X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się już gruba:)
    To zdjęcie robiłam teraz, wieczorem jest większy brzuch.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Czuję się już gruba:)
    To zdjęcie robiłam teraz, wieczorem jest większy brzuch.

ja też swoje robiłam teraz, jestem zupełnie na czczo a ostatni posilek o 21 i tylko lekka zupka wiec brzuch powinien byc wiarygodny

wieczorem to ja mam 8 miesieczny brzuch tak mi wywala, ale cale zycie tak mialam :) dlatego ciezko mi sie przekonac, ze to dzidzia a nie moja uroda :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Cię, że jeszcze nic nie jadłaś. Ja ostatni posiłek wczoraj o 21, a dzisiaj o 8 obudził mnie głód.

Uciekam, będę wieczorem, zabieram się za robienie kompotów z jabłek (papierówki) Przydadzą się w lutym:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie sliczne brzuszki. Takie male poranne kuleczki sa najladniejsze. Ja tez wieczorem mam duzo duzo wiekszy brzuszek. Ale jest juz sie po czym glaskac. Lapie sie na tym ze glaszcze brzuszek. Tez tak macie?

Januszkowa lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, śliczne brzuszki! Jak bede przy kompie to wrzuce swoj :)
    Mnie dzis mdlosci męczą troche, wstalam na śniadanie, ale nic nie mogłam przełknąć. Mam ochotę na bułkę z dżemem :)

Słoneczna, moze idz na IP, jesli martwią Cie te plamienia? Ponoc to moze sie zdarzać, ale o kazdym powinno sie powiedziec lekarzowi. Trzymam kciuki, zeby przeszły :*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze w kwestii wspólnego porodu. Dziś znalazłam taki artykuł:
    http://kobieta.wp.pl/kat,26353,title,Impotencja-poporodowa-problem-mezczyzny-i-kobiety,wid,16778893,wiadomosc.html

Nie boicie się tego?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ale to malo i tylko rano- czytalam ze jak brazowe to zeby sie nie martwic.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Podziwiam Cię, że jeszcze nic nie jadłaś. Ja ostatni posiłek wczoraj o 21, a dzisiaj o 8 obudził mnie głód.

Uciekam, będę wieczorem, zabieram się za robienie kompotów z jabłek (papierówki) Przydadzą się w lutym:)

Biore Euthyrox i musze byc na czczo chociaz mnie ssie od wczoraj poznego wieczora
    ale juz zjadlam:)

Agnieszka i co sprobujesz wrzucic zdjecia??? :)

http://www.iv.pl/ wczytaj plik na serwer i wrzuc link pomiedzy [img][/img]

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    tak ale to malo i tylko rano- czytalam ze jak brazowe to zeby sie nie martwic.

lekarz powiedzial mi zeby sie martwic jak ze mnie szklanka krwi wyleci

ale na Twoim miejscu zadzwonilabym zapytac

ale napewno nic zlego :)

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam do kogo zadzwonic- moj gin na urlopie,
    narazie poczekam,

nic nie leci ze mnie tylko na papierze troche kakaowego sluzu. Poczekam az sie uspokoi.

co ma byc tp bedzie- Duphaston biore wiec i tak wiecej nic mi nie zrobia..
    kaza lezec i juz.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja jeszcze w kwestii wspólnego porodu. Dziś znalazłam taki artykuł:
    http://kobieta.wp.pl/kat,26353,title,Impotencja-poporodowa-problem-mezczyzny-i-kobiety,wid,16778893,wiadomosc.html

Nie boicie się tego?

Moj nie chce byc przy porodzie wiec nie, ale ma taki poped ze nie sadze zeby cokolwiek bylo w stanie go zgasic, nigdy nie znalam faceta z takim libido, 3 do 5 razy w lozku dziennie to taki standard

a pozatym staram sie juz nic nie czytac w internecie bo tam wszystko prowadzi do czegos zlego, wszedzie jakas choroba albo cos :< wczoraj chcialam sprawdzic prawdopodobienstwo poronienia w 2 trymestrze bo niby male i znalazlam same kobiety co ronily w 20 ktoryms tygodniu, jak czytalam o leczeniu tarczycy od 12 tygodnia to wyszlo ze moje dziecko bedzie chore psychiczne a teraz jeszcze impotencja po wspolnym porodzie, nie czytam juz nic i jestem szczesliwsza :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:59

Gosiak, Sue, Aagnieszkaa, juska19, truskawkax25, Madlene lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a pozatym nie staram sie juz nic nie czytac w internecie bo tam wszystko prowadzi do czegos zlego, wszedzie jakas choroba albo cos :< wczoraj chcialam sprawdzic prawdopodobienstwo poronienia w 2 trymestrze bo niby male i znalazlam same kobiety co ronily w 20 ktoryms tygodniu, jak czytalam o leczeniu tarczycy od 12 tygodnia to wyszlo ze moje dziecko bedzie chore psychiczne a teraz jeszcze impotencja po wspolnym porodzie, nie czytam juz nic i jestem szczesliwsza :) :)
    Masz rację Vel, chyba lepiej nie czytać takich rzeczy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do porodu jeszcze daleko a moze czesc z was bedzie miec cesarke? nic nie wiadomo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

Agnieszka i co sprobujesz wrzucic zdjecia??? :)

http://www.iv.pl/ wczytaj plik na serwer i wrzuc link pomiedzy [img][/img]

Probuje, ale bez kompa sie nie obejdzie, bo moj tel nie chce wspolpracowac :-) ale dzieki serdeczne za pomoc Vel.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku wiem ze bede miala cesarke i wiem ze moj maz napewno ze mna nie pojdzie bo na widok krwi szpitali jest mu slabo i mdleje wiec bede sama napewno :/plus pozniej minimum 3 dni w szpitalu masakra

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie masz wskazanie do cesarki?

nie wiem czy w ogole maz przy cesarce moze byc? tp w narkozie pelnej? czy od pasa w dol??

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza jak zrobisz leczo to daj znac jak wyszlo:)

wiecie? odkrylam, ze bardzo lubie zelki Haribo misie:) bardzo dobrze mi po nich- sa takie orzezwiajace:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drugim porodzie bardzo popekalam i niestety kolejny porod moze sie skonczyc dla mnie albo dziecka bardzo zle :/wiec juz od poczatku sie martwie jak to bedzie dalej zwlaszcza ze nie mialam jeszcze usg :/ niechca ryzykowac i wola zrobic cesarke gp mowil ze moze byc maz przy cesarce bo narkoze bede miala od pasa w dol wytlumaczyl mi jak to wyglada ale jakos dalej mnie nie uspokoil ale na porod naturalny bym sie nie zdecydowala :/ bo pani po ostatnim porodzie mowila ze kolejny nawet zagraza smiercia :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby moj maz panicznie sie bał widoku krwi to bym pewnie go nie namawiala na wspolny porod, raczej zebym sie nie musiala martwic czy nie zemdleje, albo zeby mnie nie denerwowal ;)

Z ta impotencja po wspolnym porodzie to wg mnie lekka przesada, no moze sa jakies bardzo wrazliwe jednostki... A jakby maz mial wypadek i trzeba by sie nim opiekowac i np zmieniac opatrunki i myc to kobieta tez by miala wstret do seksu ze wzgledu na wspomnienia o jego ciele? No bez jaj ;) W koncu jest sie malzenstwem na dobre i na zle, w szczesciu i w chorobie :)

Nie jestem za zmuszaniem, ale nie ukrywam ze bylabym bardzo zawiedziona jakby maz nie chcial ze mna byc na porodowce. Zawsze mu mowie ze nie ma patrzec w kazda "dziure", tylko stac mi przy glowie, podawac picie, trzymac za reke, masowac plecy, itd ;) Na szczescie on mowi ze sie narobil przy poczeciu, to przy porodzie tez musi byc zeby pilnowac czy dobrze wszystko idzie hehe.

Szczerze, jakby maz nie chcial ze mna byc to bym na pewno wziela ze soba kogos bliskiego, bo wiadomo ze na rozne polozne czy pielegniarki mozna trafic, jak bedzie jakas jędza co w niczym nie chce pomoc, to nie chcialabym zostac sama na pastwe losu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:24

Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, sebza, angelstw, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no to pewnie- szczerze to ja tez bym chciala cesarke-

licze moze na okuliste pozniej:) moze czegos sie dopatrzy i powie ze lepiej cesarka:)

no wlasnei sie zastanawialam czy od pasa w dol czy narkoza ogolna- ale to dobrze ze od pasa w dol znieczulenie- mozna slyszec co robia i czy ok wszystko no i zobaczyc malucha zaraz:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ