną mamy z mężem układ, że laktator elektryczny kupi mąż tuż po porodzie i chyba tak będzie.

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wrzesniu planujemy pojechac w gory lub nad morze na wycieczki za graniczne jak dla mnie za wczesnie i maz jest tego samego zdania...

laureczka25, kafabi, LadyMK lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w wakacje tez planujemy wyjazd z malym do Pl jakos lipiec-sierpien, latam czesto i zawsze widze maluszki, nieraz i z 3 miesieczne

laureczka25, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mnie też boli, nawet bardzo, aż się spinam. To co ja nazywam masażem szyjki macicy to w sumie nie jest tak do końca to. Bo to co mi dziś już trzeci i ostatni raz robiła to trwa raptem do minuty i ona oddziela błony od macicy, niby pomaga, wtedy też sprawdza rozwarcie, moje dziś niewiele więcej niż, takie naciągane 2 cm. U mnie po tym oddzielaniu trochę krwi się pojawia, ale takiej bladej, nie krwisto czerwonej. Za pierwszym razem było jej najwięcej.
    Przy tym badaniu wyczuwa też ggglow
    słoneczna 85 wrote:
    Ty to co ona nam robi ze tak boli?::) mam wrazenie ze bardziej narzekamy od innych po badaniu!!!!;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tym badaniu wyczuwa też główkę. I też pół ręki wkłada, przynajmniej takie wrażenie jest. I boli!!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Fedra dobrze wiedzieć :) ile ja się naszukalam gotowego mleka :) a nie pomyślałam o allegro. Ja karmiłam piersią do 9 miesiacy i czasami zbawienne było to mleko mm ale corka nie bardzo chciała je pić...teraz chce karmić do pół roku maksymalnie chyba że coś mi się odwidzi :)

Fedra lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja czytałam na styczniówkach - robią teraz ranking hitów i kitów, że ręczne są kitem, bo ręka boli i wszystko wolno idzie. Zdecydowałam się na medelę mini electric.
    A co poza laktatorem elekt. jest hitem?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że gdy przestałam karmić piersią to chyba mi tego bardziej brakowało niż małej..początkowo miałam wyrzuty sumienia i jeszcze na noc do snu dostawialam ja do piersi aż mąż zaczął ja usypiac a ja w tym czasie chodziłam biegać i tak zakończyliśmy nasze karmienie.

Laureczka25
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w aptekach Cosmedica można kupić takie jednorazowe buteleczki mleka Nestle Nan.
    Moja bratowa dostała w szpitalu po cc i później na jakieś wyjścia czy wyjazdy kupowała.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gemini też jest z tego co widzę.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    w aptekach Cosmedica można kupić takie jednorazowe buteleczki mleka Nestle Nan.
    Moja bratowa dostała w szpitalu po cc i później na jakieś wyjścia czy wyjazdy kupowała.

O Ash właśnie o to mi chodziło..to podają w moim szpitalu i moim zdaniem się sprawdza. Kurcze ile ja się tego naszukalam dwa lata temu i nigdzie nie mogłam dostać albo źle szukałam :) dzięki za informacje :)

Laureczka25
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w moje urodzinki z torcikiem i picolo ;)

Nie nadrobie Was, co mnie ominelo? Ktoras urodzila?

asia888, słoneczna 85, Penelope, laureczka25, Laurka, Angélique89, mala_mi1982, Gosiak, Aagnieszkaa, Bietka, Lara 82, pudel22, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeszcze nie urodzilam. Wracam ze szpitala. Rozwarcie na 4cm. Skurcze sa teraz co 7-8minut. Rano ucichly. Mam sie zglosic jak skurcze beda czestsze:D A gdyby maz nie zdazyl mnie przywiezc to mam dzwonic po strazakow:p Ale maja polityke w tej Fr:) Skurcze bola jak cholera...wrr... jade do domu.

Angélique89 lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska o kurcze, szkoda że Cię wypisali.
    Trzymam kciuki żeby nie bolało i żeby szybko poszło!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Słoneczna, mnie też boli, nawet bardzo, aż się spinam. To co ja nazywam masażem szyjki macicy to w sumie nie jest tak do końca to. Bo to co mi dziś już trzeci i ostatni raz robiła to trwa raptem do minuty i ona oddziela błony od macicy, niby pomaga, wtedy też sprawdza rozwarcie, moje dziś niewiele więcej niż, takie naciągane 2 cm. U mnie po tym oddzielaniu trochę krwi się pojawia, ale takiej bladej, nie krwisto czerwonej. Za pierwszym razem było jej najwięcej.
    Przy tym badaniu wyczuwa też ggglow
    Mi tez cos mowil o oddzieleniu pecherza plodowego..
    Teraz mam bezowy sluz i boli brzuch jak na @

Penelope lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia wszystkiego najlepszego!

Francuska kurcze nieciekawie, kciuki za szybka akcje!

dorocia2324 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska to dziwnie! Zaraz bedziesz wracac jak regularne;))

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ