Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ash wrote:Zwróćcie tylko uwagę na szczepionkę na krztuśca. Pojedynczo podawana jest żywa, a łączona w formie martwej.
Ja ciagle sie zastanawiam, czytam i notuje. Na te chwile uważam ze lepsze jest szczepienie pojedynczo oprócz krztuśca. MMR w ogóle bede chciała mocno odwlec w czasie.
Ash,pojedyncza szczepionka na krztusiec nie występuje wcale. Jest wersja DTPw(błonnica,krztusiec,tężec) pełnokomórkowa i ta jest refundowana a jest wersja DTPa to samo tylko bezkomórkowa i ta jest płatna i zdecydowanie bezpieczniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:46
-
Gosiak wrote:Można, ja mam w planie porodu wpisane, że nie chcę. Poza tym mam osobne pismo.
Teraz wychodzę na akupunkturę, ale jak Ci Asia wcześniej nie podeślę, to wyślę wieczorem.
Mój kolega lekarz mówi, że żadne szczepienie nie jest obowiązkowe, przymus jest tylko jak jest epidemia.
http://pila.naszemiasto.pl/artykul/szczepienia-dzieci-sa-obowiazkowe-rodzice-protestuja,1954588,art,t,id,tm.html
ehh ... albo się decydować na walkę z nimi albo poddać się bez walki.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Lady caly trik polega na tym ze jak pediatra podsuwa ci pod nos takie oswiadczenie ze nie szczepisz bo cos tam bla bla bla to jak to podpiszesz to ona wysyla to do sanepidy i wtedy szarpia sie z toba i placisz kary.
Wazna rzecz : NIE MUSISZ TEGO PODPISYWAC i nic ci nie zrobia!
Gusia Kornelia piekna dziewczynka!!!!LadyMK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady chyba w watku o szczepieniach w dziale Po Narodzinach. Teraz jestem na tel. Bede musiala poszukac pozniej. Albo wpisz w wyszukiwarce Szczepienia/szczepienie w tematach zeby szukalo. Na pewno na belly to bylo bo szukalam info o engerixie.
Ale jakas kobieta pisala ze po skojarzonych (nie wiem ktorych, na pewno to nie te puerwsze szczepienia) dziecko miala paraliz raczki czy polowki cialka.
-
uhhh !
no to super
dziękuję Wam)) już mi się umysł trochę rozjaśnił.
Groszku, jeśli widzisz, że za bardzo pampers przylega do uda dziecka to wtedy zmień na większe. Dziecku wygodniejGroszek lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
słoneczna 85 wrote:Lady chyba w watku o szczepieniach w dziale Po Narodzinach. Teraz jestem na tel. Bede musiala poszukac pozniej. Albo wpisz w wyszukiwarce Szczepienia/szczepienie w tematach zeby szukalo. Na pewno na belly to bylo bo szukalam info o engerixie.
Ale jakas kobieta pisala ze po skojarzonych (nie wiem ktorych, na pewno to nie te puerwsze szczepienia) dziecko miala paraliz raczki czy polowki cialka.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Gusia gratulacje!!! Śliczna dziewczynka
Jutro jadę na kolejne KTG, na 8 rano. Mam nadzieję, że wejdę szybko, a nie będę czekać tak jak w pon. ponad 2 godz. Może dowiem się czy jest jakieś rozwarcie, bo nic na ten temat nie wiem, tak samo jak o wstawieniu się główki w kanał. Ostatnio lekarz wyczuł ręką więc może to o tym świadczy tak jak pisała chyba Sue.
Moja łożysko miało już 3 stopień dojrzałości 29.01. Chce już urodzić moją dzidzie. -
Dziewczyny mam fola od urodzin malej minal tydzien i 1 dzuen i laktacja jak ruszala tak teraz stopuje inodciagam ledo 10 ml gdzie jeszcze wczoraj po 30 bylo
juz nie wiemco robic bo pije herbatki laktacyjne wypoczywam przystawiam mala i pracuje z laktatorem i dalej dupa
-
Sue wrote:Lady, nikt nie moze zaszczepić/zbadać czy nawet wykąpać dziecka bez Twojej zgody.
Dodatkowo w szpitalu jestes obecna przy kazdym badaniu dziecka.
Kiedys były kary z sanepidu za brak szczepień, teraz juz tego nie ma:) -
Dziewczyny kurcze jak myślicie. Dzis w ciagu dnia odkladalam Konstancje do łóżeczka jej no i oczywiście smoczka musialam dać bo co jej nie położyłam to ryk nie z tej ziemi! W nocy ona śpi ze mna w łóżku bo mnie jeszcze blizna ciągnie po cc i ciezko mi wstawać w nocy jak wszystko takie zastane. Ale nie ukrywam ze tez z wygody troszke! I tu moje mam wątpliwości bo mam jakies takie wyrzuty sumienia ze ona ze mna śpi.
tlumacze sobie ze jak przestanie blizna tak ciagnac to będę ja odkładać ale boje sie ze sie przyzyczai! Moze to głupie ale nie mogę przestać o tym myśleć
-
bella84 wrote:Dziewczyny mam fola od urodzin malej minal tydzien i 1 dzuen i laktacja jak ruszala tak teraz stopuje inodciagam ledo 10 ml gdzie jeszcze wczoraj po 30 bylo
juz nie wiemco robic bo pije herbatki laktacyjne wypoczywam przystawiam mala i pracuje z laktatorem i dalej dupa
-
Groszek wrote:a i jeszcze odnosnie wypadania włosów po porodzie i w czasie laktacji, macie jakis pomysł??
słyszałam, ze nawet mozna stracic 50% włosówmatko jedyna !
choc ten proces sie u mnie jeszcze nie zaczął, to boje sie strasznie !a wg to od momentu jak wróciłam ze szpitala nie mialam czasu aby wlsoy umyć zrobiłam to dopiero dzis!
tak zawsze szybki prysznic i do małej!
hahah a to do mnie nie podobne