X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie może co z Agnieszką, od rana cisza....

U mnie mdłości przeszły, a humor mi się poprawił jak zjadłam ryż z truskawkami :-)

Muszę pączki zrobi, pewnie jutro się za nie wezmę, bo dzisiaj już mi się nie chce

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiedzialam ze trzeba ta wage urodzeniowa przekroczyc. Ale my mamy przekroczona bo Nelka wazy 3160 . Stan na dzis rano :) Ogolnie bardzo malo jej spadlo wagi. I troche duzo przybrala ale to pewnie przez karmienie mm.mowi sie ze w 8 Dobie dziecko powinno powrocic do wagi urodzeniowej . A tu 10 doba i 210g na plusie.
    W sumie to pierwsze werandowanie ma chyba prawie kazdy dzidzius w czasie opuszczania szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 18:19

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, moj tez ma taka czaszkę. Myślisz ze to cos zlego? Dzieci są w szpitalu dokladnie badane i ogladane, ja bylam na 2 takich badaniach z Tymciem, glowke oglądali i macali dokladnie i nie mieli zastrzeżeń. A to nie jest tak, ze żeby sie dziecko utodzilo to troche te kości są jeszcze niezrosniete, żeby glowka przeszla przez kanał rodny? To raczej nie jest powód do niepokoju. Jutro mam polozna, spytam w razie czego.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę werandowac, bo zima, ale dopiero za pare dni. Zreszta w Krakowie jest w zimie taki smog, ze naprawde nie wiem co lepsze spacery czy siedzenie w domu :/

• megg Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze lekarz mnie tak mnie zbadał ze plamie. Jestem juz po drugim Ktg. Brak skurczy inaczej juz by było po.

Zmieniając temat : od 15.02 będa kupony allegro

Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Sylwia, moj tez ma taka czaszkę. Myślisz ze to cos zlego? Dzieci są w szpitalu dokladnie badane i ogladane, ja bylam na 2 takich badaniach z Tymciem, glowke oglądali i macali dokladnie i nie mieli zastrzeżeń. A to nie jest tak, ze żeby sie dziecko utodzilo to troche te kości są jeszcze niezrosniete, żeby glowka przeszla przez kanał rodny? To raczej nie jest powód do niepokoju. Jutro mam polozna, spytam w razie czego.

tez ma na skroniach twarde wybrzuszenia? biegnące po lini od ucha do ucha przez ciemiączko????

pewnie nic złego mam nadzieję :-)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg to chyba normalne. Ja tez plamilam po badaniach. Po <3 tez mozna przeciez..
    Wszystko tam ukrwione i gotowe. Nie martw sie i mysl ze jutro bedziesz po:))

A ja nadal nic i siedze i czekam jak wiekszosc:))

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam 15 pieter co dwa schody, ledwo zyje;)

Gosiak, mala_mi1982, słoneczna 85, asia888, marcela29, Fedra lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    tez ma na skroniach twarde wybrzuszenia? biegnące po lini od ucha do ucha przez ciemiączko????

pewnie nic złego mam nadzieję :-)

Teraz śpi, ale jak się obudzi to go wymacam, ale ma takie wlasnie jak piszesz, z tym ze nie wiem tak dokładnie ;) Masło maślane, ale wiesz o co mi chodzi chyba :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Ojoj ale nasza lista sie pieknie wydluza. Narazie przewaga chlopczykow. :) I 7 lutego nikt nie urodzil :(

A motylek nie podawala imienia swojego synusia? Bo tylko przy niej brakuje .

Penelope Piekne imie.

My dzisiaj zaliczylismy pierwsze werandowanie. :)

Suri, ja nie kojarzę nawet motylka zbytnio:/ napisała posta, ze urodziła synka, ale imienia nie podawała:/

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Russel to tez byl moj typ :D

Ja w czwartek bede piekla faworki bo paczki niedawno robilam. Najwyzej 3 sztuki kupimy zeby tradycji stalo sie za dosc ;)

Penelope lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smażę nalesniki. Pozniej zamierzam odkurzyc, pocwiczyc i prasowac, zeby miec wszystko na bieżąco:)

Moze salsę potanczymy- takie ruchy biodrami ułatwia dziecku wejście tam, gdzie powinno :)

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Moze salsę potanczymy- takie ruchy biodrami ułatwia dziecku wejście tam, gdzie powinno :)
    To fakt, na warsztatach mama rodzi bez bólu moja doula pokazywała właśnie różne kroki taneczne na wstawienie główki w kanał.
    Janeczka już wstawiona od jakiegoś czasu :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pizza jak u mnie a dzis nalesniki tak samo;)

Jutro chyba zrobie rosol:) mam swojskiego indyka;) to bedzie zupa mocy na 3 dni:))

Gosiak, Sue, derii84 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Teraz śpi, ale jak się obudzi to go wymacam, ale ma takie wlasnie jak piszesz, z tym ze nie wiem tak dokładnie ;) Masło maślane, ale wiesz o co mi chodzi chyba :)

hmmm nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć :-) jak odnajdziesz ciemiączko to przejedź palcem od ciemiączka w strone ucha i zobacz czy tak jest jakies zgrubienie :-)

Gosiak - udało sie tobie wstawić główkę w kanał przez taniec? czy sama sie tak ustawiła?

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jem frytki z ketchupem z piekarnika ;)

słoneczna 85, Sue, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - udało sie tobie wstawić główkę w kanał przez taniec? czy sama sie tak ustawiła?
    Sama :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym zjadla frytki;)) ale mnie krzyz boli, tak jak kiedys mialam sie zaczyna.
    Ciekawe...

Moze to dzis??
    Jak mnie to denerwuje...
    Ide zrobie siemie i oklad ;))

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko tez chce frytki...

dziewczyny robie ten album :) ale zabawa. Fajnie bo sie wyłączyłam na troche i nie myslalam o przykrych sprawach, az zapomniala ze pan ma przyjechac z moimi roletami ktore zamowilam w zeszlym tygodniu :) az podskoczylam jak domofon zadzwonil, nie wspomne o balaganie od moich wycinanek :)

derii84, Gosiak, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm Gosiak fryty z piekarnika ale narobilas smaka!

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2275 2276 2277 2278 2279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ