X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Ja także jestem zauroczona BLW i bardzo bym chciała, żeby mi się udało wprowadzić to mojemu dziecku.
    Tu jest kilka filmików jak od małego skrzata do dużego 3 latka chłopiec uczył się tej metody
    http://www.youtube.com/user/SrebrnaAkacja/videos

Swoją drogą, jest tam też poruszony temat pieluszek wielorazowych :)

Jacie:) nie wierzę 3 latek który je Tylko obranego ogórka i pomidorki i kromke chleba:) moje bratanice w życiu by nie zjadły :)
    Ciekawa jestem tej metody :) może zakupie tą książkę jak takie cuda czyni :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna- nie miałam plamień.

Katiś dzisiaj właśnie zauważyłam, że mamy w tym samym dniu prenatalne. Mam późno o 19:20, jestem wtedy ostatnia. Ty pewnie masz wcześniej, o której?
    Dziękuję za kciuki i również będę trzymać za Was <3

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, no jutro gotuję, mam ogromną nadzieję, że wyjdzie przepyszne.
    Dostałyśmy ostrzeżenie? :D Gdzie, gdzie, gdzie??? :D

Truskawka, no właśnie podobno metoda daje świetne efekty, ale trzeba zaczynać dość wcześnie dziecku wprowadzać różne produkty i pozwolić dziecku się zapoznawać tak jak ono chce. Wiadomo, jest przy tym trochę bałaganu, ale moim zdaniem warto. Ja myślę, że to działa. :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Jacie:) nie wierzę 3 latek który je Tylko obranego ogórka i pomidorki i kromke chleba:) moje bratanice w życiu by nie zjadły :)
    Ciekawa jestem tej metody :) może zakupie tą książkę jak takie cuda czyni :)

to zależy od rodziców jak przyzwyczaja dziecko :)

ja znam 5latka ktory je oliwki, swieze ziola na kanapce i zupy kremy ze swiezych warzyw

a tutaj blog babki, ktora cala ciaze jadla tylko surowe warzywa i owoce i jej dzieci tez tak jedza, seler naciowy i smoothies ze swiezych warzyw i owocow

http://chooselife.pl/2012/05/19/sunny-moje-witarianskie-szczescie/

jak sie od najmlodzego dziecko uczy jesc swieze i zdrowe, a nie smieci to dziecko nie zna smaku innych, a pozniej nawet jak pozna to pozostaje przy tym zdrowym, taka metoda moze pewnie ulatwic ale moim zdaniem i bez niej jest to bardzo proste do wprowadzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 18:53

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza- Strona 222
    Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Prosimy o trzymanie odpowiednio wysokiego poziomu dyskusji na forum.

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra załamałam się, faktycznie został zamknięty mój oddział na Galla;( Dziękuję za informację, pewnie bym się dowiedziała, ale lepiej już się nastawić na inną opcję. Teraz to chyba poród w domu (żart) :) Tak było tam kameralnie;( Jest mi strasznie przykro z tego powodu.

Przepraszam, że zawalam Was na raz tyloma postami, ale nie było mnie tutaj cały dzień, a tyle ciekawych spraw do omówienia:)

z789jaq.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek- a jakie sa opinie o Tuchiwie bo mój prowadzący lekarz tam też dyżuruje i się zastanawiam czy wybrać krak czy Tuchow bo tak po graniczu mieszkam.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja mam na 15:20 więc będę pierwsza. Po badaniach w piątek zaczynam urlop, więc może mnie od 1 sierpnia nie być na forum.

Januszkowa lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Swoją drogą, tak wnioskując po usg, to kilka z nas urodzi w styczniu :) Ciekawe ile z nas urodzi w styczniu, a ile styczniówek urodzi w lutym :) Mógłby już być grudzień :)
    a no zajrzałam tu, bo pewnie moje Małe zechce być lutowym dzieckiem jak mamusia,wg kalendarza ma być 25 stycznia wg usg 27 ...zobaczymy

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dojrzała wrote:
    a no zajrzałam tu, bo pewnie moje Małe zechce być lutowym dzieckiem jak mamusia,wg kalendarza ma być 25 stycznia wg usg 27 ...zobaczymy

ciekawe też ile okaże się marcówkami :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny:)
    Działo sie na forum sporo, nadrabialam Was chyba z godzinę:)
    Ja juz po weselu, wczoraj wróciłam o 5, wytanczylam sie, wyskakalam fasolkę, dzis jest na mnie obrażona, bo mi niedobrze:)

Gratuluje Wszystkim udanych wizyt, maluchy rosną jak na drożdżach :)

Odnośnie szpitala we wrocu do porodu - spotkałam znajoma, ktora ma dwoje dzieci (jedno 2,5, drugie rok - fajna gromadka) i poleciła mi brochow - dobra opieka, położne szanują intymność pacjentek, cierpliwie wyjaśniają co i jak. Wiec ja rodzę tam, tym bardziej, ze mam bardzo blisko;)

Fedra lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny mam suwaczek zwiazku 5 lat 4 miesiące, 3 tyg i 1 dzien jutro bedzie w ogole ekstra:)

Moj P. wracał dzis z pracy i na kilka sekund zasnął za kołkiem. Na szczescie obudziła go barierka na autostradzie i tylko lekko otarł samochód. Nie moge przestać myślec o niczym innym i nie wyobrażać sobie, co mogło sie wydarzyć :( wróciłam z wesela o 5, juz teraz wiem, dlaczego nie mogłam zasnąć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 19:46

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja powiem WAm drogie Ciotki , ze my chyba zaczynamy rosnąć :)

http://zapodaj.net/feea4a4945996.jpg.html

truskawkax25, Sue, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, cath, bommbelek89, motylek@, Fedra, Bietka, Sewerynka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:

Ojej, jaka Ty jestes szczuplutka, az wstyd sie pokazac z moim bebzochem :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:

O ja mam właśnie podobnie :) i w obcisłych bluzkach jak chodzę to mówią mi że już tam troszeczkę widać ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ojej, jaka Ty jestes szczuplutka, az wstyd sie pokazac z moim bebzochem :P

Ja mam Kochana 55 kg i 172 cm..wiec jestem chudzinka to fakt!
    a jeszcze jak odziedzicze ciąze po mojej mamie to do końca bedzie ledwo widać :)
    moja mama w jeansach chodzila do konca ciaży a jak pojechala na porodówke to baby ja pytały po co przyjechała :) taki miala malutki brzuszek! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku pięknie zaczynasz rosnąć. Ja przy Tobie to już gruba baba jestem ;) 12 tydz

031a7d786a11275cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:20

Rudasek, truskawkax25, Januszkowa, lula88, MistrzyniWKochamCieMisiu, maja35, bommbelek89, motylek@, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Rudasku pięknie zaczynasz rosnąć. Ja przy Tobie to już gruba baba jestem ;) 12 tydz

031a7d786a11275cmed.jpg

Katiś faktycznie, u Ciebie to już super widać, już sie możesz brzuszkiem chwalić...a jak bede miec taki w 15 to bedzie dobrze, a już bym chciała!!!! teraz non stop patrze czy urósł :) hehehhehe

śliczniutki ! :)

maja35 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i cieszę się że wszystko w porządku. Dobrze jest odsapnąć na trochę :)
    cath wrote:
    Cześć ja po wizycie. :) I lekarz powiedział, że na 80% dziewuszka <3 22 sierpnia następna wizyta i jeśli mała będzie współpracować to już na 100% powie. (ale mój doktor nigdy co do płci się nie pomylił) Moje marzenie mieć dziewczynkę :) A jaka modelka. :) hihihi po mamusi <3 Tak pokazywała wszystkie pięknie że aż doktorek był w szoku. A jak fikała. Koziołki normlanie :D Piękne zdjęcia mamy :)
    całe ciałko:
    fb4570.jpg
    A tutaj piękna twarzyczka ( mam nadzieję, że nos nie będzie po tatusiu) :) :
    e1b43f.jpg
    Termin przesunął się na 30 stycznia. Ale będę do was zaglądać też. :) Moje maleństwo ma 7 cm i wszystko na swoim miejscu serduszko biło 159 <3 No i już zaczęłam II trymestr więc jestem o wiele spokojniejsza :D Wszystko jest w idealnym stanie pan doktor powiedział.
    Będzie mała Konstancja <3

cath lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki super:) już coraz więcej widać :)

Co jecie dziewczyny na kolacje? ;) ja właśnie wysłałam mojego po serek almette :)

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ