WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wazne pytanko - jak idziecie do szpital na ktg to zgłaszacie się do pielegniarek czy lekarza dyzurującego? Bo jutro ide, a nie bedzie mojego Gina i nie wiem gdzie najpierw podbić :)

Juska19 trzymaj sie jutro dzielnie, juz zazdroszcze!:)

juska19 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mam nadzieje ze ruszy cie ta aku :-)

My bylismy w Mc :-) wiec zajefajnie :-) kolejna zachcianka zaspokojona haha

Melduje sie z lozka.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek mnie też tak nawet czyści, tzn ok 3-6 razy jestem w kibelku. Dzisiaj mdłości odpuscily....
    Czekamy na dalsze postęp, w końcu do 28 lulutego mam czas :-(

Groszek lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, ja nie doświadczona ale czytałam, że jak dziecko nie chce jednej piersi to może właśnie chodzić, że nie lubi leżeć na jakąś stronę. I np. jeśli z prawej pije w normalnej pozycji trzymasz główka po prawej, nóżki po lewej i leży na lewym boku. To do lewej piersi trzeba przystawić w tej samej pozycji czyli tak jakby pozycja z pod pachy.
    Ale tak jak mówię przekazuję co podczytałam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Cioteczki :)
    u nas wszystko dobrze :)
    DZis była Pani polozna, zbadała nas :) u mnie juz macica obkurczona, po brzuszku nie ma śladu :)
    Malutki zdrowy , ma sie dobrze :) poki co to jedzonko i kupki :) wiec pampersy ida jak woda :)
    ja jakos organizuje zycie choć powiem WAm, ze nie jest źle. Nikogo nie mam do pomocy ale nie jest mi tak szczerze mowiac nik potrzebny. Przynajmniej jak do tej pory, Maly zje i spi ok 3h wiec ja za ten czas gotuje, prasuje, piore :)
    a piore non stop bi niby mialam kilka ciuszków na 56 a On mi sie w nich topi..wiec piore na okrągło bo nic nie bede dokupywać, Maly rośnie w oczach, choć jest kruszynka :)
    a tak w ogole jak patrze na niego to zapominam o tym co przeszłam. Jest cudny...zakochalismy sie w nim:) jak patrzy tymi niebieskimi ślpekami na nas to widać taka milość ze szok....a my go pożeramy wzrokiem, nie mozemy sie napatrzec, nadotykać :) jest cudownyyyyyy :)

AsiaSzw, Maarta:), asia888, Lara 82, Angélique89, Fedra, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue co do naciskania punktów na ciele to z nadgarstkiem sprawdzałam to podczas wymiotów - skutkowało. Uciskanie jednego punktu (ma jakąś nazwę profesjonalną, ale nie pamiętam jaką) pozwalało na przeminięcie mdłości. Bajerka jak nie wiem co! :)

Marcela ja mam już z 20kg na plusie i nie wiem gdzie to mam - brzuch malutki, ubrania jakie nosiłam takie noszę no cóż... ważne aby zgubić. Co do odstrzelonych mam - też taka musze być, dziś już zrobiłam pierwszy krok i w ramach walentynek kupiłam sobie mnóstwo kosmetyków do makijażu, tak dla odświeżenia - pewnie skorzystam z nich dopiero po porodzie :) więc to też prezent na powitanie Adulca, bo nim przyjdą do domu :D

Kurcze, boli mnie po prawej stronie podbrzusze i już się boję czy to nie wyrostek? Ja zawsze mam takie schizy jak mnie coś boli po prawej stronie :(
    To są takie kłucia co 2-3 sekundy promienujące do kręgosłupa :(

No nic, muszę się wziąć za SPA - henna na brwiach i rzęsach sama się nie zrobi, to samo z depilacją, kąpielą i myciem włosów.. EHH! Wszystko spoko tylko ta depilacja ;)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska19 ja już dziś trzymam kciuku za Ciebie i Adaśka. Daj nam znać jak najszybciej jak tam Twój rycerz, będziemy czekać. No i jak starszaki zareagują na rodzeństwo :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje dzis fatalnie. Boli krzyz i brzuch. Pojedyncze skurcze sie pojawily ale nieregularne. Wzielam nospe, zaraz ide pod prysznic zrobic sobie cieplejsza kapiel i chyba do lozka. Zobaczymy czy sie uspokoi czy rozkreci. Ale pewnie wszystko ucichnie.

Juska kciuki za jutro!!

juska19, Malagosia lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a probowalas z tymi nakladkami na sutki? Moze one pomoga.

Angelcia tez planuje kupic kosmetyki dla siebie ale boje sie juz wychodzic sama a kawalek mam do drogerii;) depilacja to niezly wyczyn z naszymi brzuchami ;)

oar843r8kh12ukn4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia u mnie sie idzie na IP i tam polozna robi ktg a potem ocenia to lekarz.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kręci w jelitach. Może to przez kręcenie kółek na piłce ;)
    Czuję takie podekscytowanie w środku, miałam tak zawsze przed egzaminami albo jakimiś ważnymi dniami w pracy. Pewnie naiwnie wierzę, że lada moment urodzę :)

Zrobiłam sobie hennę dziś, mam jeszcze takie groźne spojrzenie, więc jakby mnie tak syn zobaczył, to by się wystraszył ;)

Ale cisza coś dziś..

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Kurcze, boli mnie po prawej stronie podbrzusze i już się boję czy to nie wyrostek? Ja zawsze mam takie schizy jak mnie coś boli po prawej stronie :(
    To są takie kłucia co 2-3 sekundy promienujące do kręgosłupa :(

Jakby to był wyrostek, to raczej nie byłabyś w stanie tu tego napisać. Mnie napierd.. stale, bez przerwy, nie mogłam się wyprostować. Zresztą na IP robili takie badanie - prawa noga do góry, nacisnęli mi jeden punkt na brzuchu i próbowali nogę w dół. Nie dało się bez mojego wrzasku z bólu.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na KTG chodziłam na oddział ginekologiczno położniczy czekałam na mojego gina i on dawał rozkaz tym pielegniarą one mnie podlaczaly a potem wynik on oglądał, a jak go w pracy nie było np na następny dzień to pisał kartke że prosi o KTG i o interpretacje doktora jakiegoś tam, no to szłam na oddział pokazałam karte piguly robiły mi KTG a później szukałam tego doktorka, no i wtedy juz zostałam w szpitalu, bo zapis się im nie podobał, trafiłam na porodowke na kilkugodzinny zapis KTG i był prawidłowy, się okazało ze moje dziecko sobie spało ;) a potem badanie 3 cm rozwarcia i mnie zostawili najpierw oxytocyna, nic się nie zadziało to na sale przedporodowa...reszte znacie ;P

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady- po narodzinach- szczepienia dzieci- znalazlam:)

LadyMK lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska19 powodzenia jutro! Adaś będzie z Wami ;)

Angelcia nie strasze, ale u mojej sąsiadki ze szpitalnego pokoju tak właśnie zaczynał się poród.. Takimi ostrymi kluciami po prawej stronie...

diamonds, juska19 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka mnie bilały sutki przez pierwsze 2-3 dobry, teraz jest już oki :)
    Pewnie Maly źle ssa, tzn źle układa usta, jak za plytko to bedzie CI szarpał same sutki, musi wziać tez otoczke i ulozyć ustka w "rybke". Będzie o wiele lepiej, na prawde poczujesz ulge:)
    Nie zrażaj sie tylko karm..moj znów mietosi mnie co chwilke i tez mnie bolą ale tak ze zmeczenia ich a nie ze ssanie, a po drugie mam duzo pokarmu, czasem az mi kapie wiec troszke odciagam laktatorem:) i jedziemy z cycem non stop :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Juska19 powodzenia jutro! Adaś będzie z Wami ;)

Angelcia nie strasze, ale u mojej sąsiadki ze szpitalnego pokoju tak właśnie zaczynał się poród.. Takimi ostrymi kluciami po prawej stronie...

No widzisz Angelcia, a Ty już byś wyrostek chciała :P
    Żartuję oczywiście, trzymam kciuki, żeby się zaczęła akcja!!

Juska, powodzenia jutro! No i jak będziesz w stanie, to daj znać forumowym ciotkom co tam słychać u Adaśka ;)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska19 powodzenia jutro, trzymam kciuki!

Co do depilacji i ogólnie kąpieli to wstawiłam dzisiaj do kabiny prysznicowej małe krzesełko i było mi o wiele łatwiej, myjąc włosy mogłam usiąść. Nie zmęczyłam się tak jak zawsze :)
    Jutro o 8 KTG, wykonałam wszystkie zabiegi tak jakbym miała jutro rodzić, czuję się ready :)

Z KTG u mnie tak samo jak u Słonecznej, na IP, położna podpina, lekarz interpretuje. +USG

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nic nie ruszyło, oglądaliśmy "Bogów" - zaraz się kładę, ciekawe czy zasnę, przespałam dziś łącznie z nocą 13h.
    Jutro muszę wcześnie wstać na KTG. Dobranoc :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze na dobranoc sentencja:
    http://wrzucaj.net/images/2015/02/11/sprzatanie.jpg

asia888, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2295 2296 2297 2298 2299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ