X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Fakt do tej pory pilam ok 3 l a dzis malo moze z 1,5 l wypilam... Ja 30 ml odciagalam z obu piersi i to na najwyzszych obrotach laktatora po wczesniejszym dostawieniu malej na 30 min.... Pewno sie laktacja nie normuje bo po dostawianiu malej na 30 min dzisiaj zjadala pozniej 60 ml mm wiec glodna...:(
    A jak dostawiasz do cyca to czujesz ,że ssie mocno i słyszysz za każdym razem przełykanie ? Czy sobie tak ciumka cycucha te 30 min ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

jeżeli chodzi o masaż szyjki to ja miałam jak mi wywoływali poród - koszmar. Bolało jak cholera. Tylko u mnie może dlatego że sztucznie robili mi rozwarcie paluchami i szyjka nie była miękka do końca..... ale nie wspominam tego miło. Wrzeszczałam przy tym jak dzikie zwierze

Sylwia, a ruszył coś u Ciebie ten masaż szyjki? Ja nadal liczę, że może coś się wydarzy.
    U mnie tak źle nie było, a też mówiła że mi stara się rozepchnąć i zrobić rozwarcie. Tzn no bolało, ale do przeżycia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam małego kilka razy do łóżka- nie ukrywam było fajnie. Ale generalnie odkładam go do łózeczka. Od wczora mi świruje i po rannym karmieniu walczę żeby usnął - ale to pewnie przez ta cholerna biegunkę bo do tej pory nie było z tym problemu. Ciagle chciał wisiec na cycu. A ja nie chcę żeby tak robił po po 1. wtedy się nie najada tylko spija wodę zamiast mleka IIfazy a po drugie przyzwyczai sie i będzie problem. Dzisiaj troche go dostawiałam do cycka jak odkładałam to za 3 minuty ryk. W pewnym momencie odłozyłam go do łóżeczka jak stwierdziłam że podjadł na tyle żeby iść spać , ryczał jakie 15- 20 minut po czym zasnął :-) tak przespał 2,5h i potem zjadł normalnie i zasnął :-)
    grunt to nie dac sie terroryzowac :-)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blla pij duzo wody. I nie zalamuj sie. Ruszy laktacja na pewno moze wiecej czasu u ciebie potrzebuje.

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, nam położna na sr odradzila uczestnictwo wlasnie przy pobieraniu krwi, bo stwierdziła wlasnie, ze bedziemy płakać Razem z dzieckiem. Ja chyba chciałabym byc z Tomkiem, moze jak bedzie czuł mamę, to bedzie sie bezpieczniej czuł :)
    wiesz...sama zobaczysz i zdecydujesz bo mówić to każdy sobie może jak jest lepiej ale zweryfikować trzeba na własnej skórze :)

Sue lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień śpi w łóżeczku ale w nocy nie mam jakoś sumienia położyć go tam :) każda z nas inaczej :P
    Ja tam włosy tez po cc umyłam jak tylko wstałam :) inaczej czułabym się brudna :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella - pij herbatkę na laktację (anyz koper kminek) - u mnie zadziałało :-) teraz ograniczam z 2 kubków do 1 dziennie bo mam za dużo mleka i Grzes nie daje rady

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchane czy w aptece kupię te czopki o których bietka pisała ? one są zamiast lewatywy tak?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos przelyka ale nie za kazdym razem nieraz wogole a nieraz to i jej sie odbije

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja spokojnie kupisz w aptece, to są czopki glicerynowe :)

c7hyim7.png

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    No cos przelyka ale nie za kazdym razem nieraz wogole a nieraz to i jej sie odbije
    Wiesz....mi jest ciężko doradzać bo ja sama się uczę wszystkiego ale jeśli masz wątpliwości może warto zwrócić się do poradni laktacyjnej. Ja właśnie jakoś w 2 tyg zdecydowłam sie na wizytę położnej laktacyjnej bo mała miała problem z przybieraniem na wadze a mm nie chciała pić.Przy cycku natomiast zasypiala po paru łykach i nie można było jej rozbudzić. Co prawda wizyta domowa kosztowała 160zł, nie do końca podobało mi się, że trochę na siłe musiałam malą dopajać odciąganym mlekiem (tak mi poradziła)ale wszystko sie jakoś rozkręciło i teraz coraz ładniej je i przybiera. nie wiem czy to zasługa metod tej położnej czy samo tak wyszło ale znam dziewczyny, które bardzo sobie chwalą to, że zdecydowały się na taka poradę.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 jak to któraś z Was napisała - nasze córki chcą jeszcze zjeść pączka , bo po drugiej stronie brzucha takich rarytasów już nie będzie :P

Bella pamiętaj, że laktator nie jest miarodajny. Możesz odciągać 10ml, a Dzieć wyssa tyle ile potrzebuje, bo jako maleńki ssak potrafi dotrzeć wgłąb cycuszka i wyssać wszystko z gruczołów. Postaraj się nie mysleć ciągle o laktacji, bo pokarm głównie bierze się z naszej głowy - podczas karmienia, albo odciągania patrz na Dzieciaczka, myśl o czymś pozytywnym - podobno tez jakieś dźwięki sprzyjają większej produkcji (nie wiem ile w tym prawdy). W każdym razie laktator ściąga tylko to "przednie" mleko, najlepszym rozbujaczem jest Maluch. Bądź cierpliwa!!! Jednym przychodzi to łatwiej, innym niestety trudniej, ale trzeba myślec pozytywnie. Aha, i korzystajz metody 7-5-3 i stosuj ciepłe kąpiele na piersi przed karmieniem/odciąganiem i okłady. No i najwazniejsze przyjmowac duzo, ale to duzo płynow.

Gosiak lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota ja mam wizyte doradcy laktacyjnego w sobote lub poniedzialek zaleznie od tego czy uda jej sie wpasc w sobote czy nie.. Ma dac znac... Ale ja juz poprosu wariuje bo bardzo chcialabym by moj ookarm jej wystarczal ale niestety musimy ja dokarmiac bo kest glodna po cycku:( janjuz mam coraz wiekszego dola ze mi sie to tak gownianie rozkreca... 4 x dziennie pracuje z laktatorem za kazdym razem jak mala krzyczy to ja przystawiam wiec moje cycki dzialaja na full obrotach a efektow brak i to mnie coraz bardziej dobija juz :( myslalam ze jak sie zepne i zmotywuje na maxa to ruszy .. Bylo lepiej bo pierw 2 ml potem 5 ml potem 30 a teraz znowu spadek i 10.... Nie wiem co robie zle wydaje mi sie ze dobrze ja przystawiam i robie to naprawde czesto :( brakuje mi sil powoli :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie wystraszylam bo dziecko duzo i inaczej sie ruszalo, pojechalismy do lekarki mialam ktg i wszystko jest dobrze, nic nie przytylam od ostatniej wizyty, bilans +9kg

zostalo mi 10%szyjki, pytala czy dziecko bardzo naciska ze az spac nie moge... ja mowie ze dokladnie tak - lekarka na to ze to wlasnie skracanie szyjki czym mocniej naciska i szaleje tym blizej porodu, mowi ze na pewno przez weekend urodze.. jesli ewentualnie nie w sobote do szpitala na badania. Jutro mam termin moze corcia sie jednak jutro zdecyduje :) Jestem szczesliwa i spokojna, ze wszystko jest dobrze.

Bietka dzieki za opis takie opisy jak Twoje pozytywnie na mnie wplywaja.

Bietka lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...taka refleksja mnie naszła....na jutro wypada mój termin porodu z OM a moja żabcia pojutrze skończy już miesiąc....ale dziwne uczucie :)

derii84, Fedra lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota widzisz jak ten czas leci, niedlugo faceci beda sie za nia ogladac ;)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Stokrota ja mam wizyte doradcy laktacyjnego w sobote lub poniedzialek zaleznie od tego czy uda jej sie wpasc w sobote czy nie.. Ma dac znac... Ale ja juz poprosu wariuje bo bardzo chcialabym by moj ookarm jej wystarczal ale niestety musimy ja dokarmiac bo kest glodna po cycku:( janjuz mam coraz wiekszego dola ze mi sie to tak gownianie rozkreca... 4 x dziennie pracuje z laktatorem za kazdym razem jak mala krzyczy to ja przystawiam wiec moje cycki dzialaja na full obrotach a efektow brak i to mnie coraz bardziej dobija juz :( myslalam ze jak sie zepne i zmotywuje na maxa to ruszy .. Bylo lepiej bo pierw 2 ml potem 5 ml potem 30 a teraz znowu spadek i 10.... Nie wiem co robie zle wydaje mi sie ze dobrze ja przystawiam i robie to naprawde czesto :( brakuje mi sil powoli :(
    Spoko doradca na bank Ci pomoże. Mi babka powiedziała, że to bardzo rozsądne , że tak wcześnie zwrociłam się o pomoc bo na tym etapie wszystko da sie jeszcze wypracować a jak babeczki przychodzą po pomoc po 2 miesiącach czy nawet nie to juz bywa ciężko. Trzymam kciuki i uwierz mi znam ten ból. Też byłam podłamana. Nawet na tej wizycie z położną laktacyjną się poryczalam z bezsilności ( i oczywiście za sprawą kochanych hormonów) ale teraz idziemy do przodu :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b05d8eb2104.jpg ostatni dzien bycia wielorybe :D jutro juz zobacze swojego Adasia <3 kobietki piszecie tyle ze dzis wpadla na chwile do kompa i nie mam czasu poczytac przepraszam wszystkim swiezym mamusiom gratuluje :D
    ja jutro 6 45 w szpitalu mam byc w miare mozliwosci dam znac co i jak

derii84, Maarta:), Sue, Angélique89, Asiaa1201, LadyDi, Groszek, Patrycja20, Lara 82, megg, dorocia2324, asia888, Januszkowa, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Bardzo sie wystraszylam bo dziecko duzo i inaczej sie ruszalo, pojechalismy do lekarki mialam ktg i wszystko jest dobrze, nic nie przytylam od ostatniej wizyty, bilans +9kg

zostalo mi 10%szyjki, pytala czy dziecko bardzo naciska ze az spac nie moge... ja mowie ze dokladnie tak - lekarka na to ze to wlasnie skracanie szyjki czym mocniej naciska i szaleje tym blizej porodu, mowi ze na pewno przez weekend urodze.. jesli ewentualnie nie w sobote do szpitala na badania. Jutro mam termin moze corcia sie jednak jutro zdecyduje :) Jestem szczesliwa i spokojna, ze wszystko jest dobrz.

Marta, dzięki Tobie pojawiło się u mnie światełko w tunelu, bo mam te same objawy co ty,wiec nadzieja dla nas jest :-*

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii juz na pewno blizej niz dalej:)

Bietka a przeczyscilo Cie po tym czopku? i juz nie mialas lewatywy w szpitalu?

Juska powodzenia jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:54

derii84 lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ