X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Macie racje. Nie warto sie denerwowac.

Gosia nosz kurcze co za baba z tej dziewczyny. Nie dziwie sie ze znajomosc wisi na wlosku ja nie cierpie takich sytuacji!
    No i oczywiscie wez torbe do auta :-) moze faktycznie prosto z aku na porodowke. Jeszcze jak popijesz ziolkami od doktorka to kto wie :-)

U nas dzis tez pizza na kolacje. A tym czasem wlasnie wyjelam z piekarnika pasztet dla matki karmiacej :-) wezme soboe troche do szpitala zeby ichnego paskudztwa nie jesc.

Bella dzieki za rady dodatkowe co do naszego szpitala. Wezme olej kokosowy zamiast wazeliny do ust i dla malego , a nawilzacza nie posiadam niesety ale bede przygotowana jak cos na taki ukrop.

A i mam od dzis ta duza pilke i kurde jaka ulga dla moich bioder. Rewela. Ze tez wczesniej nie pomyslalam. Nawet plecy mnie mniej bola :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, dlatego skojarzyłam, że Ty masz taki wózek, bo ostatnio zaczęłam spoglądać na firmę :)

Mnie już nie badają rozwarcia ani niczego, tylko mam ktg.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzylam..od 10 czekałam na IP na ktg..weszłam.dopiero o 14 bo było milion ważniejszych przypadków..po 30 min ktg lekarz odprawił mnie do domu (skurczy brak, wszystko pięknie) kurcze nawet mnie nie zbadał..kolejne ktg za dwa dni. Jak nic się nie ruszy w pon na wywoływanie...ehh wiedziałam że przenoszę :) tylko na kolejne ktg udam się w nocy aby nie koczowac na IP..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:46

Laureczka25
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    8. lutego o 21:15 na swiat przyszla Luna Faustyna. It's a girl!! :)) SN. 3220 g i 49,5 cm. Porod byl dosc koszmarny dla mnie, ale malutka jest tak piekna, ze zaraz o tym zapomne! Jest grzeczna i cudowna. Jeszcze do mnie do konca nie dotarlo, ze jest nasza.
    Gratulacje cos czulam ze brak Twoich wpisow bedzie swiadczyl o takich niusach :) witamy Malutka po tej stronie :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, coś widzę, że sporo nas w poniedziałek idzie do szpitala na wywołanie... ze 4?
    + AsiaSzw na CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:49

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Laurka gratuluje z calego serca. Ale fajnie. :-)

Nie nadrobie was dziewczyny. Mam takiego dola ze szok. Ryczec mi sie chce caly czas. Moja mama dzis pobila sama siebie. W zwiazku z tym ze nie powiedzialam jej kiedy mam cc zrobila mi taka awanture ze na koniec dodala " zastanow sie czy chcesz miec matke " to sie tyczylo tego ze jak nie bede jej mowic chyba wszystkiego o swoim prywatnym zyciu to mam lepiej do niej nie dzwonic. Masakra!

Nawet nie wiem co o tym myslec :-(
    To bylo jej trzeba powiedzic date o dwa dni pozniejza a potem jej bys powiedzial ze jednak trzeba bylo wczesniej ;)
    A ze ja jestem beszczelna to bym jej odpowiedziala ze jej teksty w obecnm czasie sa nie n miejscu i niech on zastanowi sie nad soba...

AsiaSzw, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka dopiero doczytałam nowiny od Ciebie..gratulacje :)

Laureczka25
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Ale się wkurzylam..od 10 czekałam na IP na ktg..weszłam.dopiero o 14 bo było milion ważniejszych przypadków..po 30 min ktg lekarz odprawił mnie do domu (skurczy brak, wszystko pięknie) kurcze nawet mnie nie zbadał..kolejne ktg za dwa dni. Jak nic się nie ruszy w pon na wywoływanie...ehh wiedziałam że przenoszę :) tylko na kolejne ktg udam się w nocy aby nie koczowac na IP..
    Laureczka spokojnie, ja co prawda nie czekalam tyle i zostalam zbadana, ale mimo tego co mowil dr w zeszlym tyg nie zostalam w szpitalu i tez jade ponownie za 3 dni

laureczka25 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • mala_mi1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta napisze o tych witaminach Ci dziś, ale trochę później - Tymcio wisii na piersi, a wisieć potrafi długo :)

• AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja ide w niedziele :-) <3

Fedra ja tez jestem beszczelna ale tym razem mnie zatkalo. Zdazylam tylko spytac czy posiadanie matki ma sie rownac ze spowiadaniem z calego prywatnego zycia nawet w swerach ktore chcialabym zostawic dla siebie ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:55

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja mam jedo fyn!
    ale camarelo tez sporo jezdzi u nas. jedo tez- moze nie taki jak moj ale stelaze jedo.

a tak to tez te 3 kolowe jezdza ale ciesze sie ze takiego nie mam jak cath mowila ze jezdzi jak chce:)

ale zobaczymy jak moj bedzie jezdzil:D
    Też mam jedo. Już przetestowany i prowadzi się super :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ojej, coś widzę, że sporo nas w poniedziałek idzie do szpitala na wywołanie... ze 4?
    + AsiaSzw na CC

Gosiak, a ja rodzę wtedy naturalnie ;)
    A Asia nie ma terminu CC na 15?

Gosiak lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    A ja sobie zrobilam 3rundki po schodach na drugie pietro:) Tak jak mowilyscie co dwa schody, pewnie i tak nic to nie da ale przynajmniej troche sie poruszalam.
    Ja mieszkam na 4p i codziennie 2-3kursy robie ale po 2 stopnie nie daje rady, takze podziwiam kondycje

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a ja rodzę wtedy naturalnie ;)
    A Asia nie ma terminu CC na 15?
    Tak, faktycznie, nie wiem czemu myślałam, że 15 to poniedziałek ;P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to ja niepotrzebnie kupilam wit D bo karmie butla. Do tego polozna dala mi wit D z K w sprayu na pierwszej wizycie wiec moze sie wstrzymajcie w kupnem do pierwszej wizyty poloznej lub u pediatry...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw moja po ostatnim mieszaniu się w moje życie nie wyniosła żadnych wniosków..dzwoni codziennie jakby nic się nie stało..dziś opowiadała mi jakąś historię o moim bracie ze był na weekend z dziewczyna w Norwegii i ze w ogóle ma tak fajne życie...nie chciało mi się tego słuchać i się rozlaczylam..taka ta moja matka jest dziwna ze aż nie wiem co o niej myśleć..najlepiej chyba traktować z przymrużeniem oka i się nie przejmować.

Laureczka25
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra mieszkam w Niemczech i nie wiem czy polozna da mi te witaminy, wiem ze lekarz moze dac recepte i wtedy za darmo beda, bo tu wszystkie lekarstwa dla dzieci sa darmowe. Tylko podobno tutaj nie sa dostepne te witaminy w kapsulkach. Nie wiem czy prosic mame zeby w pl mi kupila i przywiozla.

Marcela latwo nie jest co dwa, ale jakos daje rade ;)

Jesli nie urodze w pon. tez mam usg i ktg w szpitalu i zdecyduja co dalej:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta to Ci nie doradze w takim razie moze dziewczyny cos podpowiedza...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejny problem laktacja ruszyla sciagam kazdorazowo 30 ml dzis mala teraz zjadla moje odciagniete 30 i cyca ssala ale dalej byl ryk wiec myslalam ze sie nie najadla i dalismy jej mm ale ulala wszystko wiec to znaczy ze jest przepelniona? I co wtedy? Mamy dac jej smoczek? Czy smoczek u takiego malucha moze cos zrobic?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja bym dala smoczek. I bede dawac mojemu dziecku na poczatku. Ale kazdy bedzie doradzal ci co innego co do smoczka. Musisz sama zadecydowac. Moze sie objadla za bardzo i bolal ja brzuszek. Moze baczek sie zaplatal. Moze wystarczy ponosic i potulic. Ciezko znalezc odpowiednia odpowiedz dla was

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2257 2258 2259 2260 2261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ