X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wrote:
    Dziewczynki, mam nowa piekna, niebieska pilke do cwiczen. Probuje cos dzialac zeby podniesc sobie cisnienie no i byc sprawna. Wy cos cwiczycie?
    Ja od wtorku zaczynam chodzić na jogę, dam znać jak wrażenia :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, ja tam się z nikim nie kłóciłam na tym forum, mam swoje zdanie i tyle, zazwyczaj nie piszę, jak się spieracie, bo pewnie bym się i o sobie nasłuchała od niektórych :D , ale czasem słowo podsumowania mi się na usta ciśnie... Ale jakbyście chciały sędziego ringowego na wypadek jakiejś walki to ja się piszę :D

Katiś, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej tylko mięśnie przełyku ćwiczę aktualnie :)
    Mandragora, rozwiązujecie w 38 z powodu przeżyć z poprzedniej ciąży?
    Możesz mi napisać jaki detektor wybrałaś? bo do mnie jedzie Sonoline C, tak mąż wybrał.

A tak w ogóle to koczuję dziś na forum i czekam na wieści od wizytujących dziewczyn! Dajcie znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:11

Penelope, sara_nar, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza odpisze na prv . Wysłałam ci zaproszenie. Nie będę pisać tutaj. sory .

sebza lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za dwie godziny wyjeżdżam :) Niby mam dobre przeczucia co do USG i tego że dziecko żyje bo mam jakieś tam objawy ciąży, ale nie ukrywam że się boję, po ludzku. Ale tymczasem zjem rosół, siostra ugotowała i właśnie podała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:21

sebza, Gosiak, olcia87, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję serdecznie :)

Mandragora. Człowieku, nie znasz to nie oceniaj mnie. Rozmawiałaś kiedyś ze mną? Opiekowałam się Tobą? Myślę, że jak ktoś jest bystry to wiedze i doświadczenie może zdobyć bardzo szybko...Ale nie bede sie z nikim licytować. Byłaś kiedyś pod moją opieką, że możesz stwierdzić, ze nie mam wiedzy, doświadczenia?
    Przykre to jest, co piszesz...
    Przykro mi z powodu Hani, naprawde. Wiem (mogę się jedynie domyślać), że jest Ci cięzko. Na pewno bardzo dużo przeszłaś. I jesteś dzielna i silna. I tyle w tym temacie.
    Wypowiedziałam sie na temat detektorów tętna adekwatnie do mojej zdobytej wiedzy. Moze mam wstawić artykuł? Jakieś ksero na dowód?
    Usłyszenie tętna, to coś wspaniałego.. jesli dziecko jest dobrze odwrócone, a jak odwróci sie w inna strone i nie usłyszysz tetna, to co wtedy?? Stres i panika, mimo, że wszystko może być dobrze. tak samo jak i może być źle, pisałam tylko, że jak pępowina zaciśnie się na szyi dziecka ściśle i dziecko się na niej "powiesi" to detektor tętna nic nie pomoże. Niestety. Kupujcie sobie detektory, ja nie mam nic przeciwko, nic takiego nie wypowiedziałam żeby nie kupowac, każda zrobi co będzie chciała. Tylko nie jest to przyrząd "bezpośrednio" ratujący życie.
    Używam detektora tętna płodu tzw. UDT lub KTG przenośnego bądź stacjonarnego. Ale nie monitoruje pacjentki 24 h/dobę. Jedynie ze wskazaniami. W I okresie porodu co 15 minut, w II okresie porodu, nie rzadziej niż co 5 min a najlepiej po każdym skurczu.
    Mam nadzieje i życzę Ci, ze teraz urodzisz zdrowe maleństwo, jak każda z dziewczyn tutaj. I przestaniesz tryskać jadem. Życzę tego wszystkim (urodzenia zdrowego i pięknego Bobasa)!
    Mysle, ze kultura osobista to Ty nie błyszczysz po prostu!
    Nie zwyzywwałam Cię na forum od jakich tylko...
    za to ja dowiedziałam sie tutaj, ze jestem "Gówniarą" i "Pieniakiem" i to Ty na mnie wsiadłaś.
    Jeśli jakaś położna zrobiła Ci krzywde, to nie wiń mnie za taki bieg spraw ! Bo przypuszczam, że coś w tym jest...

PANI DOKTOR z 10 letnim stażem !!!! Gdzie masz kulturę??

Myślę, ze to forum nie jest dla mnie. Nikomu nie zrobiłam krzywdy tutaj, nikomu nie ubliżyłam,nikogo nie obraziłam, nie nazwałam niepotrzebnymi epitetami, a dostałam po głowie nie wiem za co :(
    Cześć Wam, po prostu szkoda nerwów!
    zyczę Wam dziewczynki pomyślnego rozwiązania i nie gniewam sie na NIKOGO, bo potrafię WYBACZAĆ i ZAPOMINAĆ, nie ciągnę tematów w nieskończoność w zatrutej atmosferze ! I nie myślcie o złych sytuacjach, które moga się wydarzyć, raczej starajcie się je od siebie odpędzac. A będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkich !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 15:10

truskawkax25, Gosiak, Madlene lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Asia83 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tylko wypowiem co do detektorow tetna sama mam baby sound A i z czystym sumieniem moge polecic malenstwo udalo mi sie uslyszec dokladnie wczoraj po dwoch dniach prob ale uslyszec serduszko cos cudownego zwlaszcza jak ma sie zle doswiadczenia.

sara_nar lubi tę wiadomość

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - daj znac jak na tej jodze jest i czy warto

Szukam jaki cwiczen na pilce. Jakbyscie na cos fajnego wpadly dajcie znac.

A myslala ktoras z Was o chodzeniu na basen?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wrote:
    Gosiak - daj znac jak na tej jodze jest i czy warto

Szukam jaki cwiczen na pilce. Jakbyscie na cos fajnego wpadly dajcie znac.

A myslala ktoras z Was o chodzeniu na basen?
    Ja chodziłam kiedyś na fitball, ale taki normalny, nie dla kobiet w ciąży, teraz na pewno to nie dla nas, było dość intensywnie i dużo skakania. Jogę znam, bo też wiele lat chodzę, ta dla kobiet w ciąży ma być specjalnie zmodyfikowana.
    Basenu nie lubię a i bałabym się, że złapię jakąś grzybicę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dzis sluz ciemny- troche sie wystarszylam.
    wiem ze tak moze byc dlatego narazie nie popadam w paranoje-
    jesli bedzie krew to pojade do spzitala

dlatego jak czytam to wszystko to rece mi opadaja bo nawet nie moge powiedziec co mysle i czuje bo tu takie awantury.

chyba tez odpadam..

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basen jest super i fizjoterapeuta polecił mi na moje bóle pleców, ale co z tego, jak złapałam infekcję i pewnie jakbym zaczęła chodzić na basen to bym całą ciążę musiała brać leki na infekcje... Więc rezygnuję.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    chyba tez odpadam..
    A ja tam uważam, że powinnyśmy być ponadto.
    Kto się chce kłócić, trudno, ale tyle fajnych babek tu siedzi, że te mądrzejsze powinny mieć to gdzieś i dalej się wspierać i wymieniać doświadczeniami.
    Niedługo zostanie tu kilka osób... :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aha Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sie boje jakis bakteri z drugiej strony basen jest polecany przez lekarzy jako jesdna z lepszych form aktywnosci fizycznej w ciazy.

• sebza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    chyba tez odpadam..

oj przestańcie dziewczyny z tym odpadaniem.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, ale na tym etapie zazwyczaj przyczyny takiego plamienia są trudne do określenia, ale nie są niebezpieczne. Także głowa do góry i bez odpadania :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że groszek ma rację. Nigdy nikogo nie obraziła wypowiedziała swoje zdanie. Po czym prawie miesiąc się nie odzywała. Pewnie wolała być madrzejsza i odpuścić. Bo wyraźnie napisała miesiąc temu że nie chce się kłócić. Dzisiaj nawet nie napisała na forum ani nie zaczęła wcześniejszego tematu, a nagle na nią dziwne wiadomości ze ktoś nie chce być na tej samej liście co ona i obrażanie kogoś. Co my w przedszkolu jesteśmy ?
    Co do tamtego tematu każdy ma swoje zdanie na ten temat nawet na internecie pozwolę sobie na wklejanie strony http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/dziecko/ciaza-i-porod,btsz4
    I jest wyraźnie napisane że są plusy i minusy. I każdy powinien uszanować zdanie drugiego człowieka.

Wiec dziewczyny proszę was zapomnijmy i nie rezygnujcie z wypowiadania się na tym forum :)
    Tylko bardziej szanujmy siebie na wzajem :) bądźmy wszystkie mądrzejsze i skończmy z wywlekaniem starych brudów;)
    Jestem dobrej myśli :) i uśmiech, a będzie wszystko dobrze ;)

Fedra lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego nie komentujmy czy ktos jest po studiach czy ktos zdal mature.....czy ktos chce to a inny tamto

jeden chce na basen inny do sauny

jego sprawa!

sam odpowiada za to co robi! i dajmy spokoj bo to nudne juz sie zrobilo.

truskawkax25, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smyrania w brzuchu to jak leżę na plecach i brzuch jest płasko to mam wrażenie jakby coś tam się działo i się poruszało. M. nasłuchiwał uchem kilka dni pod rząd i mówi, że słyszy bulgotanie jak z akwarium :)
    Detektorem tętna jestem zainteresowana i chętnie zakupię coś polecanego. Sebza daj znać jak Twój się sprawuje.
    Katiś ogóreczki chodzą za mną, ale raz kupiłam małosolne i tak czosnkiem było czuć, że od razu w wc wylądowałam.... może sama zrobię. Dobrze pamiętam, na kiszone na 1l wody 1 łyżka soli ?

Fedra, Aha lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez was normalnie zgłodniałam hehe ;) a na obiadek leczo ! Mniam ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara zgadza sie na 1l wody- 1 łyżka (ja daje płaska) soli :)

sara_nar lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ziemniaczki puree, kotleciki mielone w sosie i mizeria, mniam, za 20 minut jem :D

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ