Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ash wrote:Moj synek prawie po każdym karmieniu ma czkawkę! Rzadko kiedy udaje sie go odbić ;(
nasz tez ma czkawkę czesto...staram sie odbijać i udaje sie prawie zawsze, a ile smiechu bo beka jak stary
DZis dzien dramatyczny, od 8 nie spał do 12.30..zasnał na 2h i jazda do wieczira..dopiero po kąpieli o 20 zasnał....marudny strasznie, kup kilka, do cyca przystawiałam chyba z 20 razy...masakra! mam nadzieje, ze jutro bedzie spokojniejszy!
Gratuluje nowym Mamusiom
Trzymajcie sie zdrowo i dzielnie dziewczyny -
Przedszkolanko trzymam kciuki, żeby to było to!
A ja napisałam, że dziecka nie odbijam, po czym bąbel się najadł, ale nie zasnął, to pomyślałam - spróbuję odbić a nuż się udaI co? I dwa razy mu się zdrowo bekło
Ja tez nie sciagam mleka, idzie na bieżąco -
Możecie uznać mnie za jakąś wariatke ale jak patrzę na moje ciało to jestem dumna ze jestem mamą, że mam lekką faldke po ciąży, że mam Blizne po cesarce, że piersi mam duże bo karmię. Jak idę ulica to mam ochotę wszystkim mówić ze jestem mamą
mala_mi1982, Aagnieszkaa, Sue, Penelope, Gosiak, marcela29, megg lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
przedszkolanka:) wrote:mamusie a jak Wam wody odchodziły to dzieci były spokojne akurat czy ruchliwe?
Mój Kubuś przed odejściem wód wyjątkowo się wiercił - wręcz myślałam, że coś nie tak, bo nigdy tak się nie zachowywał. Położna mi powiedziała, że pewnie dlatego pęcherz pękłasia888, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla Slonecznej i dla Ciebie Pia! Alez obrodzilo 16. w poniedzialek!
Ja czasami karmie z dwoch piersi na jednym posiedzeniu, a czasami z jednej. Po prostu obserwuje mala i jesli nie wyglada na nasycona i zadowolona i nie daje sie odlozyc, to podaje jej druga piers. Luna je srednio 35-40 minut.
Penelope a odnosnie naszych dawnych rozwazan jezykowych polsko-angielskich - ja czytam mlodej ksiazeczki w trakcie karmienia. Uznalam, ze nie mozna zaczac za wczesnie ;] Mam moje stare ksiazeczki "Poczytaj mi mamo".
Tez poki co nie mam potrzeby sciagania mleka. Natomiast dzieje sie cos, co myslalam jest przesada z filmow - Luna czasem jak zacznie plakac, to automatycznie zaczyna mi mleko cieknac!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 21:56
Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja probowalam odbijać, ale nic z tego. W nocy nie odbijam.
Nie sciagam laktatorem, bo nie mam takiej potrzeby. Moja Zoja to lakomczuch. W dzień co 1,5 godz wisi na cycu, a czasem i czesciej, wiec oproznia mi wszystko pieknie. a pomimo tego ze wydaje mi się ze mam malo pokarmu, to ona jak sutka wypluwa po tych 30 minutach to mleko jej cieknie po brodzie. Także wszystko jest ok.
Swoja droga to ona tylko raz w dzień śpi tak dluzej jakieś 3 godz, a tak to się patrzy albo przysypia na 10 minut. I caly dzień mi się schodzi na karmieniu i zmianie pampersow. :p ale i tak ja kocham niesamowicie!
Jeśli chodzi o krwawienie to u mnie jest taka brązowa woda, ale widoczna tylko na podpasce. Przy podcieraniu czysto, wiec dziwnie tak.
Wiecie co, boje sie , ze będę miala problem z nietrzymaniem moczuniby nie popuszczam, ale jak zaczynam sikac to nie potrafię tego zatrzymać. Czuje się wtedy jak jakas niepelnosprawna, bo nie potrafię kontrolować swojego ciala. ale w sumie to dopiero 3 tyg wiec jest jeszcze czas, może wszystko się tam wciagnie ladnie. Ma ktoras podobne odczucia?
Ja zaraz ide chyba spać. Jutro wizyta, zobaczymy jak te wyniki krwi i co dalej z ta nieszczesna zoltaczka... no i mala juz spi prawie 2 godz wiec będziemy się zaraz karmić. Trzymajcie się dziewczyny i przespanych nocy życzę -
Przedszkolanka obyś powtórzyła mój scenariusz. U mnie najpierw wierzganie małego i dużo siusiu plus ból okresowy ale dość silny, potem krwista wydzielina, a po godzinie poczułam jak coś mi pękło i to był pęcherz płodowy, potem oczywiście odeszły wody.
-
A ja ciągle używam jeszcze nakładek laktacyjnych, bo mały ma problemy z jedzeniem bez nich jeszcze (ale nauczymy się), no i powinnam go odbijać, bo przez te wkładki też łyka powietrze i kurcze rozbudza mi się przy tym odbijaniu, po czym robi kolejną kupkę i po spaniu... Najchętniej znów dorwałby się do cyca, a i tak ciągnie 40-50 minut. Nie jest łatwo...
-
Pia i Sloneczna gratulacje kobietki!! Macie juz swoje maluszki przy sobie
Ja juz jestem w domku. Zaraz ide sie kapac, potem do lozeczka i wtule sie w mojego P. Tylko o tym dzis marze.
Do szpitala kazali mi wrocic 21.02 bo tak wypada termin z I USG ale jak sie nic ne bedzie dzialo to pojde w poniedzialek albo wtorek bo nie chce tam za duzo lezec. Jutro planuje wycieczke po schodach i cos jeszcze wymysle. Moze sie samo rozkreci.Boroniówka, asia888 lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, Pia gratulacje
no to teraz nierozpakowanych jest garsteczka
Przedszkolanka mam nadzieję,że się ruszy
bo tak coś czuję,że możesz zacząć naszą lawinę
już niedługo .. oj jak ja bym już chciała być 1 dzień po porodziez Mieszkiem przy cycu ;d
megg, megg lubią tę wiadomość