X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy planujecie pierwsza podróż z dzieckiem, bo mój mąż wykupił wakacje w lipcu co prawda w europie wiec niby bezpiecznie ale ja uważam że to za malutkie dziecko aby tak je ciągac po świecie..i jestem zła ze mnie nie spytał o zdanie..wolałabym pojechać w polskie góry

Laureczka25
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    A ja nie biorę butelek do szpitala bo w moim mają takie mini buteleczki jak dla lalek i jak ktoś dokarmia mm to połozna przynosi mleko w takiej buteleczce. W ogóle to oni tam mają mleko Nestlé w słoiczkach, ale jest ono niedostępne w sklepie a szkoda bo fajna sprawa na wyjazdy czy wakacje..jak wychodziłam ze szpitala z corka to dali mi parę słoiczków na drogę bo jechałam z warszawy ponad 300 km i się bałam ze nie będę miała gdzie zrobić mleka
    Na allegro mozn kupic takie buteleczki 60 ml mm z Enfamila premium u mnie to w szpitalu podawali, ma to tylko jeden sprzedawca koszt to chyba 3,50 ja kupie kilka bo wlasnie przy takich wyjsciach to dobry patent jesli nie ma sie gdzie mleka zrobic a piersia karmic sie nie da...

laureczka25 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja też jak widzisz Pia, czekałalbo decyzja do ostatniego momentu. Zrobiłam listę za i przeciw, i stwierdziłam ze mogę nie mieć ślicznych zabawk i innych dupereli, a monitor oddechu i laktacji powinnam mieć. Trzeba korzystać z takich pomocy i udogodnień. Obyśmy jak najrzadziej musiały ich używać! Ale powiem Ci ze komfort posiadania jest wielki.Mogę rodzic!!

No to mamy podobnie, monitor oddechu, niania spędzały nam sen z powiek, chcieliśmy jak najlepsze :) Ale za to z zabawek Brzuszkowemu kupiłam tylko kotki z Ikea, ciuszki też wybrałam tańsze, to samo z wózkiem, ale już przy foteliku kompromisów nie było. Dlatego na chwilę obecną mamy z mężem układ, że laktator elektryczny kupi mąż tuż po porodzie i chyba tak będzie.

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja też jak widzisz Pia, czekałalbo decyzja do ostatniego momentu. Zrobiłam listę za i przeciw, i stwierdziłam ze mogę nie mieć ślicznych zabawk i innych dupereli, a monitor oddechu i laktacji powinnam mieć. Trzeba korzystać z takich pomocy i udogodnień. Obyśmy jak najrzadziej musiały ich używać! Ale powiem Ci ze komfort posiadania jest wielki.Mogę rodzic!!

No to mamy podobnie, monitor oddechu, niania spędzały nam sen z powiek, chcieliśmy jak najlepsze :) Ale za to z zabawek Brzuszkowemu kupiłam tylko kotki z Ikea, ciuszki też wybrałam tańsze, to samo z wózkiem, ale już przy foteliku kompromisów nie było. Dlatego na chwilę obecną mamy z mężem układ, że laktator elektryczny kupi mąż tuż po porodzie i chyba tak będzie.

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wrzesniu planujemy pojechac w gory lub nad morze na wycieczki za graniczne jak dla mnie za wczesnie i maz jest tego samego zdania...

laureczka25, kafabi, LadyMK lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w wakacje tez planujemy wyjazd z malym do Pl jakos lipiec-sierpien, latam czesto i zawsze widze maluszki, nieraz i z 3 miesieczne

laureczka25, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mnie też boli, nawet bardzo, aż się spinam. To co ja nazywam masażem szyjki macicy to w sumie nie jest tak do końca to. Bo to co mi dziś już trzeci i ostatni raz robiła to trwa raptem do minuty i ona oddziela błony od macicy, niby pomaga, wtedy też sprawdza rozwarcie, moje dziś niewiele więcej niż, takie naciągane 2 cm. U mnie po tym oddzielaniu trochę krwi się pojawia, ale takiej bladej, nie krwisto czerwonej. Za pierwszym razem było jej najwięcej.
    Przy tym badaniu wyczuwa też ggglow
    słoneczna 85 wrote:
    Ty to co ona nam robi ze tak boli?::) mam wrazenie ze bardziej narzekamy od innych po badaniu!!!!;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tym badaniu wyczuwa też główkę. I też pół ręki wkłada, przynajmniej takie wrażenie jest. I boli!!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Fedra dobrze wiedzieć :) ile ja się naszukalam gotowego mleka :) a nie pomyślałam o allegro. Ja karmiłam piersią do 9 miesiacy i czasami zbawienne było to mleko mm ale corka nie bardzo chciała je pić...teraz chce karmić do pół roku maksymalnie chyba że coś mi się odwidzi :)

Fedra lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja czytałam na styczniówkach - robią teraz ranking hitów i kitów, że ręczne są kitem, bo ręka boli i wszystko wolno idzie. Zdecydowałam się na medelę mini electric.
    A co poza laktatorem elekt. jest hitem?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że gdy przestałam karmić piersią to chyba mi tego bardziej brakowało niż małej..początkowo miałam wyrzuty sumienia i jeszcze na noc do snu dostawialam ja do piersi aż mąż zaczął ja usypiac a ja w tym czasie chodziłam biegać i tak zakończyliśmy nasze karmienie.

Laureczka25
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w aptekach Cosmedica można kupić takie jednorazowe buteleczki mleka Nestle Nan.
    Moja bratowa dostała w szpitalu po cc i później na jakieś wyjścia czy wyjazdy kupowała.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gemini też jest z tego co widzę.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    w aptekach Cosmedica można kupić takie jednorazowe buteleczki mleka Nestle Nan.
    Moja bratowa dostała w szpitalu po cc i później na jakieś wyjścia czy wyjazdy kupowała.

O Ash właśnie o to mi chodziło..to podają w moim szpitalu i moim zdaniem się sprawdza. Kurcze ile ja się tego naszukalam dwa lata temu i nigdzie nie mogłam dostać albo źle szukałam :) dzięki za informacje :)

Laureczka25
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w moje urodzinki z torcikiem i picolo ;)

Nie nadrobie Was, co mnie ominelo? Ktoras urodzila?

asia888, słoneczna 85, Penelope, laureczka25, Laurka, Angélique89, mala_mi1982, Gosiak, Aagnieszkaa, Bietka, Lara 82, pudel22, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeszcze nie urodzilam. Wracam ze szpitala. Rozwarcie na 4cm. Skurcze sa teraz co 7-8minut. Rano ucichly. Mam sie zglosic jak skurcze beda czestsze:D A gdyby maz nie zdazyl mnie przywiezc to mam dzwonic po strazakow:p Ale maja polityke w tej Fr:) Skurcze bola jak cholera...wrr... jade do domu.

Angélique89 lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska o kurcze, szkoda że Cię wypisali.
    Trzymam kciuki żeby nie bolało i żeby szybko poszło!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Słoneczna, mnie też boli, nawet bardzo, aż się spinam. To co ja nazywam masażem szyjki macicy to w sumie nie jest tak do końca to. Bo to co mi dziś już trzeci i ostatni raz robiła to trwa raptem do minuty i ona oddziela błony od macicy, niby pomaga, wtedy też sprawdza rozwarcie, moje dziś niewiele więcej niż, takie naciągane 2 cm. U mnie po tym oddzielaniu trochę krwi się pojawia, ale takiej bladej, nie krwisto czerwonej. Za pierwszym razem było jej najwięcej.
    Przy tym badaniu wyczuwa też ggglow
    Mi tez cos mowil o oddzieleniu pecherza plodowego..
    Teraz mam bezowy sluz i boli brzuch jak na @

Penelope lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia wszystkiego najlepszego!

Francuska kurcze nieciekawie, kciuki za szybka akcje!

dorocia2324 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska to dziwnie! Zaraz bedziesz wracac jak regularne;))

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ