Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja, po każdej ranie jest zgrubienie, potem się wchłaniaMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Patrycja, też mam, i też się temu przyglądam, u mnie jeszcze cieknie trochę z jednej dziurki w szwie, taka woda różowa. Ale bardziej woda a nie jakaś ropa wiec nie reaguje. Jutro mam wizytę położnej to zapytam.Patrycja20 wrote:Dziewczyny po cc też nad cięciem macie takie spuchnięte tzn nie wiem czy to spuchnięte ale takie zgrubienie.. mam nadzieję że to zejdzie bo dosyć dziwnie wygląda ;/.
-
sebza wrote:Hello, ale Wam fajnie, że macie czas na forum
Ja nie mam..
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom, niech Wasze pociechy rosną zdrowo!
Widziałam,że pisałyście o odbijaniu. Proponuje odbijać, żeby się niepotrzebnie powietrze nie gromadziło w brzuszku, bo od tego bardzo blisko do kolek. A wiem coś o tym, bo mój młody książkowo po skończonym 3 tygodniu życia pokazał rodzicom co to kolkowy płacz. Nie sądzę, że obijaniem uda się uniknąć kolek u kolkowych dzieci, ale na pewno brak odbijania może tylko sprawę mocno pogorszyć.
Czy jeszcze jakiś dzieciaczek na forum ma problem z gazami w jelitach, tak jak mój, czy jestem sama póki co?Fajnie gdybym nie musiała ich stosować....
-
dziś jestem coś meeega śpiąca..pewnie od pogody, bo strasznie ponuro
mój malutek tak mnie miętoli na dole, że ciągle mi się...chce coś...
dobrej nocy :*Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Mój Fryderyczek ma czkawke kilka razy dziennie. Myślę że jemu to nie przeszkadza, natomiast ja się bardzo stresuje kiedy widze jak się męczy.
Znalazłam na nią sposób, który zresztą na ten moment jest lekarstwem na wszystko - cyc!!
Nam też się troszkę ulewa, ale nie za każdym razem. Ja nie odbijam. Mam nadzieję że nie będziemy mieli problemów z kolkami.
Pia, Słoneczna - witajcie w świecie kupek, i odbijania
Dziewczyny, a jak z Waszą wagą po porodzie? Jak się fizycznie czujecie?
megg lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Laurka wrote:
Czy ktorys z bobasow Mam karmiacych piersia je za szybko i ma potem czkawke? Czy ktoras z Was ma problem, zeby maluszkowi sie odbilo? Ja probuje po kazdym karmieniu, a ona nie beka. Za to potem jej sie ulewa.
.
Moj synek prawie po każdym karmieniu ma czkawkę! Rzadko kiedy udaje sie go odbić ;( -
Z moja waga dobrze. Zrzucilam 7 kg z 12 i chciałabym aby tak zostało. Rana po cc się goi. Jestem w pełni sprawna. Brzucha już w zasadzie nie ma. Czuję się swietnie
a jeżeli chodzi o krwawienie to ja już przestałam. Tzn planie ale też malutko.
Penelope lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Ja miałam gorszy czas z racji bardzo silnego krwawienia w zeszłym tyg, ale juz jest duuuzo lepiej. Od porodu schudlam jakies 9 kg, ciągle jestem na plusie, ale takim dla mnie pozytywnym. Wiecie co, ja się po tej ciąży nie mogę napatrzeć na swoje ciało, tak się sobie podobam
mam fajne kształty, duże piersi i choc lubię być bardzo chuda to teraz tez jest fajnie. Szczególnie bez brzucha
megg lubi tę wiadomość