X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 porob byl oki nic sie nie stalo ale Jula sie za szybko pchala na swiat i porod trwal 10 minut gdzie w szpitalu bylam o godzinie 1 w nocy po badaniu polozna stwierdzila ze jak urodze do 22 to bedzie dobrze bo rozwarcie bylo male 3:50 zaczelam krwawic zdazylam dojsc na sale porodowa i Jula byla juz 4:05 pani nie zdazyla sie rozlozyc nawet smiala sie ze najszybszy porod jaki kiedykolwiek widziala ale niestety skonczyl sie godzinnym szyciem :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak mozna ale lekarz mnie uspokoil ze nic nie bede czula zeby sie nie martwic :) pozniej na chwile zobacze dzidzie mna sie zajma dzidzie umyja zwaza sprawdza czy jest wszystko ok i wtedy juz dostane dzidzie :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie- mi sie wydaje, ze maz stoi przy glowie i trzyma za reke, pot wyciera, a na tamta strone sie nei idzie.
    przeicez to jest poprzykrywane polem operacyjnym i tego od glowy nie widac.

ja bym chciala, zeby moj maz CHCIAl:) zobaczymy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez bym chciala bo jest duzo razniej :) ale z drugiej strony jak mial by pasc to lekarze by musieli sie nim zajmowac a nie mna :P

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, zgadzam sie z Toba w 100%! Moj tez chce byc ze mna przy porodzie, bo chce mi pomagać, dbać o mnie. Rozumiem natomiast kobiety, ktore nie chcą, zeby facet był przy nich, każda z nas zna swoje męża/narzeczonego/chłopaka itd najlepiej i wie co bedzie dobre.
    Moj kolega był przy swojej żonie w trakcie porodu, powiedział mi pózniej, ze teraz jeszcze bardziej ja szanuje, bo urodziła jego dziecko, bo widział jak to boli i wie, ze nie było łatwo. Powiedzial, ze to umocniło ich malzenstwo. Mysle jednak, ze to indywidualna decyzja i na pewno do niczego nie mozna zmuszać.
    Do porodu jeszcze nam troche zostało:) powiem Wam, ze nie moge doczekać sie pierwszego kopniaka:)

juska19, słoneczna 85, MistrzyniWKochamCieMisiu, Bietka, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - też się z Tobą zgadzam! Mój małż był przy porodzie i wstrętu do seksu nie miał, to ja bałam się, że jeszcze wszystko się nie zrosło i dopiero 3 mies po porodzie zaczęliśmy się ponownie "przytulać" ;)ale ja wstrzymywałam, na pewno nie on :P

Dodatkowo mąż zawsze wspomina poród jako coś wspaniałego (oczywiście z jego perspektywy), jak zobaczył naszego synka to popłynęły mu łzy ze szczęścia. Tak jakby czas się zatrzymał i pomimo, że było wokół sporo ludzi - dla nas byliśmy tylko my (rodzice) i nasze maleńkie dziecko, nic poza tym nie istniało.

Teraz będę miała cesarkę i już żałuje, że nie będzie mógł być przy porodzie - bo nie wiem jak w innych, ale w lubelskich szpitalach nie wpuszczają nikogo na salę operacyjną :( tata czeka przed drzwiami. A szkoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:40

Sue, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze u faceta, ktory jest przy porodzie łatwej tez rodzi sie więź z dzieckiem:) najlepiej zreszta powiedzą te z nas, ktore poród maja za sobą, dobrze podzielić sie doświadczeniem.
    Ciekawe ile z nas bedzie miało cc. Ja chciałabym naturalnie urodzić, bo po cesarce na pewno brzuch boli długo. Miałam wycinamy wyrostek, mała dziurka w brzuchu a bolało mnie przez tydzien:/

sebza lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam natomiast koleżankę, ktora swojego wywaliła z porodowki, bo ja denerwował, chciała byc sama a inaczej nie mogła sie skupić :)
    Najważniejsze to nikogo nie zmuszać, szczerze mówiąc, gdyby to faceci rodzili to nie wiem czy chciałabym przy tym byc:)

Fedra, Madlene lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mam natomiast koleżankę, ktora swojego wywaliła z porodowki, bo ja denerwował, chciała byc sama a inaczej nie mogła sie skupić :)
    Najważniejsze to nikogo nie zmuszać, szczerze mówiąc, gdyby to faceci rodzili to nie wiem czy chciałabym przy tym byc:)

Tez biore taka sytuacje pod uwage, bo moj maz potrafi mnie wkurzyc jak malo kto, szczegolnie swoimi "zartami" :P Ale mysle ze moje przerazenie porodem bedzie takie wielkie ze nie bede zwracala uwagi na to co mowi ;) A tak w ogole to obawiam sie ze jak mnie bedzie bardzo bolało to bede klnęła tak że uszy więdna...

A własnie, czy ktoras z Was tez nigdy nie byla w szpitalu? Dla mnie samo trafienie do szpitala to juz bedzie masakra, zawsze jak kogos odwiedzałam to az mnie ciarki przechodzily na sama mysl o spaniu na tych metalowych łozkach, bakteriac szpitalnych, tym "peerelowskim" klimacie, strasznie przygnebiajace to dla mnie jest.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

to i ja dzisiaj chwalę się brzuchem wchodząc w 11 tydzień :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58f1c1b8b6c4.jpg

Atakasobiejedna ja już tyle razy byłam,że mnie szpital nie rusza :P

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, piękny brzuszek!!

Ja byłam w szpitalu wielokrotnie, ale to nie zmienia faktu, ze mnie przerażają :)
    Mam dzis koszmarny bol głowy - wiecie jak sobie poradzić jakoś domowym sposobem?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś podjęłam dwie decyzje ;)
    1. Wracam do zdrowego odżywiania, wyjęłam z zamrażarki chlebek żytni na zakwasie i orkiszowy z amarantusem i quinoą. Do menu włączam mleko owsiane z wapniem i wit. D, avocado, pasta sezamowa, hummus, sporo mrożonych jagód - mam od rodziców z ogródka.
    Mdłości definitywnie się skończyły, więc pora zadbać o zbilansowaną dietę.
    2. Przenoszę się z wanny pod prysznic. Wcześniej wanna była moja a M. korzystał w prysznica.

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana przywitały wymioty... permanentne mdłości i wymioty raz dziennie standard ale dzisiaj to mnie trzepie niemiłosiernie.

Gratulacje dziewuszki udanych wizyt i pięknych maluszków.

co do domowych sposobów na bol glowy to mam tylko jeden iść na siłę spac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:51

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mam dzis koszmarny bol głowy - wiecie jak sobie poradzić jakoś domowym sposobem?
    Podobno imbir, ciepła woda z imbirem... ale na mnie nie działał, ja mam takie bóle głowy, że jak w porę nie wezmę tabletki, to potem mam migrenę z wymiotami i światłowstrętem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki :) niech rosną jak na drożdżach ;)

Mój brzuszek wygląda tak :

http://www.iv.pl/images/91328036786104478529.jpg

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, przedszkolanka:), Penelope lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu chyba wolałbym być bez mojego. Ogólnie obawiam się porodu tyle słyszę jak to strasznie boli:) nie wiem czy jeszcze on by mnie przy tym nie denerwował:) chociaż mój bardzo by chciał być przy nas :)

Też rano przywitały mnie wymioty mam nadzieje ze jednorazowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 14:25

qb3c3e5eerxx6827.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, tak, leczo się robi, pachnie obłędnie w całym domu, wyjadam po kawałku z garnka bo już nie mogę się doczekać i rzeczywiście moim błędem było to, że nie dodawałam pomidorów z puszki. Teraz będzie pyszniutkie. Najem się aż pęknę :D

Jeśli chodzi o poród to powiedziałam mojemu mężowi, że teraz są takie badania i milion artykułów powstaje, że faceci mogą mieć różne traumy itd, On już trochę o tym wiedział, bo raz w kościele ksiądz wypalił z jakimiś tekstami, że dziecko to prawdziwy skarb bla bla bla, ale do porodu to najlepiej sama kobieta, bo ona jest do tego stworzona, a mężczyzna może mieć uraz... Mój mąż się pyta,
    - a co jeśli Ty będziesz się bała rodzić?
    - jeśli będziesz tak zmęczona, że nie będziesz dała rady przeć?
    - co jeśli będziesz się bała iść na kupę do łazienki po zszywaniu krocza
    - nie będziesz miała traumy?

No i uwielbiam go za to, bo uważam, że trochę się w ostatnim czasie nad mężczyznami użalają w tych artykułach. A prawda jest taka, że wcale nie musi nigdzie patrzeć, nic przecinać, nic fotografować. Przecież facet jest po to, żeby wspierać.
    Ja sobie nie wyobrażam porodu bez męża i tak jak pisałyście, jeśli by powiedział, że nie chce, to wzięłabym kogoś bliskiego. Na szczęście on mówi, że dokładnie tak, jak jedna z Was tu napisała - jak zacząłem to i skończę z Tobą, a nie że do przyjemności to się rwałem, a jak przychodzi do brudnej roboty, to leć sama.
    Ale zaznaczam, że totalnie rozumiem kobiety, które nie chcą rodzić z mężami. I to należy uszanować.

Januszkowa, truskawkax25, Sue, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jakie wy szczuplutkie a brzusie sliczne:)
    ja jestem po cc i niestety u nas tez jest tak ze maz nie moze byc na sali operacyjnej. jakie chcesz znieczulenie wybierasz sama ja mialam od pasa w dol bo chcialam wiedziec co sie dzieje i od razu po porodzie zobaczyc corke i czy wszystko jest ok.ogolnie cc wspominam ok samą operacje i po nawet dobrze sie czulam wiadomo chwile trwa to gojenie.Cora sie nie odwrocila dlatego mialam cc teraz sie boje co to bedzie:)

16udskjogri4r6n4.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuszki rewelacja :) ślicznie rosną :) mój też już się pokazuje coraz śmielej ;)
    co do porodu rodzinnego - ja nie rozumiałam jak wielkie znaczenie ma Mąż przy porodzie dopóki nie spotkało mnie poronienie, dopóki nie musiałam urodzić swojej martwej Córeczki..o godz. 14 trafiłam do szpitala, podali mi tabletki dopochwowe na wywołanie skurczy i rozwarcia...do wieczora i przez noc był jeszcze w miarę znośnie. Ból był na początku taki jakbym miała @ dostać, wieczorem zaczęły się już skurcze, mniej lub bardziej regularne ale były z wyraźnymi przerwami. Mąż był cały czas przy mnie, 3mał mnie za rękę, liczył ze mną te cholerne skurcze, spacerował po korytarzu i płakał razem ze mną...na drugi dzień z rana dołożyli kolejne tabletki bo szyjka była ledwo zgłądzona...i wtedy zaczął się armagedon...ból był okrutny, miałam tak mocne skurcze i tak częste że przy końcu powiedziałam pielęgniarce że jak czegoś ze mną mnie zrobią to im zemdleję...było mi słodko z bólu...przy każdym skurczu ściskałam mocno Męża za rękę, masował mnie po krzyżu. Bolało tak że nawet nie umiałam wstać z łóżka..3,5 godz największego bólu i urodziłam moją Maleńką, całe 18cm, Mąż widział jak Mała ze mnie wyszła, jak polała się krew, nie sprawiło to żeby odsunął się od mnie, żeby nabrał niechęci do sexu, może to kwestia podejścia i człowieka, ale jak któraś tu już wspomniała jesteśmy razem na dobre i złe, w chorobie i zdrowiu...Mąż był przy mnie kiedy cierpiałam, kiedy płakałam, kiedy mnie usypiali do zabiegu i zaraz po przebudzeniu. Był dla mnie meeeeega gigantycznym oparciem. Ja sobie nie wyobrażam porodu bez takiego oparcia jakim jest Mąż...

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    brzuszki rewelacja :) ślicznie rosną :) mój też już się pokazuje coraz śmielej ;)
    co do porodu rodzinnego - ja nie rozumiałam jak wielkie znaczenie ma Mąż przy porodzie dopóki nie spotkało mnie poronienie, dopóki nie musiałam urodzić swojej martwej Córeczki..o godz. 14 trafiłam do szpitala, podali mi tabletki dopochwowe na wywołanie skurczy i rozwarcia...do wieczora i przez noc był jeszcze w miarę znośnie. Ból był na początku taki jakbym miała @ dostać, wieczorem zaczęły się już skurcze, mniej lub bardziej regularne ale były z wyraźnymi przerwami. Mąż był cały czas przy mnie, 3mał mnie za rękę, liczył ze mną te cholerne skurcze, spacerował po korytarzu i płakał razem ze mną...na drugi dzień z rana dołożyli kolejne tabletki bo szyjka była ledwo zgłądzona...i wtedy zaczął się armagedon...ból był okrutny, miałam tak mocne skurcze i tak częste że przy końcu powiedziałam pielęgniarce że jak czegoś ze mną mnie zrobią to im zemdleję...było mi słodko z bólu...przy każdym skurczu ściskałam mocno Męża za rękę, masował mnie po krzyżu. Bolało tak że nawet nie umiałam wstać z łóżka..3,5 godz największego bólu i urodziłam moją Maleńką, całe 18cm, Mąż widział jak Mała ze mnie wyszła, jak polała się krew, nie sprawiło to żeby odsunął się od mnie, żeby nabrał niechęci do sexu, może to kwestia podejścia i człowieka, ale jak któraś tu już wspomniała jesteśmy razem na dobre i złe, w chorobie i zdrowiu...Mąż był przy mnie kiedy cierpiałam, kiedy płakałam, kiedy mnie usypiali do zabiegu i zaraz po przebudzeniu. Był dla mnie meeeeega gigantycznym oparciem. Ja sobie nie wyobrażam porodu bez takiego oparcia jakim jest Mąż...

Poplakalam sie :( bardzo Wam wspolczuje tego co musieliscie przejsc...
    I rozumiem co znaczy wsparcie meza ja nie "rodzilam" mialam lyzeczkowanie ale moj tez byl z mna od rana do wypisu i widzial jak krew zalala mnie od pasa w dol jak cierpialam... to wszystko Nas wzmocnilo :)
    Ale ja niestety bede miec chyba cc wiec maz zostanie na korytarzu...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ