WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem fanką tego programu :)
    Z przetworów w tym roku mam kompoty z jabłek, wiśni i ogórki kiszone i w musztardzie.

Lara 82, Magdas lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki Gratulacje! Jaka słodzinka z Twojego synusia. :*

Patrycja Super razem wygladacie! Piekne foto :*

Kurczaki za godzine przyjezdza Pani od sesji a mala sie wtedy akurat obudzi... Akurat bedzie czas jej karmienia, potem przewijanie. Mam nadzieje ze pani bedzie cierpliwa :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie mama wiecej robi przetworow warzywnych bo na slodko to nie bardzo u mnie w domu :-) tylko ja a teraz moj maz uwielbia na slodko jakies pierogi knedle wiec mroze tez sporo owocow. Dlatego tak mi ciezko w ciazy ze nie moge owocow bo moje jelita nie wytrzymuja nic surowego, ale jak sie mis urodzi mam nadzieje ze chociaz za jakies 3 ms. zjem surowe jablko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos sobie powolutku porobic bo cala sobota minie, narazie jeszcze ogladam DDTVN. Mnie tez dzis jakos brzuch ciagnie i kluje w szyjce ale mysle ze dlatego ze wczoraj stalam nad tymi faworkami troche w kuchni. A tak to tez nic sie nie dzieje, czekam na swoja lekarke do poniedzialku ;-) az wroci z urlopu :-)

Magdas lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D U mnie to samo ;) Nawet mam osobną lodówkę i osobną zamrażarkę z Ikea. Nawet chcieliśmy jeszcze jedną taką małą zamrażarkę, ale nie dało się jej wkomponować w zabudowę kuchenną ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja! Melduje się już z domku:) chciałam zostać do dziś ale się nie zgodzili pediatra mówił ze jestem rzadki przypadek i koleżanka z pokoju bo ona tez chciała zostać, ale nie było wskazań ginekologicznych ani pediatrycznych wiec kop do domu... Nie powiem rana po co ciągnie jak cholera pierwsze dwa dnito masakra... Nie kumam lasek które chcą co na życzenie.. Nie wiedza na co się piszą.. Mam założone 4 szwy, lekarz mega ładnie to zrobił wiec AsiaSzw nie masz się czego bać będziesz w dobrych rękach :) ja póki co walczę z laktacja bo mam problemy i musiałam zacząć mała dokarmiać bo nie dość ze ona malutka 2640 urodzeniowa to spadła po 1 dobie do 2480 potem kolejnej do 2390 i niestety ale trzeba było ja podtuczyć.. Po pierwszej dobie dokarmiania już odbiła tego samego dnia :) dajemy jej narazie nestle nań pro 1... Mam nadzieje ze się rozbuja laktacja bo narazie idzie jak po gruzie w czwartek ściągałam po 2 ml w piątek 4 dziś się okaże... Niby nawet do 2 tyg może trwać rozbujanie ... Będę walczyć mam nadzieje ze da to efekt ale chwilami przyznamy ze tracę nadzieje :( ogólnie mało czasu na cokolwiek, teraz się w sumie cieszę ze jednak wróciłam do domu bo w szpitalu pierwsze 48 h wogole nie spałam nie miałam czasu jeść ani nic a tu nawet posłałam bo maź mi mała przynosił bym ja odstawiła a sam przewijał i dokarmiał dzięki temu pierwszy raz mogłam pospać troszkecwiecej niż 3 h z przerwa po 1,5 h :) no nic trzeba przywyknąć :)
    Gratulacje wszystkim nowym mamusiom trzymam kciuki za oczekujące :) jak się ogarnę to wrzucę jakaś fotkę mojej Lilki :)

Patrycja20, Gosiak, mala_mi1982, Lara 82, AsiaSzw, Bietka, Sue, megg, dorocia2324, Boroniówka, Angélique89, derii84, Penelope, ash, Januszkowa, kasia_1988, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella powodzenia! Dobrze, że jesteście w domu już!

Januszkowa, to bardzo mądry program. Daje do myślenia :)
    Zdarzają nam się grzechy jedzeniowe, ale staramy się jeść zdrowo :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jeżeli masz cokolwiek mleka to laktacja rozbuja się na pewno! Tylko przystawiaj małą jak najczęściej, w międzyczasie laktator. Ja tak miałam przy pierwszym synku. Baaardzo długo walczyłam o mleko, ale udało się! No i też wtedy sporo dokarmiałam mm, a potem już nie musiałam. Tak więc dużo cierpliwości i trzymam kciuki :)

bella84 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też zdrowe odżywianie, ale czasami grzeszymy :) Ja mam przetwory od rodziców i teściów, warzywa, jajka i mięso ze wsi. Owoce mam też ze wsi + mamy ogródek działkowy i tam staram się mieć jakieś pyszności dla dzieci głównie, ale i my wcinamy, nie ma to jak truskawki, maliny, śliwki itp. prosto z działki. Mniam. Ale do własnych przetworów jeszcze nie dorosłam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi jestem mega zmotywowana zwłaszcza ze właśnie zrobiłam pierwsze dziś ściąganie i było 10 ml :) wiec będę walczyć dalej schematem ze cyc- dokarmianie- laktator 7-7-5-5-3-3 :)

AsiaSzw, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella alw czekalam na wpis od ciebie. Super ze w domku jestescie.

Dziewczynki gratki dzidziusiow :-)

Sue narobilas mi kchoty ta noca poslubna <3 <3 <3

Sue lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom! A za Gosiak trzymam kciuki aby akcja ruszyla z kopyta.

A ja mam pierwsza nieprzespana noc za sobą. Kursowalam lozko-lozeczko non stop. Mala jakąś marudna, czula ze tylko odeszlam to od razu marudzila. A na rekach śpi jak aniol, tylko ze wtedy ja nic zrobić nie mogę. Teraz tez ja trzymam, a śniadanie by się zjadlo. No i Zoja nie akceptuje smoczka w ogóle! Niby dobrze, ale przez to wisi na cycku non stop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 11:12

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia miałam watpliwości z branickim ale polecam bo ja mam ładny szew i 4 szwy tylkona np koleżanka z pokoju miała u innych ciecie i ma 8 szwów a jest szczupłością i bolało jabłuszko bardziej.....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi skąd ja to znam :) Miałam i mam to samo, z tym że Tymcio więcej śpi, a mój starszak tylko chciał wisieć na piersi, koszmar. No ale i jeden i drugi smoka nie akceptują :) W sumie się nie dziwię, mając pyszne cycuchy mamusi, guma jest bee ;)

LadyDi lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydrukowałam poprawioną wersję planu porodu i w końcu zrobiłam skróconą wersję.
    Do przygotowania mam w razie czego: napój energetyzujący na bazie herbaty malinowej i podgrzanie zupy mocy.
    Zaraz wyparzę jeszcze laktator i kubeczek laktacyjny i będę całkowicie gotowa.

Bella, dasz radę z karmieniem. Poczytaj sobie ten art:
    http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 38 tc zostalo ostatnie 5 dni i oby szybko zlecialo :D
    Gratuluje mamusiom jejku dziewczyny nie nadazam was czytac ostatnio co wstane rano jest kilkanascie stron do nadrobienia hehe
    Dzis chce domek wysprzatac obiadek zrobic i moze wyjsc z dziecmi na spacer jesli nie bedzie padalo bo dosc ponuro sie zrobilo
    trzymam kciuki za przyszle mamusie rodzace :D

Lara 82, derii84, Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, fajnie, że już jesteście w domu:) ja tam jestem zdania, że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:)

LadyDi, malutka tęskni za brzuchem :) musi rytm złapać i bedzie dobrze :*

Niki, gratulacje! Zaraz uzupełnię listę:)

Ja się zabieram za porządki, slonko swieci dzis pieknie, moze tez spacerek jakis :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pojechał z kotem do weterynarza, z sobą do fryzjera, potem jeszcze do pracy. Minęło pół godziny a ja mam już dość samotności:( Tak to Norka ze mną chociaż leżała :D

Ale Brzuszkowy dostał czkawki a mnie naszła ochota na kanapkę z szynką i pomidorem :)

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, polecam, spalam jak zabita :)

Mały sie wypiął w brzuchu, w nosie (a raczej w dupie) ma wszystko :P
    W ogole, wczoraj siostra P przywiozła mi detektor tetna:) jej koleżanka 3 miesiące temu urodziła dziecko, a kupiła, bo miała jakies tam problemy w ciazy i lekarz jej polecił, że bedzie sie mniej stresowac i mniej bedzie stresowac dziecko.
    I wczoraj słuchaliśmy sobie bicia serduszka naszego skarba:)

Pozniej Tomeczek tak sie rozpychał, ze wygodnie siedziało mi sie tylko na piłce:)

Gosiak, jak skurcze, pojawiają sie jeszcze jakies? Ja zaraz parze herbatke z liści malin:)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Gratuleje rozpakowanym!!!!
    Moje dziecko jest ostatnio mega aktywne, wczoraj do 24 kopala po brzuchu, uspilam ja dopiero bujajac się na fotelu;) do tego skurcze, ale mam nadzieje, ze wytrzymam do planowanego przyjęcia do szpitala w pn, spedzam ostatni weekend w domu na ostatnich porządkach, zakupach....a maz juz drugi raz mi robi tłusty czwartek:)
    W lidlu są ładne ubranka dla dzieciaczkow, zabawki, kolderki i spiworki do fotelikow, choć ja juz nie kupowalam bo szuflady cale wypchane.....
    Udanych weekendów życzę i lekkich porodow

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ