Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A kiedy planujecie pierwsza podróż z dzieckiem, bo mój mąż wykupił wakacje w lipcu co prawda w europie wiec niby bezpiecznie ale ja uważam że to za malutkie dziecko aby tak je ciągac po świecie..i jestem zła ze mnie nie spytał o zdanie..wolałabym pojechać w polskie góryLaureczka25
-
laureczka25 wrote:A ja nie biorę butelek do szpitala bo w moim mają takie mini buteleczki jak dla lalek i jak ktoś dokarmia mm to połozna przynosi mleko w takiej buteleczce. W ogóle to oni tam mają mleko Nestlé w słoiczkach, ale jest ono niedostępne w sklepie a szkoda bo fajna sprawa na wyjazdy czy wakacje..jak wychodziłam ze szpitala z corka to dali mi parę słoiczków na drogę bo jechałam z warszawy ponad 300 km i się bałam ze nie będę miała gdzie zrobić mleka
laureczka25 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Aagnieszkaa wrote:Ja też jak widzisz Pia, czekałalbo decyzja do ostatniego momentu. Zrobiłam listę za i przeciw, i stwierdziłam ze mogę nie mieć ślicznych zabawk i innych dupereli, a monitor oddechu i laktacji powinnam mieć. Trzeba korzystać z takich pomocy i udogodnień. Obyśmy jak najrzadziej musiały ich używać! Ale powiem Ci ze komfort posiadania jest wielki.Mogę rodzic!!
No to mamy podobnie, monitor oddechu, niania spędzały nam sen z powiek, chcieliśmy jak najlepszeAle za to z zabawek Brzuszkowemu kupiłam tylko kotki z Ikea, ciuszki też wybrałam tańsze, to samo z wózkiem, ale już przy foteliku kompromisów nie było. Dlatego na chwilę obecną mamy z mężem układ, że laktator elektryczny kupi mąż tuż po porodzie i chyba tak będzie.
Aagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Aagnieszkaa wrote:Ja też jak widzisz Pia, czekałalbo decyzja do ostatniego momentu. Zrobiłam listę za i przeciw, i stwierdziłam ze mogę nie mieć ślicznych zabawk i innych dupereli, a monitor oddechu i laktacji powinnam mieć. Trzeba korzystać z takich pomocy i udogodnień. Obyśmy jak najrzadziej musiały ich używać! Ale powiem Ci ze komfort posiadania jest wielki.Mogę rodzic!!
No to mamy podobnie, monitor oddechu, niania spędzały nam sen z powiek, chcieliśmy jak najlepszeAle za to z zabawek Brzuszkowemu kupiłam tylko kotki z Ikea, ciuszki też wybrałam tańsze, to samo z wózkiem, ale już przy foteliku kompromisów nie było. Dlatego na chwilę obecną mamy z mężem układ, że laktator elektryczny kupi mąż tuż po porodzie i chyba tak będzie.
-
Słoneczna, mnie też boli, nawet bardzo, aż się spinam. To co ja nazywam masażem szyjki macicy to w sumie nie jest tak do końca to. Bo to co mi dziś już trzeci i ostatni raz robiła to trwa raptem do minuty i ona oddziela błony od macicy, niby pomaga, wtedy też sprawdza rozwarcie, moje dziś niewiele więcej niż, takie naciągane 2 cm. U mnie po tym oddzielaniu trochę krwi się pojawia, ale takiej bladej, nie krwisto czerwonej. Za pierwszym razem było jej najwięcej.
Przy tym badaniu wyczuwa też ggglowsłoneczna 85 wrote:Ty to co ona nam robi ze tak boli?:mam wrazenie ze bardziej narzekamy od innych po badaniu!!!!
-
O Fedra dobrze wiedzieć
ile ja się naszukalam gotowego mleka
a nie pomyślałam o allegro. Ja karmiłam piersią do 9 miesiacy i czasami zbawienne było to mleko mm ale corka nie bardzo chciała je pić...teraz chce karmić do pół roku maksymalnie chyba że coś mi się odwidzi
Fedra lubi tę wiadomość
Laureczka25 -
Gosiak wrote:Ja czytałam na styczniówkach - robią teraz ranking hitów i kitów, że ręczne są kitem, bo ręka boli i wszystko wolno idzie. Zdecydowałam się na medelę mini electric.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Powiem Wam że gdy przestałam karmić piersią to chyba mi tego bardziej brakowało niż małej..początkowo miałam wyrzuty sumienia i jeszcze na noc do snu dostawialam ja do piersi aż mąż zaczął ja usypiac a ja w tym czasie chodziłam biegać i tak zakończyliśmy nasze karmienie.Laureczka25
-
ash wrote:w aptekach Cosmedica można kupić takie jednorazowe buteleczki mleka Nestle Nan.
Moja bratowa dostała w szpitalu po cc i później na jakieś wyjścia czy wyjazdy kupowała.
O Ash właśnie o to mi chodziło..to podają w moim szpitalu i moim zdaniem się sprawdza. Kurcze ile ja się tego naszukalam dwa lata temu i nigdzie nie mogłam dostać albo źle szukałamdzięki za informacje
Laureczka25 -
Witam sie z Wami w moje urodzinki z torcikiem i picolo
Nie nadrobie Was, co mnie ominelo? Ktoras urodzila?asia888, słoneczna 85, Penelope, laureczka25, Laurka, Angélique89, mala_mi1982, Gosiak, Aagnieszkaa, Bietka, Lara 82, pudel22, Fedra, Sue lubią tę wiadomość
-
Hej. Jeszcze nie urodzilam. Wracam ze szpitala. Rozwarcie na 4cm. Skurcze sa teraz co 7-8minut. Rano ucichly. Mam sie zglosic jak skurcze beda czestsze:D A gdyby maz nie zdazyl mnie przywiezc to mam dzwonic po strazakow:p Ale maja polityke w tej Fr:) Skurcze bola jak cholera...wrr... jade do domu.
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Słoneczna, mnie też boli, nawet bardzo, aż się spinam. To co ja nazywam masażem szyjki macicy to w sumie nie jest tak do końca to. Bo to co mi dziś już trzeci i ostatni raz robiła to trwa raptem do minuty i ona oddziela błony od macicy, niby pomaga, wtedy też sprawdza rozwarcie, moje dziś niewiele więcej niż, takie naciągane 2 cm. U mnie po tym oddzielaniu trochę krwi się pojawia, ale takiej bladej, nie krwisto czerwonej. Za pierwszym razem było jej najwięcej.
Przy tym badaniu wyczuwa też ggglow
Teraz mam bezowy sluz i boli brzuch jak na @Penelope lubi tę wiadomość