X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Macie racje. Nie warto sie denerwowac.

Gosia nosz kurcze co za baba z tej dziewczyny. Nie dziwie sie ze znajomosc wisi na wlosku ja nie cierpie takich sytuacji!
    No i oczywiscie wez torbe do auta :-) moze faktycznie prosto z aku na porodowke. Jeszcze jak popijesz ziolkami od doktorka to kto wie :-)

U nas dzis tez pizza na kolacje. A tym czasem wlasnie wyjelam z piekarnika pasztet dla matki karmiacej :-) wezme soboe troche do szpitala zeby ichnego paskudztwa nie jesc.

Bella dzieki za rady dodatkowe co do naszego szpitala. Wezme olej kokosowy zamiast wazeliny do ust i dla malego , a nawilzacza nie posiadam niesety ale bede przygotowana jak cos na taki ukrop.

A i mam od dzis ta duza pilke i kurde jaka ulga dla moich bioder. Rewela. Ze tez wczesniej nie pomyslalam. Nawet plecy mnie mniej bola :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, dlatego skojarzyłam, że Ty masz taki wózek, bo ostatnio zaczęłam spoglądać na firmę :)

Mnie już nie badają rozwarcia ani niczego, tylko mam ktg.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzylam..od 10 czekałam na IP na ktg..weszłam.dopiero o 14 bo było milion ważniejszych przypadków..po 30 min ktg lekarz odprawił mnie do domu (skurczy brak, wszystko pięknie) kurcze nawet mnie nie zbadał..kolejne ktg za dwa dni. Jak nic się nie ruszy w pon na wywoływanie...ehh wiedziałam że przenoszę :) tylko na kolejne ktg udam się w nocy aby nie koczowac na IP..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:46

Laureczka25
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    8. lutego o 21:15 na swiat przyszla Luna Faustyna. It's a girl!! :)) SN. 3220 g i 49,5 cm. Porod byl dosc koszmarny dla mnie, ale malutka jest tak piekna, ze zaraz o tym zapomne! Jest grzeczna i cudowna. Jeszcze do mnie do konca nie dotarlo, ze jest nasza.
    Gratulacje cos czulam ze brak Twoich wpisow bedzie swiadczyl o takich niusach :) witamy Malutka po tej stronie :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, coś widzę, że sporo nas w poniedziałek idzie do szpitala na wywołanie... ze 4?
    + AsiaSzw na CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:49

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Laurka gratuluje z calego serca. Ale fajnie. :-)

Nie nadrobie was dziewczyny. Mam takiego dola ze szok. Ryczec mi sie chce caly czas. Moja mama dzis pobila sama siebie. W zwiazku z tym ze nie powiedzialam jej kiedy mam cc zrobila mi taka awanture ze na koniec dodala " zastanow sie czy chcesz miec matke " to sie tyczylo tego ze jak nie bede jej mowic chyba wszystkiego o swoim prywatnym zyciu to mam lepiej do niej nie dzwonic. Masakra!

Nawet nie wiem co o tym myslec :-(
    To bylo jej trzeba powiedzic date o dwa dni pozniejza a potem jej bys powiedzial ze jednak trzeba bylo wczesniej ;)
    A ze ja jestem beszczelna to bym jej odpowiedziala ze jej teksty w obecnm czasie sa nie n miejscu i niech on zastanowi sie nad soba...

AsiaSzw, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka dopiero doczytałam nowiny od Ciebie..gratulacje :)

Laureczka25
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Ale się wkurzylam..od 10 czekałam na IP na ktg..weszłam.dopiero o 14 bo było milion ważniejszych przypadków..po 30 min ktg lekarz odprawił mnie do domu (skurczy brak, wszystko pięknie) kurcze nawet mnie nie zbadał..kolejne ktg za dwa dni. Jak nic się nie ruszy w pon na wywoływanie...ehh wiedziałam że przenoszę :) tylko na kolejne ktg udam się w nocy aby nie koczowac na IP..
    Laureczka spokojnie, ja co prawda nie czekalam tyle i zostalam zbadana, ale mimo tego co mowil dr w zeszlym tyg nie zostalam w szpitalu i tez jade ponownie za 3 dni

laureczka25 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • mala_mi1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta napisze o tych witaminach Ci dziś, ale trochę później - Tymcio wisii na piersi, a wisieć potrafi długo :)

• AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja ide w niedziele :-) <3

Fedra ja tez jestem beszczelna ale tym razem mnie zatkalo. Zdazylam tylko spytac czy posiadanie matki ma sie rownac ze spowiadaniem z calego prywatnego zycia nawet w swerach ktore chcialabym zostawic dla siebie ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:55

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja mam jedo fyn!
    ale camarelo tez sporo jezdzi u nas. jedo tez- moze nie taki jak moj ale stelaze jedo.

a tak to tez te 3 kolowe jezdza ale ciesze sie ze takiego nie mam jak cath mowila ze jezdzi jak chce:)

ale zobaczymy jak moj bedzie jezdzil:D
    Też mam jedo. Już przetestowany i prowadzi się super :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ojej, coś widzę, że sporo nas w poniedziałek idzie do szpitala na wywołanie... ze 4?
    + AsiaSzw na CC

Gosiak, a ja rodzę wtedy naturalnie ;)
    A Asia nie ma terminu CC na 15?

Gosiak lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    A ja sobie zrobilam 3rundki po schodach na drugie pietro:) Tak jak mowilyscie co dwa schody, pewnie i tak nic to nie da ale przynajmniej troche sie poruszalam.
    Ja mieszkam na 4p i codziennie 2-3kursy robie ale po 2 stopnie nie daje rady, takze podziwiam kondycje

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a ja rodzę wtedy naturalnie ;)
    A Asia nie ma terminu CC na 15?
    Tak, faktycznie, nie wiem czemu myślałam, że 15 to poniedziałek ;P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to ja niepotrzebnie kupilam wit D bo karmie butla. Do tego polozna dala mi wit D z K w sprayu na pierwszej wizycie wiec moze sie wstrzymajcie w kupnem do pierwszej wizyty poloznej lub u pediatry...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw moja po ostatnim mieszaniu się w moje życie nie wyniosła żadnych wniosków..dzwoni codziennie jakby nic się nie stało..dziś opowiadała mi jakąś historię o moim bracie ze był na weekend z dziewczyna w Norwegii i ze w ogóle ma tak fajne życie...nie chciało mi się tego słuchać i się rozlaczylam..taka ta moja matka jest dziwna ze aż nie wiem co o niej myśleć..najlepiej chyba traktować z przymrużeniem oka i się nie przejmować.

Laureczka25
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra mieszkam w Niemczech i nie wiem czy polozna da mi te witaminy, wiem ze lekarz moze dac recepte i wtedy za darmo beda, bo tu wszystkie lekarstwa dla dzieci sa darmowe. Tylko podobno tutaj nie sa dostepne te witaminy w kapsulkach. Nie wiem czy prosic mame zeby w pl mi kupila i przywiozla.

Marcela latwo nie jest co dwa, ale jakos daje rade ;)

Jesli nie urodze w pon. tez mam usg i ktg w szpitalu i zdecyduja co dalej:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta to Ci nie doradze w takim razie moze dziewczyny cos podpowiedza...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejny problem laktacja ruszyla sciagam kazdorazowo 30 ml dzis mala teraz zjadla moje odciagniete 30 i cyca ssala ale dalej byl ryk wiec myslalam ze sie nie najadla i dalismy jej mm ale ulala wszystko wiec to znaczy ze jest przepelniona? I co wtedy? Mamy dac jej smoczek? Czy smoczek u takiego malucha moze cos zrobic?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja bym dala smoczek. I bede dawac mojemu dziecku na poczatku. Ale kazdy bedzie doradzal ci co innego co do smoczka. Musisz sama zadecydowac. Moze sie objadla za bardzo i bolal ja brzuszek. Moze baczek sie zaplatal. Moze wystarczy ponosic i potulic. Ciezko znalezc odpowiednia odpowiedz dla was

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2257 2258 2259 2260 2261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ