Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiki Gratulacje! Jaka słodzinka z Twojego synusia. :*
Patrycja Super razem wygladacie! Piekne foto :*
Kurczaki za godzine przyjezdza Pani od sesji a mala sie wtedy akurat obudzi... Akurat bedzie czas jej karmienia, potem przewijanie. Mam nadzieje ze pani bedzie cierpliwa
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
No u mnie mama wiecej robi przetworow warzywnych bo na slodko to nie bardzo u mnie w domu
tylko ja a teraz moj maz uwielbia na slodko jakies pierogi knedle wiec mroze tez sporo owocow. Dlatego tak mi ciezko w ciazy ze nie moge owocow bo moje jelita nie wytrzymuja nic surowego, ale jak sie mis urodzi mam nadzieje ze chociaz za jakies 3 ms. zjem surowe jablko.
-
Ide cos sobie powolutku porobic bo cala sobota minie, narazie jeszcze ogladam DDTVN. Mnie tez dzis jakos brzuch ciagnie i kluje w szyjce ale mysle ze dlatego ze wczoraj stalam nad tymi faworkami troche w kuchni. A tak to tez nic sie nie dzieje, czekam na swoja lekarke do poniedzialku
az wroci z urlopu
Magdas lubi tę wiadomość
-
Heja! Melduje się już z domku:) chciałam zostać do dziś ale się nie zgodzili pediatra mówił ze jestem rzadki przypadek i koleżanka z pokoju bo ona tez chciała zostać, ale nie było wskazań ginekologicznych ani pediatrycznych wiec kop do domu... Nie powiem rana po co ciągnie jak cholera pierwsze dwa dnito masakra... Nie kumam lasek które chcą co na życzenie.. Nie wiedza na co się piszą.. Mam założone 4 szwy, lekarz mega ładnie to zrobił wiec AsiaSzw nie masz się czego bać będziesz w dobrych rękach
ja póki co walczę z laktacja bo mam problemy i musiałam zacząć mała dokarmiać bo nie dość ze ona malutka 2640 urodzeniowa to spadła po 1 dobie do 2480 potem kolejnej do 2390 i niestety ale trzeba było ja podtuczyć.. Po pierwszej dobie dokarmiania już odbiła tego samego dnia
dajemy jej narazie nestle nań pro 1... Mam nadzieje ze się rozbuja laktacja bo narazie idzie jak po gruzie w czwartek ściągałam po 2 ml w piątek 4 dziś się okaże... Niby nawet do 2 tyg może trwać rozbujanie ... Będę walczyć mam nadzieje ze da to efekt ale chwilami przyznamy ze tracę nadzieje
ogólnie mało czasu na cokolwiek, teraz się w sumie cieszę ze jednak wróciłam do domu bo w szpitalu pierwsze 48 h wogole nie spałam nie miałam czasu jeść ani nic a tu nawet posłałam bo maź mi mała przynosił bym ja odstawiła a sam przewijał i dokarmiał dzięki temu pierwszy raz mogłam pospać troszkecwiecej niż 3 h z przerwa po 1,5 h
no nic trzeba przywyknąć
Gratulacje wszystkim nowym mamusiom trzymam kciuki za oczekującejak się ogarnę to wrzucę jakaś fotkę mojej Lilki
Patrycja20, Gosiak, mala_mi1982, Lara 82, AsiaSzw, Bietka, Sue, megg, dorocia2324, Boroniówka, Angélique89, derii84, Penelope, ash, Januszkowa, kasia_1988, asia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
Bella jeżeli masz cokolwiek mleka to laktacja rozbuja się na pewno! Tylko przystawiaj małą jak najczęściej, w międzyczasie laktator. Ja tak miałam przy pierwszym synku. Baaardzo długo walczyłam o mleko, ale udało się! No i też wtedy sporo dokarmiałam mm, a potem już nie musiałam. Tak więc dużo cierpliwości i trzymam kciuki
bella84 lubi tę wiadomość
-
No u nas też zdrowe odżywianie, ale czasami grzeszymy
Ja mam przetwory od rodziców i teściów, warzywa, jajka i mięso ze wsi. Owoce mam też ze wsi + mamy ogródek działkowy i tam staram się mieć jakieś pyszności dla dzieci głównie, ale i my wcinamy, nie ma to jak truskawki, maliny, śliwki itp. prosto z działki. Mniam. Ale do własnych przetworów jeszcze nie dorosłam
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gratuluje nowym mamusiom! A za Gosiak trzymam kciuki aby akcja ruszyla z kopyta.
A ja mam pierwsza nieprzespana noc za sobą. Kursowalam lozko-lozeczko non stop. Mala jakąś marudna, czula ze tylko odeszlam to od razu marudzila. A na rekach śpi jak aniol, tylko ze wtedy ja nic zrobić nie mogę. Teraz tez ja trzymam, a śniadanie by się zjadlo. No i Zoja nie akceptuje smoczka w ogóle! Niby dobrze, ale przez to wisi na cycku non stop.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 11:12
-
LadyDi skąd ja to znam
Miałam i mam to samo, z tym że Tymcio więcej śpi, a mój starszak tylko chciał wisieć na piersi, koszmar. No ale i jeden i drugi smoka nie akceptują
W sumie się nie dziwię, mając pyszne cycuchy mamusi, guma jest bee
LadyDi lubi tę wiadomość
-
Wydrukowałam poprawioną wersję planu porodu i w końcu zrobiłam skróconą wersję.
Do przygotowania mam w razie czego: napój energetyzujący na bazie herbaty malinowej i podgrzanie zupy mocy.
Zaraz wyparzę jeszcze laktator i kubeczek laktacyjny i będę całkowicie gotowa.
Bella, dasz radę z karmieniem. Poczytaj sobie ten art:
http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html -
Witam sie w 38 tc zostalo ostatnie 5 dni i oby szybko zlecialo
Gratuluje mamusiom jejku dziewczyny nie nadazam was czytac ostatnio co wstane rano jest kilkanascie stron do nadrobienia hehe
Dzis chce domek wysprzatac obiadek zrobic i moze wyjsc z dziecmi na spacer jesli nie bedzie padalo bo dosc ponuro sie zrobilo
trzymam kciuki za przyszle mamusie rodzaceLara 82, derii84, Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Bella, fajnie, że już jesteście w domu:) ja tam jestem zdania, że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:)
LadyDi, malutka tęskni za brzuchemmusi rytm złapać i bedzie dobrze :*
Niki, gratulacje! Zaraz uzupełnię listę
Ja się zabieram za porządki, slonko swieci dzis pieknie, moze tez spacerek jakis
-
Mąż pojechał z kotem do weterynarza, z sobą do fryzjera, potem jeszcze do pracy. Minęło pół godziny a ja mam już dość samotności:( Tak to Norka ze mną chociaż leżała
Ale Brzuszkowy dostał czkawki a mnie naszła ochota na kanapkę z szynką i pomidorem -
Asia, polecam, spalam jak zabita
Mały sie wypiął w brzuchu, w nosie (a raczej w dupie) ma wszystko
W ogole, wczoraj siostra P przywiozła mi detektor tetna:) jej koleżanka 3 miesiące temu urodziła dziecko, a kupiła, bo miała jakies tam problemy w ciazy i lekarz jej polecił, że bedzie sie mniej stresowac i mniej bedzie stresowac dziecko.
I wczoraj słuchaliśmy sobie bicia serduszka naszego skarba:)
Pozniej Tomeczek tak sie rozpychał, ze wygodnie siedziało mi sie tylko na piłce:)
Gosiak, jak skurcze, pojawiają sie jeszcze jakies? Ja zaraz parze herbatke z liści malin:)AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Witam,
Gratuleje rozpakowanym!!!!
Moje dziecko jest ostatnio mega aktywne, wczoraj do 24 kopala po brzuchu, uspilam ja dopiero bujajac się na fotelu;) do tego skurcze, ale mam nadzieje, ze wytrzymam do planowanego przyjęcia do szpitala w pn, spedzam ostatni weekend w domu na ostatnich porządkach, zakupach....a maz juz drugi raz mi robi tłusty czwartek:)
W lidlu są ładne ubranka dla dzieciaczkow, zabawki, kolderki i spiworki do fotelikow, choć ja juz nie kupowalam bo szuflady cale wypchane.....
Udanych weekendów życzę i lekkich porodow
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017