X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, powodzenia! Daj znać po :)

Ja dalej mam ochotę na chrupki serowe :P Byłam w sklepie po mąkę, to zapomniałam kupić.

Co do pizzy, to nam też wyszła przepyszna. Ja nie jem z sosami, lubię czuć składniki, a sos mi przeszkadza ;)
    I najlepsza pizza to ser, szynka/salami, pieczarki i papryczka peperoni ;) Dziś pez papryczki, bo nie miałam, ale jak zamawiam, to taką właśnie ;)

Wiecie, że ponoć ostre jedzenie też może wywołać poród?

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, jaka słodka księżniczka!!

Angelcia, ja wtedy zamierzam urodzić naturalnie :) Ciekawe czy moje marzenie się spełni, bo jeśli nie, to będę musiała kupić P. prezent na urodziny :D

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie powiem, że ekonomiczniej byłoby urodzić! :P Masz jakiś pomysł w razie "w" czy nie dopuszczasz takiej myśli? :)

Katiś Twoja Kruszynka ma piękne usteczka, takie wyraziste, będa za nią męzczyzni latać, oj będą ;)

Co do pizzy ja lubię z serem, szynką i salami, ale nie w jakiś kosmicznych ilościach - ja przynajmniej na swoją pizzę plasterek salami przekrawam na 4 części i tak rozkładam na szynce. Sos czosnkowy używam tylko do "boczków" pizzy, żeby tak nie przeżuwać, ale nie zawsze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:43

Sue lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś jaka kruszyna z Poli :)

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No usta to ona ma :D

Sue lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ja mam w środę na 11 wizytę na ściągnięcie szwów ;)
    Cath a to szybko Was położna odwiedziła ;)
    ciekawe kiedy do mnie przyjdzie ;) a zapowiedziala się chociaż czy tak z nienacka?
    Ja sama zadzwoniłam i sie z nią umówiłam :) bo miałam za 6/7 dni ściągnąć szwy i dzis mija 6 dzien i przyjevhala :) jeszcze przyjedzie za tydzień :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola niejedno męskie serce w przyszłości złamie! Prześliczna dziewczyneczka!

Katiś lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, w razie W kupię mu perfumy, które strasznie mu się podobają ;) Zamówię na stronie Douglasa, to przyjdą do domu :) Nie ukrywam, że te perfumy mnie też się podobają :)
    Trochę kosztują, ale raz się kończy 33 lata i syn się rodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella - może dzieciatko chce tylko possać cycka? Może obejdzie sie bez smoczka?
    Mój mały ma nadal żółtaczkę niby w normie bo 11mg/coś tam ale na razie nie schodzi....... A na domiar złego przypałetała sie do mnie jakaś infekcja wirusowa. Od soboty biegunka tj taki stolec ze śluzem i dzisiaj ból głowy.... Od tygodnia siedze w domu więc pewnie ktoś przywlkł to cholerstwo. Jak nie urok to straczka :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro ściagane szwy..... w końcu będzie wygodnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dość, że magiczna liczba, świeżo po slubie to jeszcze Synio do kompletu - rozpieszczasz go, tak ma być :)

Cath teraz bedzie tylko lepiej! Dziadkowie dumni z wnusi? <3

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Angelcia, nie wiem, chyba jestem za dobra.
    Chociaż, on właśnie pojechał po serowe chrupki :P

Jak tak patrzę na te Wasze dzieciaczki, to trochę zazdroszczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:57

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kuruj sie kochana. Oby jak najszybciej przeszlo!!!

Pola jest cudna <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Cath teraz bedzie tylko lepiej! Dziadkowie dumni z wnusi? <3
    Moja mama jest zakochana <3 do dnia dzisjszego mi pomagała. Zostala na noce u nas bo mój mąż ostatnie dni do pracy a to załatwiać rzeczy z urzędami itp. Noni dzis pojechala do domu to i ona się popłakała ze jedzie i ja :( i od pól godziny ja płacze bo czuje sie zostawiona sama sobie, boje sie ze sobie rady nie dam itp itd. Eh nie wiem czy to hormony czy depresja.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Csth to hormony. Pamietaj poradzisz sobie!!! Zawsze i wszedzie i w kazdej sytuacji. A zawsze mozesz zadzwonic do mamy o porade. Ale pamietaj poradzisz sobie!!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podglądnelam Wasza lutowa liste, gratuluje wszystkiim nowym mamciom. :)

Angélique89, słoneczna 85, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    U nas wszystko dobrze tylko czasu brak. Mala pochlania mnie calkowicie.
    Niestety dzisiaj elektroniczna niania dala falszywy alarm i nie powiem bylam bliska zawalu.
    gratuluje wszystkim mamusiom ktore urodzily! :)
    Nie bylo mnie tu doby i nie nadrobie :P
    Katis,Cath Macie cudowne coreczki! :)

Sylwia zdradzisz nam imie twojego dzieciatka? Bo kojarze ze na liscie pisze ciagle SYNUŚ

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    8. lutego o 21:15 na swiat przyszla Luna Faustyna. It's a girl!! :)) SN. 3220 g i 49,5 cm. Porod byl dosc koszmarny dla mnie, ale malutka jest tak piekna, ze zaraz o tym zapomne! Jest grzeczna i cudowna. Jeszcze do mnie do konca nie dotarlo, ze jest nasza.
    I za to lubię nasze forum. Odeszlam na chwileczkę zrobić obiad, posprzątać, zdrzemnac się...i taka niespidzianka.
    Laurka, gratulacje. To wspaniała wiadomość. Cieszymy się Twoim szczęściem, i zazdroscimy że możesz już tulic Lune. Zasluzylas :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    A ja odkad wrocilam od dr mam skurcze, ale poki co do wytrzymania wiec czasu nie mierze, zaraz chyba pojde do wanny sie zrelaksowac bo drugi raz do szpitala mi sie jechac nie chce:/ chyba piatek 13 mi sie podoba na porod;)
    A czy ktoras z Was ma skurcze w udach umiejscowione tak w pachwinach i przedniej czescí ud- jak mnie lapia to trudno mi zrobic krok i jak siedze na kibelku to tez musze pupe uniesc bo noga boli:/ slyszalam o bolu brzucha, szyjki czy krzyza ale uda:/
    Ps suszonych drozdzy moj M uzywa do paczkow;) super wychodza
    Ja mam takie skurczo bóle w udach, pachwinach, pośladkach, czasem obejmują całą miednicę. Jak stoję to nie jestem w stanie utrzymać się na nogach a zmiana pozycji nie pomaga. To jednak u mnie wiąże się z pchaniem dziecka głową w dół, które uciska jakieś nerwy.

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka gratulacje! Piekne imie Luna. :)

‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ