X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Moj tez skonczy 26 ale dopiero w listopadzie :P ja dopiero 22 :)

chcialabym juz na urodziny miec widoczny brzuch i czuc sie tak naprawde ciazowo :)

angelstw przykre bardzo to co Ciebie spotkalo :(

Mój brzuszek widać teraz szybko :P to dlatego że szybka druga ciąża, mam taki brzuś jak z Zuzią w 19 tc :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:18

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry :)

witam lwy, ja 18.08 :D

miłego wypoczynku dzisiaj, pogoda przepiękna <3

to mamy po sobie wszystkie urodziny

przedszkolanka masz fajny brzuch, wydaje sie byc bardzo szczuputki i wysportowany a podbrzusze zaokraglone tak typowo ciazowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:19

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bedziemy razem świętować;) sie dobralysmy, poród w lutym, urodzinki w sierpniu;)
    U mnie nic nie widac jeszcze. Jak wroce do domu, to wrzuce zdjecie, moze Wy cos zobaczycie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    to mamy po sobie wszystkie urodziny

przedszkolanka masz fajny brzuch, wydaje sie byc bardzo szczuputki i wysportowany a podbrzusze zaokraglone tak typowo ciazowo :)

Kochana jaki wysportowany! Coś Ty.. oponki od żarcia jak nic :P teraz tylko takie napompowane oponki- ładniej wygląda przez to :P

no sierpień fajny miesiąc a luty jeszcze lepszy! <3

Angelstw nie wiem co powiedzieć... nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić... ale po takich wydarzeniach jesteś dwa razy silniejsza i mały cud niedługo będzie z Wami silny i zdrowy :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodzinki 19 stycznia moja 2 corcia miala sie urodzic 14 stycznia :) ale sie jej spieszylo i przyszla na swiat w nowy rok :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!!!

Angelsw życzę Ci zęby Twoja ciąża przebiegała spokojnie:)

U mnie do tej pory było spokojnie, nic się nie działo. Dzisiaj rano też było wszystko w normie, ale jakieś pół godzinki temu, jak poszłam zrobić siusiu to na papierze zobaczyłam brązowy śluz...no i się zestresowałam, bo do tej pory właściwie nic mi nie dolegało. Zaznaczę, że wczoraj nie kochaliśmy się z mężem, nawet nie wychodziłam z domu, tylko posprzątałam w domu... Tak jedziemy z m. do szpitala sprawdzić czy wszystko w normie. Trzymajcie kciuki!!!

c7hyim7.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Dzień dobry mamusie!!!

Angelsw życzę Ci zęby Twoja ciąża przebiegała spokojnie:)

U mnie do tej pory było spokojnie, nic się nie działo. Dzisiaj rano też było wszystko w normie, ale jakieś pół godzinki temu, jak poszłam zrobić siusiu to na papierze zobaczyłam brązowy śluz...no i się zestresowałam, bo do tej pory właściwie nic mi nie dolegało. Zaznaczę, że wczoraj nie kochaliśmy się z mężem, nawet nie wychodziłam z domu, tylko posprzątałam w domu... Tak jedziemy z m. do szpitala sprawdzić czy wszystko w normie. Trzymajcie kciuki!!!

Pewnie wszystko jest dobrze, napisz koniecznie jak wrócisz.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki wielkie dziewczyny!!

Bietka! Musi być dobrze! Czekamy na wieści.

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka daj koniecznie znac

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, trzymam kciuki!
    Ja mam urodziny w styczniu - jestem wodnikiem. I tak po cichu sobie zamarzyłam, że fajnie by było, gdyby dzieciaczek też był wodnikiem. Mój M. to bliźniak, czyli układ idealny - bo te dwa znaki się świetnie dogadują :)

A ja dzisiaj chyba miałam pierwszą zachciankę, tak bardzo zachciało mi się winogron, że musiałam podjechać do warzywniaka . Normalnie aż tak nie przepadam za winogronami. A dziś nie dałabym rady, gdybym nie zjadła :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że jestem zniesmaczona... Już ponad godzinę czekam na przyjęcie, pani doktor jeszcze się nie zjawiła.

c7hyim7.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Powiem wam że jestem zniesmaczona... Już ponad godzinę czekam na przyjęcie, pani doktor jeszcze się nie zjawiła.

masakra...niedziela, lekarze wtedy zawsze mają na wszystko czas :/

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, daj koniecznie znac! Trzymam kciuki, zeby to nie było nic poważnego. Tak jak mówiła Vel, ze martwić sie powinnysmy wyedy, kiedy wyleci szklanka krwi.
    Ale lepiej skontrolować :*

• juska19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis kobietki gotuje bigos bo mialam taka chec ze szok :) plus robie zimne nuszki dzien spedzam w kuchni :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie dotyczace piersi czy Wam urosly albo kiedy zaczynaja rosnac tak na dobre?

ja mam maly biust 70 B albo nawet 65 C i nic sie nie zmienia, piersi nie są też nabrzmiałe ani opuchniete ani bolące, liczylam że coś urosną... ale narazie nic

kiedy najczesciej zaczynaja sie powiekszac w widoczny sposob?

zjk3p18.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    mam pytanie dotyczace piersi czy Wam urosly albo kiedy zaczynaja rosnac tak na dobre?

ja mam maly biust 70 B albo nawet 65 C i nic sie nie zmienia, piersi nie są też nabrzmiałe ani opuchniete ani bolące, liczylam że coś urosną... ale narazie nic

ja mam rozmiar miseczki małe B, więc zawsze się śmieję że Bozia mnie nie obdarzyła biustem ;) w pierwszej ciąży już od początku stały się większe, ale bez przesady, z małego B powiedzmy zrobiło się większe B :) z Mężem widzieliśmy różnicę :) do tego były bardzo bardzo bolące :/ jakby spuchły..już w 16tc. zaczął mi się kropelkami sączyć pokarm :) po poronieniu przez 3 tygodnie walczyłam z pokarmem lecącym z piersi, masakra, wtedy poczułam co to ból piersi. Pokarm leciał dniami i nocami. Jak ustąpił to cycochy zmalały do rozmiaru sprzed ciąży;) tak jak gdyby nic się z nimi nie działo :) a teraz znów się powiększyły, identycznie jak w 1. ciąży tyle że nie bolą tak jak wtedy :) czy jeszcze urosną? Tego nie wiem :) Czas pokaże :) ale myślę że początek ciąży - stają się wrażliwsze i pełniejsze, w 2 trymestrze się uspokajają żeby dać czadu pod koniec ciąży kiedy już są gotowe do karmienia ;)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:

Mi już się powiększyły, zawsze miałam spore, ale teraz są jeszcze większe.
    Byłam u brafiteki dobrać sobie staniki na czas ciąży, profesjonalnie mi doradziła, dobrała rozmiar i wybrała fason, będę mogła sobie zwiększać obwód - jeden stanik jest z rozciągliwej koronki, a drugi ma taką koronkę u góry i też spokojnie jeszcze piersi mogą mi urosnąć. W tej chwili jeden stanik mam 75FF a drugi (ten mniej rozciągliwy) 80G
    Tu ten typowo ciążowy:
    http://dopasowana.pl/product-pol-3513-Biustonosz-miekki-Andorra-plunge-spice-Panache-Superbra-5676-.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mi już się powiększyły, zawsze miałam spore, ale teraz są jeszcze większe.
    Byłam u brafiteki dobrać sobie staniki na czas ciąży, profesjonalnie mi doradziła, dobrała rozmiar i wybrała fason, będę mogła sobie zwiększać obwód - jeden stanik jest z rozciągliwej koronki, a drugi ma taką koronkę u góry i też spokojnie jeszcze piersi mogą mi urosnąć. W tej chwili jeden stanik mam 75FF a drugi (ten mniej rozciągliwy) 80G
    Tu ten typowo ciążowy:
    http://dopasowana.pl/product-pol-3513-Biustonosz-miekki-Andorra-plunge-spice-Panache-Superbra-5676-.html

wow to faktycznie masz spory biust

ja bylam tez u braffiterki w Triumphie i tez mnie zmierzyla i mi powiedziala, ze nie ma takich malych rozmiarow na moj biust i że jestem drobniutka jak jej 10 letnia coreczka i wcisnela mi 70B ktory odstaje lekko, a wlasnie 65 C ma mala miske jak B, ale obdwod taki waski ze idealnie podnosi moje piersi i nie odstaje, ale taki rozmiar tylko w Cubusie znalazlam

no nic czyli wychodzi na to, ze jak do tej pory nie urósl to jak urosnie to dopiero po porodzie albo chwile przed, szkoda

czytalam o tej stronie co wyslalas, poszukam czegos :) ale ja musze miec utwardzany push up moge zapomniec o takim materialowym jak Ty masz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 15:07

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sobie pofarbować włosy - kupiłam dziś nowy odcień castingu l'oreala (bez amoniaku) - syrop klonowy - zobaczymy jak wyjdzie ;)
    Widziałam, że pojawiło się sporo nowych odcieni - cynamon, świetlisty karmel, syrop klonowy - apetyczne kolory ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biust urósł, jest taki pełniejszy i jedrniejszy;) fajnie jakby został.
    Przed ciaza nosilam 65 albo 70b teraz mam 70C. Lepiej zeby za wielki nie rósł, bo potem obwisnie i zamiast łańcuszka, bede miec miedzy piersiami pępek :)
    Ja mam ochotę na placki ziemniaczane :)

Madlene lubi tę wiadomość

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ