Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie dziś tez cisza,wczoraj bylo tego troche,a dziś nic i bądź człowieku mądry z tą macicą!
będą jaja jak przenoszę,a modliłam się żeby chociaż do 1go lutego usiedziałno cóż chyba żadna z nas nic nie zrobi,musi samo przyjść, mam tylko nadzieje,że to poznam i że zniosę ten ból
-
Zwróćcie tylko uwagę na szczepionkę na krztuśca. Pojedynczo podawana jest żywa, a łączona w formie martwej.
Ja ciagle sie zastanawiam, czytam i notuje. Na te chwile uważam ze lepsze jest szczepienie pojedynczo oprócz krztuśca. MMR w ogóle bede chciała mocno odwlec w czasie.
-
słoneczna 85 wrote:Ja czytalam i uwazam tez ze lepiej szczepic szczepionkami pojedynczymi a nie typu 6 czy 5 w 1. To za duza dawka wszystkiego.
Jeszcze to przede mna ale czytalam tu na belly jakue byly reakcje dzieci po tych kombajnach. PoczytajcieMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Jesli chodzi o szczepionki, to najgorsze jest, że z lekarzem o tym ciezko porozmawiac, bo oni rzadko maja swoje zdanie, raczej jest to "zdanie" narzucone przez sponsora:/
Ja chyba wezme te zwykle szczepionki, ale cholera nie wiem:/ w medicover niby bede szczepić, a tam ponoc maja dobre szczepionki.
Mamy, ktore szczepią, jakie szczepionki wybieracie?
AsiaSzw, ja szanuje każde zdanie, powiem Ci, ze mam juz kisiel zamiast mózgu przez te szczepionki!
-
Jakie pismo trzeba napisać, żeby nie szczepili w szpitalu??
czy można w ogóle się nie zgodzić??Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
dzieki laski, to chyba faktycznie pojedyncze...
ale kurde, duzo tych szczepien na mały organizm, ehh... tak mi sie wydaje...
dolaczam sie do LadyMK z prosba do slonecznej o wrzucenie linka o szczepieniach z forum
a i chciałam Wam coś polecić
Polecam ksiazke Sears "Księga Rodzicielstwa Bliskości" pięknie napisane
jak wychowywac z dzieckiem...
dlaczego nie ma czegos takiego jak rozpieszczanie przez noszenie,karmienie piersią, przez bliskość, tulenie i spanie z dzieckiem....
jak dziecko później odwdzięcza się nam miłością
LadyMK, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
nie rozumiem, w programie szczepień jest napisane, że dziecko nie może być wypuszczone ze szpitala bez wykonania szczepienia przeciw Gruźlicy i WZW t.B, a w ustawie o szczepieniach jest zapis:
"[...]gruźlicy obejmuje dzieci i młodzież od dnia urodzenia do ukończenia 15 roku życia;"
"wirusowemu zapaleniu wątroby typu B obejmuje:
a) dzieci i młodzież od dnia urodzenia do ukończenia 19 roku życia,"
czyli, że...?
nie ogarniam, zaćmienie mam?!
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Groszek wrote:
dlaczego nie ma czegos takiego jak rozpieszczanie przez noszenie,karmienie piersią, przez bliskość, tulenie i spanie z dzieckiem....
)
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Maarta:) wrote:dziewczyny czy to normalne ze dziecko bardzo duzo sie rusza? tak sie wierci ze nie moge czasem wytrzymac bo az sprawia to bol i martwie sie czy wszystko jest ok."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
LadyMK wrote:Jakie pismo trzeba napisać, żeby nie szczepili w szpitalu??
czy można w ogóle się nie zgodzić??
Teraz wychodzę na akupunkturę, ale jak Ci Asia wcześniej nie podeślę, to wyślę wieczorem.
Mój kolega lekarz mówi, że żadne szczepienie nie jest obowiązkowe, przymus jest tylko jak jest epidemia.
-
Groszek wrote:
Groszek lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Ash, co to jest mmr?
O tej szczepionce słyszałam wiele złego, choć moja bratowa szczepila wg kalendarza dwójkę dzieci i żadnego NOPu nie było
Edit: można nie zgodzić sie na szczepienie w szpitalu, teraz juz bez pisemnej zgody nie zaszczepia dziecka w szpitalu bo mogą mieć z tego powodu problemy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:33
-
ja szczepiłam, szczepienia ponoc obowiazkowe ale nie ma przymusu, o tak to chyba wyglada....
mozna sie nie zgodzic, ale i tak wpisuja pozniej ten fakt do swoich zeszytów, bo trzeba sie pozniej z tego rozliczyc na koniec kwartału, wiec taki raport chyba niestety trafia do sanepidu.... a co pozniej to juz nie wiem...chyba jakies zawiadomienie wysyłają, ze prosza o szczepienie.
o tak, przed porodem sie strasznie Gabryś wierciłgłówką stukał do bramy
(śmieję się) no i sobie otworzył wyjście
odeszły mi wtedy wody... a i czkawke w dzień wyjścia również miał, wiec nie sprawdziła się teoria....
-
mam problem odnośnie pampersów ;p
zuzylismy juz 2 duze paki bialych pamperów jedynek..idzie teraz pierwsza zielona mała paka jedynek...
hmmm... do kiedy te jedynki stosować??
i jak prać posciel Małego dziecka?? co ile?? bo nie wiem jak zmieniać....
sory, moze głupie pytania, no ale mam wątpliwości...na_cik lubi tę wiadomość
-
Witam mamusie nie nadrobie was.
Chciałam powiedzieć że dnia 9.02 o 3:35 na świat sn przyszła Kronelia waga 2680kg i 54cm 10punktów appgar..
Poród ekspresowo poszedł bolało ale warto...
dorocia2324, angelstw, Sue, Bietka, AsiaSzw, LadyMK, Groszek, Patrycja20, Boroniówka, juska19, Lara 82, LadyDi, derii84, Asiaa1201, Januszkowa, słoneczna 85, asia888, przedszkolanka:), Maarta:), Gosiak, Angélique89, ash, megg, kasia_1988, Fedra, MoniaP lubią tę wiadomość