Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aagnieszkaa wrote:Witaj Marylin,
Ale u nas lutowek dużo dzieciaczkow urodzilo się/urodzi po terminie.
A wiecie, właśnie sobie uzmysłowilam że ja mojego czopa nie widziałam. Ani przed porodem, ani w trakcie. Tak jakby go nie było. Ciekawe gdzie on się podział, i kiedy ze mnie wyskoczył, że nie zauważyłam
Haha. jak powiedziałam mojej mamie, która urodziła troje dzieci, o tym czopie to ona pełne zdziwko, jaki czop co za czop, mi żaden czop nie wylatywałKiedyś to były czasy, bez telefonu, samochodu, usg, a i wiedza samych rodzących znacznie mniejsza. A my teraz takie wyedukowane, oczytane, świadome, a nie wiem czy to tak do końca na zdrowie wychodzi:)
Zastanawiałam się nad zakupem smoczka. Widzę, że większość z Mam ma i używa. Więc Chyba też się wybiorę do apteki po smoka, przy okazji spacer zaliczymy, bo ja dziś jakaś oklapła jestempoleguje i zjadłam już 4 wafelki
-
aa ja kolejne ktg mam w piątek. Lekarz ogółem zdziwiony, że jeszcze nie urodziłam. W końcu sam mnie wysyłał do szpitala miesiąc temu ponad, że już niby blisko..Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
marylin czesto dzieci na poczatku maja ogromna potrzebe ssania, a potem po tym etapie i tak porzucaja smoka;P
ja mam lovi marinederii84 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
ja tez mam ktg w pon
na 8:45, moje pierwsze
Boroniowka jak to mowia, balagan sam sie robi
to prawda, a powiem ze ten czop latwo przegapic lub pomylic z wydzielina i sie nie dziwie ze niektore kobietki nie zauwazaja, ja tez bym nie zwrocila uwagi gdyby nie to forumderii84, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
LadyMK wrote:marylin czesto dzieci na poczatku maja ogromna potrzebe ssania, a potem po tym etapie i tak porzucaja smoka;P
ja mam lovi marine
Ja także mam lovi, retro bodajże i Marine z napisem mama i tata
Powiem, że teraz to już mam to gdzieś, niech się dzieje co chchce.
Ból po masażu szyjki mam okropny,skurcze częstsze i co z tego.... Trzeba czekać i być cierpliwymasia888 lubi tę wiadomość
-
U mnie teściowa w szoku co to jest jak zapytałam to wiecie :p a ma tròjke dzieci!
Jejuuu też się tak nudzicie? W domu czysto, porobione,dwa spacery zaliczone,internet,tv,książka...no ile można...
Witaj MarylinWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 17:43
derii84, Marylin lubią tę wiadomość
-
Tak te nasze mamy mają niestety, ale czego tu oczekiwać jak chyba usg wprowadzili w późnych latach 90tych
Ale sszczerze mówiąc, im mniej się wie,tym lepiej, dlatego nasze mamki wszystko spokojniej przechodziły, a wiele z nich nie rozumie,bo nie zna naszych niedomaganasia888, LadyMK lubią tę wiadomość
-
derii84 wrote:Tak te nasze mamy mają niestety, ale czego tu oczekiwać jak chyba usg wprowadzili w późnych latach 90tych
Ale sszczerze mówiąc, im mniej się wie,tym lepiej, dlatego nasze mamki wszystko spokojniej przechodziły, a wiele z nich nie rozumie,bo nie zna naszych niedomaganwiec usg bylo. Co prawda moja siostra miała byc chłopcem
i moja mama chodzila do znajomego mojego taty który byl ginekologiem.
derii84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marylin wrote:Hej asia888, dzięki za miłe przywitanie
Ja już 5 dni po terminie. Właśnie odsypiałam nieprzespaną noc. Wieczorem chwyciły mnie skurcze jelit i jakieś odjechane wzdęcie:/, barrrrdzo bolesne, aż chwilami zastanawiałam się czy to już nie to. No ale jednak nie. Choć rano czop śluzowy się pokazał. Bezbarwny. Poza tym cisza.
Co do szpitala na śląsku, w którym dostępne jest ZZO to ja wiem, że w Żorach jest bezpłatne. Tam też będę rodzić.
Podowiadywałam się więcej. I niby zoo to pic na wode u nich..
Oni sobie w ten sposób robią tylko reklame i że tak naprawdę ciezko dostać to znieczulenie ;// -
Witamy sie w dzien mojego teoretycznego terminu porodu ;] Luna ma juz 10 dni :]
Nie moge sie doczekac piatkowej wizyty u pediatry i wazenia. Mam nadzieje, ze ja podtuczylam. Normalnie jak ja biore teraz na rece, to juz mi sie wydaje ciezsza.
Czy ktorys z bobasow Mam karmiacych piersia je za szybko i ma potem czkawke? Czy ktoras z Was ma problem, zeby maluszkowi sie odbilo? Ja probuje po kazdym karmieniu, a ona nie beka. Za to potem jej sie ulewa.
A tu ciekawy artykul do przeczytania i rozwazenia http://dziecisawazne.pl/jakie-sa-konsekwencje-dokarmiania-dziecka-mlekiem-modyfikowanym/
Ja przeczytalam tez sporo komentarzy pod artykulem i nie wiem dlaczego ludzie nie umieja czytac ze zrozumieniem. Artykul dotyczy uzywania mm w celu dokarmiania dzieci karmionych piersia i omawia wplyw na flore bakteryjna jelit, a nie jest debata lub atakiem na mm. W kazdym razie uznalam, ze jest ciekawy - moze ktoras zechce zerknac.derii84, ash lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
truskawkax25 wrote:Od piątku już jestem w szpitalu.
Sue tez uważam ze powinno być znieczulenie w każdym szpitalu dostępne dla kobiety rodzącej. Ile bym dala żeby jutro przy kroplówce takie dostać...
Nie moge sie nadziwic roznicom miedzy Polska a USA. Mi wrecz wpychano zzo!asia888 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak wrote:Dziewczyny, a jakie macie smoczki takie do ssania samego nie do butelek? M. Musi coś kupić na szybko dla małej
Philips Avent SoothieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:18
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Słoneczna urodziła!! Mały ma 3580, odezwie się jak dojdzie do siebie.
PatrycjaP, mala_mi1982, Tygrysek, asia888, LadyDi, Daisy, Suri97, AsiaSzw, Bietka, Patrycja20, LadyMK, przedszkolanka:), megg, Sue, ash, dorocia2324, Boroniówka, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:U mnie teściowa w szoku co to jest jak zapytałam to wiecie :p a ma tròjke dzieci!
Jejuuu też się tak nudzicie? W domu czysto, porobione,dwa spacery zaliczone,internet,tv,książka...no ile można...
Witaj MarylinPenelope, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Laurka mój ma czkawke chyba codziennie taka jak w brzuchu. Miałam się nie przyznawać, ale ja nie odbijam dziecka. Karmie na lezaco, on w trakcie zasypia i tak zostawiam. Wszelkie próby odbijania i przy jednym i przy drugim synu kończyły się fiaskiem wiec zaprzestałam . Podobno dzieci KP mniej się zapowietrzaja, no sama nie wiem . Tak czy siak żadnych problemów młody nie ma, śpi spokojnie, trochę steka przy purkaniu i kupie i tyle
No i mój nie ulewa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 18:24