Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wzięłam się za wszamanko owocowe, jabłko, mandarynki, kiwi i banan
Trzeba liście z malin zaparzyc i się relaksować przed tv....i tak nic ciekawego nie ma w tym tv.
Powiem wam,że moja skóra w okolicy Gizel długo nie pociągnie, już jest tak wrażliwa i wygląda strasznie
-
Gosiak, nie kuś frytkami, bo jak siebie znam, to jeszcze do biedry pójdę i będę piec
Póki co zrobiłam zajebiste naleśniki, Tomkowi chyba też smakują, bo już tam figluje w brzuchuPieką mnie dziś strasznie żebra, tak się w nie wciska.
Położna mówiła mi, że jeśli tak mi się będzie wpychał, to mam go "odsunąć" - ttylko jak?
Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że skoro moje dziecko nie jest jeszcze wstawione w kanał, to znaczy, że nie naciska głową na szyjkę, ta się nie skraca i nie robi się rozwarcie. Wniosek - nie urodzę wtedy, kiedy chciałam, czyli 16.02.
Chociaż Agnieszka też nie miała żadnych skurczy a w nocy jej wody odeszły.
Cały czas się zastanawiam czy już urodziła, bo minęło już tyle godzin.Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość
-
Szwagierka zadzwoniła jeszcze raz. I od razu pytanie gdzie jestem.
O 16 jak do mnie dzwoniła i nie odebrałam, to zadzwoniła też do mojego M. a on był na ważnym spotkaniu w pracy i napisał, że nie może rozmawiać. Więc już wymyśliły z teściową, że rodzę.
No i mówi: a kiedy? A ja mówię: że tak samo nie wiem jak i ona.
I czy nie chcę iść już się do szpitala położyć, bo to tak nietypowo po terminie.
Więc jej powiedziałam, że owszem, bardzo typowo.
I że jak się Janka urodzi, to na pewno dostaną informację.
Powiedziałam też, że specjalnie nie odbieram, bo wszyscy tylko dzwonią i pytają kiedy rodzę.
WrrrrAsiaSzw, słoneczna 85, Angélique89, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pytanie: Gdzie jesteś?
Odpowiedź: W dupie.
Pytanie: Kiedy w końcu urodzisz?
Odpowiedź: Nigdy, zamierzam być w ciąży do końca życia.
słoneczna 85, Pia Gizela, Pia Gizela, AsiaSzw, Gosiak, Lara 82, Boroniówka, przedszkolanka:), asia888, dorocia2324, kasianadine, 1kasiulka1, Angélique89, laureczka25, Penelope, Fedra, Topola lubią tę wiadomość
-
kurcze a mnie brzuch zaczyna bolec..
a moja polozna jutro idzie przed poludniem gdzies na badania wiec wiec jak rodzic to teraz i zdazyc do rana albo jutro popoludniu..
chyba sie przeciazylam....
ja tez lubie pomidory i mozarelle i na to bazylia i oliwa- ale teraz te pomidory nei sa dobre- te koktajlowe to jeszcze jak Cie moge. bazylii tez w ciazy nie mozna wiec nie jem,
w lecie to w lecie;))
-
Gosia brawo, przejęłas moja taktykę, ja też się nie pierdziele juz z ciekawsykmi i ich teoriami.
Ostatnio powiedziałam teściowej,że bynajmniej nie warto jej informować o tym,że lecimy rodzic, bo zameczy nas telefonami podczas akcji. Oboje z mężem doszliśmy do wniosku,że nikomu nie będziemy dawać znać, jak się zacznie,dopiero po wszystkimto będzie najzdrowsze dla nas wszystkich
Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:kurcze a mnie brzuch zaczyna bolec..
a moja polozna jutro idzie przed poludniem gdzies na badania wiec wiec jak rodzic to teraz i zdazyc do rana albo jutro popoludniu..
chyba sie przeciazylam....
Słoneczna, przeciążyłaś się 9 miesięcy temuGosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Sue tez sie wlasnie zastanawiam co u Agnieszki.
Chyba niepotrzebnie sie zastanawiamy i porownujemy nasze objawy z innymi, jest naprawde roznie jedne rodza szybko inne nie. Ja juz zglupialam od tego wszystkiego.
Sloneczna nie wiedzialam o tym ze bazylia jest zakazana w ciazy i jadlam dosc czesto;)
Mnie tez pytaja - czy mam rozwarcie, odpowiadam ze nie jestem lekarzem ani wrozka. Albo czy rodze no na pewno podczas porodu bym sobie tel odbierala itp.
Gosiak frytki mmm kusisz nas:)Gosiak lubi tę wiadomość
-
pisalysmy tu kiedys o bazylii - ale to swiezej nie wolno.
Sue wtedy to zaciazylam:))
kurde naprawde mnie boli.. no ale pewnie tak to juz bedzie do rozwiazania w sumie do terminu pare dni:))
mama mowi ze to maly Walenty i czeka na sobote:)Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
Ciepla kapiel w wannie i taka ulga- myslalam ze juz nie wytrzymam tych boli
Ja od ndz rozmowy z tata mam spokoj, chyba zrozumial ze juz mam dosc, ale chyba w czwartek po badaniu zadzwonie do rodzicow bo teraz mi glupio, ze tak sie wkurzylam, a pytal tylko jak sie czuje:/ a wiadomo ze sie martwia o swoja jedyna wnusie, no trudno hormony
Ja juz mam dosc dan obiadowych- ostatnio kanapki i owoce cytrusowe mi smakuja"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Mnie najbardziej rozbraja mój tata - wiedział, że w niedzielę byłam sama w domu, bo P. daleko, to zadzwonił do mnie, ale słowem nawet nie wspomniał o rodzeniu, porodach itd. Zadzwonił, bo na endomondo widział, że przeszłam 5km i chciał przekazać, że dumny i pogadać jak mi się szło
Za to właśnie uwielbiam mojego tatę
A już mamie powiedziałam, że dam jej znać dopiero po wszystkim, bo właśnie chcę uniknąć jakichkolwiek telefonów, a wiem, że ciekawość i troska by ją zmęczyły i pewnie ostatecznie zadzwoniłaby do P.
Kiedyś było łatwiej, nie było facebooka, telefonów i o narodzinach się telegramem informowało
-
Moja mama na szczęście wszystko rozumie,z resztą oboje moi rodzice. A teściowa musi się nauczyć, że nie ma wpływu na nasze decyzje,oczywiście już z tym oswajana jest od dawna,ale czasami jeszcze się zapomina,na szczęście mąż potrafi ją szybko sprowadzić na Ziemię
-
Moja mama na szczęście wszystko rozumie,z resztą oboje moi rodzice. A teściowa musi się nauczyć, że nie ma wpływu na nasze decyzje,oczywiście już z tym oswajana jest od dawna,ale czasami jeszcze się zapomina,na szczęście mąż potrafi ją szybko sprowadzić na Ziemię
-
P. na szczęście wie, że jakby odebrał telefon na porodówce, to bym go chyba zagryzła
Wiadomo, że większość to z troski, może my jesteśmy przewrażliwione troszkę. chociaż, jeśli czeka się na poród jak na zbawienie, nic nie można zrobić, frustracja sięga zenitu, to jakakolwiek próba poruszenia tego tematu kończy się naszą agresją
A przecież kobieta w ciąży nie powinna się denerwować
Ja idę poćwiczyć, porozciągać te mięśnie trochę i wstawić młodego w kanałGosiak lubi tę wiadomość