WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to normalne ze dziecko bardzo duzo sie rusza? tak sie wierci ze nie moge czasem wytrzymac bo az sprawia to bol i martwie sie czy wszystko jest ok.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dziś tez cisza,wczoraj bylo tego troche,a dziś nic i bądź człowieku mądry z tą macicą!
    będą jaja jak przenoszę,a modliłam się żeby chociaż do 1go lutego usiedział ;) no cóż chyba żadna z nas nic nie zrobi,musi samo przyjść, mam tylko nadzieje,że to poznam i że zniosę ten ból

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwróćcie tylko uwagę na szczepionkę na krztuśca. Pojedynczo podawana jest żywa, a łączona w formie martwej.

Ja ciagle sie zastanawiam, czytam i notuje. Na te chwile uważam ze lepsze jest szczepienie pojedynczo oprócz krztuśca. MMR w ogóle bede chciała mocno odwlec w czasie.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja czytalam i uwazam tez ze lepiej szczepic szczepionkami pojedynczymi a nie typu 6 czy 5 w 1. To za duza dawka wszystkiego.
    Jeszcze to przede mna ale czytalam tu na belly jakue byly reakcje dzieci po tych kombajnach. Poczytajcie
    Słoneczna gdzie to czytałaś? Jeśli możesz to podaj linka bądź nakieruj, chętnie przeczytam

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o szczepionki, to najgorsze jest, że z lekarzem o tym ciezko porozmawiac, bo oni rzadko maja swoje zdanie, raczej jest to "zdanie" narzucone przez sponsora:/
    Ja chyba wezme te zwykle szczepionki, ale cholera nie wiem:/ w medicover niby bede szczepić, a tam ponoc maja dobre szczepionki.

Mamy, ktore szczepią, jakie szczepionki wybieracie?

AsiaSzw, ja szanuje każde zdanie, powiem Ci, ze mam juz kisiel zamiast mózgu przez te szczepionki!:/

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, co to jest mmr?

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie pismo trzeba napisać, żeby nie szczepili w szpitalu??
    czy można w ogóle się nie zgodzić??

3523x2t.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki laski, to chyba faktycznie pojedyncze...

ale kurde, duzo tych szczepien na mały organizm, ehh... tak mi sie wydaje...

dolaczam sie do LadyMK z prosba do slonecznej o wrzucenie linka o szczepieniach z forum :)

a i chciałam Wam coś polecić :)

Polecam ksiazke Sears "Księga Rodzicielstwa Bliskości" pięknie napisane :)
    jak wychowywac z dzieckiem...

dlaczego nie ma czegos takiego jak rozpieszczanie przez noszenie,karmienie piersią, przez bliskość, tulenie i spanie z dzieckiem....

jak dziecko później odwdzięcza się nam miłością :)

:)

LadyMK, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek a Twoje dziecko wiercilo sie na krotko przed porodem? Nie wiem czy to jest normalne, bo moja corka dzis sie tak wierci ze zaczynam sie martwic

oar843r8kh12ukn4.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem, w programie szczepień jest napisane, że dziecko nie może być wypuszczone ze szpitala bez wykonania szczepienia przeciw Gruźlicy i WZW t.B, a w ustawie o szczepieniach jest zapis:

"[...]gruźlicy obejmuje dzieci i młodzież od dnia urodzenia do ukończenia 15 roku życia;"

"wirusowemu zapaleniu wątroby typu B obejmuje:
    a) dzieci i młodzież od dnia urodzenia do ukończenia 19 roku życia,"

czyli, że...?
    :( nie ogarniam, zaćmienie mam?!

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

dlaczego nie ma czegos takiego jak rozpieszczanie przez noszenie,karmienie piersią, przez bliskość, tulenie i spanie z dzieckiem....

też tak uważam, dzięki za lekturkę, muszę jej poszukać :))

3523x2t.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    dziewczyny czy to normalne ze dziecko bardzo duzo sie rusza? tak sie wierci ze nie moge czasem wytrzymac bo az sprawia to bol i martwie sie czy wszystko jest ok.
    Moja mała tak od paru dni szaleje (tylko ndz byla spokojna) ze az mi sie plakac z bolu chce, strasznie mocno sie wypycha, podczas ktg 22ruchy naliczylam, a jal lekarz usg robil to gigantyczna gule mialam po prawej stronie, wydaje mi sie ze juz jej tam bardzo ciasno bo mala ma 3800 a brzuch niezbyt duzy, dr robil mi usg i mowil ze ok wiec to normalne raczej takie szalenstwa

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Jakie pismo trzeba napisać, żeby nie szczepili w szpitalu??
    czy można w ogóle się nie zgodzić??
    Można, ja mam w planie porodu wpisane, że nie chcę. Poza tym mam osobne pismo.
    Teraz wychodzę na akupunkturę, ale jak Ci Asia wcześniej nie podeślę, to wyślę wieczorem.
    Mój kolega lekarz mówi, że żadne szczepienie nie jest obowiązkowe, przymus jest tylko jak jest epidemia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:

Mam tą książkę i zgadzam się z nią w 100% :)

Groszek lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ash, co to jest mmr?
    odra świnka różyczka ok 14 msc życia dziecka

O tej szczepionce słyszałam wiele złego, choć moja bratowa szczepila wg kalendarza dwójkę dzieci i żadnego NOPu nie było

Edit: można nie zgodzić sie na szczepienie w szpitalu, teraz juz bez pisemnej zgody nie zaszczepia dziecka w szpitalu bo mogą mieć z tego powodu problemy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:33

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady prosz

" Nie wyrażam zgody na wykonanie szczepień w szpitalu u mojego nowo narodzonego dziecka pod grożbą kary z art 192 KK "

Ja tez mam to ze soba w moich dokumentach!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepiłam, szczepienia ponoc obowiazkowe ale nie ma przymusu, o tak to chyba wyglada....

mozna sie nie zgodzic, ale i tak wpisuja pozniej ten fakt do swoich zeszytów, bo trzeba sie pozniej z tego rozliczyc na koniec kwartału, wiec taki raport chyba niestety trafia do sanepidu.... a co pozniej to juz nie wiem...chyba jakies zawiadomienie wysyłają, ze prosza o szczepienie.

o tak, przed porodem sie strasznie Gabryś wiercił :O główką stukał do bramy :P (śmieję się) no i sobie otworzył wyjście :) odeszły mi wtedy wody... a i czkawke w dzień wyjścia również miał, wiec nie sprawdziła się teoria....

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam problem odnośnie pampersów ;p

zuzylismy juz 2 duze paki bialych pamperów jedynek..idzie teraz pierwsza zielona mała paka jedynek...

hmmm... do kiedy te jedynki stosować??

i jak prać posciel Małego dziecka?? co ile?? bo nie wiem jak zmieniać....

sory, moze głupie pytania, no ale mam wątpliwości...

na_cik lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze odnosnie wypadania włosów po porodzie i w czasie laktacji, macie jakis pomysł??

słyszałam, ze nawet mozna stracic 50% włosów :O matko jedyna !

choc ten proces sie u mnie jeszcze nie zaczął, to boje sie strasznie !

relge6yd309xm1zq.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie nie nadrobie was.
    Chciałam powiedzieć że dnia 9.02 o 3:35 na świat sn przyszła Kronelia waga 2680kg i 54cm 10punktów appgar..
    Poród ekspresowo poszedł bolało ale warto...
    20rpc2u.jpg

dorocia2324, angelstw, Sue, Bietka, AsiaSzw, LadyMK, Groszek, Patrycja20, Boroniówka, juska19, Lara 82, LadyDi, derii84, Asiaa1201, Januszkowa, słoneczna 85, asia888, przedszkolanka:), Maarta:), Gosiak, Angélique89, ash, megg, kasia_1988, Fedra, MoniaP lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 2290 2291 2292 2293 2294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ