Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam lutowe mamusie, te rozpakowane i te jeszcze czekające na swoje maleństwa
Dnia 02 lutego na świat przyszedł mój synek Karolek ważąc 3,670kg i mierząc 50cm
Był to 38t1d ciąży, poród sn, całkowicie naturalny rozpoczęty w domu od nagłego odejścia wód, bez oxy ani znieczulenia, mimo końcowych trudności bo mój synek to jednak mały nie jest a ja drobniutka to wspominam dobrze i polecam, nie bójcie się dziewczyny bo o bólu szybko się zapomina i pamięta tylko te nejlepsze chwile.
Wszystkim oczekującym na swoje maleństwa życzę szybkich porodów i zdrowych maluszków, mimo iż nie udzielałam się zbyt często to jednak starałam się regularnie czytać, trzymam za wszystkie kciukidorocia2324, Gosiak, Patrycja20, Pia Gizela, Maarta:), mala_mi1982, Lara 82, laureczka25, angelstw, derii84, Januszkowa, Suri97, Sue, Bietka, LadyDi, megg, Aagnieszkaa, Angélique89, Penelope, asia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ale narobiłyście mi ochoty tymi faworkami... mniam. Chyba namówię mojego męża żeby zrobił
Jak byłam w ciąży to marzyłam, żeby się wyspać na brzuchu. A teraz ciągle lipa - bo piersi pełne i mogłyby się zastoje porobićbuuu Zresztą takie spanie, co 1-3 godz pobudka
-
Witajcie
Baaardzo serdecznie dziekuje wszystkim za zyczenia :*
Wczoraj mialam caly dzien gosci i nie mialam kiedy wejsc na forum nawet. Ale nadrobilam Was.
Gratuluje nowym mamuskom!! Cieszcie sie soba i swoimi malenstwami!!
Sue wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!
Mnie ciagnie w podbrzuszu i troche boli okresowo i to by bylo wszystko w tym temacie. -
Maarta:) wrote:Niki gratulacje!
Lara82 widze ze czesto w kuchni siedzisz, bo masz wszystko wlasnej robotyzdolniacha z Ciebie:)
Tak strasznie duzo to nie choc nie ukrywam lubie, ale z bierzacych rzeczy tak duzo nie gotuje bo nie bardzo ma kto jesc. Jak cos to na weekendy staram sie wiecej jakis dobrych rzeczy to wtedy moge obdarowac rodzicow, babcie i sie nie zmarnuje. A przetwory to dopiero mam zamiar sie rozkrecic, zaczelam 2 lata temu za namowa kolezanek i tak robilam 2 rok z rzedu dzem truskawkowy, sliwkowy i marmolade z jablek. No i dla zdrowia pierwszy raz w tym roku sok malinowy. W tym roku mam zamiar poszalec jeszcze z sokiem z czarnego bzu, kompotami wisniowymi i ogorkami w roznej formie -
Pozdrawiamy wraz z Karolkiem
http://www.iv.pl/images/69772174184912520794_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 10:21
Lara 82, Gosiak, Suri97, Januszkowa, Sue, laureczka25, Patrycja20, mala_mi1982, 1kasiulka1, LadyDi, Bietka, megg, juska19, dorocia2324, słoneczna 85, przedszkolanka:), Angélique89, Penelope, ash, pudel22, asia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
A ogolnie to wszystko dla tego ze zaczelismy z mezem ogladac wiem co jem i tak zaczelosmy zwracac uwage na to co jemy aby bylo jak najmniej przetworzone, oczywiscie z umiarem, ale np. calkowicie wyeliminowalismy wszelkie fiksy z torebki i sosy w sloikach. Teraz tylko sama robie.
Januszkowa, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Lara wlasnie tez ogladam ten program niestety tyle ulepszaczy jest teraz we wszystkich produktach ze tragedia, staram sie podobnie jak Ty sama robic. A dzemy moja mama robi pyszne, wiec zawsze dostajemy od niej
w tych sklepowych sama chemia i cukier.
-
Lara, nie no ty o mnie piszesz! My z mężem też jesteśmy "fanami" wiem co jem...
Od tego czasu dokładnie śledzimy etykiety. Słoikowych rzeczy nie kupujemy, fixów itp. też nie. Zostały mi tylko sosy pieczeniowe w torebkach, bo jakoś nie umiem zrobić takiego, który mi smakuje
Ale sałatek do słoików nie robię, bo mój mąż nie lubi. Ogórki mnie przerastają, ale mama mnie zawsze słoikami z ogórkami ratujeJa to tylko owoce przetwarzam do słoików. No i leczo.
Lara 82 lubi tę wiadomość