WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Słoneczna, to poczekać musicie do 16.02, bo Tomcio chce tacie zrobić prezent na urodziny ;)
    Jak dla mnie może być i 16.02 - byle bez oksytocyny - od 14.02 będziemy w szpitalu, może Janeczka wyczuje, że warunki lepsze w domu i będzie chciała sama wyjść ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my lutówki jesteśmy super, ale jednak nerwowe i niecierpliwe :) a może bardziej bezradne, bo nie mamy na narodziny w ogóle wpływu.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boje wywolania. Te dziewczyny ktore mialy oxy, mialyscie wczesniej robiony test oksytocynowy??

A jak megg chyba mowila albo januszkowa ze od 18 lutego post... A ja mowilam ze juz na pewno do tego czasu urodze a tu lipa!!!

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to super walentynki spedzisz z ukochanym:) jak masz byc 14.02

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    laski swiezo upieczone mezatki :) chyba ktoras z Was wrzucala tutaj to zdjecie
    szukam takiej kiecki, gdzie mozna ja dostac?

http://www.iv.pl/images/45025694021764411593_thumb.jpg
    Obie sukienki pochodzą z Tiffany Rose ale ich już nie ma w ofercie bodajże.

Tutaj jest mają niemal identyczną sukienkę jak ta po lewej.

http://www.tiffanyrose.com/fr/maternite/articles/ANAIS/Robe-de-grossesse-Anastasia-courte-%28Ivoire%29.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:24

asia888 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję urodzić między 12 a 28 lutym :D

hehehehehheheeheheheh :D

słoneczna 85, AsiaSzw, Lara 82, Sue, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczypać sutki, masować :P

i schody.... chodzic- góra i dół
    wysprzatac cały dom, wyprać firanki, pozawieszać, umyć okna...

a potem ciepłe prysznice na krzyże i na podbrzusze...

no i sexik :)

czopki Spasticol powoduja powolne rozwieranie szyjki... one sa niestety na recepte, ale stosowane rowniez w kolce żółciowej i nerkowej...

no i leki rozkurczowe.... ale to wiadomo, farmakologiczne metody

no wlanie z drugiej strony, bojes ise tych skojarzonych szczepień, bo tyle tego w jednej szczepionce..niczym bomba biologiczna :O ehh, własnie badz tu człowieku madry... choc u nas wszyscy znajomi szczepili tą 5w1 hmmm....

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sylwia, kupka może być różna ze wzgl. na to co zjadłaś. A słyszałam też, że dzieci mają taką sapkę, która brzmi jak katar. No ale zobaczysz co powie pediatra. Zostaw taką osrakana pieluszkę aby mógł ocenić.

pediatra będzie dopiero o 22 :-/. sapka to nie jest bo jak wpuściłam sól fizjologiczna do noska to z jednej dziurki wysmarkał gluta i wydaje mi sie że cos tam sie "gotowało". Zobaczymy. Kupek takich nigdy nie miał, może faktycznie cos zjadłam ale będe spokojniejsza jak zobaczy to pediatra :-). A pieluchy trzymam do pokozania :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak juz macie rozwarcie to nieźle. Ja zaczynałam od pół opuszka...... w czwartek (wpiatek o 22.14 wyszedł Grześ) i główka nie była wstawiona.
    Wstawila sie dopiero jak odeszły wody i zaczęły sie poważniejsze skurcze.
    W zasadzie przed oksytocyna miała skurcze dochodzące prawie do 100% ale bezbolesne - to nie były te skracające i otwierające szyjkę.....
    Ja masowałam sutki i nic. Chodziłam po szpitalu w tę i nazad i tez nic.... to nie był mój czas. Może wam sie uda. Podobno mocna kawa tez robi swoje więc możecie spróbować. Na znajome podziałało na mnie nie :-)

Co do szczepień do temat rzeka. Jak na razie robimy wywiad i lekarze z którymi rozmawialismy (kardiolog dziecięcy, zakaźnicy i pediatra) stwierdzili że szczepionki kombajny 5w1 czy 6w1 to za dużo dla dziecka i po nich dzieja się dziwne rzeczy -nie chodzi ojakie straszliwe choroby ale generalnie pojawiają się jakies schorzenia czy dolegliwości których przed tymi szczepionkami się nie obserwowało....
    Temat trudny...

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepień, my nie chcemy szczepić, ale z tego względu, że u Nas w Polsce jako w jednym z niewielu krajów jest mus szczepienia to...będziemy szczepienia oddalać w czasie. W ustawie jest podane do kiedy trzeba zrobić dane szczepienie. Chodzi o to, by tak ogromną ilością chemii nie szprycować dziecka...

Wczoraj oglądaliśmy prof. Marię Dorotę Majewską - neurobiolog wypowiadającą się nt szczepień... i bardzo fajnie opisała to co się w naszych szczepionkach znajduje. Np właśnie aluminium i rtęć...

Same obejrzyjcie
    https://www.youtube.com/watch?v=d3BUgYXtJ10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:45

Gosiak lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus trzymam kciuki aby maluszek byl zdrowiutki. Moze suche powietrze powoduje ze ma " katar " a kupki u takiego maluszka to takie rzadkie jak biegunka sa puki nie zaczniesz wprowadzac innych pokarmow. Czasem nawet wygladaja na sluzowate. Bedzie dobrze na pewno. Nie zamartwiaj sie na zapas.

Angelcia dzieki. Mnie bardziej dobija sytuacja z moja mama niz strach o porod. Boje sie nie powiem ze nie ale czekam niecierpliwie i nie moge sie doczekac. Jednak moja mama skutecznie w tej chwili zajela moje mysli niehatywnie. Do tego ja mam taki charakter ze niestety rozpamietuje wszystko. Nie umiem miec " w dupie " ale musze chyba pocwiczyc :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie juz o szczepieniach nie chce wypowiadac bo mam wrazenie ze juz mnie przez moje zdanie nie lubicie. Ale jestem zdania takiego jak Sylwi lekarze i LadyMk.

LadyMK, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak przy okazji :P
    http://iv.pl/images/63158033260478554407_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:46

Gosiak, AsiaSzw, dorocia2324, Sue, Lara 82, Patrycja20, Januszkowa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    No ja sie juz o szczepieniach nie chce wypowiadac bo mam wrazenie ze juz mnie przez moje zdanie nie lubicie. Ale jestem zdania takiego jak Sylwi lekarze i LadyMk.
    I jeszcze ja ;)

AsiaSzw, LadyMK lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak to super walentynki spedzisz z ukochanym:) jak masz byc 14.02
    Nie chcę jechać z rana, pojedziemy jakoś późnym popołudniem ;) Chociaż tyle.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam ten filmik co podała Lady, oglądaliśmy z mężem jakiś czas temu. I warto chociaż posłuchać. Oczywiście nikogo nie namawiam nie zachęcam, żeby nie było :)

Gosiak, LadyMK lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczęłam dziś świrować kiedy ten moj Maly będzie wyłazić bo odstawiłam wszystkie magnezy,nospy luteiny i cuda dziwy a skurcze przepowiadające może 3 przez caly dzien,a nie oszczędzam sie,juz chyba 3 raz wycierałam łóżeczko,obiad zrobiony,mąż troche podmacuje i cisza,schylam się wstaje,łażę i nic! A od 12 tc leżałam plackiem i ciągle te twardnienia były. Może zwariowałam?

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka ja jak wszystko poodstawiałam...to nawet powiem Ci, że lepiej było, te wcześniejsze skurcze przepowiadające minęły:P ale to chyba taki zbieg okoliczności u mnie

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam we wtorek tydzien temu rozwarcie zewnętrzne tylko na palec, wiec tez nic. Szczerze mówiąc, to troche nie wierze w te wszystkie sposoby na wywołanie, bo przecież za porod odpowiadają hormony:)
    Na pewno spacery, skakanie na piłce pomogą, bo dziecko bardziej napiera na szyjkę i sie tam rozwiera:)

Ja wlasnie ide poskakac trochę:) a potem moze pojadę dokupić koszule jedna taka "dzienna" do szpitala:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam i uwazam tez ze lepiej szczepic szczepionkami pojedynczymi a nie typu 6 czy 5 w 1. To za duza dawka wszystkiego.
    Jeszcze to przede mna ale czytalam tu na belly jakue byly reakcje dzieci po tych kombajnach. Poczytajcie

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ