Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Suri97 wrote:Katiś my dzisiaj dzien bez kapieli ale mowisz ze wiecej wody? Jutro koniecznie wyprobuje. W koncu pempuszek odpadl wiec moze byc juz teraz bardziej zamoczona.
U nas pepuszek jeszcze jest, Ale daje mu góra 4 dni
Katis a jak mała twoja z kupkami przy mm??
-
Sloneczna i Pia ggratulacje !!!
Ja staram sie odbijać za każdym razem, ale różnie to bywa. Od kilku dni nlody zaczął używać i to nawet pół albo gidzine po karmieniu.
Czkawke mamy często. Dzisiaj probowalam dac młodemu smoczek, ale się krzywil strasznie u wypluwal, więc my go sobie odpuszczamy
Karmie zawsze po kąpieli
W ogole moje dziecie ostatnio co 1,5 h dopomina się mleka i się zastanawiam, czy z jednej piersi mu wystarcza, cży nie próbować karmić też z drugiej podczas jednego karmienia?
-
Asia ale my jesteśmy na cycku. Butelka również moje mleko dostaje
od mm odeszlismy parę dni temu, jak tylko mój pokarm zaczął jej wystarczać.
Ja karmię przed tzn nie ze się naje, ale inaczej byłby ryk z powodu głodu. Kończę karmić po i wtedy usypia.Pola
Hania -
ah kupki, karmienie... jeszcze trochę i też Wam będę marudzić
a odnośnie forum, ja jestem wdzięczna, że istnieje, bo wiele się dowiedziałam.
ps mój malutek w końcu gmera gdzieś tam na samym dole
słoneczna! ale super, gratulacje! jako jedyna dotrzymałaś terminu porodu "grupowego" 18.02
Pia, a jednak Ty też się rozpakowałaś, dobrze dziewczyny pisały, że coś znikłaś i pewnie już po:PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:42
derii84 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
My byliśmy dzisiaj u pediatry i pbowiem Wam, że dobrego wrażenia na mnie nie zribiła...
Młody od wwyjścia że szpitala czyli przez jakieś 1,5 tyg przybrał 315 g, norma jest niby od 150 na tydzień więc tak optymalnie, ale mu się wydaje mało. Jak myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 20:03
-
Hello, ale Wam fajnie, że macie czas na forum
Ja nie mam..
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom, niech Wasze pociechy rosną zdrowo!
Widziałam,że pisałyście o odbijaniu. Proponuje odbijać, żeby się niepotrzebnie powietrze nie gromadziło w brzuszku, bo od tego bardzo blisko do kolek. A wiem coś o tym, bo mój młody książkowo po skończonym 3 tygodniu życia pokazał rodzicom co to kolkowy płacz. Nie sądzę, że obijaniem uda się uniknąć kolek u kolkowych dzieci, ale na pewno brak odbijania może tylko sprawę mocno pogorszyć.
Czy jeszcze jakiś dzieciaczek na forum ma problem z gazami w jelitach, tak jak mój, czy jestem sama póki co?
-
Bietka wrote:W ogole moje dziecie ostatnio co 1,5 h dopomina się mleka i się zastanawiam, czy z jednej piersi mu wystarcza, cży nie próbować karmić też z drugiej podczas jednego karmienia?
Wystarcza
http://www.mamabrzuszekimaluszek.pl/Mity-na-temat-karmienia-piersia-niemowlaka-176.html
Gratuluje dziewczyny! Widzisz sloneczna i urodzilas -
Ja karmie przed kąpielą, bo by była afera, a tak jest chillaucik
potem trochę go przetrzymuje jak ma dobry humor, żeby nie wstawał w nocy tylko wieczorkiem miał aktywnosc, a potem dokarmiam i Lulu. U nas to działa, jest zaciekawiony i zadowolony
.
-
BIETKA, ja miałam dokładnie to samo. Wczoraj się rAdziłam. Od wczoraj daję małemu jeść z jednej potem jak oprozni to z drugiej, nawet z minutą przerwy. Zjada w 30-40 minut i od razu mi śpi po minimum 3 godziny. Wręcz oproznia obie piersi. Trzy godziny temu miałam pusto, bałam się ze się nie naprodukuje w trzy godziny, ale piłam dużo, drzemka, i teraz znów siedzimy na cyckach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:48
-
nick nieaktualny
-
Ja tez czasem dokarmiam druga piersią. Szczególnie wieczorem musi się młody najesc oporowo, bo inaczej jest afera. I wtedy idzie spać. W ciągu dnia 1 piers na ogol wystarcza. Ja nie mam ogromnych piersi i nie leje mi się z nich strumieniami jak niektórym
i pewnie z tego to wynika. Poza tym organizm dopiero uczy się produkować odpowiednią ilość pokarmu.
Penelope, megg lubią tę wiadomość
-
PatrycjaP wrote:Podowiadywałam się więcej. I niby zoo to pic na wode u nich..
Oni sobie w ten sposób robią tylko reklame i że tak naprawdę ciezko dostać to znieczulenie ;//
Też spotkałam się z takimi opiniami. Może dlatego zlikwidowali te konsultacje. Bo dziewczyny płaciły za nie, około 50 zł ,a potem i tak nie dostawały tego znieczulenia. To potem mogły mieć słuszne pretensje:/. Trudno... Ja już nie zmieniam szpitala. Chociaż wizja męczenia się wielogodzinnego mnie przeraża.
Ostatnio mój D mnie zdenerwował. Mówi, że to jakieś wymysły, kobiety rodzą od początku świata bez znieczulenia, jego mama, babcie, siostry urodziły bez. Taka natura kobietyTaaa, to ja się pytam po co on u dentysty bierze znieczulenie, skoro taka natura, że borowanie i wyrywanie zęba boli.
-
Dziewczyny po cc też nad cięciem macie takie spuchnięte tzn nie wiem czy to spuchnięte ale takie zgrubienie.. mam nadzieję że to zejdzie bo dosyć dziwnie wygląda ;/.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:59
Penelope lubi tę wiadomość