X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia gratulacje i jaka sliczna mala istotka!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Zwróćcie tylko uwagę na szczepionkę na krztuśca. Pojedynczo podawana jest żywa, a łączona w formie martwej.

Ja ciagle sie zastanawiam, czytam i notuje. Na te chwile uważam ze lepsze jest szczepienie pojedynczo oprócz krztuśca. MMR w ogóle bede chciała mocno odwlec w czasie.

Ash,pojedyncza szczepionka na krztusiec nie występuje wcale. Jest wersja DTPw(błonnica,krztusiec,tężec) pełnokomórkowa i ta jest refundowana a jest wersja DTPa to samo tylko bezkomórkowa i ta jest płatna i zdecydowanie bezpieczniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:46

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Można, ja mam w planie porodu wpisane, że nie chcę. Poza tym mam osobne pismo.
    Teraz wychodzę na akupunkturę, ale jak Ci Asia wcześniej nie podeślę, to wyślę wieczorem.
    Mój kolega lekarz mówi, że żadne szczepienie nie jest obowiązkowe, przymus jest tylko jak jest epidemia.
    tu jest coś na ten temat..
    http://pila.naszemiasto.pl/artykul/szczepienia-dzieci-sa-obowiazkowe-rodzice-protestuja,1954588,art,t,id,tm.html

ehh ... albo się decydować na walkę z nimi albo poddać się bez walki.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, nikt nie moze zaszczepić/zbadać czy nawet wykąpać dziecka bez Twojej zgody.
    Dodatkowo w szpitalu jestes obecna przy kazdym badaniu dziecka.
    Kiedys były kary z sanepidu za brak szczepień, teraz juz tego nie ma:)

LadyMK lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady caly trik polega na tym ze jak pediatra podsuwa ci pod nos takie oswiadczenie ze nie szczepisz bo cos tam bla bla bla to jak to podpiszesz to ona wysyla to do sanepidy i wtedy szarpia sie z toba i placisz kary.
    Wazna rzecz : NIE MUSISZ TEGO PODPISYWAC i nic ci nie zrobia!

Gusia Kornelia piekna dziewczynka!!!!

LadyMK lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję córeczki

wydaje mi się, że jest tez szczepionka ksztusiec + tężec

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady chyba w watku o szczepieniach w dziale Po Narodzinach. Teraz jestem na tel. Bede musiala poszukac pozniej. Albo wpisz w wyszukiwarce Szczepienia/szczepienie w tematach zeby szukalo. Na pewno na belly to bylo bo szukalam info o engerixie.
    Ale jakas kobieta pisala ze po skojarzonych (nie wiem ktorych, na pewno to nie te puerwsze szczepienia) dziecko miala paraliz raczki czy polowki cialka.

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhhh !
    no to super :)
    dziękuję Wam :))) już mi się umysł trochę rozjaśnił.

Groszku, jeśli widzisz, że za bardzo pampers przylega do uda dziecka to wtedy zmień na większe. Dziecku wygodniej :)

Groszek lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Lady chyba w watku o szczepieniach w dziale Po Narodzinach. Teraz jestem na tel. Bede musiala poszukac pozniej. Albo wpisz w wyszukiwarce Szczepienia/szczepienie w tematach zeby szukalo. Na pewno na belly to bylo bo szukalam info o engerixie.
    Ale jakas kobieta pisala ze po skojarzonych (nie wiem ktorych, na pewno to nie te puerwsze szczepienia) dziecko miala paraliz raczki czy polowki cialka.
    dziękuję, zaraz poszukam :)

3523x2t.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    gratuluję córeczki

wydaje mi się, że jest tez szczepionka ksztusiec + tężec

Jest wersja błonnica + tężec i stosuje się ją w przypadku problemów po DTP. A przynajmniej według procedur.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia gratulacje!! Piękny śpioszek :)

relg9vvjrtqik460.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusią! ;**

Angelcia, Gosiak a wy co?? No starac się dziewczynki i rodzic ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia gratulacje!!! Śliczna dziewczynka :)

Jutro jadę na kolejne KTG, na 8 rano. Mam nadzieję, że wejdę szybko, a nie będę czekać tak jak w pon. ponad 2 godz. Może dowiem się czy jest jakieś rozwarcie, bo nic na ten temat nie wiem, tak samo jak o wstawieniu się główki w kanał. Ostatnio lekarz wyczuł ręką więc może to o tym świadczy tak jak pisała chyba Sue.
    Moja łożysko miało już 3 stopień dojrzałości 29.01. Chce już urodzić moją dzidzie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam fola od urodzin malej minal tydzien i 1 dzuen i laktacja jak ruszala tak teraz stopuje inodciagam ledo 10 ml gdzie jeszcze wczoraj po 30 bylo :( juz nie wiemco robic bo pije herbatki laktacyjne wypoczywam przystawiam mala i pracuje z laktatorem i dalej dupa :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lady, nikt nie moze zaszczepić/zbadać czy nawet wykąpać dziecka bez Twojej zgody.
    Dodatkowo w szpitalu jestes obecna przy kazdym badaniu dziecka.
    Kiedys były kary z sanepidu za brak szczepień, teraz juz tego nie ma:)
    Mi małą na Brochowie zabierali na badania. Nie byłam przy nich obecna.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a jak czesto pracujesz laktatorem? Moze czesciej powinnas. Ja pamietam ze nam polozna mowila zeby po kazdym karmieniu jeszcze ale to bylo 15 lat temu

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurcze jak myślicie. Dzis w ciagu dnia odkladalam Konstancje do łóżeczka jej no i oczywiście smoczka musialam dać bo co jej nie położyłam to ryk nie z tej ziemi! W nocy ona śpi ze mna w łóżku bo mnie jeszcze blizna ciągnie po cc i ciezko mi wstawać w nocy jak wszystko takie zastane. Ale nie ukrywam ze tez z wygody troszke! I tu moje mam wątpliwości bo mam jakies takie wyrzuty sumienia ze ona ze mna śpi. :/ tlumacze sobie ze jak przestanie blizna tak ciagnac to będę ja odkładać ale boje sie ze sie przyzyczai! Moze to głupie ale nie mogę przestać o tym myśleć :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny mam fola od urodzin malej minal tydzien i 1 dzuen i laktacja jak ruszala tak teraz stopuje inodciagam ledo 10 ml gdzie jeszcze wczoraj po 30 bylo :( juz nie wiemco robic bo pije herbatki laktacyjne wypoczywam przystawiam mala i pracuje z laktatorem i dalej dupa :(
    Bella a może laktacja Ci się po prostu normuje ? Może jak odciągałaś po 30 to miałaś ten nawał a teraz piersi produkują tyle ile maluch potrzebuje ? Ja po 2 tyg z ciężkim trudem odciągalam 30ml z jednej piersi.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    a i jeszcze odnosnie wypadania włosów po porodzie i w czasie laktacji, macie jakis pomysł??

słyszałam, ze nawet mozna stracic 50% włosów :O matko jedyna !

choc ten proces sie u mnie jeszcze nie zaczął, to boje sie strasznie !
    Co do włosów to mi sie wydaje ze nawet mam ich więcej niż w ciąży i przed ciaza! Nie wiem moze to chwilowe i potem zaczną wypadać (oby nie) :) a wg to od momentu jak wróciłam ze szpitala nie mialam czasu aby wlsoy umyć zrobiłam to dopiero dzis! :D tak zawsze szybki prysznic i do małej! :D hahah a to do mnie nie podobne :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia pracuje z laktatorem 4 x dziennie po kazdym karmieniu z wyjatkiem nocy.. Wtedy omijam ok 2 - 3 razy

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2291 2292 2293 2294 2295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ